reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie, wiecie że ja dopiero wstałam:zawstydzona/y:wyszykowałam Julę i wróciłam pod kołderkę....

madzieńka brawa dla dzielnej Juleczki:tak: jeździłas juz kiedys do tej hurtowni na Długą?

jeszcze nie byłam....ale chętnie wybiorę się....

co do książek to u nas już w poprzednim roku były...Jula często przynosiła zadania wykonane z książki ...a książki nazywały się Razem w przedszkolu -trzylatka

Sunday skąd brak weny, i co znowu na tym zebraniu się działo....
jak w pracy??zadowolona???

Marzenka uchroniłaś się przed wyborem do trójki???:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Madziarka mocno zaciskam kciuki aby wszystko bylo juz dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!No i BRAWA dla przedszkolaczka.......

Mirosia
ja uwazam ze dobrze zrobilas ze go dalas bo z dwojka w domu to sama wiem ze starsze dziecko oglada w wiekszosci czasu bajki badz bawi sie samo....wiec w przedszkolu zlobku ma bardziej urozmaicony czas.......ja w sumie zrezygnowalam ze zlobka teraz panstwowego ale to z racji duzej liczebnosci grup co przy maluchach ktore potrzebuja o wiele wiekszej opieki mnie troche przeazilo.....ale pamietaj ze to dopiero tydzien wkoncu przyjdzie taki dizen a przychodzi on szybko ze poprostu pomacha da buzi i pojdzie....pamietam ten dzien:-D
Maltanka zdrowka dla H...
Madzienka pamieta te czasy 1,5roku temu jak szykowalam M i wskakiwalam do lozeczka:laugh2:cudowne czasy:-DMisia babcie nie robia Ci dobrej roboty....moze ona cos slyszy ze babcie gderaja o przedszkolu...skutecznie sie schowalam przed trojka ale byo ciezko:-D

Motylla zdrowka dla dzieciakow.....
Mandziula BRAWO DLA MIKIEGO!!!!!!
Elza jak dzisiaj Czarus kryzys trwa??????

Ja mam dzisiaj dwojeczke w domu i to co zrobili z pokojem nawet tego nie ruszam:-)mamy dzisiaj sesje na 15 wiec musialabym odebrac M przed spaniem a wtedy chce aby juz B spal wiec zostal w domu bo logostycznie bym tego nie zorganizowala....godzina mnie nie stysfakcjonuje ale 3raz ta sesje przeklam wiec juz chce to miec za soba...ciekawe czy P zdarzy....:zawstydzona/y:

Wczoraj na zebraniue jeden wielki chaos bo co niektorzy rodzice wzieli dzieci ja rozumiem ze ktos nie ma co zrobic dzecmi ale ci rodzice takie cieple kluchy ze nawet nie uciszali tych dzieci....no nic duzo podpisow informacjo o planach i wydatkach i zajeciach dodatkowych....czyli angielki i tance......oczywiscie skutecznie schowalam sie przed wyborem trojki......:-pw tym roku u nas te ksiazki takie jak u Ciebie Madzienka;-)5szt wygladaja bardzo ciekawie.....

Ostatnia edycja:
Marzenka ufff udało się:tak::tak::tak:schowałas sie
książki fajne, Jula dostała je na wakacje do domu i często do nich zaglądamy
jak przygotowania do urodzin???
czekamy na relacje z sesji....

Mandziula co u Ciebie??czekamy....

Madzienka czytałam tą bajkę, ale dla mojego Olka chyba za długa, żeby ją wysłuchał całą;-) No ale mam zamiar ją w ten weekend mu przeczytac, albo myślę nad wymyśleniem jakiejś książeczki z obrazkami, żeby łatwiej mu było się skupić.

Mirosia gdzieś miałam jeszcze taka krótsza zaraz poszukam....
ale fajna jest tez taka ksiązka własnie obrazkowa Dzień malucha. Obrazki dla maluchów - Beaumont Emilie za | Książki empik.com
pokazuje cały dzień maluszka od wstawania po przedszkole i powrót do domu,

edit:
Mirosia mam jeszcze jedną o Zygzaku co idzie do przedszkola....podeślij mi adres mailowy to wyśle:tak:

Madzienka jak na razie tylko tort zamowiony:zawstydzona/y:jestem w lesie ale wyjazd do Siedlec odwolany wiec sie ogarniemy

na targi znajdziecie czas???:sorry::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
a co tutaj taka cisza...ja naszykowałam obiad....teraz popijam kawkę i biorę się za prasowanie bo zerka na mnie;-)

Antuanet jak Wiktoria???i jej wysypka??

Mirosia poszło....

witam

ja wąłśnie zakończyałm bieganie po specjalistach i jak na te chwilę moge z pewnoscia stwierdzić że ani mi ani maleństwu nic się nie stało, musze jeszcze tylko trochępoleżeć i poodpoczywać.

wczoraj jadąc do pracy miałam wypadek, kobieta nie ustapiła mi pierwszeństaw na skrzyżowaniu i rozbiła mi autko. dostałam w bok od kierowcy, naszczęsie wszsytko skończyło się dobrze, tylko autko idzie nazłom:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a tak je lubiłam

madzienka, Karlita dziękuję za wsparcie, kochane jesteście

zjem cos i idę leżakowac,bo jak Koal wróci to nie wiem czy wytrzyma kolejny dzień w łózku:-D:-D

miłęgo dnia życzę

reklama
hello

Antek miał/ma chyba trzydniówkę bo dziś zauważyłam na brzuszku, pleckach i w pachwinkach bladoczerwone plamki. Chociaż jeżeli to to, to trochę nietypowa. Gorączka utrzymywała się w poniedziałek i wtorek, środa spokój, a w piątek wysypka. A przy tym mega marudzenie i płacze nocne. Zobaczymy czy mu teraz to wszystko przejdzie. W trzydniówce to ja doświadczenia nie mam żadnego, Fifi na nią nie chorował.

a jak u reszty "starszych" przedszkolaków?Też macie podręczniki???

Filipek w czterolatkach miał ale nie pamiętam jakie. W tym roku oczywiście też, wiem że wydawnictwo maca ale nie wiem jaki tytuł bo nie mogłam być wczoraj na zebraniu.

mandziula dobrze, że z maleństwem i Tobą wszystko ok. Ja też dużo jeżdżę i ciągle gdzie z tyłu głowy człowiek ma w sobie lęk bo przecież można samemu być ostrożnym ale nie można brać odpowiedzialności za innych kierowców. Auta szkoda ale to tylko rzecz, dobrze że z wami wszystko ok.

Do góry