reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Maksio oglada bajke. Humorek dopisuje, ale przed chwila narzekal na brzuszek poszedl na sedes,zrobil co mial zrobil i juz go nie boli, wiec chyba jednak cos tam sie dzieje. Na 12 idziemy do lekarza.

Anet Wszystkiego Najlepszego dla Gosienki!!!!!

Madzienka jakie slodkie zdjęcie Julci przy suwaczku :tak:

anaconda J krzatał się po cichutku???:-D Skąd ja to znam. :baffled:

Co ja będę robić z Maksiem, nic nie moge sobie rozłożyć bo zaraz marudzi ze coś chcę....

reklama
Atali współczuje nocki
z biżuterią nie pomogę bo ja kiedyś sobie w olimpie nakupowałam jak były jeszcze fajne sklepy ;-) chociaż na 4 części na górze jest fajne stoisko :-)

Sunday jak dzisiaj humorek ?? lepiej ??

Justynka kanalik łzowy ?? biedny Michcio

maltanka to niedługo parapetówa ;-)

misia mam nadzieję ze mężowi już lepiej :-)

Iwonka elza
jak tam dzisiaj w pracy ???

Madziarka trzymam mocno kciukasy!!! OJ TRZYMAM!!!!!!!!!!!

spadam do pracy puki młody spi :-) nie mam ciapucinko w domu w sumie lodówka pusta trzeba bedzie po zakupy skoczyć...

Witam. Chrzciny się udały, miałam sobie rozłożyć robienie jedzenia na wcześniejsze dni ale wszystko robiłam w sobotę z rana ciasta, sałatki, po południu rosołek i gotowanie klusek i obieranie ziemniaków o 23. I między pracą w kuchni jeszcze odkurzałam. Radkowi się przebijają 2 górne jedynki( jedną już widać):tak:i mojemu smykowi spodobało się wstawanie:-), jak tylko ma możliwość to stoi przy meblach.

Heloł.
Anet, słodziutkie buziaczki i samych 6 dla Gosieńki. Śliczne torty i mała komunistka;-):tak:.
MIrosia, tescowe pieluchy są fajne a mogę Ci również polecić Helen Harper z Carefoura - niecałe 22zł za paczkę ale od "3-ek" chyba są. Mega chłonne - ważyłąm suchą i taką po nocy to wsiąkło 220g siuśków.Ostatnio kupiłąm w Biedronie Huggiesy i porażka - raz siknie i miękka pielucha:wściekła/y:.
Karlitko,fajnie że weekend udany.

Jutro mam wizytę i podejrzę bobasa - nie chcę wiedzieć co będzie byle zdrowe - niech do końca będzie niespodzianką :tak::-p:-p- trochę mi dół brzucha wysadziło i w spodniach się nie dopinam:no::-D.
Pablo po testach - idealny do pobierania krwi,nawet nie jęknął - bardzo uczulony na uwaga BANANY:baffled:.

Ostatnia edycja:
Witajcie,

My już po porannym spacerku w towarzystwie ciotek BB:-)
Przy okazji zakupy na obiadek zrobiłam, i dzisiaj pulpeciki tylko jeszcze myślę w jakim sosie albo pomidorowy albo koperkowy...

Sunday zdrówka podsyłam dla Maksia. Oby to nie było nic poważnego, ale L4 to by się Tobie przydało:blink:Daj znać co lekarz powiedział:tak:
Dzięki, Michał ma się dobrze ogólnie to on doszedł do siebie bardzo szybko, zaraz po zabiegu łobuzował:tak:

Anaconda odsypiasz?
Zabieg był pod znieczuleniem więc Michał spał, nic go nie bolało. Ale dobrze że nie pozwalają rodzicom być przy zabiegu, ja bym tam zemdlała gdybym widziała co robią mojemu dziecku. I tak jak dostałam M z powrotem to miał zalany nos krwią i łzawił też krwią:-(
To chyba źle przyglądałaś się:-pz daleka widać było że mały ma coś nie tak z oczkiem
Trzymam kciuki za Majeczkę i wizytę:tak:

Karlita szybkiego obrobienia się z pracą życzę:tak:I udanych zakupów:tak:

Mandziula a Ty co tak zamilkłaś nam na BB??

Motylla super że chrzciny udane, pokaż nam zdjęcia, słyszałam że Radzio bosko wyglądał:blink::tak:
A dlaczego sama stałaś przy garach?? No współczuję pewnie w niedzielę chodziłaś na rzęsach:no:Nie angażowałaś w pomoc rodzinę??

Mirosia wiesz ja też miałam bóle krzyżowe jak rodziłam M to myślałam że tam ducha wyzionę:no:, dobrze że miałaś szybki poród:tak:A co do pieluch to my używamy rossmanowskie babydream, według mnie lepsze od biedronkowych:tak:. A Huggisy słyszałam właśnie że przesiąkają i odparzają:no:. Jak tam u Was, ogarniasz się już? Twoi rodzice zajęli się Olkiem jak byłaś w szpitalu?? Pokaż nam Marzenkę, zdjęcie w opisie jest malutkie i niewiele widać:-p

Marta ojej współczuję alergii:no:, w Luxmedzie robiliście badania??
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:tak:

Maltanka
jak dzisiaj zdrówko Huberta? No właśnie pokaż jakieś zdjęcia nowego gniazdka:tak:

Atali współczuję nocek, my też ostatnio zaopatrzyliśmy się w garnitur na tym targu, i dostaliśmy krawat w gratisie bo jeszcze koszulę J tam kupował:cool2:
Z biżuterią nie pomogę, ale jak już znajdziesz jakiś sklepik to daj namiary:tak:

Madzienka od urodzenia Michał miał zatkane kanaliki, po pierwszych urodzinach prawe oczko wyzdrowiało, a lewe nie.

Anet Wszystkiego najlepszego dla Gosi w dniu jej urodzin!!!

Michał na drzemce, pranie wstawione, kawa wypita więc trzeba zabierać się za obiad...

No i już po drzemce:angry:, pospał 1,5 godziny i wstał w kiepskim humorze:angry:

Ostatnia edycja:
Witam :-)

Ale pogoda :baffled:, tyle że mam czas na BB, bo jakby było ładnie to pewnie dziewczyny na dwór chciałyby iść, a tak to były z rana na spacerku z ciocią Justyną i ciocią Ewą :tak:.

Zaliczyłyśmy też dziś przychodnię, zaległe szczepienie Justysi na roczek i Natalki druga dawka ospy też zaległa :sorry2:.

Gdzie ta wiosna/lato. Matko w prognozie czytałam że w czwartek jeszcze zimniej i więcej deszczu :szok:.

Justynka oj bardzo współczuję tego zabiegu, ale może oczko już będzie zdrowe. A że spał 1,5 godziny to się ciesz, bo niedługo może przestać spać.

sunday jak Maksio??

Madzienka a co to za nagrody?? Znaczy za co??

maltanka ale Wam fajnie :tak:, pisz jak będziesz miała czas to podrzucę Ci zaległą kaskę.

karlita szybkiego uporania się z papierami :tak:. AAA mój brat zamawiał u Was łóżko i szafę :tak:. Bardzo mu się ceny podobały :-D

Atali a co to za biżuteria ma być?? Koniecznie srebrna czy złota??, bo na tagu przy Tysiąclecia sporo błyskotek widziałam.

Mirosia a my używamy z Biedronki cały czas, a w zasadzie używaliśmy, ale te z Rossmana też super są. Te Helen Harper to np. Justysię mega uczuliły.

Marta no niestety ja też na banany uczulona, ale ja z ostatecznym werdyktem wstrzymałabym się do 3 roku, bo podobno testy dopiero wtedy wiarygodne są.

anaconda ach ten mąż pospać nie dał :-D:-D

gon1a dostałaś wiadomość gg??

I jeszcze się na koniec pochwalę - moja Justysia odpieluchowana :tak::-). Sama nie wiem jakim cudem. 2 dni jej t zajęło. A w zasadzie jeden. Pierwszego dnia w domu jej ściągnęłam to nie sikała wcale, tylko jak na dwór wychodziliśmy to w pampersa, drugiego dnia nie chciała pampersa na dwór i normalnie woła. Na dworze też :tak:. Na noc zakładam jeszcze, ale pewnie w wakacje ściągnę i się zobaczy jak nocki.

ja na sekundę :-)

Martusia super że jutro wizyta :-) naprawdę chcesz mieć niespodziankę?? ja bym nie wytrzymała ;-) ale fakt najważniejsze że zdrowe ;-)

Madziarka
po wizycie jest u mamy :-) wszystko w porządku dziewczyny zdrowe, Hania ładnie rośnie :-)

Motylla super że chrzciny udane :-)
czekamy na zdjęcia

Emilka
Brawa dla Justysi :-)

Juz po wizycie. 40minut czekalismy pod gabinetem, takie bylo opoznienie-no ale jak przyjmuje sie przedstawicieli miedzy pacjentami to czego oczekiwać. :wściekła/y: Najwazniejsze ze Maksio dał się ładnie zbadać, sam usiadł i pokazał gardełko :tak: Wyglada na zatrucie, do konca tygodnia siedzimy w domu. Ograniczamy mleko i słodycze :-)

W drodze powrotnej zakupilismy nowe farby, stare juz sa tak wysuszone że nie dają prawie koloru. Juz pierwsza praca powstała, nic na niej nie widać no ale najważniejsze że Maksio "coś" widzi. :-D

karlita jak praca? dzięki humorek lepszy, troszke odreagowałam w wekend i już wyluzowałam:-)

Motylla super,ze chrzciny sie udały:-)

Marta czekamy na wiesci po wizycie:-) nie chcesz wiedzieć?ja to bym nie wytrzymała :zawstydzona/y:

Justyna dobrze, ze Michaś ma się dobrze. I jaki sosik zrobiłaś? Ja mam ochote na koperkowy:-p

Emilka jak to za co...za wzorowa pracę:-D:-D:-D
brawo za odpieluchowanie

Sunday
zdróweczka dla Maksia!!!

Karlita odkopałas się z papierów, Norbus wyspał sie...

Madziarka super wieści...czyli trzymanie kciuków pomogło...teraz moge popracować:-p

Justyna super że spacerek udany...

Marta czekamy na wieści z wizyty...

reklama
hej dziewczynki

sunday mnie też zawsze Ci "akwizytorzy" wnerwiają. Człowiek czeka z chorym dzieckiem a Ci się wpychają. Zdrówka dla Maksia!

Emilia gratulacje dla Justysi! Och jak ja bym chciała żeby Antek dał mi się przekonać, że nocnik to wcale nie jest samo zło.

Do góry