reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam sie wieczorowa pora.....nie wiem ile uda mi sie popisac...wlasnie skonczylam odgruzowywac mieszkanie juz drugi dzien zabieralismy sie do tego ale a to jeden picie a to drugi na rece i tak ani to zajmowanie sie dziecmi ani sprzatanie...wiec wymeldowalam moje towarzystwo na odwiedziny do cioci a sama w dwie godz uporalam sie z tym...ufff...

U nas ze zdrowkiem calkiem dobrze goraczki nie ma gardlo nie boli w nosie cos siedzi n ale z tym bedziemy walczyc inhalacjami i cieszyc sie jednak ze to tylko zatkany nosek ale cos B mi w nocy cieplawy sie zrobil dziasla czrewone rece ida a ja glupia wkoncu nie wiem czy to te chol...zeby czy jakas choroba.....znowu sobie sinaika zrobil tym razem schodzac z lozka podwinela mu sie raczka i spadl na buzke...matko smieje sie do P ze juz mi glupio przed Paniami bo w zlobku sobie jeszcze nic nie zrobil a z dou przychodzi z jakims zadrapaniem:baffled:

Na raczce pecherze popekaly ale naszczescie nic nie boli teraz skorka musi sie goic:zawstydzona/y:

Za tydzien umowilam sie na bilans 4-latka(wkoncu) i szczepienie na ospe B a szczepionki gratis sa dla dzici w okresie zlobka.....a mojej siostry cireczka wlasnie zachorowala na ospe:zawstydzona/y:mam nadziej ze bardzo ja nie wymeczy....

Zdrowka dla wszystkich a siooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fogia blondi powiadasz:-)no wlasnie pokaz malenstwo....kurcze trudny porod dobrze ze gin sobie poradzil wracaj szybko do formy...dobrze by bylo aby jednak Z teraz Cie troche oszczedzila bo opieka nad dzieciem po cc to masakra:no:
Elza Anaconda i do mnie ten Mikolaj przyszedl przez ro 2 dni jestem jakas rozbita....
Elza a ile lat mial ten mezczyzna????strasznie wspolczuje tej rodzinie a ten Twoj wychowanek jak si ma zdaje sobie sprawe co sie stało??????
Madzienka jak imieniny pojadlas?????jak aszelek????
Justyna namawiaj namawiaj bo spacer po sniegu wozkiem z malymi kolkami to masakra......teraz w marketach duzo promocji.....
Aluska chyba po ostatniej infekcji nie wyszla z niej do konca......zdrowka....
Anaconda no juz do tak duzych przedszkolakow powinni naprawde sie postarac z Mikolajem...
Mandziula Madzienka super ze Wasze cory zdrowo rosna.....
Mirosia ja staram sie robic jak najwiecej inhalacji na zapchany nos i infekcje u mnie dziala boje sie zabardzo tych roznych specyfikow aby sluzowki nie zalatwic wiec nawet staram sie nieuzywac tych roznych psikaczy do nosa max 2-3dni jesli juz...ale najwazniejsze zeby Wam pomagala.....zdrowka....:happy2:

M z Mikolaja przedszkolnego zadowolony ale mam wrazenie ze On ze wszystkiego sie uciezy bo co mu nie dac to jest radosc....do B do zlobka tez zawital Mikolaj chodz tutaj swiadomosci w tym temacie nie mabardziej strach przed dziwnym Panem:-D

Jutro moze wybierzemy sie do rdzicow zobaczymy co nocka przyniesie i jak pogoda ale na dworze jest cudnie choc poranna podroz do pracy mimo malej odleglosci bardzo powolna jak dobrze ze ja rano dzieci nie musze odwozic do pracy chyba na 9 bym dojezdzala w taka pogode:no:ale zima cudowna:-)

reklama
elza ja też do niej chciałam ale miejsc już nie ma w tym roku nawet prywatnie...
Justynka my właśnie dziś zakupiliśmy sanki i wiesz co najbardziej opyla się kupić te z biedronki - serio - w Realu jakiś badziew za 116 zł w dekathlonie jeszcze droższe bo około 150 bez oparcia + oparcie za 50 zł, więc te biedronkowe całkiem dobrze wykonane z oparciem za 116 zł to naprawdę są spoko już wypróbowane :) Natalka się cieszyła a ja z M też tylko troszkę zmarzliśmy... :-D

Witajcie wieczorową porą...my już w domku...imprezka udana....Jula obdarowana równie hojnie jak dziadzio, bo każdy spotkał Mikołaja dla niej....
ja po dzisiejszym dniu padam, więc za chwile zmykam spać...

Anaconda widziałam twingusia, jutro czeka Ciebie znowu odśnieżanie...
byłyście dzisiaj na górce??
dzięki za towarzystwo dzisiaj na zakupach...:tak:

Mirosia, Aluska, Motylla, Gon1a i reszta chorowitków zdróweczka...

Normatywna brawo dla dzielnej pacjentki...

