reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

maltanka tramin mam na 9 lutego, już mi niewilele czasu zostało, mam nadieję że zdąże ze wszystkimi przygotowaniami zanim sie mały urodzi:)

sunday_ przez 2 lata mieszkałam w Lublinie a w czerwcu przeprowadzilismy sie do Dąbrowicy, wybudowalismy tu domek:)

postaram sie zagladać częsciej:)

reklama
A teraz gdzie sie wybieracie???

teraz pewnie też nigdzie, jak na razie to najpierw 2+1, a potem 2. ja to bym się gdzieś wybrała, ale cała noc zarwana a potem mały rano wstaje. odbijrmy sobie jak Hubert podrośnie.

maltanka tramin mam na 9 lutego, już mi niewilele czasu zostało, mam nadieję że zdąże ze wszystkimi przygotowaniami zanim sie mały urodzi:)

:-)ja miałam na 4 lutego i 4 urodziłam:-)

mandziula a gdzie zamierzasz rodzić?

Ale Wam fajnie macie choineczki, ja jutro pogonię mojego żeby nam tez kupił:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Maltanka
dzieki, wiem juz gdzie.....

Madziula witaj i zaglądaj do nas częściej!!!!

A my dzisiaj zamowilismy pizze i dostalismy kalendarz na sciane:-D:-D:-Dgrunt to reklama

anet15 ja już zrobiłam pierniczki. przepis mój to jest taki:

55 dag mąki (+więcej do posypania)
30dag miodu
10 dag cukru pudru
12dag masła
1 jajko
2 łyżeczki sody
przyprawa do piernika ok 60g
kakao ok 2 łyżeczki

Miód podgrzać w wymieszać z pozostałymi składnikami, wyrobić aż ciasto będzie jednolite w przekroju (ja jeszcze podgrzewałam masło). Wałkować na ok 5mm i wykrawać! Pieć na papierze w temp. 180 stopni ok 8minut(szybko mogą się spalić).

Witam wszystkich!Ja dzisiaj byłam w sklepie, kupiłam mięso do pieczenia (szynkę, pierś z indyka), dzisiaj włożę w marynatę i polezy 2-3 dni.
Dzisiaj to chyba pracowity dzień mnie czeka, porządki ostatnie w domu, trzepanie dywanów(to M), może pójdę do fryzjera jak da radę!:-)
Sunday,widzisz twoj przepis jest prostrzy,ze tez nie wiedzialam,to bym o niego wczesniej poprosila:-)
Ja jutro wkladam miesko w marynate...a jaki masz przepis na marynate?
A do fryzjera tez bym sie z checia wybrala,bo mam straszne odrosty,tylko ze ja swoje wlosy mam blad,a na nich resztki pasemek jasnych i brazowych , wiec sie tak nie rzuca w oczy.....tylko teraz to ja nie moge na tak dlugo wyjsc z domu,bo mala karmie....eh....moze dopiero na wielkanoc zrobie:sorry:
Witam lubelskie mamusie:):)
wprosiłam sie do Was na forum juz jakis czas temu, ale nie maiłam czasu zaglądać. teraz troszkę odpoczywam no i małż komputera mi nie zarekwirował wiec postanowiłam sie odezwać:):) U nas też choinka juz stoi, byliśmy na Krakowskim i dostaliśmy drzewko od Radia Lublin:) a co...

widzę że u Was przygotowania do świąt pełna parą idą:) my jedziemy do rodziców:) wieć nic nie muszę szykować:) bedę tylko musiała coś na Sylwestra zorganizować:)bo z moim brzuszkiem to raczej posiedzimy w domku:):)

pozdrawiam i miłego wieczoru życzę:)
Mandziula,witaj.....
Ale wam dobrze z tymi wyjazdami do rodzicow,ja niestety w domu siedze(w Szczepana do mamy mamy zamiar jechac) i musze cos niecos przyszykowac,na Wigilie to tesciowa przewaznie szykuje wszystko,ja tylko robie rybke po grecku i takie paluszki czosnkowe z filetow rybnych...pycha:happy:
ale za to na drugi dzien ja gosci przyjmuje,wiec tez cos musze przyszykowac:tak:

A dzis od rana meczylam meza zeby mi choinke obsadzil w stojak,a on sie odgrazal ze w srode dopiero,bo choinke sie ubiera w Wigilie,no to ja mowie ze czasu miec wtedy nie bede i ja nie obsadzi to nie ubieram wcale....:crazy:
I wykrakal,ze dzis nie obsadzi,bo wybil(albo zwichnąl) sobie palca u prawej reki,srodkwego-myslalam ze zlamany jak mi go pokazal,bo wygladal strasznie,krzywy i wcale nie mogl go wyprostowac:szok:
Szwagier zawiosl go na pogotowie,zrobili przeswietlenie,ale nie zlamany,wybity,sciegna zerwane i lekarz ledwo go naprostowal,wcale nie chcial na swoje miejsce wskoczyc.....i na zwolnienie teraz...a choinka nie obsadzona,bo palec w lupkach,teraz to tescia chyba bede prosic zeby mi obsadzil

Karolina dzis tez strasznie marudzila,nie wiem co sie z nia ostatnio dzieje-zeby ja mecza czy co? nic nie da zrobic,znow po nocach bede ciasta piekla i na Swieta szykowala:sorry:

maltanka fajnie tak w terminie co do dnia ci sie udało:):)
ja zamierzam rodzic na Jaczewskiego, mam learza z tego szpitala i tylko ten szpital w Lublinie znam,a Ty dzie rodziłaś???

czy któraś z was rodziła na Jaczewskiego??? nie wiem co dokładnie mam zabrać do szpitala, wiem że dla dziecka daja ubranka tylko higieniczne rzeczy trzeba mieć swoje,

ja zamierzam rodzic na Jaczewskiego, mam learza z tego szpitala i tylko ten szpital w Lublinie znam,a Ty dzie rodziłaś???

czy któraś z was rodziła na Jaczewskiego??? nie wiem co dokładnie mam zabrać do szpitala, wiem że dla dziecka daja ubranka tylko higieniczne rzeczy trzeba mieć swoje,

Ja rodzilam na Jaczewskiego, musisz miec ze soba dla dzidzi pampersy i chusteczki...ubranka tez sobie naszykuj na wszelki wypadek w domu bo te szpitalne to masakra twarde i szorstkie...niektore dzieci dostawalay od nich uczulenia....w razie pytan pisz pomogę....a lekarza masz z porodówki czy ginekologii???

ja tylko robie rybke po grecku i takie paluszki czosnkowe z filetow rybnych...pycha:happy:

hmmm czosnkowe powiadasz, Anet daj przepisa na te paluszki.

mandziula ja rodziłam na Kraśnickich, ale lekarza miałam z Jaczewskiego, a do kogo chodzisz?

A my dzisiaj zamowilismy pizze i dostalismy kalendarz na sciane:-D:-D:-Dgrunt to reklama

A gdzie zamawialiscie????

Ja rodziłam na Jaczewskiego. A do kogo chodzisz do gina????

reklama
anet15 Ja kupuje Kotany Marynate Staropolska do miec i dodaje jeszcze czosnek w kawałkach i lezy 2-3 dni. Dawaj przepis na te paluszki???!!!;-):-)

Do góry