reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Pustki z rana, jestem druga, juhuuu :-) Witajcie początkiem tygodnia, przez weekend byliśmy na działeczce korzystając z ostatnich podrygów lata ale i tak pogoda średnia. Wczoraj w pracy miałam taki młyn, że nawet czasu zbrakło na przegląd internetu, jak wróciłam do domu to obiad, spacer w wietrze, potem kolacja, kąpanie, bieganie i padłam spać już nie odpalając BB, ale dziś od rana w pracy Was nadrabiam, żeby nie było że się obijam:-):tak:

Sunday
jak Twoje poczynania pracowe??

Elza współczuję dolegliwości bólowych, wybierz się do lekarza, bo zdrowie najważniejsze. Ale dyr wam zrobiła, ciekawe czy zatrudni oddzielną osobę do opieki...

Marz superowo że Bartuś ma taki ubaw ze swoich poczynań, zawzięty chłopak, stara się:-) a ja pracuję w zasadzie na 3zmiany, takie zachodzące na siebie-najpóźniej do 20:30 ale w zasadzie po 7godz dziennie, także super:tak:

Justyna ale Was deszczyk złapał, bardzo zmokliście?

Dziewczyny super, że wypad do kina Wam się udał, nie ma to jak wyborowe towarzystwo:tak:

Madziarka witajcie z Hanią z domu, cudna dziewczynka, widziałam na fb;-) niech rośnie zdrowo i daje mamie odpocząć;-)
Atali no rzeczywiście gosposia z Ciebie niezła, gratuluję wyrobów:tak:

Karlita współczuję tych wszystkich spraw na głowie związanych z przeprowadzką, ale już tylko patrzeć jak się skończy i będziesz mogła wygodnie siedzieć w fotelu i pić kawkę:-)

Madzienka super, że tak urządzacie pokoik, czekam na jakieś zdjęcia jak pojawią się rezultaty;-) A jak Ty się czujesz w ogóle?

Mirosia zdjęcia bardzo ładne, nie przesadzaj:tak: ładny zawsze ładnie wyjdzie;-)

Maltanka coś się zadomowiłaś u sąsiadki:-) fajnie, że masz udanych sąsiadów bo na takich trafić to też w zasadzie cud. My nad sobą mamy jakichś nowych z takim chłopczykiem może ciut starszym od Cypka, ale ani nie mówią dzień dobry, ani nie wychodzą z tym dzieckiem na dwór, także nie mamy okazji ani się spotkać ani poznać.

Wybaczcie jak kogoś ominęłam, a pewnie tak się stało, bo pisałam z pamięci:sorry2: Szkoda, że w czwartek nie będę mogła z Wami być w Bugi, bardzo bym chciała, ale pracuję do 15:30:-(

reklama
Dzień dobry...my już po śniadanku, gotujemy zupkę i bierzemy się za porządki...chyba pora część zabawek wynieść...pewnie z Julą w domu nie będzie to łatwe...:tak:

Madziarka, Hania jak pierwsza nocka w domu i jak Julek i Nelcia zareagowali na taką malutka istotkę w domu???

wybieraliśmy się, ale zobaczymy jak z czasem wyjdzie:sorry2: ps.pw

wybierajcie się wybierajcie...juz tak dawno nie widzieliśmy się z wami...a Huberta to już wieki...

Madzienka, nie moge się doczekac zdjęc pokoju:) może kiedyś i mi przyjdzie urzadzać dziewczyński pokój:-D:-D Jak na razie jestem na eapie wybierania łóżka piętrowego;) a pokój bedzie w stylu marynarskim;) taki jest zamysł:)

Atali ja pokoju nie urządzam...jedynie go przemeblowuję a że łóżko trochę duże(bo z założenia niedługo będzie stało w innym pokoju)więc trochę muszę pokombinować żeby było wygodnie ale i funkcjonalnie...

sunday podjęłaś już decyzję????????

Decyzja należy do Sunday??to czekamy.....
Eliza a próbowałaś na te swoje problemy z jajnikami i torbielami pić zioła, podobno pomagają...

Iwonka dziękuję, czuję się dobrze...

miłego dnia, mimo tej niskiej temperatury za oknem

Witam się,
ja poleguję:sorry2:nieco mniej boli,ale jeszcze się oszczędzam:sorry:babcia odprowadziła Natalkę i dziś był dramat...płacz,trzymanie za szyję,krzyk...babciu nie:-:)-(teraz siedzę w domu i myślę,jak tam się ma Natalka:confused::eek:i nie wiem,czy odbierać wcześniej czy po 14:confused:

madziarka jak u Was?
atali cierpliwości...
sunday i jaka decyzja?
madzienka jak porządki?

