reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam....ale dzisiaj paskudna pogoda....wrryyy aż się nie chce nigdzie wychodzić....dobrze że już wróciłam do domku....a jutro piątek jakże się cieszę....

misia
zdrówka dla M
anaconda mocno by mi szczena opadła gdyby je zabrała na te narty...oj nie wyszłabym z szoku chyba przez tydzień....ona nawet jak w ferie jedzie do podrzuca je babci....masakra
iwonka współczuje przejść z egzaminem...ale na pewno zdasz...nie poddawaj się....ja już zaciskam kciukasy....zdrówka życzę...oby Ci odpuściło...
madzienka super że po wizycie wszystko ok...waga może spadła po tym Twoim przeziębieniu...chociaż po świętach jesteśmy i wszyscy raczej tyją w tym okresie...:-):-)
wybierasz się do Fiki???? a ta piosenka to teraz hit....założę się że na każdym sylwestrze ją grali....jest kilka takich piosenek bez których teraz nie ma imprez...np. Nosa, nosa....jak dla mnie głupia piosenka ale też wszyscy ją znają
madziara super że znalazłaś chwilkę dla nas....dobrze że z przepukliną wszystko już wraca do normy
ja też mam taką książeczkę pamiątkową...albumik...gdzie odrysowana jest malutka rączka stópka....nawet kosmyk włosów....zdjęcie z usg...opaska ze szpitala....mam też pamiatkowe pudełko....ubranka w którym został wypisany do domu....czapeczka i pierwsze buciki....i takie tam pierwsze....
maltanka oj współczuje pechowego Nowego roku....kurcze oby szybko noga pozwoliła Ci wrócić do pracy....żebyś jej nie straciła....ale tak to jest....u mnie jest podobnie jak potrzebny jest chocby jeden dzień wolnego żeby pojechać z dzieckiem do lekarza to jest mega problem a jak tak to na narty można sobie jeździć kiedy tylko dusza zapragnie....trzymaj się
sunday cała nasza polska rzeczywistość...a jeśli chodzi o recepty to już w szczególności...
mandziula ja mam tak samo ZUS to jest jakiś cyrk a nie Urząd....tam ludzie dostają pracę po znajomość....i stąd ta rozbieżność...odsyłają człowieka z okienka do okienka bądź z pokoju do pokoju po to żeby za chwile i tak wrócić do punktu wyjścia...masakra...współczuje Ci przejść...

reklama
Fogia i my dla Flipka podsyłamy życzenia::

Dziś są Twoje urodziny,
zatem Ci życzymy:
Do zabawy mnóstwo siły,
żeby każdy
dzień był miły
pełen śmiechu i radości.

Stu urodzinowych gości,
aut, klocków i pluszaków.
Stu prezentów, stu buziaków.
Zdrowia, szczęścia i słodyczy...
Ciotka Madzia z dzieciakami Tobie życzy.

maltanka o masz!!! Współczuje!!!

mandziula no to nieźle, i kobiete w ciąży tak trzymali....:no:

Ala i jak z umową?

Madzienka super wieści od ginki, a z Toba wagą to wiesz lepiej idz do lodówki to i porządną kolacyjkę zjedz:tak:

Madziarka a Ty bralas przy złamaniu?do konca az mialas gips?
Rodzinna nie przepisała mi.....:-(

