reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie...ale super słoneczko za oknem i jak dla mnie mogłoby tak zostać...może dzisiaj jakieś saneczki po obiadku zaliczymy....

ja dzisiaj od rana w LuxMedzie robiłam badania bo w czwartek wizyta..później odwiedziłam koleżankę, poplotkowałyśmy, kawkę wypiłyśmy i pora brać się za obiad...chyba dzisiaj spaghetti zrobię:tak:

Madzienka no właśnie widziałam że w tym roku masz "bliźniaka" na parkingu :-D:-D chyba ta "ślizgawica" to będzie coraz większa :szok::szok: (oglądałam prognozę pogody i ma tak mrozić do połowy grudnia)

niech mrozi byleby sie nie rozpuszczało bo na wieczor jest tragedia..tylko co z Twoim twingusiem???
jak idzie lepienie pierogów??

Talia ja też obstawiałabym zmęczenie Gabrysie i taki upust emocji....poszukaj jakiegoś rytuału który towarzyszyłby Wam przy powrocie....ciężko cokolwiek podpowiedzieć bo każde dziecko jest inne a Ty znasz je najlepiej...
szefem mojej siostry jest pan Agustin E.;-):tak:

Patlysia super zimowe fotki...
jeśli ostatecznie rezygnujesz z Mikołajek proszę o taki wpis w odpowiednim wątku, zostaniecie wymazani z listy...

Sunday jak zdróweczko???

reklama
mirosia- okna pomyte, nie jest tak zimno jak się wydaje, potem może być gorzej:tak:
madzieńka- nie zapisywałam się na listę bo do soboty nie wiedziałam jak się sytuacja rozwinie, no ale teraz przynajmniej wiem na czym stoję, tylko trochę mi szkoda, że Was nie poznam.

Witajcie.

Karolinka śpi, Ola ogląda mini mini, jak to powiedziała: To ja po cichu oglądam bajkę bo Karolina śpi :-D więc mam chwilkę wolnego.

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu i wieczorem Karolinka dostała 39 gorączki :no: bidulka taka osłabiona była, ale po nurofenie spadła i poszła spać o 22, ale już po 3 pobudka i dalej spała ze mną. Chciałam wyjść z nimi dzisiaj na dwór, ale nie wiem czy brać Karolinkę czy lepiej żeby została w domu :sorry2:

W sobotę byliśmy na lotnisku, o matko, co tam się działo :szok: zostawiliśmy auto i ponad km na piechotę szliśmy, dobrze że małą miałam w nosidle na sobie, Ola u taty na barana i tak doszliśmy. Niestety nie zabawiliśmy tam długo w tym tłumie, pojechaliśmy do Świdnika na obiad i w domu byliśmy dopiero wieczorem, za to dzieci padły jak muchy na spanie :-D

W niedzielę mieliśmy pojechać na spotkanie z Jungowską, ale po tym lotnisku nie mieliśmy już siły :-(

normatywna to pierwsza @ po skończeniu karmienia? ja się na razie cieszę jej brakiem od roku :-D

patlysia super fotki :tak: ja namówię dzisiaj męża jak wróci z pracy żeby ulepił z Olą, konto na FB jak najbardziej, ooo, moje okna po tym jak w przychodni burzyli komin są po prostu czarne :szok:

mirosia gratuluję nowego wiązania w chuście :tak: zdrówka dla Ciebie i Olka :tak:

anaconda u nas też pierogi dzisiaj :tak: mrożone z Biedronki :-D:-D:-D

talia Ola też jest płaczliwa jak jest zmęczona a nie śpi w dzień już długo, wystarczy że ma dzień pełen wrażeń, i ok 16-17 zaczyna się marudzenie, płacz, histeria :no:

emka super bałwanek :tak:

Motylla super że urodziny się udały, Krystek to już poważny chłopak :tak: miał rację :tak:

misia zdrówka dla Was, jak Twój żołądek?

mandziula trzymam kciuki za usg :tak:

elza ale w nowym domku będziesz miała garaż? to następnej zimy już Cię ominie odśnieżanie auta :tak:

sunday zdrówka, ale Cię złapała choroba :no:

maltanka no do Warszawy to chyba za daleko dla maluchów, współczuję włamania :no:

anaconda, Justyna na letnich??? no no no :-p

Justyna ale się oczekałaś :szok: mnie już chyba by szlag trafił :-p

aluska jak już teraz parę widać to co będzie jak będą temperatury -15 :baffled: pogadaj z szefostwem bo to nie są warunki do pracy, w chłodni nie robisz

Marta jak Twoja głowa?

Madzienka

Aby wszystkie fajne dni
W żółwim tempie upływały,
By co dzień uśmiechał się do Ciebie świat cały
By nigdy nie było porannej pobudki
I wiał wiatr co rozwiewa smutki

Martynka

Jak marzeń tysiące,
Jak kwiatów tysiące,
Jak motyli tysiące
Tak ja Ci składam życzenia gorące!

aneta - ja po szczepieniu 2 dni nie wychodziłam z małym bo organizm może być trochę osłabiony...Zostaw męża z Karolinką a sama wyjdź lepić bałwana bo fajne oderwanie o tych naszych małych "ssaków":tak:

jak macie facebooka to to jest moje konto
Patrycja Kwiatosz | Facebook
bo ja Was sama niestety nie znajdę:-)

no ja już wreszcie uporałam się z pierogami, zbytnio zapału nie miałam ale jak już sobie to wymyśliłam to trzeba było plan wykonać :tak::tak:pierogi z kaszą gryczaną i białym serem - szczerze powiedziawszy pierwszy raz jadłam je u teściowej i mi bardzo zasmakowały :tak::tak:
No i na szczęście "mikołaj" przyszedł z poczty i paczkę przyniósł, a już się obawiałam, że przyjdzie mi na prędce kupować coś innego Mai :szok::szok::szok::tak::tak:
Patlysia super foteczki śniegowe :tak::tak: ja pierogów lepić nie lubię, no jeszcze pierwszych 20 to jakoś idzie a potem to już coraz gorzej :baffled::baffled:
Aneta Wasz wypad na lotnisko to chyba taki sam jak i nasz :sorry2::sorry2: a jak dzisiaj Karola po gorączce nie ma już śladu? :confused::confused:
Madzienka trzymam kciuki za dobre wyniki :tak::tak: my dzisiaj saneczki odpuszczamy bo na basenie mamy lekcje pokazową :tak::tak: a co z moim twingusiem - pojechałam nim dzisiaj do biedronki bo ulica mokra, ale na parkingu tam gdzie lód to mi się ślizga jak diabli :szok::szok:
Normatywna do mnie też lada moment @ zawita :baffled::baffled:
Mirosia oby nowe wiązanie chusty polubiła Marzenka i więcej na spacerkach nie płakała :tak::tak::tak:
Zmykam kawkę sobie zrobić :tak::tak::tak:
Czy znacie "ciasteczka" z ciasta pierogowego? Babcia Jacka robiła zawsze takie i były wyśmienite, a że dzisiaj zostało mi trochę cista to też je usmażyłam - ale będą moi zajadali (no chyba że sama przed nimi zjem bo idzie mi całkiem dobrze :-D:-D:-D)

Ostatnia edycja:
Witam i ja z kawką, my z Cypkiem już zaliczyliśmy saneczki a teraz sobie smacznie śpi:tak: Zupka ugotowana, rogaliki dzisiaj piekłam znów, a na drugie jakoś nie mam pomysłu:sorry2: Widziałyście te kupony -25zł do tesco na F&F?? ja wczoraj dzięki temu kupiłam sobie piżamkę i majtki dla Cypka i za wszystko zapłaciłam 26,5 zamiast 69zł, bo na damskie dodatkowo jeszcze -30%, normalnie interes życia:-)

Anaconda
opony już zmienione masz? ale mi narobiłaś smaka na pierogi, z czym lepisz? doczytałam;-) idzie Ci dobrze wyjadanie ciasteczek, hehehhe:-D:-D a jak je się robi?

Madzienka
no ślizgawica, wczoraj po 20 wracałam z tesco to u mnie na osiedlu samochody ruszyć na leciutkim wzniesieniu nie mogły, tylko w miejscu koła się kręciły takie jajko było:shocked2:

Justynka
jak mama w domu to nie bardzo jest kiedy na BB zajrzeć nie ?:blink:

Anetka biedna Karolinka z tą temperaturą...

Misia obyście już wyzdrowieli raz a dobrze

Sunday nieźle Cię rozłożyło, oby Maksa się nie czepiło też:baffled:

Elza
poczekaj na odwilż:-) albo ewentualnie w mpk się przesiądź:-p autkiem wygodniej nieee:tak:;-)

Emka hehe świetny bałwanek;-)

Mandziula
nie no już niech Zosia zostanie Zosią;-)

Talia pewnie zmęczenie Gabrysi wychodzi, może jakoś uda się to rozwiązać w końcu, trzymam kciuki

Witam w końcu,
Dzisiaj mam pecha do BB, bo jak tylko zasiadam to zaraz coś mnie odciąga, a to mama coś szuka a to babcia, a to telefon i ciągle coś:no:

Anetka oby temp już nie wyskoczyła u Karolci:tak:
Letnie, letnie ale wczoraj nagadałam to pojechał dzisiaj do warsztatu, bo sam miał zamiar wymieniać ale jak zapytałam kiedy to zrobi jak do domu wraca na noc:no:

Normatywna
współczuję @,

Sunday zdróweczka podsyłam:tak:

Anaconda a to mąż będzie miał niespodziankę z tymi ciasteczkami:tak:, moja babcia takie ciasto to smażyła na kuchni tzn na fajerce;-). Super że Mikołaj dotarł na czas;-)

Mandziula trzymam kciuki za usg i wizytę, ciekawe jak Mikołaj zareaguje na usg:-)

Madzienka i za Twoją wizytę i dobre wyniki też zaciskam kciuki:-). A ja gardełko, ta homeopatia pomogła?

Maltanka też bym nie puściła M do Warszawy, za daleka droga i te panie mogą nie ogarnąć tego wszystkiego, bo a to siku a to kupa, i wątpię by całą drogę trzylatek wysiedział na fotelu:no:

Emka super fotka Grzesia i nawet Bałwanek kapelusik dostał:-D

Patlysia
szkoda że nie dołączysz w niedzielę, ale kombinuj może uda się Wam dotrzeć do Bugi:tak:,
Wczorajsze czekanie przetrwałam dzięki temu ze wzięłam ze sobą książkę, bo inaczej to bym chyba zwariowała i zaczęła liczyć płytki na podłodze:-D

Talia
jak ten test z angielskiego, kiedy wyniki?

Mirosia szacun za plątanie Marzenki na plecach, ja to z przodu bym nie potrafiła a co dopiero na tył:no:

Misia nocny marek ze Stasia, a jak Twój żołądek?

Aluśka przez to zimno w pracy znowu nam się jeszcze pochorujesz:no:

Iwonka super że ustrzeliłaś interes życia:-D:-D, no czasu mało, ale mama jak mama gorzej babcia bo zaraz gada że to nałóg:baffled:, a ja do niej ze Radio M albo TV Trwam to też nałóg:-D

Motylla Krystek ma gadane:-D:-D

Ostatnia edycja:

Czy znacie "ciasteczka" z ciasta pierogowego? Babcia Jacka robiła zawsze takie i były wyśmienite, a że dzisiaj zostało mi trochę cista to też je usmażyłam - ale będą moi zajadali (no chyba że sama przed nimi zjem bo idzie mi całkiem dobrze :-D:-D:-D)

Anaconda podeślij przepis na ciasto do pierogów bo pamiętam że Ty sobie je chwaliłaś może i ja jakieś ulepię
a co to za ciasteczka...jak się je robi???
jedzie J na szkolenie???niech zmienia Ci oponki bo zima nie odpuści
wyniki mam...wszystko w normie....

Na szczęście w tym tyg nie jedzie na szkolenie więc mam "poranki" z głowy :-D:-D
A przepis na ciasto do pierogów(ten mój) gdzieś zgubiłam i dzisiaj robiłam z takiego
Wielkie Żarcie - Przepis - Ciasto na pierogi babci Zosi
też wychodzą dobre i ładnie się sklejają :tak::tak::tak:
A ciasteczka to smażysz na oleju to ciasto co Ci zostanie z pierogów z obydwu stron na złocisty kolor, posypujesz solą i wcinasz ze smakiem :tak::tak::tak:
Justyna babcia Jacka też piekła te ciasteczka na fajerkach ale gdzie tu teraz kuchnię kaflową znaleźć więc smażymy je na patelni i są tak samo wyśmienite :tak::tak: od razu przypominają mi się lata dzieciństwa :tak::tak:
Iwonka moje opony to dopiero za 2 tyg wymienię bo są u teściowej w garażu a ja się tam w najbliższych dniach nie wybieram :no::no::no:

reklama
Do góry