Ostatnia edycja:
hej my już po zajęciach....nie było najgorzej...tylko ta pani jakoś mi się nie podoba...zobaczymy jak to będzie....nie nastawiam sie negatywnie...takie mam odczucie....
misia ja bym nie odbierała wcześniej....pójdziesz i będzie tak jak wczoraj płacz że nie chce do domu...teraz Natalka ma kryzys ale przejdzie...zaufaj mi....
madziarka ciekawe jesteśmy jak tam pierwsza nocka...jak starsze rodzeństwo....
madzienka wiesz nie próbowałam pić ziółek....może masz racje trzeba spróbować...a jak się uporasz z przemeblowaniem to zrób zdjęcia...
iwonka no w końcu się odezwałaś....kiedy Ty zwolnisz obroty kobieto????

Misia porządki w toku i jestem zaskoczona bo Jula większość rzeczy pozwala wynieść do piwnicy więc korzystam i je pakuje, tylko piwnica już mi puchnie i nic przyjmować nie chce:-D:-D
trzymam kciuki żeby ból minął....

Elza brawo dla dzielnego przedszkolaka...od kiedy ruszacie normalnie do przedszkola???
i co to za przedszkole??
jak chcesz to mogę poszperać za tymi mieszankami..ludzie naprawdę je chwalą...tylko napisz mi na pw na co to dokładnie ma być...

Mandziula a jak u Was??chyba wspominałaś że Miki zaczyna chodzenie do przedszkola od poniedziałku??
jak się czujesz??

witajcie
madziara witajcie w domku, jak minęła noc??? a jak Julek I Nela?? pewnie sie cieszą z małej siostrzyczki i ża mama w domu:tak:
madzienka czekamy na zdjęcia pokoiku:tak: i brawa dla Juli za samodzielnść:tak: a ty jak się czujesz?? kiedy masz wizytę u :tak:lekarza???
maltanka fajnie mieć taką sąsiadkę:tak: powiadasz, ze rzerobiłąs maliny ja musze pojechać po zapas bo Miki jużwszystkie soki wypił:-D
karlita to już dużo masz zrobione w domku, szkoda tylko ze rysunki dla dzieciaków jeszcze nie gotowe...
misia dobrze, że u was tylko lekki katarek, niech sobie już idzie, a jak Natalka???
elza i kogo masz w pracy??? czekamy na wieści..... (o Monice;-) najlepiej)

a u nas.... Miki poszedł wczoraj do przedszkola na tydzień adaptacyjny.... i powem wam, że po pierwszym dniu byłam załamana.... cały czas uczepiony nogi P, nic nie chciał robić, nie chciał się bawić,wył..., normalnie z tych nerwów to ledwie chodziłąm. a dzisiaj musiał zostać sam bo P miał szkolenie... i .... swietnie sobie poradził jak na tak małe dziecko, oczywiście troszke popłakał, pomarudził, nic nie chciał jeśc, ale jak przyjechałam to z uśmiechem na twarzy pokazywał mi wszystko czym się bawił, pożegnał ładnie panie i powedział że oczywiście jutro tez przyjedzie:tak: tak więc jestem dobrej myśli i pękam z dumy bo mój malutki chłopczyk dorasta:tak::tak:
aja idę jutro do gin... mam nadzeję zę wszystko ok i nasz wyjazd nie stanie od znakiem zapytania;-);-)
zmykam szykowac obiadek
miłego dnia życze

Elza jak to, przecież ja miałam zwolnione obroty przez cały lipiec już mi wystarczy:-) bo w czerwcu to jeszcze w zasadzie obrona i sprawunki uczelniane:tak: nie nastwaiaj się, może pani okaże się fajna, nie każdy robi pierwsze dobre wrażenie;-)

Mandziula no to rezczywiście Ci Mikołaj powypijał wszystko, teraz musisz dorabiać:-) miejmy nadzieję, że się przekona do przedszkola. gdzie wyjeżdżacie?

Nie wiem ile popisze bo B spi juz ponad 2godz.....u nas wszystko ok o jutra P wybywa do nowej pracy na chyba 3 dni wiec bedziemy sami urzedowac...musze sie organizacyjnie na to przygotowac a przede wszystkim wieczory:-)

Dzisiaj idziemy na spacerek osiedlowy z kolezanka z pracy i kolega M z pprzedszkola jednoczesnie.....:-)nie mam pomyslow na popoludnia choc moje dzieciaki cale popoludnie najchetniej siedzialy by w piaskownicy:-Da ja pozniej piaskownice mam w domu:-)

Elza Mirosia Misia Mandziula trzymam mocno kciuki za nowych przedszkolaków oby kryzysy nie przychodzily a jak cos aby szybko poszly(boze zaczynam sie sama bac:zawstydzona/y:)
Madziarka witajcie w domu i jak znajdziesz czas napisz co u Was...
Karlita jak nic trzeba zapelnic te katy.....szkoda ze nie udalo sie pomalowac pokoju dzieci...
Maltanka a Ty masz juz H????a widze ze integgrujesz sie na calego;-)jak masz wolne to wpadnij do Bugi jest okazja sie spotkac dawno sie nie widzialysmy z Toba.....
Sienio Ty tez musisz wpasc:-)
Mandziula
trzymam kciuki za wizyte u gina....:happy2:
Atali wow ale z Ciebie gospocha sie zrobila no ogromny szacun...Twoj Szymus ma bunty nie wierze matko ale jak ja Was dawno nie widzialam pewnie bym go nie poznala:-p
Fogia Marta jak Wasze samopoczucie skurczyki nie powrocily????????
Madzienka dobrze ze J wspolpracuje a piwnice sobie wyobrazam:-D:-D:-D

Iwonka super ze jestes zadowolona z pracy obrotna z Ciebie kobitka:-)

Witam,

Misia ojeju, współczuję:no:znam ten ból... Wygrzewaj się...Mi trochę pomagały plastry rozgrzewające.

Atali podziwiam za chęci robienia przetworów...Super że będziecie w Bugi...Oczywiście i ty nam pokaż fotki pokoju chłopców...A Michał z brzuszkiem bez zmian, za tydzień mamy wizytę u lekarza i liczę na to że w końcu on nam coś pomoże.

Iwonka ja to się zastanawiam skąd ty masz siłę że jeszcze chce Ci się biegać wieczorami...ja jak usypiam Michałka to prawie zasypiam...A wiesz, mocno nie zmokliśmy, ja to zawszę jestem uzbrojona w folię na wózek, to Michał przynajmniej suchszy niż ja:blink:

Mandziula
Mikołaj jeszcze przekona się do przedszkola i dzieci, trzeba czasu. Pamietasz jak to było z Hubercikiem Maltanki? Też początki były trudne, a potem już z górki:tak:. Trzymam kciuki za wizytę:tak:. Kiedy wyjeżdżacie?

Eliza a co w tej pani jest nie tak że Ci nie podpasowała?

Mirosia dobrze ze Olkowi apetyt dopisuje... a ta hurtownia ze skarpetkami o której piszesz to gdzie jest?

Madzienka super że Jula pozwala wynieść swoje zabawki. Tylko uważaj na siebie i za dużo nie dźwigaj.

Marta jak twoje skurczyki?

Fogia a Ty jak się czujesz?

Zmykam bo już Michał wstał z drzemki, i to jeszcze w kiepskim nastroju...

reklama
my wróciłyśmy ze spacerku i zakupów owocowo-warzywnych, na szczęście wróciła z urlopu moja pani na targu więc mam wszystko świeże i smaczne:-D:-D
biorę się za dalsze porządki....ale coś mi to wolne dzisiaj idzie...a jeszcze prasowanie na mnie czeka....

rozmawiałam z Madziarką...obiecała ze zajrzy do nas...

Karlita chwal się swoim manicurem i pedicurem...zadowolona???

Trzymam kciuki za wszystkie startujące w tym roku przedszkolaki...i za ich mamy;-)
Czaruś, Olek, Natalka, mikołaj, Norbert, Bartuś przede wszystkim za wasze pierwsze kroki w przedszkolach/żłobkach....

Nie wiem ile popisze bo B spi juz ponad 2godz.....u nas wszystko ok o jutra P wybywa do nowej pracy na chyba 3 dni wiec bedziemy sami urzedowac...musze sie organizacyjnie na to przygotowac a przede wszystkim wieczory:-)

Madzienka dobrze ze J wspolpracuje a piwnice sobie wyobrazam:-D:-D:-D

wieczory może jakoś razem zorganizować...Jula chętnie przyjmie chłopaków na nocowanie w swoim nowym łóżku...:tak:;-)

a może chciałabyś coś z mojej piwnicy???

Madzienka super że Jula pozwala wynieść swoje zabawki. Tylko uważaj na siebie i za dużo nie dźwigaj.

nie dźwigam tylko segreguję a wynosić będzie Paweł....

madzienka czekamy na zdjęcia pokoiku:tak: i brawa dla Juli za samodzielnść:tak: a ty jak się czujesz?? kiedy masz wizytę u :tak:lekarza???

czuję się dobrze, dziękuję...wizytę mam 11 września:tak:
trzymam kciuki za Mikołaja...na pewno z dnia na dzień będzie lepiej...
przyjdziesz w czwartek???

Do góry