reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Nobla dla tego kto powiedział że auto to puszka bez dna:sorry2: - wczoraj M wymienił przerdzewiały wydech a dziś aku padł i trzeba nowy. Chciał po drodze z przedszkola wymienić olej i musiał z płatnego parkingu na drugi do Pandoliny iść z Julem w ten mróz:nerd:.
Mam trochę spraw urzędowych do załatwienia ale nie wypuszczam się na razie.
Misia, dobrze że choróbsko odpuszcza.:tak:

reklama
witam
matko ale mrozisko, odstawiłam Mikiego do przedszkola i wróciłam pod kolderkę, dopiero się z niej wyplątałam;-);-)
muszę się do ładu doprowdzić bo mamy dziś spotkanie w przedszkolu:tak:
anaconda brawa dla Majeczki, super że sobie tak świetnie poradziła
misia cieszę się ze choroby pomalutku wam odpuszczają:tak::tak:
sienio udanych zakupów\
madzienka jak dziś kaszel???

ja chyba bedę miała dziś dzień leniswa, nic mi się nei chce robić...

Wrrrr ja dzisiaj nie wychodzę na dwór....;-) jeżeli chodzi o te soki to są soki pasteryzowane, bez żadnych dodatków, nawet wody i zapakowane w worek hermetycznie zamknięty i w pudełko, bardzo dobre tylko, że trochę drogie bo za 5 l ok. 25 zł trzeba zapłacić, no ale jak ktoś spróbował to potem już kupuje. ja wczoraj tłoczyłam w tzw objazdowej tłoczni a chciałabym sama taką tłocznie kupić... wrzucę Wam linka firmy, która się tym zajmuje
Dar ogrodu - soki bez dodatku konserwantów, cukru i wody.

justyna może skracaj M drzemki w dzień albo niech chodzi na nie wcześniej??
madzienka jak zdrówko? odpuściło Ci trochę?
misia dobrze, że wychodzicie już z chorób, śliczne powitanie Stasia:tak:
sienio miłych zakupów
anaconda brawa dla Mai, miło że Cię nie zawiodła i dzielnie powiedziała swoją kwestię:tak:
marta, oj prawda nobla jak nic- samochód to skarbonka bez dna...oj to Juli pewnie zmarzł...
mandziula i jak ubrał się M w ubranko, które wczoraj kupiliście?

nio to uciekam na kawkę:-)
p.s. nie wiecie czy jest jeszcze ten syrop do kawy w lidlu????

Witam. Miałam wczoraj wieczorem zajrzeć ale usnęłam i dopiero rano się obudziłam, Radek śpi a Krystek siedzi w drugim pokoju i śpiewa własne utwory:-D więc tak szybko zajrzałam do was.:tak:
Witam porankowo...
U nas w domu "szptal" Natalka chora ciąg dalszy niby nie jest z nią źle bo czuje się w miarę ale ciągle ma niska ale ma gorączkę tak koło 38 ciągle to znaczy co jakieś 8-24 h nie wiem dziś spróbuję się dostać z nią do lekarza żeby chociaż ją osłuchał... M chory on chyba najbardziej bo ma gorączkę 39 i dziś udał się właśnie do lekarza chyba go mama zaraziła przychodząc chora w odwiedziny :no:
Zdrówka życzę:tak:

Motylla to kto dostał nowe łóżko Radzio? :confused::confused:
Krystek ma nowe łóżko:-)

Witam,
dziś pierwszy dzień bez gorączki od piątku,więc może popisze:-Dpo Natalce choroby nie widać..ale póki ma antybiotyk bedzie w domu siedzieć:sorry2:ja lepiej choć słaba...M nieźle...Staś się trzyma,choc miał dziś zaczerwienione oczko...mam nadzieję,że tylko je zatarł....jutro się okaze:sorry2:

my do 9 leżeliśmy...ale Staś pobudkę urządził jedną o 5
:wściekła/y:ale za to tak mnie witał o 9Zobacz załącznik 524599
czekam na fotki z jasełek:tak:

słusznie...w taką pogodę przeziębienie lepiej wygrzać pod kołderką:tak:

u mnie uszka od teściowej od tygodnia leżą w zamrażalniku:tak::-)

ode mnie również:tak:

fajną wycieczkę mieliście:tak:
my dziś polewaliśmy piernik czekoladą i tak to wyglądało;-)Zobacz załącznik 524601

właśnie mirosia co u cCiebie???????

