reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Iwonka gratuluję dobrej oceny i obronienia pracy!!!:-)

Antuanet super że już nie chorujecie:tak:

Mirosia jeju biedna mała...dajesz jej coś na ból brzuszka? A jak Olek, zgrzeczniał?:blink:

Anetko hop hop!!! Jak nerwy, odpuściły??

Talia powodzenia na rozmowie z dyr o urlopie...trzymam kciuki:-)

Madzienka współczuję bólu głowy... może tabletka pomoże?? Albo kawa?

Karlita co dzisiaj porabiasz z dzieciaczkami?

Pogoda dzisiaj okropna, raz duszno a jak zawieje to chłodnawo, nawet troszkę deszczyk pokropił. Na spacerku odwiedziliśmy plac zabaw, potem na siłę wyciągałam M z piaskownicy, bo już czas był drzemki. U nas pod blokiem to nie lubi bawić się na placyku a jak pójdziemy na duże place to siedziałby tam do nocy:baffled:

reklama
Justyna nerwy staram się trzymać na wodzy, Olę też mi ciężko zagonić do domu, jakby nagle głucha była że wracamy :-D

iwona gratuluję obrony pracy

mirosia szkoda że nie mogłaś wczoraj przyjechać :-(

talia trzymam kciuki za urlop :tak:

Antuanet mam nadzieję że mała będzie chciała chodzić w chuście, tak to jest w okresie letnim z urlopami, u Pawła w pracy też ciężko z wolnym, chciał wziąć w piątek bo mam usg i ktg, ale ktoś musi pracować, a że ja sama nie pojadę to chyba weźmie opiekę na Olę

Madzienka jak ból głowy? minął?

karlita jak możesz to podeślij mi link, a najwyżej jak będę miała problemy to się osobiście zgłoszę ;-) śliczna pamiątka z napisami mama tata :tak:

Marta tak jak napisałam olałam bo mam ważniejsze rzeczy teraz na głowie :tak: dopiero będę przeglądać żeby mi się nie pomyliły z innymi

sunday no niestety nie było pizzy :-:)-p ale namawiam Pawła żeby jutro zamówić zamiast obiadu

maltanka oby wena Ci wróciła :tak:

misia jak dzisiaj Twoja głowa? pogoda robi się coraz lepsza, upały odpuszczają to i bóle głowy ustąpią :tak:

Madziara mi się wydaje że to bardziej te opryski uczulają niż same owoce, najlepiej to mieć swoje albo sprawdzone od kogoś

Tak jak myślałam do dzisiaj mi przeszło, chyba Paweł tak kojąco na mnie wpływa :-p więc szkoda pisać bo mogę znowu niepotrzebnie się zdenerwować, od tej pory przyjmuję do siebie tylko dobre wiadomości a o reszcie nie chcę słyszeć :-D

Nad ranem złapał mnie skurcz, w pośladek :zawstydzona/y: jak chciałam wstać to było tylko gorzej, 15 minut próbowałam zejść z łóżka i nic, a jak już udało mi się zwlec jedną nogę to złapał mnie skurcz w łydkę, aż mnie wyprostowało i zaczęłam krzyczeć Paweł, ratunku, pomóż mi :-D:-D:-D tak się zerwał bo myślał że ja rodzę, jak się dowiedział o co chodzi to mówi że do takiego czegoś muszę go budzić :-D a ja już byłam zalana łzami z bólu, dopiero zobaczył że ja naprawdę nie mogę się ruszyć i następny kwadrans przekręcał mnie żebym mogła wstać. Z boku to musiało komicznie wyglądać, ale mi do śmiechu nie było, chyba czas zacząć łykać po dwie tabletki Mg :dry:

Witajcie

A ja dzisiaj mam dobry humor jakoś i nie zamierzam go sobie psuć do końca dnia, co prawda ktoś mi nerwa porządnie ruszył, ale mam to w d... i nie zamierzam się tym przejmować, czasami warto jednak posłuchać innych jak ktoś ci chce oczy otworzyć na pewne typy osób
:sorry2:

I zbieram się za robienie sałatki, bo mam gości dzisiaj
:tak:

sunday jesteś?dostałaś smsa?
madzienka
ruszasz ze mną na poszukiwanie weny:-p;-) ps. jak Jula na działce? to mówisz, że na piechotkę sobie pomykasz do pracy? ja sierpień będę chodzić

anetka jak się czujesz? o matko aż taki skurcz

marta a no właśnie ta rutyna:sorry2:

karlitka spoko, spoko będzie;-) na razie rodzinka się zjeżdża;-):tak: ps. właśnie trzeba by na wrzesień pomyśleć nad wyprawką ubraniową do przedszkola, ale ja jeszcze zaczekam trochę

antuanet tak od 7.30 do 15.30:tak:

talia też już masz daleko tabelki ekslowskie ja w zeszlym tygodniu miałam ich dość

iwonka Gratulacje obrony:tak:

madziarka chcesz bajki?

Ostatnia edycja:
Ja już w domku, zrobiłam zakupy na targu, zjadłam obiadek i odpoczywam....:tak:

Jula wraca wieczorem więc mam jeszcze chwilkę...

ból głowy trochę przeszedł:blink:

Maltanka super że humor powrócił....chodzę sobie póki nie mam Julci do wożenia;-)

Aneta współczuję skurczu...polecam aspargin, mi bardzo pomógł przy skurczach z Julcią

Iwona gratulacje obrony....

Madziarka gdzie jesteś???jak Julcia uczulenie??

Talia trzymamy kciuki za rozmowę z dyr:tak:

Antuanet witaj po przerwie....gdzie Ty nam zaginęłaś...
robicie remont w Lublinie??a co z Lubartowem??

miłego popoludnia

witam ija

dzewczyny dziekuję za spotkanie w BUGI, ciesze się ze udało nam się dotrzeć:tak:

iwonka gratuluję obrony i dobrej oceny:tak::tak:
madzienka oj o miałaś wole popołudnie:tak: :tak:super, Może ktoś chce Kolucha na 1 dzień???też bym chwilkę odpoczeła:-D:-D
aneta oj nieciekwaie z tym skurczem oby się już nie powtarzały:tak: i dobrze, ze postanowiłąś przyjmowac tylko dobre wiadomosci:tak::tak:
maltanka super że humorek dopisał:tak::tak: jaką sałatkę robiłaś???
karlita brawa dla Gabi:tak: a jak jej brzuszek???

a ja odebrałam dziś zdjęcia Mikołaja, i oczywiście gościu zrobił do paszportu a nie do dowodu:angry: i jeszcze mi wmawiał że tak chciałam, :angry:osz ale mi nerwa ruszył, ale udało mi się wynegocjowac gratisowe zdjęcia do dowodu tylko musze jeszcze raz z małym podjechac...
ja nadal odcięta od świata i kompa... niestsy, dlatego nie zaglądam.....

Witam,
dziś spróbuję nadrobić;-)
my dziś mieliśmy rano gości-pradziadków Natalki i Stasia:tak:a po południu wizytę u okulisty, po której zaliczyliśmy basenik:tak:z oczkiem Stasia jak myślałam - powtórka z rozrywki,czyli zatkany kanalik:sorry2:na 3 dni (maks.5) dostaliśmy krople a poza tym przemywanie solą fizjologiczną i masowanie:tak:pani dr zaczęła wypytywać co się dzieje...ja mówię,że ropa i że przemywamy już (zapytała czym-ja że solą) a potem,ze masujemy...kazała mi pokazać jak to robię i stwierdziła,ze pierwszy raz trafia się jej pacjent który wie,jak prawidłowo masować kanaliki:-D

co do wyprzedaży to już niewiele zostało...jak ktoś poszukuje strojów kąpielowych to są w H&Mie od 10zł...wszędzie pełno bluzeczek letnich....ale oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami:-D:-D:-D
ja za rok skorzystam,bo teraz to wsytd się pokazać
:-:)zawstydzona/y:

Witajcie.Ja tylko na chwilę z wielkimi podziękowaniami :tak::tak::tak: super było się spotkać, dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna. Prezent bardzo mi się podoba ;-) i mam nadzieję że będzie służył.
super!mam nadzieję,że się przyda;-)
Misia i jak głowa, ból minął?
minął:tak:bo jak mały śpi z nami to wszyscy się wysypiają,bo je wtedy co 4h a nie budzi się co 2:dry:jakoś tylko w dzień mu nie przeszkadza,że śpi sam...i wtedy też spi po 4h:confused:
misia macie problem z oczkami?? my tez Asia mz zapalenie spojowek i Maciusiowi tez sie robi powoli, ide w czw na hipoteczna z rana ich zapisac na nfz jest ogromny problem z tym a prywatnei nie ma problemu od reki, ale nie bede placic wystarczy ze mi recepte na 100% wypisali:wściekła/y:
szkoda słow na tą słuZbe zdrowia, pojechalismy w neidziel na chmielna a pielegniarka(nie lekarz) robi mi wykład ze w zasadzie to oni takich przyopadkow nie powinni przyjmowac tylko P. do lakarza idzie, wiec sie pytam na kiedy sioe dosatane moze P. mi załatwi nr to sie wsciekła p..... głupia:wściekła/y:
no tak to jest z publiczną służbą zdrowia:angry:dlatego ja sobie darowałam wizytę na Chmielnej ( a teraz to na STaszica) i poszłam prywatnie:sorry2:
misia2010 ja nie wiem co te dzieci mają że tak lubią trawę podlewać.Słodko Natalcia wygląda...U nas z Kubą na kolki najlepiej się sprawdzała woda koperkowa Gripe water i infacol...
Po prostu praca,dom,podwórko przez cały dzień to później tylko marzę o poduszce z dzieciakami...Remont jednego pokoju skończony, teraz trzeba się brać za resztę....Dzieciaki odpukać zdrowe,Kuba chodzi do przedszkola. Dzisiaj już po spacerku, byłam w przychodni bo małej coś się na tyłku porobiło od pieluch. Dostaliśmy Bella Happy i mała po 3 pieluszkach ma cały tyłek w kropki:confused: Tak więc je komuś oddam i powrócę do przeciekających Pampersów...:rofl2:
u nas póki co nie ma typowych kolek...bo nie ma płaczu długiego i regularnie o tych samych porach:sorry2:no nie dziwię się,że nie masz czasu i sił...nie dość,że praca,dzieciaki to jeszcze remont:szok:
c
ja dziśbęde z dyr rozmawiać o urlopie i o tym co on mi nazlecał ostatnio, masakre mam nie do przerobienia a on potem będzie chodził w glorii jak umiejętnie pracę rozdziela między podwładnych:wściekła/y:
Kompa dalej w domu nie mam no i 3 tydzień szlak mnie trafia , zjadłam cebularza i lepiej mi się zrobiło, zaraz zieloną herbatkę sobie zrobię...
i jak rozmowa o urlopie?
zdrówka dla Gabi:tak:
Witam i ja tak na szybko (jak zwykle:baffled:)...

Mała coś niespokojna od wczoraj, nic sama nie pośpi, tak jakby jej coś brzuszek dokuczał... Nie wiem po czym, bo nic nowego nie jadłam..
i jak brzuszek Marzenki?
Elza, Marz dziękuję za pamięć, obronę miałam 5lipca ukończyłam studia z oceną dobrą na dyplomie, troszkę mi średniej zabrakło do 5, ale i tak się cieszę:-):tak:
super!wielkie gratulacje!!!to teraz czas na oblewanie...;-)
Nad ranem złapał mnie skurcz, w pośladek :zawstydzona/y: jak chciałam wstać to było tylko gorzej, 15 minut próbowałam zejść z łóżka i nic, a jak już udało mi się zwlec jedną nogę to złapał mnie skurcz w łydkę, aż mnie wyprostowało i zaczęłam krzyczeć Paweł, ratunku, pomóż mi :-D:-D:-D tak się zerwał bo myślał że ja rodzę, jak się dowiedział o co chodzi to mówi że do takiego czegoś muszę go budzić :-D a ja już byłam zalana łzami z bólu, dopiero zobaczył że ja naprawdę nie mogę się ruszyć i następny kwadrans przekręcał mnie żebym mogła wstać. Z boku to musiało komicznie wyglądać, ale mi do śmiechu nie było, chyba czas zacząć łykać po dwie tabletki Mg :dry:
mi na skurcze łydek gin kazał brać Aspargin;-)

A ja dzisiaj mam dobry humor jakoś i nie zamierzam go sobie psuć do końca dnia, co prawda ktoś mi nerwa porządnie ruszył, ale mam to w d... i nie zamierzam się tym przejmować, czasami warto jednak posłuchać innych jak ktoś ci chce oczy otworzyć na pewne typy osób
:sorry2:

I zbieram się za robienie sałatki, bo mam gości dzisiaj
:tak:
słuszne podejście:tak:udanego goszczenia się;-)
a ja odebrałam dziś zdjęcia Mikołaja, i oczywiście gościu zrobił do paszportu a nie do dowodu:angry: i jeszcze mi wmawiał że tak chciałam, :angry:osz ale mi nerwa ruszył, ale udało mi się wynegocjowac gratisowe zdjęcia do dowodu tylko musze jeszcze raz z małym podjechac...
ja nadal odcięta od świata i kompa... niestsy, dlatego nie zaglądam.....
no co za debil...wiadomo,że więcej się taki niezadowolony klient nie wróci;-)

PS.a mnie znów dobił urząd skarbowy:crazy:w zeszłym roku przesłali nam zwrot podatku pocztą a nie na konto(z ich winy), to się upomnieliśmy o różnicę...i co? w tym roku to samo:crazy:no to znów piszę wezwanie do zapłaty do naczelnika:-p

madzienka odpoczywasz mówisz, co to za odpoczywanie jak miejsca nie można sobie znaleść w takiej ciszy nie

mandziula robiłam taką z ogórkiem świeżym, piersią kurczaka, makaronem ryżowym i sosem koperkowo-ziołowym

misia oby problem z oczkami szybko zniknął, ps. wezwanie do US:-D dobrze upominaj się o swoje, ps2;-);-);-)

Anetko ojejuu współczuję skurczu:no:, Aspargin też brałam ale nie w ciąży...

Mandziula okropna sytuacja i jeszcze wprawiła cię w nerwy, a tobie tylko spokój jest zalecany

Misia o widzisz jaka dobra pochwała za umiejętne masowanie:-)
Trzymam kciuki aby kropelki pomogły:tak:, a jakie macie?

Eliza a Tobie jak minął dzień?

Madzienka Jula zadowolona z wyjazdu z babcią?

Sunday a Ty to co porabiasz na wolnym?

Michał coś długo zasypiał, już myślałam że ja pierwsza zasnę niż on...Byliśmy jeszcze na dworze, tak mnie wymęczył że chyba jutro odczuję to w mięśniach nóg:-(.
Zmykam do J:happy:

Miłej nocki:-)

Witam wieczorową porą. Ja tylko daje znac ze żyje bo ku... napisała mega posta i mi konto wylogowało a auto save zapamietało jedną linijkę....................... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: sorki ale zbrakło mi sił i energiii...........:no::no::no::no:

spokojnych nocek....:tak:

reklama
Witam,

My już na nogach od 6, czekaliśmy na brata bo dzisiaj zjechał do Polski. Tak że mam teraz trochę zapasu szparaga i muszę znaleźć jakieś przepisy co z tym zrobić:tak:
Michałek już jakiś czas przesypia całe noce w łóżeczku (tfu, tfu;-)), przynajmniej i ja się wysypiam:rofl2:

Sunday
kurcze, nie zazdroszczę utraconego posta:no:, to jest mega wkur... czasami

Mirosia GRATKI dla mężą za odpowiedzialne stanowisko!!!!!:-):-):-)
A czym Ł zajmuje się?
I super że Olek sam śpi.

Misia jak Wasza nocka, Staś dał trochę pospać?
Kiedy robicie morfologię?

Anetko jak tam ranne wstawanie, obyło się bez skurczy?

Sunday najgorętsze życzenia dla Maksia z okazji 4 urodzin!!!!!!!!!!!!

W dniu, takim jak dziś,
życzę Ci:
Aby wszystkie fajne dni
w żółwim tempie upływały,
by co dzień uśmiechał się
do Ciebie świat cały.
By nigdy nie było
porannej pobudki
i wiał wiatr specjalny
co rozwiewa smutki .

Do góry