reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam ponownie ledwo żywa:eek:
Staś bawi się na macie:no:no bo przecież za wcześnie na spanie:wściekła/y:
dzieci wciąż zakatarzone:-(no ale może niebawem nastąpi przełom:sorry:mnie zaś coś żołądek zaczął dokuczac...więc racze się herbatką gorzką:tak:

wie ktoś co u fogii?
mandziula trzymam kciuki za usg:tak:
maltanka no tak...tam nigdy na brak pracy się nie narzeka...ja też bedę sprzątać po kimś...a właśnie zaczęłam wychodzić na prostą jak poszłam na zwolnienie:-Dno właśnie,dla maluchów to chyba za daleko...ale może dla nich Zamość czy coś innego będzie w planach?:sorry:współczuję włamania:sorry:
Justyna o matko ile czasu Wy tam byłyscie:szok::szok:
mirosia jak tam zabawy Olka?;-)
sunday ojej:szok:trzymaj się w zdrowiu:tak:
Madziarka oby kolki i zaparcia szybko ustąpiły...:tak:

reklama
Witam. W niedziele byliśmy na urodzinkach u Alicji, ja i Krystek, Radek został z W. u dziadków kilka bloków dalej. Krystek to już chciał jechać do Amandy i Martynki w sobotę na wieczór:-D. Bardzo był zadowolony bo były dzieci i się z nimi bawił ale nie chciał iść, mówił że zostanie z Amandą, jakoś dał się przekonać do wyjścia, a na dworze chciał wracać z powrotem i jeszcze na ręce, więc go niosłam do dziadków z przerwami. U dziadków trochę poczekaliśmy na tatusia żeby się ubrał i jak wychodziliśmy to dziadki do niego pa pa i on zawsze im odpowiadał i jeszcze się odwracał a tym razem powiedział że nie będzie pa i nawet się nie odwrócił do dziadków.
A dziś zaliczyłam wizytę u doradcy zawodowego poszłam z Krystkiem i jak czekaliśmy to pani wychodziła z pokoju to zobaczyła Krystka, który stał niedaleko tych drzwi i powiedziała.'' Ale maluszek'' A Krystek : Nie jestem maluszkiem, Radek jest maluszkiem"

Witam.Ja dzisiaj ledwo żyje, wczoraj na wieczór połamało mnie, usnąć nie mogłam tak mnie plecy bolały, w nocy ciężko, a rano obudziłam się z gorączką i potwornym bólem mięśni i głowy.Nie wiem co mi jest, teraz niby temp. nie mam ale obolała jestem okrutnie.
Zdrówka życzę:tak:

Witam,
u nas ciężka kolejna nocka:sorry:Staś zakatarzony,budzi się koło 5 i potem jedynie drzemie u nas łóżku:confused2:Natalka nieco lepiej,ale w domu jeszcze siedzi...moze na mikołajki pójdzie:sorry:obyśmy tylko do niedzieli się wykaraskali:sorry:
Zdrówka podsyłam:tak:

Madzienka
Kiedy róży piękny kwiat rozkwita
Dzień urodzin Ciebie wita
Wietrzyk niesie Ci życzenia
A słoneczko pozdrowienia
Zaś, co najważniejsze przecie w zdrowiu
Żyj sto lat nam na tym świecie!
Wszystkiego najlepszego:-)
Dołączam się do życzeń:-)

ja juro idę na USG, trzymajcie kciuki zeby moja Zosieńka była nadal Zosieńką;-);-) zabieram też Mikiego, pooglądamy razem:tak::tak: a w środę wizyta... mam nadzieje ze mój kaszel małej nie zszkodził:no::no:
a tak na dobrą sprawę to nadal nie doleczyłam tego przeziębieńia...w dodatku po moidzie i cytrynie strasznie boli mnie żołądek i przełyk i nic mi nie pomaga....
Trzymam kciuki:tak:

Martynka: Buziak urodzinowy od cioci:tak::-)

Witam
No w końcu zima :-)
Grzesio nieźle podniecony, że tyle śniegu napadało, od razu po śniadaniu wzięłam go na dwór i ulepiliśmy pierwszego bałwanka :-)
Zobacz załącznik 520193
ale kurcze nie chce chodzić po śniegu, wyjęłam go dzisiaj na spacerze z wózka a potem musiałam go nieść bo nie chciał ani iść ani do wózka :no:

mandziula fajnie, że popodglądasz Malutką :-)
Normatywna zazdroszczę odstawiania, mój Grześ to ostatnio szaleje za cysiem :-D
mirosia to dobry masz sposób, następnym razem wyprobuję :-D
marz21 witam :-)
maltanka witam i współczuję włamania :szok:

sorki, doczytałam trochę po łebkach, lecę spać

resztę dziewczyn pozdrawiam i życzę dobrej nocki :-)

Ale mam leniwy poranek, kawę kończę a wcale nic mi się nie chce. Gabrysi rano wstawać się nie chciało, ale ostatecznie poszła ładnie tzn pojechała wózkiem. Wiecie co ja mam z nia na prawdę problem bo jak wracam do przedszkola to ona zawsze strasznie płacze, już grudzień a ona wciąz płacze a to ze chce do taty a to ze chce siku że chce pić, tak aby płakac i nic nie daje rezultatu rozmowa pocieszanie rozśmieszanie odwracanie uwagi. Ryczy całą droge do domu i potem dalej. Ludzie patrzą że dizecko tak codziennie płacze a ja bezsilna jestem. jak Z ją odbiera to płacze za mna:no:
Moje zdanie jest takie że to przez to że ona tam nie śpi i jest zmęczona i tak odreagowuje ale spac tam nie będzie bo próby różne były podejmowane i nic.
Nie wiem czy to już tak musi być że mi dziecko tak płacze .... przecież nikt nie powie że to normalne.

Emmka
niestety moja gabrysia mimo śniegu wracała zapłakana i wcale to jej radosci nie przyniosło, ładna fotka i jaki BAłwan!
Madzienka Życzę CI Z OKAZJI URODZIN MOCY MIŁOŚCI. RZEKI UŚMIECHU I OBY TWÓJ ENTUZJAZM NIE USTAWAŁ! (szczęsliwego rozwiazania!!!!) Co to za gwiazda ten szef?????
Maltanka cóż też bym się bała takiej wycieczkie ale z Paniami na pewno jeszcze o tym porozmawiacie.
Misia dobrze ze przełomu już oczekujecie, trzymam kciuki za zdrówko. U Gabrysi w przedszkolu pustki:szok:
Mirosia takie wracanie na sygnale niestety niemiłe a dla Olka życze zdrówka.
Mandziula dołączam się z kciukami za USG!
Aluśka dla TOWJEJ MARTYNKI też serdecznie wielkie życzenia i buziak!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam i ja :-):-)
Oj dzisiaj lekki mrozik mamy więc chyba ta zima na dłużej u nas zagości :baffled::baffled:
Mam dzisiaj w planach lepienie pierogów ale tak w duszy wcale mi się nie chce więc nie wiem czy nie skończy się na wyjęciu czegoś z zamrażalnika ;-);-)
Talia może faktycznie Gabrysia płacze ze zmęczenia, moja Maja mimo, że przed pójściem do przedszkola w dzień już nie spała to potem z tych wszystkich "emocji i wrażeń" zaczęła na nowo a jak przychodziła do domu to wieczorem też szybko padała spać, może porozmawiaj z paniami, żeby spróbowały raz jeszcze kłaść ją na popołudniową drzemkę :confused::confused:
Emka ślicznego bałwanka ulepiliście i ślicznego masz synia :tak::tak:
Mandziula to faktycznie trochę dziwne że każdy rodzic sam robi prezent dla swojego dziecka :baffled::baffled: nie będzie między nimi zazdrości że "ten dostał to a tamten tamto" :confused::confused: trzymam kciuki za Zosieńkę żeby nadal była Zosieńką :-D:-D:tak::tak:
Maltanka musicie się z rodzicami zebrać i iść do przedszkola i powiedzieć że dla maluchów to za długa podróż, no chyba że tak jak mówisz tylko starszaki są brane pod uwagę :baffled::baffled:
Justyna o kurcze ale się naczekałyście w szpitalu :szok::szok: ja pamiętam jak tyle czasu czekało się na Chmielnej z babcią u okulisty :szok::szok: zazdroszczę mamy w domu i gotowanych przez nią obiadków ;-);-):tak::tak:
Madzienka no właśnie widziałam że w tym roku masz "bliźniaka" na parkingu :-D:-D chyba ta "ślizgawica" to będzie coraz większa :szok::szok: (oglądałam prognozę pogody i ma tak mrozić do połowy grudnia)
Aluśka o kurcze to jak parę widać to musi być zimno :szok::szok:
Sunday i jak dzisiaj, odpuszcza choróbsko chociaż troszkę :confused::confused:
Mirosia współczuję powrotów ze żłobka, może Marzenka się wścieka w wózku bo nic nie widzi ciekawego :confused::confused: przesadź ją do spacerówki
Misia Twój Staś to długodystansowiec, nie da mamusi odpocząć w spokoju wieczorem :-D:-D;-);-)
Motylla no i dobrze Krystek odpowiedział - on już nie jest maluszkiem :-D:-D:-D
Elza to następnym razem jak będziecie się wybierać to dawaj znać :tak::tak:

Ostatnia edycja:
Gabi jest w przedszkolu od 7.15 do 15.15 na drzemce Panie próbowały odstawić jej leżak od innych dzieci i głaskały ją puszczają muzykę usypiajaca ale to nic cnie daje ona tam nie śpi i czasem mówi że w domu się położy.

Mirosia
gratuluję tego nowego plątania, duże ułatwienie z chustą.
Anaconda z czym te pierogi maja być?

oooo taką zimę to ja toleruję, aż chce się żyć gdy takie słoneczko za oknem. My wczoraj zaliczyłyśmy sanki i lepienie bałwana:tak: Ehhh chciałam iść na Mikołajki do Bugi żeby Was poznać no i d....a wyszła bo mam egzamin w niedzielę na uczelni:-( Pasowałoby się pouczyć ale jeszcze okna proszą o umycie...i Kuba co chwilę krzyczy bo na ręce chce...a i w czwartek ślubowanie z mikołajkami...
anaconda- miłego lepienia pierogow, ja się przyznam, że mnie lepienie odstresowuje:-) no i zawsze nalepię taką ilość, że całe wojsko by się najadło:tak:
emka- fajny bałwanek i synio uroczy
talia- ja też myslę, że Gabi jest po prostu zmęczona wrażeniami
mandziula- trzymam kciuki za usg:-)
maltanka- a może to wycieczka dla tych młodszych z rodzicami, u nas tak było, że jeden z rodziców jechał z dzieckiem.
justyna- skąd ja to znam, teraz wszędzie kolejki a zwłaszcza przy szpitalach...
aluśka- współczuję zimna w pracy.
sunday- zdrówka życzę.
misia- Staś widocznie lubi wieczorne życie, moi na szczęście o 20 już spią i wstają tak około 8 rano, no chyba, że coś im się poprzestawia to różnie bywa no ale to dzieci a nie lalki, które można włączyć i wylączyć:tak: Zdrówka Wam życzę, oby te choróbska Was w koncu opuściły:tak:
motylla- dobrze odpowiedział, jak to mówi Emilka " ja jestem już prawie dorosła, dzieckiem jest Kubunio".
mirosia- oby katarek szybko przeszedł:tak:

Ja już kawę wypiłam i pora wziąć się za te okna... ala taaaak mi się nie chce.
a i jeszcze zdjęcia z wczoraj P1100664.jpgP1100670.jpgP1100673.jpgP1100679.jpg

p.s. macie konta na facebook'u????

Dzień dobry:cool2:

Patlysia powodzenia na niedzielnym egzaminie:tak:
Superaśna sesja Emilkowo-bałwankowa:-)
A kto nie ma teraz konta na FB:-p
Mirosia super że nauczyłaś się nowego wiązania chusty :tak:oby było Ci tak lżej:cool2:
Anaconda zapał do lepienia pierogów nie wygasł ?:-p
Mandziula trzymam kciuki za usg i żeby Zosienka nie zrobiła psikusa ;-)
Paulina ma Krystian rację on już jest kawaler jak się patrzy a nie maluszek:cool2:
Emka25 fajne zdjęcie:-)
Talia oby problem płakania szybko się skończył:confused::confused:
Misia zdróweczka dzieciaczkom posyłam :confused: a jak Ty się czujesz? dolegliwości brzuszkowe ustąpiły po gorzkiej herbacie?:dry:
Normatywna jak się miewa Natalcia?
Justyna współczuję tak długiego czekania na badanie:baffled::no:
Fajnie ze mama gotuje Ci teraz obiadki:cool2:
Maltanka może faktycznie tylko starszaki mają jechać do w-wy:confused:
na zebraniu pewnie się wszystkiego dowiecie:tak:

reklama
Aluśka Natalka ma się lepiej ale apatytu jakby nie ma... no i raczej to od zębów bo gorączki od wczoraj na szczęście nie ma... a jak dzisiaj w pracy może jakiś termofor pod tyłek sobie wsadź to będzie ci cieplej ... co za oszuści ci właściciele żeby tak traktować pracowników... nonono
Justynka dziś miałyśmy szybki spacerek bo zimno po znicze i kwiaty.. teraz Natalka spi a goście pojechali na pogrzeb :-( ja nie chciałam jechać w taka pogodę zresztą Natalka marudna by była a tak śpi i wypocznie trochę...
Dostałam dziś @ i przestałam zrzędzić hehe bo M już nie dawał sobie ze mną rady hehehe
Patlysia, Emka super fotki.. ja też zaszalałam ze zdjęciami ....super śnieżek:)

Do góry