reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Karlita o matko jaki on ma zdarty ten nosek.....

Sunday pozdrów Mirosię, trzymamy kciuki żeby bilirubina szybko spadła...
a jakie spodnie chciałaś kupić??

moja już śpi, ja ogarnę chałupkę i tez zmykam spać...

reklama
Madzieńka zarył dość ostro i głęboko .... :eek::confused2: ale jak mama mówi powoli to oczywiście NIE

Norb śpi ... lampki mi się spaliły w mojej improwizowanej lampce nocnej u dzieciaków muszę wyciagnąć jakieś lampki świąteczne heheh i pokombinować bo teraz ciemnica w sypialni ;-)

karlita oj biedny ma ten nosek:no::no: oby szybko się zagoił
madzienka dorej nocy życze;-)
sunday te spodnie to takie krótkie??? bo mi się takie podobały... szkoda ze już ich nie ma
i pozdrowienia dla mirosi,niech się mała wygrzewa i sybko wracają do domku!!!!!!

ja jeszce o przyprawach przypominam bo zamawiam w środę!!!!!!!
Oferta przypraw - Przyprawy naturalne i zioła z całego świata. Sklep przyprawy online i przepisy kulinarne.

ja się jeszce hula hopem pomorduję i tez zmykam;-);-) oglądać film:-D:-D:-D

Witam,
u nas lepiej i gorzej:sorry:lepiej,bo wczoraj i dziś do popołudnia bez gorączki, po południu 37,9:no:nocka prawie przespana...odwiedziła nas Natalka o 24 ale dała się zaprowadzić do siebie do łóżka i po 10 miuntach spała...spała u siebie do 7 a potem do 8.30 ze mna w łóżku:tak:więc nieco odespałyśmy;-)
gorzej,bo kaszle jak to się mówi jak gruźlik a chrypkę ma masakryczną:eek:tak więc antybiotyk leci dalej...i czekamy na poprawę...a jak nie to w środę wybierzemy się do lekarza...póki co daję jej jeszcze muscosolvan i uruchomiłam marimer, bo ten katar nie tylko męczy, ale w końcu można go wyciągnąć:sorry:

maltanka jak rozmowa?

Anaconda wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!!Zobacz załącznik 462861
u nas po weekendzie Norb bogatszy o piękna śliwę i zdarty nos :no::no: - wywalił sie na chodniku, normalnie z nim nie moge wszędzie biegiem i oby tylko go nie trzymać bo nerwica się włącza ....

Wyszła nam też ostatnia czwórka już calkiem i dwie dolne trójki ma przekrwione i jeszcze dzisiaj mi zagorączkował rano do 39 .... wieczorem znów to samo - dobrze że gorączka ładnie spada po nurofenie na dlugo.... TRAFI MNIE Z TYMI ZĘBAMI :no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: .... Dzisiaj byliśmy na bicomie, niby gardło czyste, osłuchowo czysty - spływająca wydzielina od zebów więc spływa no i z tego kaszel. Jutro umówie się do drugiego lekarza na kontrolę ale po długim weekendzie to wszystkie babcie sie zlecą bo przeciez umierają bo 2 dni lekarza nie widziały .... a chce juz iść do tej naszej Pediatry co ostatnio prowadziła Norba by miał ciągłość w leczeniu ...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :angry::angry::angry::angry:

biedny Norb...nie dość,ze zęby go tak męczą,to jeszcze wypadki zalicza:no:trzymam kciuki,by wizyta u pediatry nic nie wykazała:tak:

Ale weekend całkiem, całkiem, Maja w sobotę miała starszą koleżankę więc jakbym dziecka nie miała a wczoraj doskonaliłyśmy jazdę na rowerze :tak::tak::tak: oczywiście grill też zaliczony i to 2 razy :tak::tak::-D:-D
Aha i dostaliśmy zaproszenie na wesele na 23 czerwca ale w tym terminie to ja już odpadam na bank :sorry::sorry::sorry: a szkoda bo wszystkie wesela mnie omijają :crazy::crazy:

ooo...to faktycznie super weekend miałyście
:tak:oj, wiesz...wesele weselem..ale za to masz morze, słoneczko itd...;-)
A wczoraj obiadek mega udany, wszystko mialam jak w zegarku:-) Nawet ciasto jogurtowe upiekłam :tak: Potem kolacyjki nie mialam ochoty juz przyrządzać W tez nie palił się do kuchni wiec wymyslilam zamowienie pizzy, oczywiscie W kręcił nosem,ale w ostatecznosci wsiedlismy w samochod i wylądowalismy w Tratorii.:tak: i tak znajomi jeszcze dojechali kucharz okazal sie kolegą W wiec do domu dojechalismy przed 22. :shocked2:
super...zdolna z Ciebie gospodyni:tak:
a wczoraj o mały włos nie zderzylismy sie z jeleniem ktory przebiegł nam droge, przy 140 na liczniku było by tragicznie, M zahamował i nas troszke rzuciło ale droga pusta była
lece rozpakowac torby
:szok:ojej,dobrze,że jesteście cali:tak:ale prędkość mieliście niezłą...:sorry:
Paweł już wrócił do pracy, więc jest więcej luzu w domu :-D Ola śpi, byłyśmy dzisiaj na kontrolnej wizycie, już jest dobrze z uchem, ale Zinnat mamy brać do środy, za tydzień kontrola u laryngologa, i mam nadzieję że skończą się choroby a zapaleni ucha nie wróci.
super,że jest lepiej!!!!
ja czuję się dobrze, a brzuszek rośnie, ale tylko brzuch, i wyglądam przez to na 9 miesiąc
ej,przesadzasz;-)pokaż sie to porównany,bo ja w przyszłym tygodniu zaczynam 9 miesiąc:szok:;-)

A bunt to jak najbardziej zaczął się i to nie tylko siadanie na chodniku, zaliczamy również leżenie i lizanie kostki brukowej:baffled:, a w sklepie obuwniczym rozwalił wystawę pudełek:eek:taki miał opór przed przymierzaniem butów:no:
oooo to u Was też nieźle:-Du nas dziś było rzucanie książkami, tablicą do rysowania i krzesełkiem:wściekła/y:bo nie chciała założyć pieluchy na spanie i pójść spać:crazy:no i oczywiście mnie się nie słucha...tata raz powie i Natalka ze zbolała miną wykona polecenie...a jak mogę mówić,prosić i usłyszę "nie" i to jeszcze ze śmiechem:wściekła/y:
Dziewczyny, nie wiecie przypadkiem gdzie przyjmuje teraz prof. Kandzierski?? Kiedyś byliśmy u niego w sanitasie a teraz podobno ma swój gabinet na al. kraśnickich, ale nie mogę nic znaleźć:sorry:
nie znam,nie wiem:no:
Kola mi dom roznosi... bliśmy chwilkę na dworze, ale strasznie zimno, soneczko nas troche dopiesciło ciepełkiem to teraz marzniemy:-D:-D
naszczęscie Koluch spał ładnie w nocy...
lece przyklejac kółkowe naklejki....
super,że Kola broi...znaczy...nic mu nie jest:tak:;-)
witam...ale ciężko było dzisiaj iść do pracy po tak długim lenistwie...a i w pracy było ciężko....dużo dzieci, które były strasznie rozbrykane....och poniedziałki są okropne....a na dodatek od jutra będziemy miały dwóch małych chłopaków.... masakra... oj będzie ryk......
współczuję rozbrykanych dzieciaków:no:PS.z tego mini zoo nasz proboszcz organizuje szopkę na święta a na Niedzielę Palmową osiołka i na tym osiołku jakiś ksiądz ucharakteryzowany wjeżdża do kościoła...ostatnio osioł się znarowił i nie chciał iść:-D

Mirosia napisała meska,że Marzenka leży w "solarce" i walczy z żółtaczką. Mirosia już nie może się doczekać powrotu do domu,szczególnie że ma "pacjentkę" w sali ktora nie daje spokojnie dochodzic do siebie-non stop gada-krzyczy przez telefon. Wszystkie Was serdecznie pozdrawia:tak::-)
pozdrów mirosię:tak:oby solarka szybko pomogła Marzence i mogły wrócić do domku:tak:
a taki mamy obdarty nosek i śliwę ;-)

Zobacz załącznik 462826
:szok::-(tulaski dla Norba:tak:

madzienka no tak...tu 5zł tam 5zł i biznes się kręci...ale z drugiej strony to kawał domu i ziemi on ma na utrzymaniu i te zwierzęta...
iwonka dobrze że pomału coś tam skrobiesz... wiesz ziarnko do ziarnka :-D:-D:-D powodzenia...
...i tak niestety jest że jeszcze w czerwcu mogą przyjść nowe dzieci...
karlita gdybym miała 14 twoich Gabryś to bym była w wniebowzięta...ale taki skład jaki ja mam to chyba za wszystkie moje grzechy...
a Norbuś nawet z obdartym nosem i śliwą jest przeuroczy... uśmiech powala...
sunday pozdrowienia i ode mnie dla mirosi... niech Marzenka szybko wygrzewa się w "solarium" i wychodzi do domu....

dobrej nocki....
własnie skończyłam oglądać Szymona Majewskiego.... koko euro spoko... lubelskie Jarzębinki już królują w TV...

Witajcie

Mam chwilkę dopiero teraz. Rano byliśmy u laryngologa i mamy zrobić badanie pod kątem 3 migdała. Uszy są w porządku, ale nasza pani dr. od razu po zobaczeniu badania stwierdziła, że to migdał blokuje
:-( no nic zrobimy badanie i zobaczymy co powie dalej.

Później pojechałam na rozmowę, i jutro mam ciąg dalszy, umowy takiej normalnej póki co raczej nie dostanę, ale jest szansa się zaczepić, jutro zobaczę czego się dowiem, ps. madzienka jesteś jutro w pracy? zadzwonię:tak:bo się wybieram
:tak:

a po południu mam pakowania trochę, powoli przewozimy rzeczy.

no i powrót do przedszkola jutro nas czeka
:sorry:

mandziula
o matko dobrze, że nic się nie stało:szok:

misia i jak się czujecie na wieczór?

karlita no my też nad II stopniem się zastanawiamy, ale to już jak dojdziemy do ładu z przeprowadzką, :-Dmojego też kusi, na poczatku go kusiło Subaru, ale na Subaru to ostatnio w Ułężu się wyszalał:tak::tak: ps. oj z tymi zębami, oby szybko powychodziły

anaconda Wszystkiego Najlepszego!!! ps. oj ciekawe jak my jutro wrócimy do przedszkola

sunday ooo super mieliście kolację wczoraj

justynka odespałam trochę, a na targu upolowałam spódnicę i 3 bluzki:-D

madzienka ciekawe jak u nas jutro będzie z przedszkolem, idziemy, idziemy

Dzień dobry...wstawać śpiochy, ja dzisiaj od 5 nie śpię....jakoś przed czasem obudziłam się, na dworze brrrr zimno...kiedy znowu bedzie ciepło????
ja dzisiaj wychodzę o 9 do dentysty więc trzymajcie kciuki!!!;-)

Maltanka
jestem jestem...tylko miedzy 9 a 10 mnie nie ma....a co to za badanie na 3 migdał??

Elza racja z utrzymaniem tego wszystkiego...ale wolałabym zapłacic 20zł od osoby i miec wszystko za darmo...a nie miec za plecami pana który za wszystko każe sobie płacic 5zł...

Mandziula pomordowałas sie hula-hopem??

Misia u nas było podobnie z kaszlem i chrypą więc to chyba taki wirus....
zdróweczka dla was...a Ty jak sie czujesz??

Anaconda wstawaj!!!urodziny juz skończone!!!

Madziarka wróciliście?zakupy udane??Julo w przedszkolu??

Karlita a jak u Was...mam nadzieje że Norbuś nie goraczkował...
a jak strupek smarujesz??nasz odpadł...

miłego dzionka

Witam, witam :-):-)
Nie śpię już od godziny tylko was doczytać to nie takie proste :-D:-D:-D:-D
Dzisiaj goszczę teściową bo wreszcie doczekała się kolejnej wizyty u kardiologa no i zapewne Maja będzie ją męczyć żeby u nas nocowała więc na kompa czasu zabraknie bo ja przecież przykładna żona jestem i nie spędzam bezczynnie godzin przed monitorem :-D:-D:-D:-p:-p:-p
Madzienka my też wczoraj po przedszkolu miałyśmy się wybrać na spacerek albo plac zabaw ale jakoś ta pogoda nas zniechęciła :cool::cool: ale widziałam że codziennie ma być o kilka stopni cieplej więc może weekend będzie fajny :tak::tak: powodzenia u dentysty :tak::tak:
Maltanka i jak wam się z rana wstawało? Hubert zachwycony że do przedszkola idzie? Oby z tym migdałem to jednak była niewłaściwa diagnoza bo ja jakoś sceptycznie nastawiona jestem do jego wycinania :sorry2::sorry2::sorry2:
Misia jak Natalka? Oby kaszelek się skończył :tak::tak: a ty już ze wszystkim przygotowana na przyjście Stasia na ten świat? :confused::confused:
Karlita o rany, ale ma zdarty nosek Norbuś :szok::szok: musiał nieźle przywalić
Justyna ja tam nie zauważyłam żeby Michaś się buntował, ostatnio tak ładnie cichutko sam się bawił :-p:-p:-p
Sunday i zapisałaś się już z Maksiem na drugą dawkę szczepionki? Mojej znajomej syn teraz złapał ospę a za 2 tyg ma komunię i ma jeszcze młodsze siostry bliźniaczki które tylko patrzeć jak się od niego zarażą :-:)-(
Elza ja też podziwiam wszystkie przedszkolanki i nauczycielki młodszych klas :tak::tak::tak: wczoraj jak poszłam po Maję to razem wychodziło ich 5, nad żadnym nie było kontroli jak się razem w szatni spotkały :-D:-D:-D
Madziarka a ty gdzie zaginęłaś? Powodzenia na dzisiejszej wizycie :tak::tak:
Iwona dobrze ze codziennie udaje ci się choć trochę popisać, takimi małymi kroczkami dojdziesz do celu :tak::tak:
Gon1a i jak się pracuje bez koleżanki, teraz to dopiero czas ci się dłuży :-D:tak::tak: a jak sprawa z autem, dalej się ciągnie? :confused::confused:

Witajcie.

Ale mi się dzisiaj wstawać nie chciało :-( ostatnio wcale nie mogę spać w nocy, budzę się jak leżę na plecach i już oddychać nie mogę, więc dzisiaj wzięłam sobie drugą poduchę i tak spałam na wpół siedząc :-D a jak tylko się przebudzę w nocy to mała w brzuchu też wstaje i dostaję kopniaki że ciężko zasnąć znowu :baffled: Na dworze zimno że nie chce się wychodzić więc chyba posiedzimy w domu, poza tym boję się żeby Oli znowu się nie pogorszyło.

anaconda miłego dnia z teściową przykładna żono :-D

Madzienka powodzenia u dentysty :tak:

maltanka powodzenia na dzisiejszej rozmowie, u nas też będziemy badać 3 migdał, ale sama nie wiem co to za badanie :dry:

misia dzisiaj zrobię zdjęcie to się pokażę, wreszcie kupiłam baterie akumulatorki, bo tak to dwa miesiące byłam bez aparatu :zawstydzona/y: no oby antybiotyk Natalce pomógł :tak:
karlita ojojojoj biedny Norbercik i jego nosek :-(

sunday pozdrów również od nas mirosię, niech się mała wygrzewa i szybko do domu wracają :tak:

elza jak dzisiejszy dzień z dwójką nowych maluchów?

mandziula dobrze że z Mikołajem jest wszystko w porządku :tak:

iwonka niestety ja nie znam lekarza, a Ty dowiedziałaś się już coś?

Justyna hmmmm, z Tobą to teraz łatwiej spotkać się we Włodawie :-D

reklama
Witajcie
Podczytywałam Was, ale juz chyba wypadlam z obiegu i jak nawet czasem mam chwile, zeby napisac to nie bardzo wiem co:zawstydzona/y:
Anaconda Wszystkiego najlepszego!
Marzenko witaj na świecie!!!

karlita biedny Norbuś, oby szybko nosek sie zagoił:tak:
antuanet jak noga?
madzienka trzymam kciuki za dentystę:tak:
madziarka i Twoja wizytę także, daj znać co i jak:tak:
Jestem na zwolnieniu do środy, bo wczoraj rano Julka obudzila sie z kaszlem i sie przestraszyłam, ale ok 10 juz wszystko było ok. Poszlam wczoraj po Pulmicort a on juz 90 zł kosztuje:baffled: nigdy raczej na marudziłam jesli chodzi o Slużbę Zdrowia, ale teraz chyba zacznę:dry:
Zmykam na sniadanko

Do góry