reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie!
No u mnie całkiem przyjemny dzień (poza zakupami w realu - godz. 10 a ludzi od groma, czy nikt w tym Lublinie nie pracuje o tej porze???:wściekła/y:) męż skończył dzisiaj o 10 (i będzie w domku do 2 stycznia :cool2:), pojechaliśmy po niego i na zakupy, wszystko na święta już mam, także luz Teraz jeszcze posprzątać ostatecznie chałupkę
No i odwołuje prawie wszystko co wczoraj pisałam :tak:Grześ zasnął dzisiaj w jakieś 15 min, niespodziewana kasa nam wpadnie przed Sylwestrem (więc dobra wróżba na nowy rok) i od razu humorek mi wrócił :-)
Niestety ciast u mnie w tym roku nie będzie, szyba nie dotarła :wściekła/y: niby nie ma tragedii, bo my i tak wyjezdzamy, ale zawsze starałam się zrobić 2 ciasta i dwie jakieś potrawy, żeby nie przyjeżdzać z pustymi rękami, no i ogólnie jakoś tak dziwnie mi

marz to pewnie zapalenie spojówek, zrób sobie okłady z szałwii albo kup krople z nagietka
mój też bezsmoczkowy :-)
dzięki :-)
Gon1a byłam i ja w tej nowej biedronce, tyle ludzi, że trzeba było czekać na wózki!!! ale kropkę za darmo dali :tak::-D
anaconda nie dzwoniliśmy jeszcze w sprawie szyby, bo powiedzieli że max 2 tyg a dopiero dzisiaj właśnie mijają
aneta no mam nadzieję, że i Grześ szybko nauczy się sam zasypiać, najgorsze, że jak on tak gada i łazi to mi się śmiać chce z niego, ale siedzę cicho żeby się jeszcze bardziej nie rozkręcił
justynka kapiel cynamonowo-pomarańczowa? super pomysł i pewnie obłędny zapach
no niestety nie mam prodiża, moja mama ma, ale mieszka 130 km ode mnie
iwonka mój mąż też miał bóle głowy spowodowane jakimś uciskiem ale gdzieś poniżej karku, chodził na jakieś prądy i lasery i już wszystko ok
sienio gratuluje wyników w pracy
talia zdrówka dla Gabrysi, no to szkoda, że musicie siedzieć w domku
elza to niezły macie "przypadek" :-(

Idę jeszcze dokończyć bombkę z kusudamy
Głupio pisać, Wy tyle tych bombek upinacie, a ja robię jedną i już chyba z tydzień ją męczę :-D

Miłego wieczoru :-)

reklama
Emka super ze dzisiaj dzien lepszy i z takimi wiesciami.....glowa do gory i glupotami sie nie zamartwiaj....ja nie upielam zadnej bombeczki takze nie jest z Toba tak zle:-D
Madzienka jak zakupy samopoczucie????
Marta ja w weekend musze przygotowac sie na wyjazd wiec nigdzie sie nie ruszam....
Justyna ale pachnaca kapiel sobie zroblas...
Aneta jak bylo na basenie uwazajcie przy takich mrozach:happy:jak M sobie poradzil....
Talia uuu nie dobrze ze akurat na swieta musialo Wam sie to przytrafic:baffled:zdrowka...
Elza brak mi slow na zachowanie coniektorych rodzicow:no:wez sobie go do domu;-)ja tym bardziej staram sie w te dlugie weekendy oganizowac tak aby dzieci byly w domu b te kobiety tez chca jakos na wolne isc...
Anaonda B chodzi do KM......jest ich w grupie w tym tygodniu tylko dwoje B i Julia i ponac niezle lobuzuja:-pale zakupki zrobilas wiec juz gotowa do swiat jestes???/a prawda jak Twoja tesciowa sie trzyma????
Aluska i co upolowalas cos w Olimpie?????

Sienio pieknie ze tak Cie docenili oby tak dalej......a co dostalas?????
Mirosia co u Was?????

U mnie oczy masakra w pracy to wszystkic straszylam:-DP byl dzisiaj rano z B u pediatry to przepisala dla Mne Dicortineff ale narazie nie ma rewelacji.....no wlasnie P poszedl z B dzisiaj do pediatry coby przed Swietami go osluchala i go ocenila takze nadal ammy sie inhalowac ak jak do tej pory...osluchowo czysto....jak wyleczymy nos to dala jakies krople/szczepionke uodparniajaco i wzmacniajaca ten nos slyszalyscie o czyms takim????????

Ja mialam dzisiaj tez jechac jeszcze na zakupy ale P wrocil po 19 wiec mialam juz lenia scielam przynajmniej B i sobie polezalam tak poprostu a co:-pteraz zbiore tylko ciuchy i ide do lozka jutro troche ogarne popiore itp.

zmykam po ledwo widze na oczy....

Emka - bajaderki sobie zrób, z resztą sa teraz prawie gotowe Pomysły na ... na słodko. A i na kulinarnym masz mój przepis na wafle dla oszczędnych. https://www.babyboom.pl/forum/lublin-f203/lublin-od-kuchni-34913/index9.html#post4879952
Miałam się wykąpać, piec maszynkowe z Olkiem i obsmażyć pieczarki ale po dentyście padam a rano musze Olka na turniej naszykować - dobrze ze teraz u nas zrobili. Z resztą ROKi długo usypiał i nic mi się nie kce:no::-p:nerd:.
Miłej nocki.

Ostatnia edycja:
Witam. Położyłam się już do łóżka ale nie mogłam zasnąć, myślałam o mamie i mi się bardzo smutno zrobiło :-(. Ja świąteczne zakupy to jutro będę robić może nie będzie tak strasznie z kolejkami:-p. Albo W. wyśle ale nie wiem czy dokładnie to kupi co będę chcieć:confused:
A co do świąt to teściowa mi humor popsuła uważa się za najważniejszą ...
Motylla chyba za dużo napchałaś do tych siatek że Ci pękły:-D
:sorry2:Paulina za ciężkie rzeczy kupowałaś:rofl2:
Jakbym za dużo napchała i do tego ciężkie rzeczy to bym się nie dziwiła że mi pękły siatki :tak: jakieś wybrakowane mi się trafiły:-p

u nas jedna mama wcale nie myśli o nauczycielach wręcz ma do nich pretensje (wiesz o kim mówię bo znasz ją i jej dzieci) ostatnio stwierdziła że my nauczyciele to mamy za dobrze, że z byle katarem chodzimy na zwolnienia....a 27 i 28 grudnia....przedszkole będzie otwarte tylko dla jednego dziecka....dla Konradka....maskara....będę siedziała 8 godz z jednym dzieckiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Współczuje

Hej

Z lekka pocztałam , mam zaległosci wiec to wszystko mało. U mnie od wczoraj w domu ospa. gabrysię wzięlam z przedszkola i dziś już juz na urlopie. Wczoraj była gorączka i wymioty do tego dziś już lepiej ale krostek mamy co niemiara i ciągle nowe wychodzą.:no:
No cóż można się było spodziewać że tak będzie bo w przedszkolu Gabrysia panowała już od jakiegoś czasu ospa.
GDodatkowo Gabcia ma katarek a raczej przytkany nos.
Na Święta zamiast jechać do rodziców to zostajemy w domu.
Ja się dziś ogólnie źle czuję boli mnie głowa cały dzień a sklepy doprwadzają mnie do szału. Targanie do domu różności i ciagle jakby mało wszystkiego.
Zdrówka życzę:tak:

Witajcie....za mna dzisiaj zalatany dzionek, ale wszystko zalatwione..brakuje mi tylko prezentu dla siostry na imeniny...a tak mam wszystko:-)

Jula dzisiaj urzedowala w przedszkolu z czegobyla mega szczesliwa...a my w spokoju dokupilismy prezenty.

Kontrola u lekarza zaliczona...idzie ku lepszemu,jeszcze troche dycham ale jest dobrze...

Aluska,Anaconda to dopiero poczatek wprzedazy....
Smyk wykupiony bo mieli przez ostatnie 3 dni fajna promocje:-)

Sienio super ze w pracy docenili Ciebie, tak powinno byc...

Misia co u Was?odebralam dzisiaj ksiazke...

Sunday Wy dzisiaj imprezujecie?udanego wieczorku....
Niezla ilosc bombeczek upielas...szacun...
Moje rozchodza sie jak swieze bulczki..dzisiaj obarowalam wychowawczynie w przedszkolu:-)

Elza dla jednego dziecka otwierasz przedszkole?to juz jakies szalenstwo...

Anaconda super ze zakupy udane...

Emka suuper ze humor poprawil sie

Marzenka wspolczuje chorego oczka, oby krople szybko pomogly

Talia i dla Was zdroweczka i wytrwalosci....

Aneta jak pluskanie?mezowy dal rade z Karolcia?

Tyle zapamietalam...spokojnych nocek....

Witam z sobotni ranek :-):-):-)
Śnieżek znowu prószy, ale będziemy miały biało na święta, a moja mama mówi że w Radomiu leży tylko na dachach i samochodach, różnica tylko 100km :szok::szok:
Dzisiaj biorę się za przygotowanie mięs do pieczenia a jutro do roboty :-D:-D:-D
Marz oby kropelki szybko pomogły :tak::tak: a teściowa jakoś sobie daje radę :tak::tak: kiedyś przy piwku opowiem Ci więcej ;-);-)
Elza nie no?! To paranoja żebyś dla jednego dziecka siedziała po 8 godz. w przedszkolu tym bardziej że ma on starsze rodzeństwo :szok::szok: że też dyrektorka się na to zgadza :crazy::crazy:
Motylla te święta dla Was też będą bardzo smutne bo pierwsze bez mamy, życzę dużo sił Tobie i Ali :tak::tak: a propo teściowej moja taka sama jak Twoja :-p:-p;-);-)
Madzienka super że prezenty już pokupowane, dla Ciebie zdrówka oby kaszel przestał dokuczać :tak::tak:
Talia o kurcze, musiało Was na święta dopaść :szok::szok: oby Gabi lekko przeszła tą ospę :tak::tak:
Emka widzisz czasem życie nas zaskakuje i już nie jest tak źle jakby się wydawało ;-);-)
Sienio gratulacje :tak::tak: mogliby Cię tak częściej doceniać prawda ;-):-D:-D
Sunday jak tam po imprezie, jesteś w stanie normalnie funkcjonować ;-);-):-D:-D
A mój M wczoraj wrócił z pracy o godz.21.30 :szok::szok: jakiś tam tir stanął gdzieś za Kraśnikiem i musieli do niego jechać i obadać co mu jest i czy dadzą radę zrobić go na miejscu czy trzeba holować :sorry::sorry: a swoja drogą wyobrażacie sobie holować tira :-D:-D:-D jak mi czasem opowiada o gabarytach tych aut to jestem przerażona :szok::szok:

Witam się z wczesną kawą. Wpadam na chwilkę bo chłopaki na dworze i pewnie zaraz wrócą, a ja miałam wziąć się za robotę a nie na necie siedzieć ;-). Ale już odkurzyłam i upiekłam makowca, tak że zapach w domku mam już świąteczny, jeszcze tylko choinki nam brakuje:tak: .

Motylla współczuję Wam bardzo braku mamy, ja straciłam kiedyś bardzo bliską mi osobę minęło 8 lat i nie pogodziłam się z tym jeszcze:-( . A z teściową to chyba my wszystkie musimy męki przechodzić:crazy: , moja też mnie wku...

Talia o kurczę, ale się u Was porobiło z ospą i to na same święta:-( jeju:no: . No nic już się stało i nic się nie zaradzi na to, zdrówka Wam życzymy oby krosteczki szybko zniknęły i nie dokuczały za bardzo.

Sunday jak tam??????????? Maksio odebrany od dziadków??

Emka cieszę się że humorek masz lepszy:-) . szkoda że szyba nie dojechała:no: . A te wafle dla oszczędnych o których pisała Marta są rewelacyjne!!!! robię często, tylko bez kakao bo M nie może jeść czekoladowych rzeczy...no i ja zawsze robię z 1,5 porcji na całe opakowanie wafli:tak:

Mirosia o matko:no: znowu macie szpital w domu:no: , zdrówka życzę i to bardzo dużo zdrówka!! I mnóstwo siły dla Ciebie. Wiesz chyba spotkamy się po świętach lub po nowym roku.

Madzienka fajnie że zakupy prawie ukończone:tak: ,

Anaconda Wy do mamy jedziecie czy do teściowej na święta?

Eliza szok żeby pracować z jednym dzieckiem:no: pewnie rodzice wychodzą z założenia ze skoro płacą to wymagają:wściekła/y:

Marz jak twoje oczka? I jak nocka Wam upłynęła??

Aluśka jeszcze ustrzelisz ciuszki dla Amandzi:tak: . Bierz urlop na 7 stycznia, przy biedronce otwierają nowy ciuszek, zrobimy tam wspólny nalot:-D:tak:

Marta wyprawiłaś synka na zawody?

Sienio wow gratuluję nagrody:-)

Anetko
jak tam wczoraj, Pawełek poradził sobie z Karolcią? No i gdzie ten filmik z fikołków Olci???

Gona:
Sto lat dla Asi z okazji jej urodzin!!!

Witam sobotnio:rofl2:

Coś dziś mały ruch u mnie nikt przed samymi świętami mebli nie chce kupować :confused2: szkoda...

Do Olimpu nie dotarłam bo jak wyszłam z pracy i trochę pomarzłam na przystanku to mi się odechciało gdziekolwiek wyruszać tylko myślałam o tym by się w domku ogrzać:sorry: w prawdzie 17 dojechała bym pod sam Olimp ale żeby wrócić do domu musiała bym już iść piechotą przez całą ponikwodę (zamarzła bym w połowie drogi chyba:eek:) bo stamtąd do mnie nic nie jedzie:crazy: a samochód mamy u mechanika więc mężulek by po mnie też nie przyjechał:no:

Mirosia
współczuję chorowania przed samymi świętami:-( oby u Olka nie był potrzeby antybiotyk :sorry: zdrówka Wam życzę:sorry:
Anaconda wielkiedzięki :confused: ehh masz rację te święta nie będą dla nas za wesołe:-( ale jakoś musimy je przeżyć:-(

Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić jak można holować tira:szok:
Madzienka chciałam właśnie dzięki tej promocji sms kurtkę kupić :rofl2:

ps. właśnie dostałam sms że przedłużają promocję do 24.12:-p
Marzenka dobrze że u B. osłuchowo w porządku jest a czym Ty go inhalujesz?:sorry:
Oby ten Dicortineff zwalczył zapalenie spojówek u Ciebie:tak:
Emka Wam kaska wpadnie przed Sylwestrem a nam wypadnie za rozrząd i robociznę:confused2:
Eliza współczuję siedzenia z jednym dzieckiem 8godzin :oo: co za matka:angry:
Ja w te dni też pracuję..
Sienio gratuluję nagrody za najlepszą efektywność:-)
Co do kurtki to w tamtym roku Amandzia chodziła w rozm. 110 (5*10*15) ale jak były wyprzedaże w Smyku to stwierdziłam ze zaryzykuję i na ten rok kupię jej kurtkę na rozm. 122 a nie 116 i to się okazało trafną decyzją bo ta kurtka jest na nią teraz idealna :tak: więc na ten przyszły rok to albo 128 albo już nawet 134:szok: powinnam szukać...

reklama
Witam popołudniowo...
Justynka widzę że przygotowania przybrały tempa...
Ala obyś upolowała ciuszki ....
Ja dziś zrobiłam nalot na ciuszek ten nad biedronka duży... no i mieli wyprzedaże za bluzki które kosztowały 10-12 zł płaciłam 0,50 gr hehehe
Talia współczuje ospy u nas choróbska powoli odpuszczają...
Emka jadłam te wafle w wykonaniu Justynki pychota ...:-D
Marta jak zawody synia?
U nas choróbska odpuszczają , M i N czują się lepiej za to ja kaszle i trochę mnie dusi ale tak to jest już super.... Pierwsze pierniczki rozdałam... i bardzo się podobały...
pozdrawiam :* :-)

Do góry