reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

takie trochę mało wyszukane dania, ale ulubione:) będzie sałatka warzywna, jajka z łososiem, wędzona szyneczka, a na ciepło flaczki i kurczak faszerowany:)

Toż to prawdziwe przyjęcie:tak::tak::tak: My nie będziemy szaleć, bo po świętach nam przybyło kilogramów, a w Nowy Rok obowiązkowy obiad u babci (więc cały dzień za stołem:baffled:), więc ja planuję tylko sałatkę żółtą (mąż uwielbia), nieco wędlinki i śledzi a jeszcze planuję zrobić coś takiego, ale nie wiem, czy mi wyjdzie:-p Wielkie Żarcie - Przepis - Bułeczki z nadzieniem Znikam więc powoli po zakupy do sklepu;-)

reklama
A wiecie że Dentinox(nie wiem czy też nie inne żele dla ząbkujących) zawiera lidokainę,która jest też składnikiem środka w prezerwatywie wydłużającego czas stosunku:-p:tak::tak::szok:.

:szok::szok::szok: to że zawierają lidokainę to wiedziałam, ale do czego ona służy to już nie:no:

Dzieki!Na klawiszach ok, ale z tym podnoszeniem to racja, ja z biurka chcialam CD zabrac to odsunelam ja do konca blatu i dopiero!!!:-D

ja jak miałam akryl robiony to na początku nawet drzwi w samochodzie nie wiedziałam jak otworzyć. potem się przyzwyczaisz :tak:

witam się i ja, tak na koniec roku, używam sobie przy kawusi:):) małż złożył zamówienie co chce na kolację... stwierdziliśmy, że skoro mamy siedzieć w domku to zrobimy sobie taką odświetną kolację:)

mam jeszcze takie pytanko o kosmetyki dla dzieciątka, jest ich tyle że nie wiem jakie kupić. jakich używałyście?? ja myślałam żeby kupić jakąś emulsję do kąpieli ale nie wiem co jeszcze:dry:

mandziula Ty się kawą w ciązy raczysz:confused::shocked2:

a co do kosmetyków to ja do smarowania pupy używałam bephanten maść- jest rewelacyjna. teraz już mniej i nie za każdym razem. a do kąpania mam emulsję Oilatum (w aptece są), używam do tej pory i jestem zadowolona. a i nie trzeba już po tym oliwkować dziecka.

takie trochę mało wyszukane dania, ale ulubione:) będzie sałatka warzywna, jajka z łososiem, wędzona szyneczka, a na ciepło flaczki i kurczak faszerowany:)

toż to całe przyjęcie
hmm. kurczak faszerowany, wrzuć przepis na kulinarny, właśnie dziś kupiłam sobie chickena, może też zrobię.

a teraz witajcie!

mam chwilkę bo młody śpi a M pojechał odebrać zderzak do samochodu dla mojego brata.
upiekłam wczoraj snickersa, została mi jeszcze sałatka do zrobienia i ogarnąć trochę mieszkanie.

od razu składam wam noworoczne życzonka

Niech na co dzień, nie od święta,
buzia będzie uśmiechnięta.
Niech też zdrowie tęgie będzie
i kasiory niech przybędzie.
Niechaj łaski płyną z nieba,
tyle ile będzie trzeba.
Do Siego Roku …!

Kiedy Nowy Rok nadchodzi
kieliszeczek nie zaszkodzi,
kufel piwa to za mało,
litr szampana by się zdało.
Trzeba opić wszystkie troski
by następny ROK był BOSKI!!!
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

A ja wlasnie poprasowalam polowe wielkiej gory!!!Czekala na mnie trzy dni!!!I zaraz biore sie za nastepna tylko dam Maksowi cos jesc.Czy te co siedza w domkach to tez jakies mini party z mezami robia!

Co to jest zolta salatka?????!!!!:nerd:

A ja wlasnie poprasowalam polowe wielkiej gory!!!Czekala na mnie trzy dni!!!I zaraz biore sie za nastepna tylko dam Maksowi cos jesc.Czy te co siedza w domkach to tez jakies mini party z mezami robia!

Co to jest zolta salatka?????!!!!:nerd:

Sałatka żółta to przede wszystkim ryż i żółte składniki, i dla mężczyzn jak najwięcej czosnku ;-);-)(ale w sezonie zimowym i nam pewnie nie zaszkodzi;-)). Wkleję przepis https://www.babyboom.pl/forum/lublin-f203/lublin-od-kuchni-34913/index3.html

A teraz póki nie rozpoczął się jeszcze sylwestrowy szał:
Płoną sztuczne ognie,
płynie już muzyka,
idzie Nowy Rok,
stary już umyka
więc wznieśmy puchary,
tańczmy do rana,
niech los nam nie
szczędzi kawioru i szampana.
Rok się już kończy,
rok się zaczyna,
otwórzmy więc nową butelkę wina
i razem wypijmy
za nasze zdrowie,
aż się zakręci nam
troszeczkę w głowie.
Szampańskiej zabawy,
szalonych chwil,
udanego Sylwestra i
Szczęśliwego Nowego Roku 2010 i oczywiście wszystkim szczęśliwego rozwiązania i zdrowych dzieci:-):-):-):-)