Wpadam na chwilkę bo zaraz trzeba kolację szykować :tak::tak::tak:
Basen przeżyłyśmy ale jak szłyśmy to sypał śnieg a potem jak wracałyśmy to padał deszcz :cool::cool: okropna pogoda :baffled::baffled:
Maltanka oby noga szybko wydobrzała :tak::tak: oj poszalałaś na sylwestrze ;-);-):-p:-p
Madziarka ojej wieki Cię tutaj nie było :szok::szok::szok: super że Hanulka już nie ma problemów z brzuszkiem :tak::tak::tak: no i tak jak Madzienka pisała zrobimy na Ciebie nalot wszystkie naraz :-p:-p;-);-)
Madzienka super że Lenka grzecznie w brzuszku siedzi i masz rację odwiedzaj teraz każdego póki jesteś jeszcze w dwupaku bo potem będzie trudniej :tak::tak:
Sunday weź mi nawet nie wspominaj o receptach bo to człowiek normalnie nerwicy dostaje :wściekła/y::wściekła/y: tysiąc razy musisz chodzić bo wiecznie coś nie tak :wściekła/y::wściekła/y:
Mandziula tylko do ZUS-u chodzić :wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze Ciebie tam tyle trzymali, masz stalowe nerwy że ich tam nie poplułaś ;-);-):-D:-D
Fogia wszystkiego najlepszego dla Filipka :-):-)
Iwonka całe szczęście że udało Ci się przyśpieszyć zaliczenie egzaminu, będziesz miała to wcześniej z głowy :tak::tak: no no ambitna z Ciebie kobitka :tak::tak:
A ja odebrałam niedawno telefon i popsułam sobie tym tylko humor i jutrzejszy dzień mam cały spiep... :cool::cool:

Hej dziewczynki
W imíeniu swoim i Filipka dziekuje za zyczenia.

U nas ciezko bo Zosia daje popalic. Mecza ja kolki, nie chce spac w lozeczku, nocki tez ciezkie, np. ostatniej meczylysmy sie od 23 do 4. :-( Pocieszam sie,ze Filipek tez taki byl, plakal calymi nocami,a teraz z niego taki szescioletni kawaler.

Witam się w Nowym 2013 roku!!!
Wszystkim Wam życzę Wiele radości i miłości ,sukcesów i pomyślności,niech Wam zdrowie dopisuje,a niczego nie brakuje...
madziara78 super że u Hani poprawa z brzuszkiem,trochę odetchniecie...
fogia dla Filipka w Dniu Urodzin uśmiechu i szczęścia, radości każdego dnia.A na kolki u Zosi może spróbuj pić wodę z kminkiem?Mi znachorka doradziła i odpukać Wiki nie miała problemów.Zalej 2 łyżeczki kminku szklanką wody, niech wystygnie i wypić przez cały dzień...Ale oczywiście jak karmisz piersią...
maltanka współczuję skręcenia, mam nadzieję że wydobrzeje Ci nóżka szybko...
madzienka super wieści z brzuszka,oby tak dalej...
sunday a clexane bierze?Podobno to bez recepty bardzo drogie...Ja jak miałam złamaną nogę w stawie skokowym to nie brałam długo, chyba przez tydzień tylko...ale lepiej to z lekarzem skonsultować.
iwonka to trzymam kciuki za egzamin:tak:
mandziula współczuję przejść z ZUS-em, ale z nimi można walczyć:tak: Moja znajoma ostatnio z nimi wygrała sprawę w sądzie:tak: po 3 latach w sumie...
aluśka a jak Twoje dziewczynki??
sienio widziałam dzisiaj Twojego P jak Julę prowadził;-) A Ty teraz na rano chodzisz?
U nas Sylwester też w domu bo znajomi co mieli przyjść ich córeczkę jedną ospa wysypała w niedzielę:baffled: a druga narazie zdrowa:confused: Dzieciaki zasnęły przed 22 tak więc z P siedzieliśmy z rodzicami przed tv:-) W Nowy Rok pojechaliśmy na lotnisko zobaczyć a potem po centrum połaziliśmy:tak: Wczoraj cudowny powrót do rzeczywistości, Kuba do przedszkola-ale mi się wstawać nie chciało...Dzisiaj Wiki spała mi od 14 do 19:szok: Ciekawe kiedy teraz pójdzie spać...Spokojnej nocki.:-)

Sunday mój P brał te zastrzyki jak miał operowane kolano....i brał je jeszcze po powrocie do domu więc dosyć długo bo w szpitalu też trochę leżał...

Anaconda cierpliwości jutro podczas wizyty "mamusi";-):-)

Fogia wytrwałości...
jak znajdziesz chwilkę napisz mi co brałaś do szpitala....

FILIPKU STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madzienka
no mowilam ze nie masz co sie stresowac....;-)super oby tak dalej....miego kompletowania wyprawki szpitalnej...
Mandziula a Twoja torba zapewlnia sie????brak slow na urzedzik:no:ale wkoncu zalatwilas co mialas zalatwic????
Anaconda czyzby tesciowka Cie chciala znowu nawiedzic???????
Madziarka o kurcze jestem w szoku ze sama poradzilas sobie z przepuklina brawo jednak najstarsze mtody naszych babc najskuteczniejsze....
Iwonka super ze masz mozliwosc zaliczenia wczesniej czekac do marca to troche by ciazylo...a z kim ja masz?????
Normatywna super ze ze zdrowkiem juz lepiej...
Antuanet i jak W szaleje jeszcze????:-)
Sunday w temacie zatrzykow nie pomoge:zawstydzona/y:
Maltanka uuu ale sie zalatwilas paskudna sprawa oby przynajmniej szybko sie goilo....
Misia byla N w przedszkolu?????
Fogia oj wspolczuje kolek a jak Antos przesypia noce nie budzi sie jak Z placze w nocy?????

M rano mi kaszle jakby nie mogl tego wykaszlec a w dzien jest ok wogole chyba sobie z tym kaszlem poradzimy bo spi spokojnie i na wieczor juz bylo spokojnie...najwazniejsze ze nie ma zadnej temperatury ani kataru wiec moze latwiej bedzie sobie z tym poradzic...B tez nosek sie osuszyl i naszczescie nic nie leci takze oby tak dalej...czy stosowal ktos szcepionke do nosa mucofluid nam pediatra przeisala moze to pomoc w tym aby nie lapal katarow ale nie wiem czy wogole sie za to zaberac

Odwiedzilam dzisiaj fryzjera i wkoncu skrucilam wosy bo jakies sie juz takie ciezkie zrobily:baffled:a teraz mi jakos tak krotko:-p

Dobra lece ogarne jeszcze toche z grubsza katy i do spania....

Ostatnia edycja:
ANTUANET zalac wrzatkiem czy goraca woda?

MADZIENKA koszule, szlafrok, klapki gumowe pod prysznic, materialowe cienkie balerinki, biustonosze do karmienia, majtki jednorazowe, kosmetyki, bephanten,papier toaletowy. Dla Zosi mialam wszystko swoje, ubranka, rozek, kocyk. Pampersy, chusteczki, sudocrem i krem na odparzenia nivea, oilatum do kapieli. Smoczek, laktator. Wode niegazowana, biszkopty. Generalnie jakies jedzenie bo to szpitalne to masakra dla noworodkowych brzuszkow. Ja to wszystko mialam. Tylko ze, szpital zapewnia koszule dla mam, podklady poporodowe, ubranka dla dzieci, rozek, do smarowania pupki maja masc witaminowa, a do kapieli plym johnsona.

MARZ czasami sie budzi, robie co moge aby nie krzyczala np.tak jak teraz chodzimy po mieszkaniu, a mloda ogranicza sie do nerwowego pofukiwania.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam,
zgadnijcie kto pomimo jednej drzemki w ciągu dnia 40 minutowej nadal nie chce spać???:wściekła/y:ręce opadają:no:
Natalka rano z tatusiem poszła do przedszola...podobno posmutniała w drzwiach...ale zaraz pani ją zabrała...i potem już było ok:tak:odebraliśmy tylko ją wcześniej,bo jechaliśmy do DSK na fiberoskopię:tak:na szczęście migdałek nie wymaga interwencji:-)a na choroby dostaliśmy szczepionkę w kropelkach...ale nie możemy jej zacząć brać,bo gardło jest zaczerwienione,jakby zaczynała się infekcja:wściekła/y:badanie Natalka przeżyła dosyć mocno,ale już w domu się poprzytulała i zapopmniała,bo nie wspominała:tak:
a po powrocie musieliśmy obniżyć materac w łóżeczku,bo Staś zębów nie ma...usiąść sam nie chce...ale klęczęć i wstawać próbuje całkiem skutecznie:szok:
jesli niebawem uda mi się go uśpić,bo postaram się poczytać,co u Was:tak:

Do góry