reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Justynka a bo wiesz co jakoś tak często się tam zdarza, że raczej nie jest złożony. my też w sumie kupiliśmy w ciemno, ale jak chcecie to zapraszam do mnie na spacerek, to Michaś by sobie pojeździł;-)

reklama
weekend, weekend ach to Ty....uwielbiam....
właśnie wróciłam do domu...dzisiaj zebranie z rodzicami...było spokojnie tylko długo....moja dyr lubi dużo mówić....
a J dzisiaj wyszedł na piwko z kolegą....stwierdził że skora ja wczoraj byłam to on dzisiaj sobie pójdzie.....dobrze dobrze niech chodzi żeby mi później nie marudził....dzięki temu mam czas na bb bo Czarek zajął się zabawą....
misia widzę że Natalka to niezły filozof...i do jakiego doszła wniosku...grzeczna czy nie grzeczna???
sunday czekam z niecierpliwością.....a dołki jednego dnia są drugiego nie ma....to chyba ta pogoda....
atali na następny seans idziesz z nami....nie wiem jak to zrobisz z kim dzieci zostawisz ale idziesz...........ROZUMIESZ.....
madzienka ja chętnie skorzystam z kuponu...jeszcze nie robiłam Cezaremu sesji a fajna jest taka pamiątka....więc jesli masz to ja ja chce....o kurcze doczytałam że już po ptakach trudno....:-:)-:)-(
hej już niedługo powinnaś wiedzieć czy to chłopak czy dziewczynka...
karlita super że temp odpuściła....niech idzie i nie wraca...
justynka Czarek też ma taki rowerek...jak chcesz to możemy pożyczyć....

Witajcie:tak:
my dziś odwiedziliśmy pediatrę,bo Natalkę w nocy dusił kaszel:-(....i kolejny tydzień siedzimy w domu:angry:tym razem już Natalka dostała bactrim:-(-katar i czerwone gardło:-(Staś też katarem zawalony ale z nim gorzej,bo za malutki nawet na Neozynę:no:jego więc póki co leczymy wapnem i wit C oraz inhalacjami (tylko nie mam inhalatora, więc pozostaje mi parówka z soli i wody:sorry2:) zajrzałyśmy do przedszkola,żeby kolejny tydzień odwołać i co???w grupie Natalki było dwoje dzieci:szok:reszta chora,w tym dziewczynka pani wychowawczyni....jej mała też na antybiotyku:dry:faktycznie jakieś świństwo lata w powietrzu:no:

Hej, żyjemy, tylko baaardzo intensywnie.
Ralfi waży 2 kg i na małego:sorry2: się nie zapowiada - czyli znowu ok. 4 + kg. Wyniki dobre, ciśnienie jakoś mi spadło i waga też 2 kg w dół:-p:-D ale po ostatnich wysokich obrotach nie dziwię się. Dziś znowu aktywny w kuchni dzień - tort z Barbie tylko taki większy i jabłecznik.
Kończe i zajrzę wieczorem bo M wróciła z przedszkola.
gratuluję dorodnego syna:tak:

Wypad z dziewczynami jak zwykle udany, na kolejny chyba tez się skuszę:tak::-):-)
jak z dziewczynami to nic dziwnego,że udany:tak:

nocka spokojna jak na razie temperatury nie widać :dry: oby już nie wróciła ...
jak Norbuś?temperatura nie wróciła na noc?:sorry2:

WItam z rana:) U nas widac poprawę:)Tymek już z niewielkim katarem i mocno odrywającym się kaszlem, Szymus Bez objawów poza gorączka, W nocy mu rosła, ale rano już 36,6, Tymek też już z normalna temp:) Więc chyba wychodzimy z tego:)
super:tak:

i gratulacje wygranych....
hehe Marzenka chyba wykrakałam Ci wywołanie twojego nazwiska:-D:-D:-D
pochwalcie się nagrodami:tak:ja teraz czekam na lubelskie odcinki Gesslerowej;-):-D
wracając do tematu sesji Portret Twojego Dziecka...mam 3 kupony do odstąpienia...ktoś chętny???podzielę sie
yes2.gif
yes2.gif
ja też mam do oddania:tak:,jeśli maż wcześniej w pracy nie odda;-)

Zaprowadziliśmy z Tosiem Filipka do przedszkola, zahaczyliśmy o moją przychodnię, zmierzyłam ciśnienie i było w normie - 60/110.
shocked.gif
A wczoraj 95/160. Pielęgniarka mówi, że to źle że taka różnica. No może i faktycznie ale ja się tam cieszę, że spadło. Kolejne mierzenie popołudniu no i zobaczymy jak będzie. Dziś mam w planach się nie denerwować oby tylko otoczenie mi nie dołożyło stresów.
super,że spadło ciśnienie:tak:a jak po południu

Justynka a co pieczesz?? w tamtym tyg piekłam rogaliki, to może i w tym trzeba by coś machnąć szybkiego;-) co polecasz?? my mamy rowerek bitwina z decathlonu, ale świetnie się sprawdza:tak: Nasz Cyprian przez jakiś miesiąc-dwa nie mógł załapać o co cho i tak chodził z tym rowerkiem między nogami:-) w sumie Cypek to jest wysoki, ale my mu podwyższamy siodełko, więc myślę, że dla Michałka powinien się sprawdzić:tak:
mnie też naszło na słodkie i właśnie czekam,aż masa wystygnie do kulek:-Dtyle z mojej diety:zawstydzona/y:

właśnie wróciłam do domu...dzisiaj zebranie z rodzicami...było spokojnie tylko długo....moja dyr lubi dużo mówić....
a J dzisiaj wyszedł na piwko z kolegą....stwierdził że skora ja wczoraj byłam to on dzisiaj sobie pójdzie.....dobrze dobrze niech chodzi żeby mi później nie marudził....dzięki temu mam czas na bb bo Czarek zajął się zabawą....
oby kolejne zebrania też były spokojne i krótsze;-)
misia widzę że Natalka to niezły filozof...i do jakiego doszła wniosku...grzeczna czy nie grzeczna???
w teorii wyszło jej,że lepiej być grzeczną....w praktyce dużo gorzej:dry:

Witam,

Dzisiaj M zrobił mi pobudkę o 6 rano, dzięki temu nastawiłam już drugie pranie, ogarnęłam się z lekka w kuchni i zaraz zmykamy na zakupy:tak:

Eliza dobrze że zebranie z rodzicami odbyło się bez kłótni:tak:,

Misia oj poważna sprawa u Was:-(zdrówka raz jeszcze!!

Witajcie

Misia polecam kupno inhalatora, niestety myślę, ze bedzie Ci sie często przydawał:sorry2: to koszt ok 100 zł a dużo wygodniej niz z parówka z gorącej wody:tak: ja inhalator zamawiałam w aptece, ale dziewczyny kupowały na allegro jakis philipsa chyba.

Pogoda na szczęscie nam sie poprawia, wiec mam nadzieje, na udany weekend:-)

misia inhalator świetna sprawa :-)

Justynka udanych zakupów :-) ale pyszności piekłaś :-) przepisy poproszę :-) :-D:-D:-D:-D:-p

Madzieńka strasznie jestem ciekawa czy będzie chłopczyk czy dziewczynka ;-)

elizka jak tam weekend ???

u nas TFU TFU bez gorączki już ponad 24h :-)
za to Gabi ma jakąś chrypkę :baffled:

przyjechała część mebli do pokoju dzieci :tak::tak: szafa jest wielgachna i mam wątpliwości że się zmieści :confused: wejdzie 20cm na okno ...

i te wersalki średnio pasują ... ale na razie kasy brak na jakiekolwiek zmiany ;-) łóżkowe :-)

hejka...ja dzisiaj wstałam z wielkim leniem...ale ja się wzięłam do roboty to jakoś poszło.... chata cała posprzątana.... pranie zrobione...a że Cezary dzisiaj zasikał prześcieradło:baffled::baffled::baffled: to poprałam pościel a teraz ciuszki się piorą....
muszę się jeszcze wybrać do sklepu bo okazało się że J rodzinka z Poznania przyjechała z małą dzidzią więc czeka nas dzisiaj wyjazd na wieś...no a i z pustymi rękami nie pojadę....mała ma pół roku i zastanawiam się co jej kupić....
karlita dobrze że temp. poszła sobie precz i ta chrypka Gabi też niech sobie idzie....
jak już skończycie urządzanie swojego nowego gniazdka to wrzuć jakieś fotki....
misia kurcze ale Was złapało....ZDRÓWKA...
sienio udanego weekendu..............

w ogóle wszystkim udanego weekendu.....

Witam się z kawą:-)

Eliza podziel się swoim powerem bo mi właśnie mój gdzieś znikł:-(. Ja jak jeżdżę w odwiedzinki to kupuję jakąś zabaweczkę albo chusteczki nawilżające, nigdy nie kupuję ubranek, chyba że ktoś sobie zażyczy;-).

Sunday jak tam u Was, jak zdróweczko Małego Spidermana??:blink:

Karlita super że Norbert bez temperatury:tak:, a dla Gabrysi zdróweczka, i trzymam kciuki za nią aby tylko na chrypce się skończyło:tak:. Zaraz prześlę Ci przepisy:tak:

Iwonka
i co dzisiaj piekłaś???

Fogia jak Twoje ciśnienie??

Madzienka miłego dnia na targach:tak:, dopiero dzisiaj zauważyłam billboard z tą akcją:-D:-D. Trzymam kciuki aby udało Ci się załapać na usg:-)

Sienio a co planujesz na weekend? Również życzę Ci udanego weekendu:-)

A gdzie jest MALTANKA??????

Byliśmy na dużych zakupach, dobrze że mam wózek bo nie dałabym rady tego dźwigać + za małym biec:no:. Skoczyliśmy jeszcze po drodze na plac zabaw na Daszyńskiego ale tam tak wieje że Michał zjechał kilka razy ze zjeżdżalni i poszliśmy do domku.

witajcie
karlita super że temperatura nie wraca, zdrówka dla was
a mebelki z czasem skomletujesz:tak::tak:
justyna, eliza zapału zazdroszczę, ja dziś chyba nic juz nie zrobię;-);-)
madzienka dziękuję za towzrzystwo:tak::tak: a jak Jula po kinie??? dała radę wysiedziec???

my byłyśmy z madzienką na tych "warsztatach" choc nie wiem jak to nazwać. kilka stolików z "ekspertami", trochę posłuchałysmy, wygrałysmy w konkursie:-p:-p:-p nawet zdjęcia sobie zrobiłysmy:tak::tak: ale co najważnejsze, załapałysmy się na USG. Pani dużo pokazywała, dokładnie oglądała maleństwo, dała kilka zdjęć:tak::tak::tak: w sumie akcja zorganizowana dość słabo, zainteresowanie małe (choć niekktóre mamy w kolejce do UGB gotowe były do rękoczynów)

ale co najważniejsze

będzie.... \

dziewczynka!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
mandziula Mega Mega Gratki!!!!!!!

justynka Co kupowalas?

misia zdroweczka dla Was!

karlita to trzymamy kciuki aby gorączka nie powróciła:tak:

A co do maltanki to Hubercika znowu dopadły uszka :-:)-(

Witam się na szybko,bo za chwilkę spadamy z M do kolezanki. Maks juz prawie w drzwiach:tak: Popisze potem bo mamy nerwa porządnie zaruszonego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Miłego dnia.

Do góry