Witajcie u nas nocka w miare ok, ale mielismy imprezke pietro wyżej w klatce obok i tak szaleli ze u nas bylo slychac jakby impreza byla obok:szok::szok::szok:mi to nie przeszkadzalo Juli też, ale nasza madra sasiadka z dolu w takich sytuacjach wali w kaloryfer i ten dzwiek niestety nas obudzil:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Dzisiaj mamy z P plan walic w kaloryfer kolo 6-7 jak Jula przebudzi sie, zobaczymy czy spodoba jej sie pobudka:surprised::surprised::surprised::surprised:

Julcia cos katarku dostaje ale od rana podalam jej Clemastinium, kropelki zapuscilam i masc majerankowa moze uda nam sie uratowac jej nosek....

A wiecie że Dentinox(nie wiem czy też nie inne żele dla ząbkujących) zawiera lidokainę,która jest też składnikiem środka w prezerwatywie wydłużającego czas stosunku:-p:tak::tak::szok:.

:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

witam się i ja, tak na koniec roku, używam sobie przy kawusi:):) małż złożył zamówienie co chce na kolację... stwierdziliśmy, że skoro mamy siedzieć w domku to zrobimy sobie taką odświetną kolację:)

Marta ty mnie nie strasz że mi dzieciatko takie duże urośnie, bo nie dam rady urodzić:) hehe

mam jeszcze takie pytanko o kosmetyki dla dzieciątka, jest ich tyle że nie wiem jakie kupić. jakich używałyście?? ja myślałam żeby kupić jakąś emulsję do kąpieli ale nie wiem co jeszcze:dry:

My do smarowania pupci od urodzenia uzywalismy maści witamiinowej, takiej z czerwonym paskiem i żadnych odparzeń ani problemow nie bylo
To kąpieli Oillatum albo Oillan odpowiednik tańszy o połowę od Oillatum:tak::tak::tak:

Jak przygotowania do wieczoru....ja wyslalam męzowego do aldika podobno maskara tyle ludzi...zaraz zrobię lososia z serkiem, jakąś sałatkę i sama nie wiem co jeszcze szykowac....:sorry2::sorry2::sorry2:Ważne że mam mojego ulubionego szampana - Martini Asti...pycha

Aaaa zapomniałam pochwalić moją Juleczkę...kupilismy jej wczoraj nowe buciki i cały wieczor przynosiła mi żebym jej zakladala i chodziła w nich...prawdziwa kobitka:-D:-D:-D:-D:-D:-D

W załączniku moje swiateczne pazurki - ale jakieś nieostre zdjęcie mi wyszło:-:)-:)-(

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=zeoT66v4EHg"]YouTube- CATcerto. ENTIRE PERFORMANCE. Mindaugas Piecaitis, Nora The Piano Cat[/ame] :-)

Z okazji Nowego Roku życzę Wam...
Aby każdego dnia roku można było znaleźć chwile czasu dla siebie,
aby wyjść sobie naprzeciw,
aby zajrzeć do swej duszy
i aby umieć zachować dystans pomiędzy swymi czynami i pragnieniami.

Lub inaczej:
czy Ty wiesz czego naprawdę chcesz?
A może do udzielenia odpowiedzi na to pytanie wystarczy Ci tylko nowe spojrzenie na to, co można już nazwać przeszłością...

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
życzy Magda, Paweł i Juleczka

reklama
fogia to Ty teraz tez masz tipsiki???Pochwal sie fotka!!:-):tak:;-)
no problem. Cyknę zdjęcie tylko wkleję za kilka dni, dobrze?? Mamy nowy aparat i jeszcze za bardzo nie wiem jak z niego zgrywać foty na komputer. A mój mąż to pewnie dopiero ok. poniedziałku się opamięta. ;-)

Mówiłam Wam, że nienawidzę fajerwerków? Mój P jest teraz w domu, miał trochę odpocząć przed pracą, pobyć z nami, a tu co chwila tel od zapominalskich którzy chcą kupić to i owo. :no:

W moim sylwestrowym menu będą dziś bułeczki grahamki z serem i szczypiorkiem. ;-);-) No i naleweczka wiśniowa. Zaplanowałam sobie wieczór filmowy chociaż Filipek obiecywał, że będzie ze mną "tancył". :-D:-D:-D

To i ja chciałabym życzyć Wam Dosiego Roku. :-D:-D

Wiem...to jest dla Ciebie szok,
że znów mamy Nowy Rok !
Niech będzie radosny,
niech się zacznie mile
i niech Ci przyniesie
same szczęśliwe chwile.
Niech twoje życzenia
spełnią się co do joty,
niech ominą Cię wszystkie kłopoty
życzą Justyna, Paweł i Filipek.

Do góry