Sunday a jaka ta kamizelka Ci potrzebna, bo my mamy takie misiowe, ale typowo dziewczęce...
oby drugi antybiotyk pomógł....

Fogia wracaj szybko do formy...a Zosieńka niech nie żółknie...

Sienio co to za wynalazek, którego używać nie umiesz???

Justyna przekonaj J do sanek bo z wózkiem po ostatnich opadach może byc ciężko...
jak brzuch??

Marzenka super że Mati wraca do zdróweczka....udanego weekendu...

i wszystkim spokojnych nocek...

Hej:-)
Popijam herbatkę bo coś mnie suszy i spałaszowałam kanapkę z dużą ilością sosu czosnkowego jakoś naleciała mnie chętka na czosnek:zawstydzona/y:
Hmm już 22 a J jeszcze nie ma:baffled:ciekawe o której zawita do domu...

Nasza imprezka Mikołajkowa bardzo, bardzo udana:-)nie spodziewałam się tego bo to zabawa zorganizowana przez naszą spółdzielnię;-)ale na prawdę postarali się, sama zabawa była świetna a paczki:szok:wypasione pół siatki słodyczy:-). Imprezę prowadził "Teatr z Lublina", był pan na szczudłach, postacie z bajek, konkursy, fajna muza:-Dno i Mikołaj:tak:. Michał na początku był tak jakby zestresowany ale z minuty na minutę rozkręcił się a pod koniec taczał się po podłodze:huh:

Madzienka coś sie stało??
Ooo, już doczytałam! super że impreza udana, i Julcia obdarowana przez Mikołaje:tak:zasłużyła sobie:tak:.

Marz udanej wizyty u rodziców, tylko uważajcie na drodze i jedźcie ostrożnie:tak:

Eliza wizyta potrzebna ale na razie nie mam opieki do M:no:

Mirosia jeju nawet ceny nie zdarli z tej książki:no:

Normatywna to te sanki składane????? Myślałam że J pojedzie dzisiaj do Makro ale widzisz która godz a jego nie ma:-(a chciałam jutro sankami pojeździć...

Fogia współczuję komplikacji, trzymam za was kciuki abyście już wychodziły na prostą:tak:

Aluśka też mam nadzieję ze Martynka uchroni się przed nowymi zarazkami. Zdrowiejcie bo mamy zaległe spotkanie:blink:

Iwonka jak egzamin, opijasz już wynik?;-):-D

Ostatnia edycja:
Pisze z telefonu, wiec tylko daje znac ze zyje I odniose sie jutro:)

NORMATYWNA a to nie trzydniowka u Natalki? Przez 3 dni goraczka, po tym wysypka-od razu mi to na mysl przyszlo...

JUSTYNKA ja to rzadko kiedy opijam, nie przepadam za alkoholem zbytnio;)

ELZA, ALUSKA wynik pewnie pozytywny, gdyby nie byl satysfakcjonujacy to ide poprawiac, a co :D

Witam. Zaglądam ale jakoś brak weny do pisania. Dzieci i W. śpią, Radek to przyszedł do nas do łóżka i usnął z rękami na moim biuście:-D chyba trochę tęskni za cysiem:confused:.
Justyna: Tylko pozazdrościć takiej imprezy mikołajkowej, a co do wysypki u Radka to może być AZS ale nie jestem na 100% pewna, po wizycie u dermatologa będę wiedzieć dokładniej.

Marz po której ostatniej.... chodzi Ci o wysypkę bostońską czy ten incydent z wymiotami:dry:
*Po bostońskiej nie ma śladu (temperatura max 38,5 , kaszel, katar, wysypka - wirusowe)
*Incydent z wymiotami (wymioty, temp. 39, brak kaszlu i kataru - trudne do zidentyfikowania :dry:)
*Teraz (żółte gile, kaszel - bakteryjne)
jak dla mnie to trzy różne infekcje:dry:
poza tym jakby nie była doleczona to by miała chyba jakieś objawy jak katar albo by pokasływała czy nie wiem co tam jeszcze a ona w poprzedni czwartek nie miała już żadnych objawów i tryskała energią (nie licząc wtorku z wymiotami) to katar i kaszel pojawiły się na 8 dzień od poprzedniego skończenia chorowania to chyba za długo żeby mówić tu o jakimś niedoleczeniu :sorry2:

Witam,
u mnie ostatnio brak czasu i sił na pisanie:zawstydzona/y:dzieciaki wciąż smarkają...co oznacza,że prawdopodobnie będziemy musieli zrezygnować z Bugi:-:)-(niby u Natalki to katar bakteryjny (wdł.laryngologa)...a pediatra ją obejrzała,jak poszli wczoraj po skierowanie na wymaz, i stwierdziła,że jest zdrowa:sorry2:no ale Staś nadal kicha i nosek ma zapchany:-(jest nieco lepiej,ale wciąż odkurzacz chodzi praktycznie co godzinę:baffled:więc nie będziemy ryzykować,że coś sprzedamy:no:poza tym M coś niewyraźnie się czuje:dry:
Natalka wczoraj poszła do przedszkola na 3 godzinki na spotkanie z Mikołajem:tak:podobno się nie bała,odważnie poszła po paczkę i zdjęcie niebawem będzie:tak::-)paczka też fajna...podoba sie Natalce i mnie:-Dza 35 zł oprócz wielokolorowej kredki,batonika,jajka niespodzianki,lizaka,żelków i gum była fajna gra Brawo Karotka - Laboratorium 10 gier Liscianigiochi :: KreatywneDziecko - Zabawki, które dzieci lubią... święcąca marchewka jest hitem:-D
oprócz tego panie mnie zaskoczyły,bo zasugerowały wizytę u ortopedy bo Natalka jako jedyna nie ma wkładek w ciapkach:-Dswoją drogą muszę umówic tą wizytę,bo w grudniu mieliśmy przyjść...i pewnie wkładki dostaniemy:dry:
wczoraj odwiedzali nas mikołajowie....dzieci zasypane prezentami,że nie wiedzą w co ręce włożyć:-Dmy też chyba byliśmy grzeczni;-)
dziś mimo niesprzyjającej pogody wybrałam się z Natalką na wymaz z nosa do Luxmedu....dojazd na Radziwiłłowską zajął nam więcej czasu niż samo badanie...Królewna zaś jak weszła do gabinetu oświadczyła...chcę zastrzyk:szok::-Dzreszta przedwczoraj w przychodni też pielęgniarki były w szoku,gdy non stop ciągneła mnie za rękaw i przy rejestracji powtarzała...chcę do pani doktor:-D w czasie naszej dzisiejszej wyprawy Staś został z babcią i urządził jej chrzest bojowy;-)najpierw koncertowo ulał a potem przy przewijaniu zasikał jej całą bluzkę:-D

aaaa.....czy ktoś ma na zbyciu skrzydełka anielskie???:sorry2:20-ego mamy jasełka;-)
zdrówka dla wszystkich chorowitek:tak:
Fogia współczuję komplikacji:no:oby Zosia nie zażółciła się:tak:no i pokaż tę śliczną blondi:tak:
madzienka super,ze imprezka udana i owocna:tak:;-)
Sunday niestety ja tez z kamizelką nie pomogę
no.gif

witam porannie

moje chłopaki jeszcze śpią a j delektuje się śniadankiem w ciszy i spokoju:-D:-D
misia zdrówka dla was, super że Natalka zadowolona z Mikołaja, a Stać, cóż niech babcia nie myśli że cały czas bedzie grzeczny:-D
normatywna ja też pomyślałam o trzydniówce:tak:
justyna ale mieśliście świetną imprezę:tak:
madzienka super że imieniny udane:tak:

ja wczoraj pozałatwiałam trochę spraw w Zusie, potem jakoś dzięń zleciał a wieczorem zabrałam się za ozdoby świąteczne;-) trochę ich dorobię to się pochwalę
P robił barierkę do schodów, matko jescze dziś bedzie wiercił i przecinał... no ale to już ostatnia taka robota, jak skończy to wrzucę kila zdjec jego dzieła:tak::tak:

a my dziś mamy w planach strasznie dużo rzeczy do zrobienia... zległy bałwanek, sanki, potem pieczemy pierniczki, oby mi tylko sił wystarczyło:-D na szczęscie wczoraj nalepiłam pierogów to obiadek mam z głowy, Kola jak zobaczył co było na obiad to kazał sobie odgrzać i 4 pochłoną zaraz po przedszkolnym podwieczorku, pitem zarzyczył sobie zacierkę... ja nie wiem gdzie on to magazynuje...
może się skuszę na kawusie....

miłego dnia życzę

reklama
Witam sobotnio
aluśka jak z tyłu główka boli to ze zmęczenia a nie od zimna...Zdrówka dla Was.
fogia witaj! Dobrze że byłaś w dobrych rękach i opanowali sytuację, odpoczywaj kochana i wracaj do formy.
madzienka super że imieniny udane!
sienio u nas też fajne prezenty, Kuba dostał parking wielopoziomowy a dziewczynki domki dla lalek:tak:
elza79 jak tam się czujesz?Odpoczęłaś?
marz21 u mnie też ząbkowanie na topie:sorry2: Do tej pory nie wiedziałam że Wiki ząbkuje,zero objawów...
misia super że wracacie do zdrówka.:tak:
Kuba wczoraj mi jeszcze gorączkował, w nocy się budził o 24 dałam mu ibufen i jeszcze śpi:tak: Mam nadzieję że to już końcówka choroby...bo mierzyłam mu dopiero i jest 36,5:-)Mam nadzieję że się utrzyma. Wczoraj jeszcze mąż przywiózł Mikołaja od swojej rodziny bo był na imieninach w Starachowicach tak więc Kuba rano będzie miał niespodziankę. Idę jakieś pranie wstawić...Miłego dzionka.:-)

Do góry