reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

My też już po jasełkach - kolejne 6 stycznia - tym razem w Kościele Juli aniołek wystąpi. Zaraz Olka na trening wyprawiam i podszykuję ciasto do ciastek maszynkowych ze skwarek - te to mogą miesiącami leżeć :tak: ale u mnie znikają raz dwa:tak::-D. W planie bliżej Świąt mam rogaliki krucho - drożdżowe, pierożki z marmoladą, wafle, strucle i sernik.
Aluśka, możemy podać sobie ręce - żucz w nocy robi "wędrówki ludów" między pokojami i nas rozbudza.
Karlitko, ucałuj Gabrysię od moich kawalerów:-).

reklama
Heja, aaa mrozisko straszny... już jest 13 na minusie:szok:Mam do Was pytanie, czy znacie soki tłoczone w opakowaniach bag in box??? mam zamiar zająć sie tłoczeniem takich soczków i chciałabym wiedzieć czy byłoby zainteresowanie wśród osób nie związanych z sadownictwem....
mirosia mimo, że nie znamy się w realu to bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji ale może to wszystko da się poskładać? Mój M w tamtym roku też się wyprowadził, nie było go pomad pół roku, nawet świąt razem nie spędziliśmy ale po Nowym Roku postanowiliśmy się pogodzić no i tak się pogodziliśmy, że teraz mam Kubunia...
normatywna zdrówka dla Was, oby na święta odpuściły Was choróbska.
anaconda ja też lubię zapach grzybów i ogólnie grzyby no ale w tym, roku to posmakuje co najwyżej pieczarek.
sunday brawo dla Maksia za odwagę.
aneta super balwanek i dziewczynki ślicznotki.
madzienka ja tez polecam sok z malin i nawet mam taki soczek ze swoich malinek, niepryskanych no ale niestety e-mailem nie da się przesłać.
maltanka żywa choinka to jest to, u nas też żywa tylko jak narazie nie mam jej jak ubrać...
misia fajna niespodzianka od Natalki, wysyłali w przedszkolu czy sama włożyła do skrzynki?
aluśka moja Mała na szczęście jak już uśnie to koniec- śmieje się że nawet granat by jej nie obudził, zdrówka dla Martynki.
justynka to prawda, nie raz w ciuchu dorosłego zadeptują a co mówić o dziecku. miło że pamiętasz o mnie.
elza udanych wigilii
mandziula jak zakupy? znalazłaś koszule?
czar nulka witaj
marta pewnie masz ręce pełne roboty i jeszcze tyle ciast szykujesz, podziwiam.

Tyle zapamiętałam, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, idę do tej mojej małej rozrabiaki bo urwis z niej teraz straszny...

Madzienka te prace nad BB to długo potrwają? Teraz widzę tylko pół okienka w którym piszę:eek::no:, już wolałam jak było ono szerokie;-).
A próbowałaś syropu z czosnku i cytryny??

Anaconda
sąsiadka wycwaniła się i na balkonie założyła daszek:-D. Jak tam jasełka?

Iwonka
Ty cały czas nóżkami przebierasz, bo to albo uczelnia albo praca i jeszcze biegi czy ćwiczenia w domu:-D

Eliza a to dobrze że uszko już się nie odezwało:-)fajnie ze wigilia u Cz fajnie zorganizowana była, masz fotki?

Patlysia pierwszy raz słyszę o takich opakowaniach:zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Więc na Twoje pytanie nie znam odpowiedzi:zawstydzona/y:.
Dobrze że udało się Wam z mężem dogadać, i trzymam za Was kciuki by takie rzeczy więcej się nie powtórzyły:tak:

Marta
ja w tym roku wrzucam na luz i tylko 3 rodzaje ciast robię, święta spędzamy wyjątkowo w wąskim gronie to i nie będzie komu jeść, i jeszcze siostra coś piecze to i tak będzie sporo.

Aluśka Martynka pilnuje Was w nocy byście nie grzeszyli i o świństwach nie myśleli:-p:-D,

Misia miło że dostałaś taką kartkę:-)

No Michał pospał ponad 2,5 godziny, musiałam budzić śpiocha. Coś on zaczyna co raz później chodzić spać na noc. Kiedyś godzina 21 i M śpi a teraz jeszcze o 21,30 gada w łóżku:eek:

Dziekuje wszystkim za zyczenia zdroweczka...soczek malinowy tez mam mamusinej roboty...ale na szczescie kaszel jest chyba mniejszy...wiec trzymajcie kciuki zeby szlo ku lepszemu...

Justyna nie mam pojecia ile to potrwa...ale moje okienko tez jakies malutkie...
Syrop czosnkowy mam i pijemy razem z Jula....

Anaconda jak wystep?

Patlysia dzieki za porade...

Aluska jem jem i juz niedlugo bedzie strach do mnie podejsc:-D
Ale mialas super koncert nad raneem:-p

normatywna zdrówka

anaconda jak przedstawienie

mandziula i jak udało się coś kupić

Czar Nulka witaj

anaconda ty już pierogi lepisz na wigilię:eek:

justyna to Michaś miał dzisiaj wycieczkę, ps. dzięki póki co spokój u nas w bloku i mam nadzieję, że tak zostanie ps. u moich rodziców też żywa choinka prawie od zawsze, a na 4 piętrze mieszkają, także da się wnieść;-)

elza jak po wigilii?

madzienka dobrze, ze już lepiej się czujesz... oby tak dalej
anaconda chwal się jak poszło Majeczce na jasełkach
a co do pierogów to wcześnie zaczynasz u nas manufaktura rusza w wigilię rano...
justyna ale mieliście wyciczkę, Miki też uwielbia jazdę autobusem
aluśka wesołe noce macie...
patlysia ja tez nie słyszałam o takich opakowaniach, na czym to polega???

ja ruszyłam dziś w miasto autobusem.... masakra bo zimno okropne, ale zakupiłam Mikiemu koszulkę, naewt powiedział ze śliczna i przymierzył, wybrał sobie do tego jasne spodnie i pomarańczowe majteczki:confused2::confused2: ciekawe czy da się jutro ubrać...
ale jestem dziś z niego bardzo dumna, wczoraj w przedszkolu pod koniec dnia zaczła trochę rozrabiac i nie sluchał pani, pogadaliśmy o tym w domu i dziś moje dziecie przeprosiło za wszsytko... tak sam z siebie, zuch mały
ale cos podejrzanie poszedł spać przed 20, mam nadzieję zę to tylko zmęczenie go dopadło

Witam,
dziś pierwszy dzień bez gorączki od piątku,więc może popisze:-Dpo Natalce choroby nie widać..ale póki ma antybiotyk bedzie w domu siedzieć:sorry2:ja lepiej choć słaba...M nieźle...Staś się trzyma,choc miał dziś zaczerwienione oczko...mam nadzieję,że tylko je zatarł....jutro się okaze:sorry2:

Dzisiaj z łóżka zwlekłyśmy się o godz.8 - tak mi się chciało, zresztą Mai też :cool::cool:
No i dzisiaj jasełka więc muszę akumulatorki naładować żeby jakiś zdjęć porobić :tak::tak:
my do 9 leżeliśmy...ale Staś pobudkę urządził jedną o 5
:wściekła/y:ale za to tak mnie witał o 9 191220121355.jpg
czekam na fotki z jasełek:tak:

Witajcie ja jeszcze pod kołderką :-) Jula jeszcze śpi...przedszkole odpuszczamy dzisiaj chociaż zgody J na to nie mam bo dzisiaj karate, ale ja nadal kaszle więc grzeje się w domu...
słusznie...w taką pogodę przeziębienie lepiej wygrzać pod kołderką:tak:

Biorę się dzisiaj za robienie farszu na pierogi wigilijne a jutro czeka mnie lepienie :sorry2::sorry2:
u mnie uszka od teściowej od tygodnia leżą w zamrażalniku:tak::-)
Karlita proszę o ucalowanie imieninowo GABRYSI ;-)
ode mnie również:tak:
Michał drzemkuje już dwie godzinki, udało mi się podgonić prace domowe, a wczoraj przełożyliśmy piernik, w piątek polejemy polewą:tak:

Mirosia
odezwij się do nas!
fajną wycieczkę mieliście:tak:
my dziś polewaliśmy piernik czekoladą i tak to wyglądało;-)191220121357.jpg

właśnie mirosia co u cCiebie???????

Misia zatrzymaj kartkę na pamiątkę :tak::tak:
Wczoraj byłam w tym komisie Leoś i wiecie jakie fajne stroje karnawałowe mają w sprzedaży, na Maję wynalazłam suknię księżniczki za 25zł tylko muszę tam z nią podejść bo boję się że będzie za ciasna :-:)-(
pewnie:tak:trzymam kciuki by suknia była w sam raz:tak:
A zapomniała bym napisać dziś tez byłam na rekolekcjach ale już nie sama:cool2: P. się ze mną wybrał mimo że i tej nocki Martynka wyspać się dobrze nie dała:dry::eek: i absolutnie nie chodzi o to że marudziła czy też płakała:cool2: postanowiła urządzić sobie pielgrzymki od swojego łóżka do naszego a poza tym urządziła sobie o 3.00 koncert życzeń:-D...leżała sobie na łóżeczku w jednej rączce miała smoczka w drugiej butle z ciepłą wodą do picia i obok owieczkę i i tak sobie leżąc zaczęła śpiewać " koki dwa na na na...piciu piciu na na na....monio monio na na na" śmiać mi sie chciało jak jej te przyśpiewki usłyszałam mimo że godzina mało "śmieszna" była:-D:-p
fajny koncert:-Du nas rekolekcje od piątku...choć nie wiem,czy będziemy się na nie nadawać:confused2:

dzisiaj byłam na spotkaniu kolędowym u Czarka....ale aniołki fajnie śpiewali.....ja u siebie mam jutro....i jeszcze trochę roboty...chociaż dzieci przygotowane, dekoracja już prawie cała zrobiona...choineczki dla rodziców też teraz tylko poskładać to wszystko do kupy...
pochwal się Czarkiem;-)kciuki za Twoje jutrzejsze spotkanie:tak:
Misia pochwal się koniecznie tą kartką od Natalci:tak:
proszę;-)191220121359.jpg191220121360.jpg
Heja, aaa mrozisko straszny... już jest 13 na minusie:szok:Mam do Was pytanie, czy znacie soki tłoczone w opakowaniach bag in box??? mam zamiar zająć sie tłoczeniem takich soczków i chciałabym wiedzieć czy byłoby zainteresowanie wśród osób nie związanych z sadownictwem....

misia fajna niespodzianka od Natalki, wysyłali w przedszkolu czy sama włożyła do skrzynki?
a co to za opakowanie?
wysłali;-)
Dziekuje wszystkim za zyczenia zdroweczka...soczek malinowy tez mam mamusinej roboty...ale na szczescie kaszel jest chyba mniejszy...wiec trzymajcie kciuki zeby szlo ku lepszemu...

Justyna nie mam pojecia ile to potrwa...ale moje okienko tez jakies malutkie...
Syrop czosnkowy mam i pijemy razem z Jula....

Anaconda jak wystep?

Patlysia dzieki za porade...

Aluska jem jem i juz niedlugo bedzie strach do mnie podejsc:-D
Ale mialas super koncert nad raneem:-p
zdrówka...oby kaszel szybko minął...nie ważne z jakimi efektami zapachowymi;-):tak:
ja ruszyłam dziś w miasto autobusem.... masakra bo zimno okropne, ale zakupiłam Mikiemu koszulkę, naewt powiedział ze śliczna i przymierzył, wybrał sobie do tego jasne spodnie i pomarańczowe majteczki:confused2::confused2: ciekawe czy da się jutro ubrać...
ale jestem dziś z niego bardzo dumna, wczoraj w przedszkolu pod koniec dnia zaczła trochę rozrabiac i nie sluchał pani, pogadaliśmy o tym w domu i dziś moje dziecie przeprosiło za wszsytko... tak sam z siebie, zuch mały
ale cos podejrzanie poszedł spać przed 20, mam nadzieję zę to tylko zmęczenie go dopadło
oby to było tylko zmęczenie u Mikiego:tak:no i pokaż strój:tak:

karlia dobrze,że dzieci kończą chorowanie...:tak:

Witajcie
misia bardzo fajny pomysł z tą kartką z przedszkola:tak: miło Ci było co?:tak:
madzieńka oj biedactwo, kuruj sie ja niestety nie znam magicznych sztuczek, ale pamietam jak Antuanetka kiedyś mówiła, ze czarodziejka na kaszel polecała nasmaować szyje smalcem i rozkruszoną polopiryną i zawinąć szalikiem szyje:tak:Kubie pomogło moze pomoże i Tobie a sposónb mało inwazyjny:tak:

sorki nie pamietam wiecej Zmykam zaraz na zakupy do Plazy, bo mam dziś wolne:-p na zakupy świateczne przyjdzie jeszcze czas:tak: może... Miłego dnia

Witajcie dziewczynki :-):-)
Próbuję zgrać filmik z jasełek i tak mi się zeszło :szok::szok: oczywiście córa wczoraj mnie nie zawiodła, ładnie zaśpiewała, swoją kwestię powiedziała więc jestem mega dumna :tak::tak:
Strój też bardzo ładnie wyglądał więc warto było pożyczyć :tak::tak:
Ale dzisiaj mrozi, rano było -11st.C :szok::szok::szok: kto nie musi to lepiej niech nie wychodzi, ja zamierzam dopiero koło południa :-p:-p;-);-)
Mandziula tak wcześnie lepię pierogi bo nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę tym bardziej że w poniedziałek będziemy jechać więc i tak pakowanie itp mnie czeka :crazy::crazy: brawa dla dzielnego Mikiego za przeprosiny :tak::tak:
Patlysia pierwszy raz słyszę o takich opakowaniach :sorry2::sorry2:
Misia super ze już jesteście bez gorączki :tak::tak: a Natalka mała gospodyni rozczulająca :tak::tak: i jaki zalotnik ze Stasia :-D:-D
Justyna Michaś później na noc zasypia bo się w dzień wysypia :tak::tak::-p:-p coś za coś albo spokój w dzień albo potem wolny wieczór :-p;-);-)
Madzienka i co darujecie sobie przedszkole już do świat? Ja muszę dzisiaj prezenty dla Mai popakować bo jak w domu będzie to już się nic nie da ukryć i zrobić :-D:-D
Marta ciasteczka ze skwarków faktycznie pycha zwłaszcza ciepłe :tak::tak::tak: teściowa czasem robi :tak::tak:
Elza no co Ty?! Nie wierzę że nie chcesz się płatkiem połamać z dyrką :-D:-D:-D:-p:-p:-p pochwal się fotkami z Czarującego jasełek :tak::tak:
Sienio a Tobie to nie za dobrze, marsz do pracy :-p:-p;-);-):-D:-D
Mirosia co u Ciebie?
Iwonka komis jest niedaleko lidla na Czechowie jeśli się orientujesz w terenie no i można powiedzieć że niedaleko mnie :tak::tak:
Aluśka nie pamiętam czy żółta suknia była ale jak tam znowu pójdę to zwrócę uwagę :tak::tak: dzisiaj miałam się przejść ale mamy basen więc odpada :sorry2::sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
anaconda w wigilię ide , wiec bez rewelacji, ale ostatnio myślałam nas sobą i moja pracą i szczerze Ci powiem, ze bardzo by mi odpowiadał Twój tryb pracy:tak::-D

Do góry