reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

ale dzisiejszy dzień jest masakryczny....ja prawie cały dzień leżakuje bo coś mi słabo....jula tylko szaleje...a my jak śnięte muchy chodzimy...:baffled:

Elza trzymamy kciuki za wizytę....

Madziarka super że skurcze ustąpiły...trzymam kciuki żeby udało się spotkać z panem doktorem przed urlopem i żeby nie zechciał Cie położyć pod swoją nieobecność na oddziale....

Justyna kalafiorową sobie zażyczyła....

Marta najlepsze życznia dla mężowego...

reklama
Witam się,
my dzis w domku byliśmy,choć zaliczyliśmy z babcią godzinny spacer a potem Natalka jeszcze piaskownicę na balkonie:tak:dziś chyba kolejny śnięty dzień, bo Staś sporo spał w dzień:szok:a teraz już też zasnął bez problemu:szok:no chyba,że nadrobi to w nocy:dry:poprzednia nocka taka,że pamiętam karmienie w środku nocy,a potem pobudkę o 6.30...mały spał wtedy u siebie,ale ani ja ani mąż nie pamięta kto go tam po karmieniu odłożył:-D:zawstydzona/y:
mały robi tez postępy aż jestem w szoku:szok::ninja2:

Marta najlepsze życzenia urodzinowe i imieninowe dla męża, samych radosnych dni!!!
Daję znak że żyję, i nadal oczekuję :-p Dzisiaj przyjechała moja mama, kupiłyśmy ogórków i narobiła nam na zimę kiszonych, a przy okazji zaopatrzyła lodówkę w pyszności :-D mniam, mniam. Sąsiadka, od której dostaję ubranka po jej córce dla Oli, przytargała nam dzisiaj segment ze strychu, bo nie mam gdzie trzymać tych ciuchów, komodę zwolniłam na mini ciuszki, a u nich stoi nieużywany, tylko nie wiem jak ja się jej odwdzięczę za to wszystko :zawstydzona/y: Ola ją uwielbia, i już jesteśmy umówione że w razie jakbym jechała rodzić to ona ją bierze do siebie, a najlepsze jest jak Ola słyszy że Natalka mówi do niej mama, i ona też :-D więc jest jej jakby drugą mamą :-D

super,że masz taką pomoc i mamy i sąsiadki:tak:my oczekujemy razem z Tobą;-)

misia uśmiałam się z tych tekstów Natalki, a to Stasia rzeczy tak prałaś? współczuję Ci nieprzespanych nocy, pociesz się że niebawem dołączę do Was
Stasia i naszą pościel:sorry2:bo karmiłam go akurat w naszym łózku,gdy najpierw przesiąkł pampers, a jak polożyłam narzutę to mi na nią po podniesieniu tak konkretnie ulał:dry:

misia współczuję Ci tych nie przespanych nocy, ja tak miałam przy Kubie. Teraz mała jak mi zaśnie po 19 to ok 2-3 budzi się na karmienie i śpi do 7:tak: Więc nie wiem co to nie wyspanie...Natalka ślicznie wyrosła:-) A neurologa mogę polecić dr Surmacz, przyjmuje w Domu Małego Księcia prywatnie, a normalnie pracuje na Chodźki.
U nas wszystko na wariackich papierach, za tydzień ślub siostry, dodatkowo w pracy sajgon i nie można urlopu wziąć:sorry2: dobrze że dzieciaki zdrowe to tyle dobrego.:tak: Kubuś chodzi do przedszkola, a Wiki z babcią siedzi. Mam nadzieję że sierpień będzie spokojniejszy....Ostatnie wszytkie soboty i niedziele mieliśmy wyjazdowe, jak nie wesela to imieniny-już mam dość, zero odpoczynku w domu. Ale teraz aby do wesela i już spokojniej będzie.Spokojnej nocki.:-):-)
dzięki:tak:będę dzwonić do DMK:tak:Wiki bardzo ładnie śpi...pozazdrościć:tak:
kreacja na wesele jest?udanej zabawy:tak:
Michał dzisiaj o dziwo był grzeczny to i sprzątanie dobrze szło, tylko że apetyt miał zerowy, ale może jak dzisiaj przegłodził się to jutro coś zje.
przy takiej temperaturze to i dorosłym jeść się nie chce;-)
hejka....wczoraj nie zaglądałam bo jakoś tak szybko mi minął dzień że nie miałam kiedy.... rano wyszłam z czarkiem na plac zabaw...i tak się zasiedział w piaskownicy.... że nawet nie wiem kiedy trzeba było zbierać się na obiad.... potem umówiłam się z ludźmi z którymi pracowałam w plazie.... i tak zleciało....a wieczorem byłam jakoś zmęczona że nawet nie wiem kiedy zasnęłam... a dzisiaj czeka mnie nie przyjemna wizyta u dentysty.... mam trochę stracha....trzymajcie kciuki....
ale fajny dzień miałaś:tak:jak wizyta u dentysty?mam nadzieję,że bezbolesna:tak:
a jak akumulator?PS.ja w dzisiejszej gazecie MMLublin znalazłam info,że CMT przeniosło się częściowo na Bursaki 19 a częściwo na Techniczną 4;-)
co do przepisów - zaraz je poszukam i wrzucę :-) dzięki za przypomnienie...
U nas dziś luzik z obiadem - bo mam prawie wszystko z wczoraj :tak:;-) zaraz ma nas teściowa odwiedzić więc dzieci zadowolone czekają przy bramie a później moja mama ma przyjechać i ma zostać na noc pomóc mi przy kąpaniach dzieciaków i dotrzymać towarzystwa wieczorkiem... :-p
Tylko coś skurcze mnie dziś męczą :zawstydzona/y: mam nadzieję że niczego złego nie wywróżą... :-p:baffled: dobrze że M. już jutro wraca.... będę mogła wreszcie odetchnąć z ulgą!!!
dzięki za przepisy:tak:super,że masz pomoc i towarzystwo...korzystaj i odpoczywaj:tak:jak skurcze?
.P w ogóle nie narzeka na miejsce po ząbie...nawet bez prochów funkcjonuje więc nie jest źle...

super
:tak:

Dzisiaj testuję nowy przepis na ciasto czyli drożdżowe dla leniwych:tak:
oooo to coś dla mnie:-D
justynka ja z czarkiem często chodzę na plac zabaw tylko z wcześniejszą pogadanką:-D:-D:-D i nie codziennie aby mu się nie znudziło.... i dzisiaj np. elegancko sam powiedział że chce wracać do domu, i sam pozbierał zabawki z piasku....
no proszę,jakie masz grzeczne dziecko;-)
Na ktg miałam dziś dzwonić się umówić ale bałam się że może mi kazać dziś przyjechać a nie bardzo miałam co z dziecmi zrobić więc przełożyłam telefon na jutro.... jutro z rana dzwonię to się umówię - wtedy pewnie po ktg mój dr się ze mną spotka :-p i pewnie wtedy też będzie chciał sprawdzić co z szykją :baffled::blink:

Aj już mam stracha :-D:-D:-D:-D

Ale też muszę jutro zadzwonić bo słyszałam dziś też że mój pan dr idzie na urlop od 1 :baffled::szok: mam nadzieję że zdążę się z nim spotkać jeszcze przed urlopem...:sorry2::blink:
trzymam już kciuki za dobre ktg i udaną wizytę u gina....obyś zdążyła przed jego urlopem:tak:

ale dzisiejszy dzień jest masakryczny....ja prawie cały dzień leżakuje bo coś mi słabo....jula tylko szaleje...a my jak śnięte muchy chodzimy...:baffled:
jak samopoczucie?lepiej??:sorry2:

Witam nocnie, mam zmianę w kuchni więc posiedzę trochę na BB.
W imieniu M bardzo dziękuję za życzonka i proszę się częstować ;-);-):tak:
lipiec 2012 003 (3).jpg

Madziarka, proszę nie rozpakowywać się z Hanią za wcześnie;-). A torba chociaż już spakowana?
Misia, brawo dla Stasia za nowe osiągnięcia.
Pablo latał dziś golutki bo gorąco, przyniósł nocnik, siadł i zrobił łyżeczkę siku - po raz pierwszy i wie o co kaman z nocnikiem:tak::szok::-D.
Juli sypie tekstami jak z rękawa, dziś rano chciał kanapkę i jak powiedziałam że nie ma pieczywa to strzelił że z chlebem może być.:tak::-D:-D:-D. Zrobili pachnące laurki dla taty a Olek nawet sam życzenia napisał - miałam godzinę spokoju tak ich wzięło:tak:.

witam z poranną kawusią
marta najlepsze życzenia dla męza!!!!
misia i jak dał mały trochę pospac??? ja czasami tez nie pamietałam że odkładamal Mikiego do łóżeczka:-D:-D
madzienka oj wczorajszy dzien nie nalezał do najlepszych:no::no: u nas Kola też szalał, nie eiwm skąd ma tyle energii, ja spałam na siedząco:-D:-D
madziara i jak udało się umówić wizyte u dr??? trzymam kciuki za KTG:tak:
justyna i jak ciasto??? jejku jak ja dawno cos piekłam.....
karlita a co uwas???
ja wczoraj urzedowałam z Mikim w pracy cały dzien... dzielnego pomocnika miałam:tak::tak:no i mamy etam 1000 pytań do... ja już za nim chyba nie nadązam:-D:-D:-D
poza tym to siedzimy ile sie da na dworze, bez kompa.... normalnie jak w jakims osrodku na odwyku isę czuję:-D:-D
u gin tez było wszystko ok, mam si e pojawic ja jakies 5 tygodni jak się nic nie bedzie działo i jesc trochę wiecej:tak: bo po tym zatruciu mi waga spadła, ale teraz nadrobie bo mam smaka na różne rzeczy:tak::tak: ogóreczki kiszone..... mniam
miłego dnia zyczę, słoneczko sweci więc bedzie cieplutko:tak::tak:

Witajcie.Wrocilismy.Nie nadrabiam Kochane,bo piore,gotuje i sprzątam... :baffled: Od dziś będę na bieząco.:tak:
Pozdrawiam.

Dzień dobry....

pogoda dzisiaj wyjatkowo lezakowa...więc szybko zmykam na leżaczek...dobrze że zupę mam dla Julci na drugie jakieś spagetti naszykuję i obiad gotowy...

Sunady witaj.....

Mandziula super że u ginki wszystko ok...a na kiedy masz termin....??będzie walentynkowe maleństwo???

Misia chyba zmęczenie daje znać, jak nie pamietasz kiedy i kto odkłada Stasia:-Dteż pamietam takie noce...
a jak dzisiejsza nocka???
co do nefrologa-bo non stop zapominam-w Luxmedzie polecaja dr Zajączkowską....

znajomi nas odwiedzili więc kończę pisanie....

Marta super torcik....

Talia wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek....
jak udały się wczasy...???

Madziarka jak dzisiaj skurcze??

i ciasteczko imienionowe od Julci

ciasteczko1.jpg

Ostatnia edycja:
hejka...ufffffffffff jak gorąco....my z czarkiem zaliczyliśmy spacerek i bugi.... i aż mnie zaskoczył bo nie musiałam go wyciągać tylko sam przyszedł i powiedział że wystarczy możemy wracać do domu:szok::szok::szok: myslalam że szczęki nie pozbieram.... ktoś mi podmienił dziecko...:-D:-D:-D tfu tfu.... bo zawsze jak go pochwalę to zaraz coś przeskrobie....

misia super że Staś zaczyna lepiej sypiać...
dzięki misia za informację...akumulator jacek jakoś podładował i na razie działa....a wizyta u dentysty dość nie przyjemna... ale na szczęście mam to już za sobą....za tydzień tylko zdjęcie szwów....
marta tort wygląda przepysznie.... i pewnie był pyszny...
mandziula no jedz kochana ile wlezie:-):-):-) super że wszystko jest ok
sunday super że wróciłaś....napisz jak było....poczytałaś, odpoczełaś????
talia Wszystkiego najlepszego...

Witam,

Sunday witaj po krótkich wczasach u teściów:-)jak było, wypoczęłaś?? Maks wyszalał się na świerzym powietrzu?

Eliza wczoraj też rwałaś ósemkę??
Super że Czarek tak pozytywnie Cię zaskakuje:-)(tfu, tfu);-). Co tam w Bugi słychać, była ta pani co ostatnio??

Misia silny chłopaczek ze Stasia:-)ale to dobrze w końcu to facet:-D
Jak dzisiaj po nocy, wypoczęłaś?

Madzienka och jaka pyszna muffinka:-) Dla Julci najsłodsze życzenia imieninowe:-)

Madziara
co u ciebie, jak się czujesz???

Mandziula cieszę się że wszystko dobrze u Was:-)

Marta apetyczny torcik:-)
i brawo dla Pawełka za siku do nocniczka:)

Anetko cisza na pokładzie??:-D
Dzisiaj Ola poszła na drzemkę czy dalej buntuje się?

Talia
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! Dużo zdrowia, miłości, spełnienia marzeń, szczególnie tych najskrytszych oraz sukcesów w każdym nadchodzącym dniu.

Dzisiaj piękna pogoda ale nie pobyliśmy długo na dworze bo wszystkie place w około nas to są na słońcu, i taka patelnia że nie da się wysiedzieć. Za to na pocieszenie i w nagrodę:rofl: Michałek dostał czerwony traktorek, na razie u nas hitem jest właśnie bajka o czerwonym traktorku:yes:

Marta Wszystkiego najlepszego dla mężowego z okazji podwójnego święta! Ale tort wypas! Moj W tez by taki chciał:-D

talia i dla Ciebie Kochana Wszystkiego co najlepsze z okazji Twojego święta!!!

Madzienka i dla Julci buziak na imieninki! To takie babeczki dzisiaj serwujesz????Pycha!!!:tak:

Eliza wypoczelam nawet, bo naprawde nic nie robiłam.Poczytałam, jedna zabrałam od teściówki i będę kończyć w domu- oby! A czytałam Grocholi "Tożsamość ćmy", a teraz książkę A.Maruszeczko- "Kobieta na zakręcie".
Super,że zabawa w Bugi udana:-)

Justyna fakt patelnia niemiłosierna, tylko zazdrościć Madzience :-p my jutro na cały dzień do rodziców-oby było tak jak dzisiaj bo mam zamiar się opalić. :tak:

mandziula oo u Ciebie juz 12 tydzien! Jeju a niedawno mówiłaś nam nowine!!!Ale czas gna...

Madziara jak u Ciebie???

reklama
Witajcie

U nas leci dzień za dniem, chodzimy do przedszkola, jeszcze dwa dni, później P ma trochę wolnego, a reszta babcie.

Praca tak mnie ostatnio wciągnęła, że wczoraj jak Hubert poszedł spać musiałam coś dokończyć
:-D bo mi nie dawało spokoju:-D

Jutro wybieramy się na wieś, bo jajka mi się skończyły m.in
:tak:
A dzisiaj chodzę śnięta, nawet rano mi się ciężko wstawało. Ciśnienie spadło czy co:confused:

justyna testowałaś jakiś nowy przepis ostatnio? co to było?ja szukam czegoś nowego najlepiej z wiśniami

anetka i jak się dzisiaj czujesz?

madzienka ja dzisiaj mam taki dzień, chodzę śnięta normalnie, Wszystkiego Najlepszego dla Julci ps. kiedy idziemy na MC Flurry;-)jadłaś?

misia o też miałam takie noce, że nie słyszałam nawet jak H się budził, a P później mi mówił, że wstawał do niego

marta ale tort, pewnie pycha, a jakie nadzienie robiłaś?

sunday fajnie, że trochę odpoczełaś, ps ja jutro też jadę się opalać:-D ;-)ps. to masz teraz wyzwanie i takie BMW zrób;-)

mandziula fajnie, że wizyta w porządku, a na dworku siedżcie ile się da i korzystajcie ps. chyba o czymś zapomniałam, a ty nic nie krzyczysz:sorry2: w przyszłym tygodniu macie trochę wolnego???

eliza super, że wizyta w bugi się udała

Do góry