reklama
misia tak tylko ja od września wracam do takiej normalnej pracy ;-) w biurze ;-) paróweczki mioooodzio będę częściej ;-) tylko Gabi powiedziała że nie chce parówki w ubranku ;-) hehehe
oooo....to życzę powodzenia w pracyNorb nie będzie już taki mały,a samodzielny, więc pewnie szybko polubi przedszkolemnie powrót czeka pod koniec stycznia
hehhe....skąd ja to znamjak tylko coś inaczej wygląda niż zwykle,to juz jest niejadalne
maltanka to bardziej skomplikowane ;-) ale to nie temat na ogólny
Madzieńka wczoraj pocięłam ciasto francuskie na wąskie kawałki i owinęłam parówki jak serpentyną obtoczyłam w przyprawach z jajkiem ;-)
wyszło coś podobnego ;-)
dzień dobry
Norbuś jak zwykle zadbał o to by mama szybciej zaczęła dzień ;-)
ale niestety od rana mam zły humor ... wiecie ... koniec odkładania czegoś na później ... bo mam dość ze później nic z tego nie wychodzi ...
biorę się za gazetki remontowe czas zakupić materiały ;-)
Madzieńka wczoraj pocięłam ciasto francuskie na wąskie kawałki i owinęłam parówki jak serpentyną obtoczyłam w przyprawach z jajkiem ;-)
wyszło coś podobnego ;-)
dzień dobry
Norbuś jak zwykle zadbał o to by mama szybciej zaczęła dzień ;-)
ale niestety od rana mam zły humor ... wiecie ... koniec odkładania czegoś na później ... bo mam dość ze później nic z tego nie wychodzi ...
biorę się za gazetki remontowe czas zakupić materiały ;-)
Ostatnia edycja:
Witajcie
Ale kiepski dzień się zapowiada ciemno, że hej, chyba zaraz światło zaświecę. Ja się dziś niewyspałam późno się położyłam ale szkoda mi było spać. Popołudnie krótkie bo najpierw zjadłam potem do gina apotem pakowanko gabi i jeszcze coś ugotowac na dzisiaj.
U gina wszystko ok teraz czekam na cytologię. te moje wymioty to on raczej mówi ze jakieś zatrucie.
Karlita oby tel zadziałall a Gabi i Norbert polubili przedszkole. Pamiętam jak m owiłaś że bedziecie wozić Gabi do motylka z Opola, ale chyba w samym opolu lepiej żeby chodziła bo sezon zimowy przed nami.
Fogia pozałatwiałaś sprawy?
Elza szybko to wszystko pojdzie skoro zimą meblowanie, super!
Madzienka fajnie ze miałyście takie udany dzień
Misia fajnie ze natalcia już do przedszkola rusza trzymam kciuki za gładkie początki.
Maltanka chętnie bym sie spotkała trzeba byłoby busem się wybrac do Lublina a z tym komarem to rzeczywiście niefart, ale tylko moskietiera mogłaby pomóc
Aneta Justyna jak tam spotkanko?
Marta to nie pospałaś witam ja też dziś lekko niewyspana:-(
Marzenko Tobie słodkich kolejnych lat,
Udanego dzionka dziewczynki!!!!!
Ale kiepski dzień się zapowiada ciemno, że hej, chyba zaraz światło zaświecę. Ja się dziś niewyspałam późno się położyłam ale szkoda mi było spać. Popołudnie krótkie bo najpierw zjadłam potem do gina apotem pakowanko gabi i jeszcze coś ugotowac na dzisiaj.
U gina wszystko ok teraz czekam na cytologię. te moje wymioty to on raczej mówi ze jakieś zatrucie.
Karlita oby tel zadziałall a Gabi i Norbert polubili przedszkole. Pamiętam jak m owiłaś że bedziecie wozić Gabi do motylka z Opola, ale chyba w samym opolu lepiej żeby chodziła bo sezon zimowy przed nami.
Fogia pozałatwiałaś sprawy?
Elza szybko to wszystko pojdzie skoro zimą meblowanie, super!
Madzienka fajnie ze miałyście takie udany dzień
Misia fajnie ze natalcia już do przedszkola rusza trzymam kciuki za gładkie początki.
Maltanka chętnie bym sie spotkała trzeba byłoby busem się wybrac do Lublina a z tym komarem to rzeczywiście niefart, ale tylko moskietiera mogłaby pomóc
Aneta Justyna jak tam spotkanko?
Marta to nie pospałaś witam ja też dziś lekko niewyspana:-(
Marzenko Tobie słodkich kolejnych lat,
Udanego dzionka dziewczynki!!!!!
Justyna2729
Fanka BB :)
Witam,
My na nogach od 7, a o 6 Michał popłakiwał przez sen uspokajał się jak trzymał moją rękę to żeby nie wisieć nad łóżeczkiem to wzięłam go do nas do łóżka, i tą godzinę spał spokojnie. Teraz męczymy śniadanko, udało mu się zjeść pół naleśnika
Na dzisiaj brak weny obiadowej, szkoda że garmażerka zamknięta z powodu urlopu
Karlita pytałam o przedszkole, bo pamiętam jak pisałaś kiedyś że Gabi zostaje w LBN w Motylku, że E będzie ją woził jadąc do pracy;-),
Takie ranne wstawanie Norberta to się przyda jak pójdzie do przedszkola, przynajmniej nie będziesz musiała zwlekać go z łóżka
Madzienka super ze spotkanie było udane...
Talia jak wizyta u gina, wyjaśniło się coś??
Misia świetnie że Staś dobrze zniósł szczepienie, super ze ładnie przybiera na wadze... a jak nocka poszczepienna?
Wow tylko pozazdrościć nocki w której Stasio spał ciurkiem 9 godzin, mogłaś w końcu odespać
Trzymam kciuki za pierwszy dzień w przedszkolu i czekamy na wrażenia
Eliza jak tam wizyta u fryzjera? Czarek nie buntuje się na fotelu?
Mirosia a co u Was?
Ps. doczytałam, współczuję zakupu
Sunday odpoczywacie, zwiedzacie?
Anetka dziękuję za wczorajszy dzionek:-). Masz piękny brzuszek
Fogia p. Michasia już wróciła?
Zmykamy szykować się na spacerek
My na nogach od 7, a o 6 Michał popłakiwał przez sen uspokajał się jak trzymał moją rękę to żeby nie wisieć nad łóżeczkiem to wzięłam go do nas do łóżka, i tą godzinę spał spokojnie. Teraz męczymy śniadanko, udało mu się zjeść pół naleśnika
Na dzisiaj brak weny obiadowej, szkoda że garmażerka zamknięta z powodu urlopu
Karlita pytałam o przedszkole, bo pamiętam jak pisałaś kiedyś że Gabi zostaje w LBN w Motylku, że E będzie ją woził jadąc do pracy;-),
Takie ranne wstawanie Norberta to się przyda jak pójdzie do przedszkola, przynajmniej nie będziesz musiała zwlekać go z łóżka
Madzienka super ze spotkanie było udane...
Talia jak wizyta u gina, wyjaśniło się coś??
Misia świetnie że Staś dobrze zniósł szczepienie, super ze ładnie przybiera na wadze... a jak nocka poszczepienna?
Wow tylko pozazdrościć nocki w której Stasio spał ciurkiem 9 godzin, mogłaś w końcu odespać
Trzymam kciuki za pierwszy dzień w przedszkolu i czekamy na wrażenia
Eliza jak tam wizyta u fryzjera? Czarek nie buntuje się na fotelu?
Mirosia a co u Was?
Ps. doczytałam, współczuję zakupu
Sunday odpoczywacie, zwiedzacie?
Anetka dziękuję za wczorajszy dzionek:-). Masz piękny brzuszek
Fogia p. Michasia już wróciła?
Zmykamy szykować się na spacerek
Dzień dobry...gdzie nasze słoneczko....ciężko się wstaje jak tak szaro buro za oknem....mnie jeszcze dzisiaj coś głowa ćmi....
Justyna, Aneta super że spotkanie udane....
Aneta miałaś nam pokazać brzuszek z Karolą
Misia super że szczepienie za Wami...a lekarz oglądał Natalkę???
i nocki tez ekstra...pamiętam jak Jula pierwszy raz przespała 10godzin to wstawałam patrzeć czy oddycha
czekamy na wieści z wizyty przedszkolaka....
Mirosia przykra przygoda z mięsem...ciekawe jak moje bo tez wczoraj kupowałam na spaghetti
Karlita parówki wyglądają pięknie...ja zawijałam całe ale w te paseczki chyba będą lepsze....
farby wybrane???
a jak humorek już się poprawił...coś strasznie nerwowa nam się zrobiłaś....
zmykam szykować śniadanko bo może mnie z głodu ta głowa pobolewa...
Justyna, Aneta super że spotkanie udane....
Aneta miałaś nam pokazać brzuszek z Karolą
Misia super że szczepienie za Wami...a lekarz oglądał Natalkę???
i nocki tez ekstra...pamiętam jak Jula pierwszy raz przespała 10godzin to wstawałam patrzeć czy oddycha
czekamy na wieści z wizyty przedszkolaka....
Mirosia przykra przygoda z mięsem...ciekawe jak moje bo tez wczoraj kupowałam na spaghetti
Karlita parówki wyglądają pięknie...ja zawijałam całe ale w te paseczki chyba będą lepsze....
farby wybrane???
a jak humorek już się poprawił...coś strasznie nerwowa nam się zrobiłaś....
zmykam szykować śniadanko bo może mnie z głodu ta głowa pobolewa...
mandziula
Mikołajowa i Zosiowa mama
witajcie
u nas choróbska się skończyły wiec odpoczywamy i cieszymy się towarzystwem dziadków chyba zostaniemy tu do końca tygodnia pogoda cudna, cieplutko, wiec albo siedzimy w piachu albo na hamaczku, zaczytałąm się w książki Nicholasa SPARKSA wiec trochę się oderwałąm od rzeczywistości....
marzenka wszystkiego najlepszego z okazji twojego święta!!!!
madzienka ja jak nie zjem na czas to też się źle czuję podsyłąm trochę roztoczańskiego słoneczka bo unas ani jednej chmurki na niebie;-)
karlita i jak przeglądanie gazetek?? wybrałąś coś??
justyna, aneta super że udało się wam spotkać, a ty Anetko jak sie czujesz???
justyna u nas na brak weny obiadowej pomaga makaron z serem
misia trzymam kciuki za Natalke w przedszkolu, i super że Stać ładnie pospał
dziweczyny do kina to i ja chcę!!!!!!! nie zapomnijcie prosze o mnie jak bedziecie rezerwować miejsca dobrze??????
miłego dnia zyczę!!!
u nas choróbska się skończyły wiec odpoczywamy i cieszymy się towarzystwem dziadków chyba zostaniemy tu do końca tygodnia pogoda cudna, cieplutko, wiec albo siedzimy w piachu albo na hamaczku, zaczytałąm się w książki Nicholasa SPARKSA wiec trochę się oderwałąm od rzeczywistości....
marzenka wszystkiego najlepszego z okazji twojego święta!!!!
madzienka ja jak nie zjem na czas to też się źle czuję podsyłąm trochę roztoczańskiego słoneczka bo unas ani jednej chmurki na niebie;-)
karlita i jak przeglądanie gazetek?? wybrałąś coś??
justyna, aneta super że udało się wam spotkać, a ty Anetko jak sie czujesz???
justyna u nas na brak weny obiadowej pomaga makaron z serem
misia trzymam kciuki za Natalke w przedszkolu, i super że Stać ładnie pospał
dziweczyny do kina to i ja chcę!!!!!!! nie zapomnijcie prosze o mnie jak bedziecie rezerwować miejsca dobrze??????
miłego dnia zyczę!!!
mandziula na ladies night nie da się zarezerwować trzeba od razu kupować ... ;-) zaraz zadzwonię
Madzieńka nerwowa jestem bo mam ostatnio wiele na głowie ... i nie lubię jak mi coś nie wypala ;-) ooooooooooooooooooooooooooooooooooo zwłaszcza jak jest to związane z moim wolnym czasem którego praktycznie nie mam ...
mirosia dobrze znamy Pana Czarka bo On nas długo rehabilitował - pozdrów go od Norberta w kasku ;-) Pan Czarek bardziej Norba tak rozciągał i głaskał ;-)
jednak najlepiej ćwiczenia wykonywała Pani MARTA ;-) nie wspominając o Pani Kasi J ale chyba jest na wychowawczym - tak drobna brunetka. Po Cwiczeniach u nich Norbert robił największe postępy!
Justynka u mnie dziś obiad z cukinii może placuszki ??? mam dwie takie wielkie od tesciowej z ogrodu ;-)
tak patrze na promocje farb i chyba trzeba się wybrać do LEROYA ;-) bo tam wychodzi mi chyba najtaniej ;-) tz Decoral jest tańszy ;-)
Madzieńka nerwowa jestem bo mam ostatnio wiele na głowie ... i nie lubię jak mi coś nie wypala ;-) ooooooooooooooooooooooooooooooooooo zwłaszcza jak jest to związane z moim wolnym czasem którego praktycznie nie mam ...
mirosia dobrze znamy Pana Czarka bo On nas długo rehabilitował - pozdrów go od Norberta w kasku ;-) Pan Czarek bardziej Norba tak rozciągał i głaskał ;-)
jednak najlepiej ćwiczenia wykonywała Pani MARTA ;-) nie wspominając o Pani Kasi J ale chyba jest na wychowawczym - tak drobna brunetka. Po Cwiczeniach u nich Norbert robił największe postępy!
Justynka u mnie dziś obiad z cukinii może placuszki ??? mam dwie takie wielkie od tesciowej z ogrodu ;-)
tak patrze na promocje farb i chyba trzeba się wybrać do LEROYA ;-) bo tam wychodzi mi chyba najtaniej ;-) tz Decoral jest tańszy ;-)
Madziara78
Pełnoetatowa mama :)
Witajcie,
i ja zasiadłam z kawusią...
dziś od rana też ogóreczki nastawiłam na małosolne - tak mi się ich zachciało... mam nadzieję że uda mi się je jeszcze zjeść i właśnie dotarło do mnie że to pora już robić ogórki na zimę o mamo, tylko kiedy i jak je zrobić...
Później zupkę nastawiłam i wreszcie mam luzik - bo na drugie mam z wczoraj trochę kotlecików i jeszcze wyjęłam pierożki z wiśniami z zamrażalki - więc będzie obiadek co kto woli ;-)
Misia pięknie Staś przesypia nocki - oby tak zostało!!! i waga też śliczna ;-)
Czekamy na wieści poprzedszkolne? nie padłaś nam na zawał z tych nerwów?
każda z nas pierwszy dzień przedszkola tak przeżywa... więc spokojnie - będzie dobrze!!!
Mandziula cieszę się że macie się dobrze... teraz musicie jeść z zegarkiem w ręku a będziecie się dobrze czuły ;-) odpoczywaj i korzystaj póki masz jak ;-)
Elza jak wizyta u fryzjera?
Justyna moje też ostatnio jeść nie chciały, choć wczoraj jak chłodniej się zrobiło to trochę nadrobiły... a tak to całymi dniami mogły nic nie jeść tylko pić i pić :-)
Karlitka wow - super wyglądają te parówy... jeszcze takich nie próbowałam...
a nadmiaru spraw współczuję - ja też jestem nerwowa jak mi się za dużo nawarstwia...
Jakich kolorów szukasz???
Mirosia niestety teraz często jakiś syf sprzedają, człowiek idzie kupuje bo świeże a w domu do kosza wywala bo z daleka śmierdzi...ja też przewrażliwiona jestem i od razu z nerwem wywalam jak tylko jestem niepewna czy jest świeże...
Madzieńka i jak głowa - przeszła po zjedzeniu śniadanka???
fogia za sek odpowiadam na pw
i ja zasiadłam z kawusią...
dziś od rana też ogóreczki nastawiłam na małosolne - tak mi się ich zachciało... mam nadzieję że uda mi się je jeszcze zjeść i właśnie dotarło do mnie że to pora już robić ogórki na zimę o mamo, tylko kiedy i jak je zrobić...
Później zupkę nastawiłam i wreszcie mam luzik - bo na drugie mam z wczoraj trochę kotlecików i jeszcze wyjęłam pierożki z wiśniami z zamrażalki - więc będzie obiadek co kto woli ;-)
Misia pięknie Staś przesypia nocki - oby tak zostało!!! i waga też śliczna ;-)
Czekamy na wieści poprzedszkolne? nie padłaś nam na zawał z tych nerwów?
każda z nas pierwszy dzień przedszkola tak przeżywa... więc spokojnie - będzie dobrze!!!
Mandziula cieszę się że macie się dobrze... teraz musicie jeść z zegarkiem w ręku a będziecie się dobrze czuły ;-) odpoczywaj i korzystaj póki masz jak ;-)
Elza jak wizyta u fryzjera?
Justyna moje też ostatnio jeść nie chciały, choć wczoraj jak chłodniej się zrobiło to trochę nadrobiły... a tak to całymi dniami mogły nic nie jeść tylko pić i pić :-)
Karlitka wow - super wyglądają te parówy... jeszcze takich nie próbowałam...
a nadmiaru spraw współczuję - ja też jestem nerwowa jak mi się za dużo nawarstwia...
Jakich kolorów szukasz???
Mirosia niestety teraz często jakiś syf sprzedają, człowiek idzie kupuje bo świeże a w domu do kosza wywala bo z daleka śmierdzi...ja też przewrażliwiona jestem i od razu z nerwem wywalam jak tylko jestem niepewna czy jest świeże...
Madzieńka i jak głowa - przeszła po zjedzeniu śniadanka???
fogia za sek odpowiadam na pw
reklama
mirosia współczuje prywatnej rehabilitacji...
a przepis banalnie prosty
cukinia lub dwie (trzemy na tartce, solimy, odsączmy na sitku, odciskamy)
sól, pieprz, inne przyprawy według uznania
mała cebulka
1 jajko
natka pietruszki
ok 6 łyżek mąki
wszystko mieszamy i smażymy na patelni
z czym podawać ??
mogą byc same np ze smietana lub sosem czosnkowym
z sosem pieczarkowym z sosem mięsnym ;-)
z łososiem ;-) (moja koleżanka dodaje pokrojonego łososia jeszcze do środka) ewentualnie na taki placuszek dajemy pastę z białego sera i na to kładziemy łososia ;-) do tego salsa ;-)
ale jakis czas temu znalazłam te przepis z serem i chyba wypróbuje ;-)
http://domowe-wypieki.blogspot.com/2011/09/placuszki-z-cukinii.html
Madziarka do dzieciaków myślałam o delikatnym błękicie bo i tak będą miały malowane "artystycznie " postacie z bajek
sypialnia chyba zieleń ;-) a salon coś jak kawa latte ;-)
a przepis banalnie prosty
cukinia lub dwie (trzemy na tartce, solimy, odsączmy na sitku, odciskamy)
sól, pieprz, inne przyprawy według uznania
mała cebulka
1 jajko
natka pietruszki
ok 6 łyżek mąki
wszystko mieszamy i smażymy na patelni
z czym podawać ??
mogą byc same np ze smietana lub sosem czosnkowym
z sosem pieczarkowym z sosem mięsnym ;-)
z łososiem ;-) (moja koleżanka dodaje pokrojonego łososia jeszcze do środka) ewentualnie na taki placuszek dajemy pastę z białego sera i na to kładziemy łososia ;-) do tego salsa ;-)
ale jakis czas temu znalazłam te przepis z serem i chyba wypróbuje ;-)
http://domowe-wypieki.blogspot.com/2011/09/placuszki-z-cukinii.html
Madziarka do dzieciaków myślałam o delikatnym błękicie bo i tak będą miały malowane "artystycznie " postacie z bajek
sypialnia chyba zieleń ;-) a salon coś jak kawa latte ;-)