reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

mandziula na ladies night nie da się zarezerwować trzeba od razu kupować ... ;-) zaraz zadzwonię :-D

Madzieńka nerwowa jestem bo mam ostatnio wiele na głowie ... i nie lubię jak mi coś nie wypala ;-) ooooooooooooooooooooooooooooooooooo zwłaszcza jak jest to związane z moim wolnym czasem którego praktycznie nie mam ...

mirosia dobrze znamy Pana Czarka bo On nas długo rehabilitował - pozdrów go od Norberta w kasku ;-) Pan Czarek bardziej Norba tak rozciągał i głaskał ;-)
jednak najlepiej ćwiczenia wykonywała Pani MARTA ;-) nie wspominając o Pani Kasi J ale chyba jest na wychowawczym - tak drobna brunetka. Po Cwiczeniach u nich Norbert robił największe postępy!

Justynka u mnie dziś obiad z cukinii może placuszki ??? mam dwie takie wielkie od tesciowej z ogrodu ;-)

tak patrze na promocje farb i chyba trzeba się wybrać do LEROYA ;-) bo tam wychodzi mi chyba najtaniej ;-) tz Decoral jest tańszy ;-)

Hello ... o matko dawno nic nie pisałam ale jak Justyna powiedział mi o tym że Norbert chodził do Sanusa to zajrzałam tu :-):-) Ja chodze tam z Natalką już od ładnych paru miesięcy i ćwiczymy z Panią Martą. Natalka poczyniła ogromne postępy :-)
Ja dziś robię tartę z Lidla :-pzobaczymy co wyjdzie. Dzięki Justynko za spacerek zawsze jesteś kiedy trzeba :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
My już po spacerku i zakupach na obiadek. Michałek śpi w wózku, zasnął mi zaraz jak tylko doszliśmy do bloku.

Karlita ja osobiście za cukinią nie przepadam, ona mimo przypraw jest dla mnie bez smaku. Za to J to by nią nie pogardził:laugh2:. Tak więc podkradłam Twój wczorajszy pomysł obiadowy i kupiłam ciasto francuskie:-)
Znając Twoją duszę artystyczną to pokoik dzieci będzie cudnie bajkowy:-)z niecierpliwością czekam na efekt końcowy, mam nadzieję że pochwalisz nam się fotkami:tak:.

Madziara
u nas już po sezonie ogórkowym, jeszcze babcia robi mieszankę warzywną i to będzie koniec. Ja w tym roku nie robiłam ogórków, zostało mi jeszcze z ubiegłego roku dużo słoików z ogórkami więc dałam sobie spokój. Czekam tylko na paprykę i pomidory to leczo jedynie zrobię i może soki z malin.

Madzienka jak głowa? Ostatnio czytałam na temat bólu głowy że to może być też od słabego nawodnienia organizmu. No ale ty jesteś w błogosławionym stanie:happy:, więc może to sprzyja bólowi, albo też i pogoda. Julcia już wie że będzie miała rodzeństwo?

Talia dziękuję, spotkanie z Anetką i Olą było bardzo, bardzo udane:-).
Dobrze że u Ciebie po wizycie jest wszystko w porządku, na pewno i wynik cytologii bedzie prawidłowy:tak:

Marta o zaraz macie USG:-), czekamy na wrażenia i zdjęcie rafałka:tak:. Idziecie calą rodziną??

Mirosia powodzenia na rehabilitacji

Mandziula
super że jesteście już zdrowi, fajny masz odpoczynek przy lekturze:-)Mikołajem pewnie dziadkowie zajmują sie? A makaron z serem to u nas też hicior, kupiłam dzisiaj ser, to może jutro zrobię, tylko jeszcze słoninkę muszę nabyć;-)

Ależ się rozpisałam:rofl2:muszę zmykać póki Michał śpi to wyszoruję kuchnię i prasowanie jeszcze muszę ogarnąć

my zaliczyłyśmy spacerek i zakupy...tylko ja jak zwykle zapomniałam że nie mam tragarza:oo2: i z pełnymi siatami wracałam do domu ale dałyśmy rade....

Madzieńka i jak głowa - przeszła po zjedzeniu śniadanka???

dziękuję już lepiej, ale chyba kawka mi pomogła więc pewnie znowu dokucza mi niskie ciśnienie:baffled:

Ja dziś robię tartę z Lidla :-pzobaczymy co wyjdzie. Dzięki Justynko za spacerek zawsze jesteś kiedy trzeba :tak:

czekam na rezultat, też mnie kusi ta tarta....

Madzienka jak głowa? Ostatnio czytałam na temat bólu głowy że to może być też od słabego nawodnienia organizmu. No ale ty jesteś w błogosławionym stanie:happy:, więc może to sprzyja bólowi, albo też i pogoda. Julcia już wie że będzie miała rodzeństwo?

dzięki już lepiej...ale z tym nawadnianiem to u nie tez może być powód...
tak wie wie...

Mandziula super że zdróweczko już u Was dopisuje....a kluchy z serem to i my lubimy i jeszcze skwarki do tego....;-)

Mirosia przepis na placki z cukinii i sera żółtego podawała Sunday na kulinarnym...

narobiłyście mi smaka na te placki z cukinii i tez dzisiaj kupiłam...:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie,

ja też dziś siedzę i jem... nie mogę się powstrzymać :zawstydzona/y::-p ale i dzieciaki nadrabiają - więc to pewnie pogoda tak na nas wpływa :-D:-D:-D

Madzieńka faktycznie może to od ciśnienia... choć i pić musisz dużo - to i głowa odpuści!!! a najważniejsze że dziś już dobrze się czujesz :tak:;-)

Justyna i jak Michałek pospał dłużej? zdążyłaś wszystko zrobić co zaplanowałaś?

Karlitka czekam z niecierpliwością na efekt końcowy dzieła....

Jejku, chyba i ja powinnam ciśnienie zmierzyć bo ja ledwo siedzę tak mi się spać chce... za to Hanula znów fika na całego - tak mi łokcie wypycha że szok... aż boli ;-) ale takie jej prawo nie? mało miejsca ma a wiercić się wierci... to już ostatnie wiercenia więc nie narzekam tylko staram się je zapamiętać z tej najlepszej strony :-D

Miłego popołudnia!!!!

ps. ale narobiłyście mi ochoty na tą tartę... Justyna czekamy więc na relacje jak wyszła... ;-)

Witam. Trochę czasu mnie nie było a tu taka niespodzianka ;:tak:
Madzieńka: Gratulacje i spokojnych 9 miesięcy życzę:-). PW
To sobie popisałam, Krystek się przebudził i mnie woła.

Witam się po dłuższej nieobecności
madzienka jeszcze raz GRATULACJE. Życzę spokojnych kolejnych miesięcy.:tak:
karlita Wszystkiego Najlepszego z okazji Rocznicy Ślubu, kolejnych lat w szczęściu,zdrowiu i radości!:-)
marz21 Wszystkiego Najlepszego w Dniu Urodzin, spełnienia marzeń, samych radosnych dni,pociechy z męża i synków.:-)
mirosia teraz trzeba uważać na mięso bo bardzo się szybko psuje:rofl2: Nawet w sklepach już czasami "odświeżane" sprzedają:baffled:
sunday udanego wypoczynku!
maltanka zainwestuj w moskitiery, my mamy takie zwykłe siateczkowe i super się sprawdzają, wieczorem okna pootwierane a robactwa brak:tak:
misia super że już normuje się Stasiowi powoli z nockami,oby tak zostało...a jak wrażenia w przedszkolu?
madziara78 ja też zaczynam ogóreczki robić, dzisiaj wieczorem wybieram się na Elizówkę zrobić zapas ogórków,cebuli,czosnku...
My już po zamieszaniu ślubno-weselnym, teraz miesiąc spokój z tym wszystkim;-)Ostatni goście pojechali dopiero dzisiaj ale fajnie było, Kubuś miał kuzyna do zabawy w podobnym wieku. Dzisiaj byłam jeszcze w pracy ale od jutra lenię się w domu i odpoczywam. Mam nadzieję że pogoda będzie ładna.Wesele super udane,siostra wyglądali pięknie, jedzenie bardzo dobre-wszyscy chwalili, orkiestra ta sama co u nas grali, tylko że w piatek wieczorem złapała mnie gorączka, ból gardła że nie mogłam nawet wody przełykać bo bolało. Ale trochę się wyleczyłam i już prawie OK. Kuba wytrzymał prawie do 2 a Wiki odwiozłam przed 20 bo dokuczała. Przespała ładnie nockę-znajoma mojej mamy jej pilnowała. Dzisiaj całe popołudnie na dworze, że Kuba ledwo zjadł zupę i zasnął. Wiki też jakaś śpiąca się robi...Idę ją położyć....
Ja z kina odpadam bo wyjeżdżamy 21-ego
:cool:

Pozdrawiamy z pięknych Polskich Gór!!!! Pogoda idealna! Widoki przepiękne!!! Wczoraj bylismy na Kasprowym i Krupówki a dzisiaj człapaliśmy nad Morksie Oko i Zakopane. Ledwo żyjemy.... ale zadowoleni.... Pozdrawiam Was Gorąco!!!!

widok z naszego okna :-)

DSC07036.jpg

Ostatnia edycja:
Sunday piękne widoki...i super że jesteście tacy zadowoleni i aktywnie spędzacie czas...:tak::tak:odpoczywajcie

my dzisiaj zaliczyłyśmy rowerowe szaleństwo...Jula razem z sąsiadem prawie 2 godziny jeździła na rowerku...
a teraz usmażyłam placki z cukinii wg przepisu Sunday....mniam mniam jaki pyszne...nawet Jula zjadła dwa....:tak::tak::tak:

hej girls

fogia rozglądacie się za zwierzątkiem? jak chcesz coś małego to świnka tylko wiesz pewnie opieka i tak spadnie na ciebie, ale na pewno mniej problematyczne niż pies, papugi (na pewno te faliste) znowu strasznie skrzeczą rano i to już nawet o 4.00, bo ta co Emilka ma podobno jest spokojna
rozglądamy to chyba za dużo powiedziane. Do tej pory miałam takie myśli bo przez pewien czas ciągle jakieś małe zwierzątko było, a od pół roku nie, no i jakoś tak dziwnie. A z tymi komarami to dziwnie. U nas też tylko Antek pogryziony, my z Filipkiem wcale.

Fogia pozałatwiałaś sprawy?
:tak::happy:

Fogia p. Michasia już wróciła?
tak ale jest dyspozycyjna tylko w tym tyg. W weekend przyjeżdżają do niej wnuczki więc nie chciałabym jej od nich za bardzo odrywać.

fogia za sek odpowiadam na pw :-p
a ja odpisałam :-)

sunday fajne zdjęcie, takie pocztówkowe :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry