reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Hej, ja bez humoru.
Anetka, dzięki że mogłam się wypłakać.;-)
Pytacie o KARTY PRACY przedszkolaka u nas KUFEREK CZTEROLATKA i starsi PIĘCIOLATKA Z wyd. Juka( dawny MAC). Tak nas panie załatwiły, bo mówiły że pan z wydawnictwa z rabatem da a wyszło po 95zł :sorry:a na necie po 86zł były:tak:, mogłam sama zamówić:crazy::wściekła/y::wściekła/y:.

reklama
Witam,

Dzisiaj jak wyszliśmy z domu po dziewiątej tak ok trzynastej wróciliśmy. Michał taki zadowolony że mógł sie wyszaleć, że nawet sam z chęcią i bez namawiania chciał iść już do domku. Ale niestety jak wróciliśmy to pod noskiem miał glutka, i właśnie nie wiem czy to od wiatru mu wypłynęło czy coś się zaczyna, na wszelki wypadek zaaplikowałam mu już syropki i witaminki.

Sunday polecam się na przyszłość:yes:

Mirosia poradziłaś sobie z wirusem?

Mandziula dobrze że nic Wam się nie stało.

Marta
zaraz wyślę Ci PW

Madziara zaciskam kciuki do poniedziałku:tak:

Madzienka super że Jula dzielnie zniosła wizytę u stomatologa:-)

Marz udanej sesji życzę...i pochwal się później fotkami:tak:

Fogia Michał w tamtym roku miał trzydniówkę, taką dziwną. Trzy dni gorączki potem była przerwa 3-4 dniowa i dopiero wysypka:eek:.

mandziula już dawno mi tak serce do gardła nie podeszło !!!!!!!
proszę uważaj!! odpoczywaj!!

Madziarka aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zgrooooza!!

:szok:

cieszę się że leki działają oby dimery spadły!

Fogia
u nas Gabi przechodziła dniówkę z taką jednodniową gorączką a w sumie ze stanem podgorączkowym bo miała 38,3 póżniej za 3 dni wysypka

mówi się że dziecko przechodzi 3dnbiówkę raz a Norb miał 2 razy i w obu przypadkach lekarka zdiagnozowała dniówkę
za pierwszym razem miał 3 doby gorączki 40 stopni co nie mogliśmy jej zbić i na 5 dzień wysypka a później za jakieś pół roku miał 5 dni gorączki 40 - 39 stopni cieżkiej do zbicia i na 8 dzień wysypka ... sama lekarka była bardzo zdziwiona

Marz udanej sesji ja niestety nie dam rady dotrzeć na sesję :-( nie mam jak :-(

Madzieńka brawa dla Juleczki za wizytę u dentystki :-)

Marta w sieci zawsze jest taniej - teraz do przedszkola pani też zaproponowała nam takie zeszyty przedszkolaka (z reszta ta sama seria co była w Motylku ;-) ) i gdyby nie to że zamawiam tylko jedną to też bym w sieci zamówił bo z przesyłką wychodzi 7 zł taniej ;-)

mirosia ja polecam serię książeczek Chrupcia Tupcia w tym Dzielny przedszkolak TUPCIO CHRUPCIO PRZEDSZKOLAK NA MEDAL TW (2548662308) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. u Nas przy Gabi świetnie się sprawdziło :-)

Motylla najlepsze życzenia dla Radka :-)

patlysia POWODZENIA!!

Antuanet jak tam Wiki ??

tyle pamiętam bo piszę z przerwami - jak to z dziećmi

my dalej na pudłach i worach ;-) Dziecieki szaleją po przedszkolu cieszą się podwórkiem i psem - ale mają radochę z resztą pies też ;-)

w przedszkolu Norbert cóż rano jest płacz ale nie liczyłam na cud za to Pani bardzo pochwaliła dzieciaki ze są wspaniałym rodzeństwem pilnują się wzajemnie i Gabrysia pięknie opiekuje się Norbertem :-) Norberta tez chwaliła ze taki samodzielny, ze tak ładnie się bawi i słucha. Bierze udział w zabawach i bardzo dużo rozumie.

ja jakoś daję radę rano praca, później odbieram dzieciaki, w domu cos tam rozpakuje, gotuję obiad, dzieciaki idą spać, ja do papierów i padam jak mucha - jakoś wyspać się nie mogę ale godzin mi brakuje ;-)

jutro mamy wesele więc cały weekend rozbity :rofl2:

Ostatnia edycja:
Karlita super że N radzi sobie w przedszkolu:tak:, na pewno obecność Gabrysi u boku wpływa na niego bardzo dobrze:tak:.
Bawcie się dobrze na weselu, i czekam na jakieś fotki weselne:tak:

Wiecie, Michał jeszcze śpi:szok::-D, Obejrzałam pogodę w TV i chyba muszę jeszcze raz przejrzeć walizkę Michała:sorry:, i jakąś kurtkę przydałoby się wziąć:nerd:

jejku jak fajnie mamy weekend...oj wymęczyło mnie to poranne wstawanie...tak mi było dobrze w wakacje.... wstawanie o 5.00 powinno być zabronione....
iwonka fajnie Ci 3 dni weekendu...jak tam mija wolność????
misia oj przestań się przejmować tym gadaniem babć....a niech sobie gadają....jedynym uchem słuchaj drugim wypuszczaj....to Ty jesteś matką i wiesz sama najlepiej co masz robić....
motylla zdrówka dla Radusia...
mówisz że Krystek chce iść do przedszkola...u nas też tak było Czarek aż piszczał z radości że będzie chodził do przedszkola...już nie mógł się doczekać...z entuzjazmem chodził 3 dni a teraz już mu ta radość przeszła...
mirosia współczuje problemów z laptopem...niestety nie pomogę u mnie ja się coś dzieje to J stara się pozbyć problemów...
sunday to co takiego się działo na zebraniu że aż ci ciśnienie skoczyło???? jak Ci się podoba w nowej pracy??? fajne dzieci i rodzice do życia????

a jeśli chodzi o książki dla przedszkolaków to u czarka nie ma...ale ja np zamówiłam dla trzylatków..."A ja rosnę i rosnę"...wydawnictwa MAC

marzenka gratuluje sprytnego chowania się na zebraniu...
madzienka przyślesz mi też tą bajkę o zygzaku...e-mail na pw...z góry dziękuje
mandziula ale miałaś przygodę....szczęście w nieszczęściu że nic Tobie ani maleństwu się nie stało....szkoda autka...
justynka miejmy nadzieję że Michasiowi nic się nie rozwinie...
karlita barwa dla Norberta

Mandziulka o rany, aż mnie ciarki przeszły!!!! uważaj na Was i odpoczywaj dużo.... wszystko będzie dobrze, my zaciskamy kciuki!!!!

Ja wpadam się pochwalić że robiłam dziś badanie na te d-dimery i spadają!!!! :tak::tak::tak: tak więc leki działają i nie będę musiała iść do żadnych szpitali i zostawiać dzieciaczków w domu!!! cieszę się strasznie... jeszcze w poniedziałek badanie - później konsultacja i może będzie widać koniec tego koszmaru!!!! :tak:;-):-)

Karlitka brawa dla dzieciaków za takie super radzenie sobie!!!! i bawcie się dobrze na weselu!!!!

Marz bawcie się dobrze na sesji... czekamy na efekty ;-)

Fogia dobrze że to tylko 3dniówka!!! zdrówka podsyłamy, obyście już doszli do siebie!!!

Antuanet a jak u was???

Maltanka nie doczytałam dokładnie ale i Wam coś H. chorował tak? jesli tak to i dla was zdróweczka podsyłam!!!

ta pogoda jest okropna, wszystkich po kolei rozkłada... :baffled: ale co się dziwić jak z dnia na dzień z upalnego lata robi się jesień... :baffled::eek:

Weekend! Weekend! Ojj jak dobrze! Mówię Wam jestem wykończona! Dzieciaki jak nie popisują się, to cwaniakuja.:eek: Wiecie,ze ja jak przeszłam to szkoły to wyobrażałam sobie;-),że bede miała już poukładane dzieci-duże:tak:;-), a tu takie same "maluchy";-) jak i w przedszkolu:baffled: SZOK!!! Tak probują, tak próbują, az człowiekowi brak pomysłów. A tak poza tym to ok, tylko dzisiaj sobie uswiadomilam że nie zrobilam "wkupnego" czy jak to sie nazywa... na pon musze jakieś ciasto kupić...:tak:

Madzienka ojj zazdroszcze tej kołderki....:zawstydzona/y:

Marta CO SIĘ DZIEJE???
Maks będzie miał Kuferek czterolatka ale po 70zł(wnecie widziałam po 60zl)

mandziula no to super wieści, i właśnie kij z autkiem (trudno) najważniejsi jesteście WY!:tak:

Madziara kciuki dalej zaciskamy!:-)

fogia zdrowka dla Antosia!!!
jakie masz śliczne jesienne suwaczki:tak::tak::tak:

Justyna zdróweczka!!!

karlita super,ze dzieciaczki cieszą się ze zmiany! Oby było tak dalej:tak:

Eliza widze,ze Ty tez cieszysz sie z wekendu!:-Da u mnie w pracy narazie wydaje się ok, i mówie tu o rodzicach bo wiesz dzieci to TYLKO dzieci;-)

maltanka jak Hubercik?

Jeszcze mam prosbe podpowiedzcie mi co mogę kupić na urodziny dla 8letniej dziewczynki??? NIGDY nie kupowałam dla takich solenizantów przezentów:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja wpadam się pochwalić że robiłam dziś badanie na te d-dimery i spadają!!!! :tak::tak::tak:
jeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!! super wieści!:-D:-D:-D:-D:-D

karlitka aż miło się czyta o twoich dzieciaczkach. A w tym przedszkolu to jest jedna grupa dla dzieci w różnym wieku? Norbisiowi na pewno jest łatwiej, że ma przy sobie Gabrynię. Ja będę robiła podejście do Antkowego przedszkola za rok, już się boję. :-(

jakie masz śliczne jesienne suwaczki:tak::tak::tak:
a dziękuję. :-D ta pogoda tak nastraja ......... :sorry: co do prezentu to nie wiem co Ci powiedzieć, nie mam doświadczenia w tym przedziale wiekowym i tej płci. ;-)

reklama
Mandziula o matko jak dobrze ze z Wami wszystko ok autka szkoda ale Wasze zdrowie najwazniejsze!!!!!!!!!odpoczywaj....
Madzienka o nie nigdzie sie jutro nie ruszam oprocz zakupow....P idzie chyba z M na sub do olezanka nawet to sobie chyba daruje....
Madziarka super wiesci i oby tak zostało......jeszcze potrzymam kciuki do poniedzialku;-)
Karlita no pieknie N sobie radzi pieknie oby tak dalej!!!!!udaej zabawy....a czemu nie dotrzecie nie daloby sie ktoregos dnia popoludniu przyjechac????????
Justyna oby M sie nic nie wykluło.....
Fogia zdrowka dla A......

Ok sesja z głowy.......no coz jestem sama jej bardzo ciekawa.....M jakos sie zawstydzil na poczatku ale oj szybko sie fajnie rozkrecil.....a B nie chcial wspolpracowac wiec nic na sile tyle ile chcial to jest wiec mam nadzieje ze co wyszlo....zaluje ze nie wzielam mu z domu pileczki on uwielbia sie nimi bawic wiec znalezlismy mu cos malego okraglego co bylo punktem wyjscia uje np aby siadal w dzbanku ja z ukrycia rzcalam to cos do donicy on siadal i go szybko wolalismy:-Dzobaczymy po niedzieli....

Od jutra nie ma mnie na forum musimy wkoncu sie ogarnac i jakos ruszyc z przygotowaniami a wiec udanego weekendu......

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry