reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hejka.... dobrze że już po pracy... jak zwykle pon ciężki...ale czuje że z każdym dniem będzie coraz mniej dzieci.... bo dzisiaj kilkoro juz kaszlało i lało im się z nosa....powiedzcie mi czy jak wasze dzieci kaszlą i mają dość duży katar to zaprowadzacie je do przedszkola.... ja rozumiem że czasami jest problem z opieką, ale jak ktoś siedzi w domu i przyprowadza chore dziecko to tego nie rozumiem...
Czarek dzisiaj był z tatusiem na Dniach Otwartych w przedszkolu... i płakał jak musiał wyjść do domu... na rytmice wytrzymał z 15 minut i poszedł się bawić...J mówił że tragedii nie było:-D:-D:-D (bałam się że bedzie się bil o zabawki...)

sunday fajny miałaś weekend... super.... a jak dzisiaj w pracy...????
madzienka matko :szok::szok::szok: to co to za cyrk
atali no na szczęście nie narobił wstydu....ciekawe jak będzie jutro????
misia jak zdrówko męża??? zamiast Ciebie to jakieś choróbsko się do niego dobiera:-D:-D:-D....
madziara oj wspólczuje tych nieprzespanych nocek... mam nadzieje że dzisiaj prześpisz całą...
maltanka u mojego siostrzeńca też tak było a jak mu wycieli 3 migdał to skończyly się choróbska...
anaconda zarazisz mnie tym powerem...bo u mnie to ostatnio LEŃ się uruchomił

a wiecie że jeszcze 7 tygodni i wakacje.... sunday damy radę co????

reklama
Witam,

U nas weekend udany, wczoraj nawet udało nam się pogrilować trochę.
A dzisiaj od rana byliśmy na Chmielnej i nie dawno weszliśmy do domu. Jestem wykończona muszę chwilę posiedzieć i zregenerować siły:no:

Anetka
jak było w cyrku?

Sunday super buciki, i fajny wypad za Wami:tak:
Dzięki za kciuki, przydały się:-)

Madziara
dobrze że wyniki w normie. A dla M zdrówka życzę

Eliza super ze Czarek zadowolony z pobytu w przedszkolu:-)

Atali bajeczna sukienka:tak:

Maltanka
zdrówka dla Huberta, może jak ustawisz meble to kuchnia spodoba Ci się:tak:

Motylla jak tam wczorajszy ważny dzień w życiu Radka??

Ala a ty jak;-)

Gona super że integracja udana:happy:

Anaconda super że i u Was gril udał się:tak:

Madzienka super że zrelaksowani wróciliście ze spa:-)

Mirosia śliczny avatarek!!! I super że jesteście już w domku:-)

Przepraszam jeżeli kogoś pominęłam, ale ja ledwo kontaktuję:crazy:.

Lecę zupę nastawić, bo na dzisiaj nie mam obiadu. Dobrze że Mały załapał się na obiad szpitalny, to chociaż on najedzony:happy:

Witajcie ponownie,

Karlitka dzięki za telefon... mam nadzieję ze jutro szybko wrócę do domku i będę mogła się spotkać na pogaduchy...:tak:

Karlitka Mandziula super wam się wyjazd udał! :-)

Justyna a co ty dziś w szpitalu robiłaś??? odpoczełaś troszkę?

Elza super że syn ładnie się w przedszkolu sprawował... jutro też będzie grzeczny - zobaczysz... :tak:

Sunday i jak mija dzień??? wygoniłaś lenia??

Madzienka a jak u was? czas w pracy szybko zleciał?

Iwonka jak twój humorek???

Gon1a zdrówka dla Maciusia - oby inhalacje pomogły!!!!

Maltanka a jak u was? jak się H. trzyma??

Mirosia zostałaś już sama z dzieciaczkami czy masz jeszcze męża???
co do spania - wiem wiem... to 3 dziecko a dwójka poprzednich do śpiochów nie należy :-D:-D:-D:-D:-D:-D tylko podpowiedz mi jak tu spać jak coś nie daje :-) i najgorsze że nie wiem co...

Może to podświadomy stres.... sama nie wiem :zawstydzona/y:

Dziś trochę nadrobiłam zaległości domowe, teraz leżakuję i odpoczywam a M. montuje wreszcie światła na zewnątrz domu :sorry: bo wieczorem ciemnicę niezłą mieliśmy :tak:;-)

Miłego wieczorku Wam życzę...

Witam z końcem dnia. Dzień o dziwo jakoś miło minął szybciutko. Musze się zebrać na jutro, cały dzień z moimi dzieciaczkami. :eek: Ale dam radę, tyle dałam to i teraz dam.

W domku ogarnełam łazienkę, odkurzylam mieszkanko. Maks wykąpany, najedzony siedzi i gada z "sam ze sobą". Mam w planach jeszcze poprasować,mam nadzieje ze coś z tego wyjdzie. :tak:

Iwona dzięki, dzięki :-)

Eliza super,ze Dzień Otwarty się udał. Mówisz 7 tygodni do wakacji? Ja to nie wiem jak u mnie będzie z urlopem :eek:

mirosia nie przejmuj się i tak pieknego posta napisałaś:-) kiedy Ł wraca do pracy?

Justynka ogarnełaś domek, siebie i obiadek?

Madziara troszke wygoniłam...dzięki :-)

maltanka i jak fachowcy?dopilnowani?

To i ja wpadam na chwilkę bo zaraz moje "tasiemce" będą :-D:-D
Madzienka miałam was dzisiaj wyciągnąć do reala bo po godz.17 poszłyśmy z Mają :tak::tak:
Mirosia ostatnio mam taką fazę że na śniadanie zajadam albo kaszę mannę albo mleko z płatkami owsianymi :-D:-D:-D:-D super że Marzenka grzeczna, a w spodnie dopniesz się dopniesz, poczekaj jeszcze z tydzień ;-);-);-)
Elza super że Czarusiowi przedszkole się spodobało :tak::tak: oby tak samo było we wrześniu :tak::tak:
Justyna a co wy robiliście w szpitalu? :confused2::confused2::confused2:
Sunday jasne ze dasz radę, przecież przedszkolaki są takie cudowne :-D:-D;-);-);-):-p:-p a Mai przedszkolanka to mówi że najgorzej nie lubi grupy właśnie pięciolatków bo ponoć są najgorsze :sorry::sorry::sorry::sorry:
Madziarka ooo to teraz będzie do was łatwo trafić jak pooświetlane wszędzie :-D:-D
Gon1a na kiedy wy do ortodonty jesteście umówieni? :confused2::confused2:
Maltanka jak tam kuchnia? Możesz już normalnie gotować? :-D:-D
A my jutro z Mają urzędujemy cały dzień bo mamy dentystę o godz.14.30 i nie chce mi się jej na pół dnia do przedszkola prowadzić :no::no:

Madzienka a jak u was? czas w pracy szybko zleciał?

oj szybciutko, wszyscy planowali na co wydadzą najbliższe nagrody:-D:-D:-D

Madzienka miałam was dzisiaj wyciągnąć do reala bo po godz.17 poszłyśmy z Mają :tak::tak:

trzeba było ciągnąć w domu byłyśmy....

Elza super że dzień w przedszkolu udany....i Czarusiowi spodobało się...

Justyna no właśnie szpital??
super że weekend udany....

Misia jak mężowy??Natalka już wraca do zdróweczka a Ty jak się trzymasz...

Karlita dlaczego nie zaglądasz pogniewałaś się??

Maltanka jak fachowcy??przypilnowani??
a Hubercik??zdrowieje..??

Mirosia ale śliczny suwaczek...a pogoda ma poprawić się w piątek, tak w tvn mówili...

Ostatnia edycja:
Witajcie
Ale mi szybko dzień zleciał, ale to chyba dlatego, ze 2 razy byłysmy na placu zabaw, tylko szkoda,ze tak wietrznie było:confused2:
madzienka a co to za nagrody w srodku roku? u mnie takie dziadostwo, ze moze wreszcie wezme sie za szukanie pracy, ale to chyba po sierpniowym urlopie:sorry:
mirosia a jakie te pampersy? te zwykłe niebieskie? ja pamietam, ze jak przeciekaly, albo byly mokte to zmienialam na wiekszy rozmiar i byli ok, ale Marzenka jest malutka to raczej niemozliwe, zeby miala za male pieluchy:eek:
antuanet dzieki za odnalezienie mojego dziecka:tak::tak: a patrz dziadzio nawet nic mi nie powiedział:eek:

Matko jutro znowu do pracy, uwielbiam tą sympatyczna atmosfere i ten mobbing pieknie zwany jako "realizacja zadań" mmmm:confused2:

Wstawać śpiochy, co wy jeszcze śpicie wszystkie? :-p

Ja nad samym ranem padłam ale niestety po chwili dzieciaki się pobudziły:eek: więc tak naprawdę to spania prawie nie było... ale jaki mam długi dzień dzisiaj :-D:-D:-D

Zaraz biorę się za pranie... bo już z kosza wychodzi :zawstydzona/y: no i obiadek jakiś muszę wymyślić bo ani zupki ani drugiego nie mam... ani pomysłu co zrobić :sorry:

Miłego dnia!!!!! niech to słoneczko zostanie z nami na dłużej... bo mimo że zimno to zawsze raźniej jak świeci ;-):tak:
Ja juz od 6 nie spie,cos Karola sie przestawila i teraz mi rano wstaje i jak tylko oczy otworzy to sie drze ze kasze chce:-D
a ja na obiad na szybko nalesniki robilam jedna wersja z serem a druga serdelki i pieczarki a na wierzch ser zolty i zapieklam.....

Anet super że zajrzałaś :-):-) chyba odetchnęłaś że już po komunii :tak::tak: a jak Gosia? Zadowolona? Dziewczynki miały alby czy sukienki? :confused2::confused2:

anaconda,dziewczynki mialy alby,chlopcy tez stroje liturgiczne.....w zalaczniku zapodam gosie w albie to zobaczysz......kurcze malo fotek mam na swoim aparacie,a Gosie to jedynie w domu przed wyjsciem cyknelam
ja chciałam w kuchni taki lekko pomarańczowy, w sklepie na wzornikach nie wyglądał, że będzie aż taki ciemny, no zobaczę jak pojadę jak to wygląda jeszcze, bo P w nocy drugi raz malował, na świeżych ścianach wyłażą jeszcze plany, raz nie wystarczy

a fachowców dopilnuję, dopilnuję, to rodzinka także przynajmniej na meblach zaoszczędzę, a jak mi się nie będzie podobało to wywalę:-D bo za mną to szkło chodzi, ale na razie nieosiągalne finansowo:confused2: chociaż ja planuję jeszcze jedną przeprowadzkę kiedyś to może wtedy:-D
pamietam jak mi brejdak kuchnie malowal na jesieni i ja sobie dwa kolory wybralam jeden bezowy a drugi zeby sie odznaczal to takie ciemne kakalko....no i jak zaczal malowac,to nagle z tekstem;ale czarna sadza!!!:szok::-D:-D ale nie jest zle ja lubie takie ciemne kolory:-) jak wyschlo to troche wyjasnialo:tak::-):-)
Ja z kaszą manną zasiadam :-D:-D:-D
Z rana jakiegoś powera dostałam i wszystkie okna pomyłam i ziemniaki na kopytka ugotowałam :tak::tak:
U nas jak pada deszcze to tak zacina w okna że po kilku takich razach okna wyglądają okropnie :crazy::crazy:
Zaraz jeszcze jakieś pranie zmontuję i odkurzę i będzie spokój :-D:-D

kurcze,to moze do mnie wpadnij i umyj okna,tez by sie juz im mycie przydalo,a ja jakiegos lenia mam od kilku dni....ehhhhhhhh
Witam,

Anetka
jak było w cyrku?

czy to do mnie bylo pytanie?
bo jak tak to nie bylismy,bo na bialy tydzien musialysmy isc do kosciola:happy:

Witam wieczorowa pora.....jakis dzis ciezki dzien mialam....ciezki,bo nic mi sie nie chcialo robic,a jeczenia Karoli mnie juz wykanczaja.......ehhhhhhhhh....zreszta Gosia wcale nie lepsza,wszystko o co poprosze to jest: Nie i nie.....a mala to samo....dobrze ze na majowce chociaz grzeczne dzis byly:happy:
Jutro tesciowa idzie do szpitala i gospodarka na mojej glowie,czyli kury....hi,hi.....mam nadzieje ze nie pozdychaja do jej powrotu:-D

Załączniki

• P1070268.jpg
    P1070268.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 45
  • P1070267.jpg
    P1070267.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 45
  • P1070276.jpg
    P1070276.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Sienio szczerze to sama jestem w szoku...ale jak dają to biorę;-):tak:
miłego dnia jutro w pracy...

Aneta ale ładnie Gosia wyglądała....

reklama
skasowałam sobie posta i jak zwykle AS nie działa.............. :angry:

Karlita dlaczego nie zaglądasz pogniewałaś się??

też masz pomysły...

rzuciłam się w wir pracy ... ten miesiąc mam bardzo pracowity i ledwo wyrabiam na zakrętach .... :eek:

WITAM
weekend spędzony bardzo fajnie mimo brzydkiej pogody chociaż zawsze mogło byc gorzej hehehe ;-)

Madziarka mocno zaciskam kciuki za jutrzejszy dzień :-):tak:

anaconda
powodzenia u dentysty długo sie tam czeka na wizyte chciałabym z Gabi pójść na wizytę ;-) ale to w czerwcu jak sie odkopie z roboty ...

Anetka ale śliczna "komunistka" a jakie pyszne torty WOW :-) ja mam komunie siostrzenicy na poczatku czerwca :-)

idę gonić Gabi do spania e na rowerze a ja wykąpałam dzieciaki, zalulałam Norba bo mi wyłaził z łóżeczka ;-) teraz czas zagonić starszą do spania ;-)

Do góry