pewnie:tak:trzymam kciuki by suknia była w sam raz:tak:

fajny koncert:-Du nas rekolekcje od piątku...choć nie wiem,czy będziemy się na nie nadawać:confused2:

pochwal się Czarkiem;-)kciuki za Twoje jutrzejsze spotkanie:tak:

proszę;-)Zobacz załącznik 524606Zobacz załącznik 524607

a co to za opakowanie?
wysłali;-)

zdrówka...oby kaszel szybko minął...nie ważne z jakimi efektami zapachowymi;-):tak:

oby to było tylko zmęczenie u Mikiego:tak:no i pokaż strój:tak:

karlia dobrze,że dzieci kończą chorowanie...:tak:
Misia super fotki :tak: Staś śliczności:tak:

hej,
daję znać, że żyję. U mnie jest nie wiadomo jak, ogólnie jest źle. Nie będę pisała szczegółów z wiadomych względów. Czuję się beznajdziejnie, nie mogę jeść ani spać. Wpycham na siłę jedzenie tylko dlatego że karmię małą. Z Ł mamy całkowicie inne priorytety i niestety pomimo chęci, żeby było dobrze ze względu na dzieci, to nie potrafimy się dogadać. Szukam pomocy psychologicznej, mam nadzieję, że Ł się da na nią namówić jak nie ze mną to sam. Jakbym wam powiedziała jakie sę jego warunki dotyczące mnie to byście się załamły. Oczywiście dotyczy to pieniędzy....

Sorry że tylko tyle, ale ja do niczego nie mam głowy, myśli krążą tylko wokół tej całej sytuacji.
Trzymam kciuki żeby wszystko się u Ciebie ułożyło.

Justyna Takie ma Krystek łóżko IMG_5667.jpg

Ostatnia edycja:
Witam,

My dzisiaj zaliczyliśmy spacerek i wizytę u fryzjera. To prawda mroźno ale nie było tak źle. Tylko założyłam dodatkowe spodnie dla M pod kombinezon i spoko, nie narzekał że mu zimno;-), ba nawet i sikał na dworze:hmm:chyba muszę mu jakiś szaliczek na siuśka wydziergać, by nie marzł w trakcie siusiania:laugh2:.

Eliza jak tam wigilia w pracy, dzieliłaś się opłatkiem z dyr?

Sienio
a u Ciebie jak tam zakupy w Plazie udane?

Mirosia dzięki że się odezwałaś...moje myśli krążą w około Ciebie...dobry pomysł z tym psychologiem, i najlepiej by było jakbyście razem wybrali się na takie spotkanie. Powiem Ci że prawie każdy facet marudzi w kwestiach pieniędzy, mój też czasem coś tam burknie że dużo wydaję.

Motylla wow niezła bryka:tak:

Anaconda
Michał jeszcze potrzebuje drzemki w dzień, raz próbowałam go nie kłaść to po 15 spał na stojąco:no:i wystarczyło że wzięłam go na kolana i w mig zasnął. A i wiadomo że jak dziecko zmęczone to i nie znośne. Wtedy to żadna zabawa nam nie idzie. Czekam na filmik z jasełek, i my tu też jesteśmy dumne z Mai że ładnie wystąpiła:-)

Marta samochód to skarbonka-niestety:dry:

Patlysia
zaczynam usypiać M ok 12 czasem zaśnie szybko a czasem do pierwszej nam się schodzi. No i chyba tak zacznę robić że będę go budzić. Już śpi 1,5 godz,

Misia a czym przełożyłaś piernik masą czy powidłami? Świetna fotka Natalki z polewą:-D, u nas chyba będzie polewa z białej czekolady-z wiadomych względów;-). Staś słodziak, a kartka piękna:-)Super że panie w przedszkolu wpadły na taki pomysł:tak:A jak dzisiaj oczko Stasia???

Mandziula no tobie dzień lenistwa się przyda:tak:odpoczywaj. I udanej imprezki w przedszkolu i czekamy na zdjęcia wystrojonego Mikołaja:-)

Sunday jak było w pracy, dałaś radę?

Maltanka
kiedy wyjeżdżacie na święta?

Madzienka jak dzisiaj się czujesz?

Normatywna a jak tam u Was??

Ugotowałam kapustę i zmykam robić farsz do krokietów.
Jeszcze @ mnie odwiedziła i głowa boli, ale dobrze że dzisiaj dostałam a nie na święta:blink:

Witajcie....w czwartkowe południe...ale mam znowu krótki dzień...Pospałyśmy z Jula do 9.40 zanim śniadanie to już było południe....
do przedszkola znowu nie pojechała...rozmawiałam z jej wychowawcznia i mówiła ze trzeba było ja przywozić obiad zdążyliby zamówić....:-p

co do mojego samopoczucia to kaszel chyba mniejszy i już ogólnie czuje się lepiej wiec jutro szaleje na zakupach bo prezentów wszystkich jeszcze nie mam:baffled:

dzisiaj z Jula zrobiłyśmy balwanka i Mikolaja z rolek po papierze toaletowym oraz łańcuch na choinkę....

Misia super że wracacie do zdróweczka.....
fotki cudne...a karteczka boska
jak oczko Stasia??
i jeszcze raz gratulacje wygranej.....;-):tak:

Elza jak wigilia z dyr???

Anaconda brawo dla aktoreczki Majeczki...dumna mamusia???

Justyna szaliczek:-D:-D:-Dto mnie rozbawilas....
dziękuje idzie ku lepszemu....

Motylla super łóżko...

Mirosia z każdym postem coraz ciężej jest mi w to wszystko uwierzyć....
trzymaj się dzielnie

Sienio udanych zakupów...pochwal się co upolowałaś???

Patlysia dzieki...mam nadzieje ze już gorzej nie będzie....

Mandziula odpoczywaj...a kaszel jeszcze jest ale chyba ciut mniejszy...przynajmniej brzuch już mi tak nie skacze...

Marta współczuje kolejnych wydatków przy autku....

Ostatnia edycja:
Pierożki już ugotowane stygną a ja z kawką na chwilkę zasiadam bo zaraz trzeba po Maję zmykać bo dzisiaj basen :tak::tak:
Marta mój wujek zawsze powtarzał że kupić samochód to pestka ale potem go utrzymać to już gorzej i ma szczerą rację :cool::cool: no chyba że kogoś stać żeby co 10 lat kupować nówkę :cool::cool:
Justyna chyba nie pozostaje Ci nic innego jak go wcześniej budzić, u mnie było to samo i też mi było szkoda tych wolnych chwil w dzień ;-);-) ojejku nie zazdroszczę Michasiowi siusiania na tym mrozie :szok::szok:
Mirosia odzywaj się do nas co jakiś czas bo my się tutaj o Ciebie martwimy :tak::tak:
Motylla fajne łóżko, Krystek jest nim chyba zachwycony :tak::tak:
Sienio i jak udały się zakupy? Pochwal się co zakupiłaś :tak::tak:
Mandziula jeden dzień lenistwa należy Ci się ;-);-):tak::tak::-D:-D
Patlysia to faktycznie sporo kosztują te opakowania :sorry2::sorry2:

Witam

Nocka minęła strasznie :baffled:i nie było mi do śmiechu jak Martyna całą noc gadała śmiała się i wędrówki ludu Bożego robiła a o godz.4.00 chciała żeby jej baje włączyć a o 6.00 już siedziała ze mną w kuchni :baffled: P. też miał jej dosyć :dry:

Paulina
Krystian z Martynką by się dogadał bo ona też ostatnio chodzi i podśpiewuje szczególnie w nocy ma dużo do powiedzenia:-) Wiesz że ja tego Waszego łóżeczka jeszcze na żywo nie widziałam:szok:
Mirosia można się było tego domyśleć ze kłótnia poszła o pieniądze:-(
Mam nadzieję że psycholog coś Wam pomoże:confused:
Patlysia niezły pomysł z tym tłoczeniem soków:tak: a odpowiadajac na Twoje pytanie to ja akurat nie znam soków tłoczone w opakowaniach bag in box:sorry2:
Mandziula udanego przedszkolnego spotkania:tak:
Brawa dla Mikiego za zachowanie się jak zuch i przeproszenie za niegrzeczne zachowanie:tak:
Marta to miał Julek spacerek:baffled:
Justyna jedyne o czym myślimy w nocy to to żeby się porządnie wyspać a nie z nią się użerać...knebel i sznur pójdą w ruch;-)
Madzienka świetnie że widać poprawę oby kaszel na dobre Ci odpuścił:confused: zdrówka:tak:
Misia kartka świąteczna wykonana przez Natalcię jest śliczna:-) a Stasio ma słodką buziunię :-):cool:
Sienio i jak tam zakupy udane:cool:
Anaconda miłego pluskania:-)
za sprawdzenie strojów była bym wdzięczna;-)

justynka oj nie dobrze z tym sikaniem na dworze w taki mróz, mi sie wydae ro trochę niebezpieczne:sorry2: Michaś pewnie w głowie juz sobie zakodował,ze musi robić siku na dworze i już, wiem coś o tym, bo Jula zawsze idzie do łazieni w kazdym lokalu i restauracji do której tylko pojdziemy i to zaraz po zajeciu miejsca przy stoliku:confused::confused: nawet jak płyneliśmy statkiem w wakacje jak tylko zorientowała sie ze na statku jest łazienka to od razu jej sie zachciało:baffled:jak inspekcja sanitarna:-D:-D
madzieńka daruj sobie wyjście i posiedz jeszcze w domu:tak: ludzi wszedzie duzo a mróz ogromny, szkoda WAs
mirosia co do kwestii finansowej to nie ustępuj, bo sama nie dasz rady tego wszystkiego utrzymac:sorry2: trzymaj sie

Zakupy mi sie udały i to jak:tak: ale tylko Jula na ym zyskała, bo ja jakoś nie widziałam nic dla siebie:-( tyle, ze troche mi sie śpieszyło i postanowiłam, ze po świeteh jeszcze zrobie rundkę:-D Byłam miedzyinnymi w smyku i za 140 zł kupiłam Juli 2 kurtki i sweterek bolerko:tak: jedna kurtka trochę za duza ale ma być na przyszły rok a druga wiosenna. Jula najbardziej jednak zadowolona ze szmacianaj spódniczki za 10 zł:-D:-D zmykam, trzeba sie zbierac na spotkanie opłatkowe:tak:

reklama
Do góry