reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

U Was tez przymrozkiem zalatuje:eek:,bo zimno jak nie wiem co:wściekła/y:.

:no::no::no: u nas wczoraj w nocy było 7 stopni, a dzisiaj ładne słoneczko

Chciałam dzisiaj podjechać po 22 do tesco dokupic coś do książeczek puzzli dla chrześniaków ale niestety M poszedł na wieczorek do kolegi a jutro jedziemy do rodziców.

oj marz21 chyba będzie lanie za rzadkie pisanie:tak::-);-)

a co do tesco to ja byłam wczoraj i powiem szczerze, że nie było wyboru zabawek, może dla dziewczynki to jeszcze by coś wybrał na siłę, ale dla chłopców w ogóle.

nowy podnośnik zużytej mleczarni ;-)

:-):-):-) hahah ja też chyba muszę się zaopatrzyć, tylko muszę się pomierzyć i dobrać odpowiedni rozmiar bo jak się okazało do tej pory miałam źle.

witajcie

my siedzimy nadal w domu, mały zakatarzony.

Nadulec
trzymam kciuki aby wszystko się udało.

Madzienka
jak Julka zareagowała na tego "bąka" ? bo Hubert to się tego boi i płacze:-(

reklama
nadulec, oby wszystko dobrze sie skonczylo. Trzymam kciuki z całej sily!

Mam pytanie, gdzie w Lublinie sa żłobki i ile kosztuja? Jak to w ogole wyglada?

P.

:szok::szok::szok: o matko, takie rzeczy w dzisiejszych czasach.

a ja byłam w tesco, ale ludu, nie spodziewałam się, że o tej porze może być taki tłok. ludzie pełne wózki zabawek wywozili:eek:

Madzienka widziałam tego "bąka", ja kupiłam Hubertowi tą kulę - stała obok.

Maltanka
ja też bylam w szoku jak zobaczylam ilość osob ich zakupy...przy mnie ludzie pakowali do koszow niektorych zabawek po 10szt:szok::szok::szok::szok:pewnie na handel...
Mi tez ta wirujaca kula podobala sie, ale wybralismy tego baka bo jula uwielbia pileczki...

Madzienka
jak Julka zareagowała na tego "bąka" ? bo Hubert to się tego boi i płacze:-(

Jula dostanie dopiero na gwiazdkę, wiec na razie zabawka schowana w szafie:-D:-D:-Dale pamietam ze Jula jak byla w wieku Hubercika bałą się takie zwyklego bąka...mogl krecic sie byle z dala od niej:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

To chyba ty Madzienka pisałas że twój M ma miec operację na kolano. Więc proponuje pojechać jeszcze do Tarła i spróbować innych metod okłady żele mój szwagier i tato jezdzili z kolanem. Szwagier wyleczony a tato dopiero 3tyg temu był. No i mój M z kostką pojechał i jest wtrakcie leczenia.
No nic nie nadrobie wszystkiego i nawet nie bede próbowała.
Pozdrawiam

Mozesz napisac cos wiecej...co, jak, gdzie, za ile???:eek::eek::eek:

Witam
tak jak obiecalam daje znac.Niestety PDA nadal sie nie zamkna i jest drozny.Narazie czekamy do 18.01 i dalej bierzemy leki oraz mam monitorowac przyrost wagi u malej.Jesli do 18.01 PDA samo sie nie zamknie to otrzymamy skierowanie na chirurgiczne podwiazanie do Szpitala AM na ul.Dzialkowskiej w wawie.Z tego co dr mowila to nie ma tam kolejek na zabieg a prof.ktory taki zabieg przeprowadza to dla niego podwiazanie PDA jest chlebem powszednim.Boje sie bo nie wiem jak taki zabieg wyglada..dowiedzialam sie tylko ze mala bedzie miala naciecie z boku.Jak zapytalam o cewnikowanie to dr powiedziala ze u takich malych dzieci sie go nie robi,a nie mamy po co czekac bo podobno starsze dzieci gorzej przechodza ten zabieg.

z milych rzeczy to wczoraj byl u nas kurier i przyniusl ta mate z Chicco ktora Ayce sie bardzo podobala...

Nadulec nie martw sie, wszystko bedzie dobrze...trzymam kciuki zeby operacj nie byla potrzebna!!!!
Zdroweczka dla niuni!!!!

n

P.

Tez jestem ciekawa....

Nadrobilam....

Witajcie, my juz po spacerku i zakupach powoli zaczynamy szykowanie sie na andrzejki:tak::tak::tak::tak::tak:milego dnia

ja niestety nie pomogę.
chcesz tak małe dziecko oddać do żłobka:eek:

Maltanka
ja też bylam w szoku jak zobaczylam ilość osob ich zakupy...przy mnie ludzie pakowali do koszow niektorych zabawek po 10szt:szok::szok::szok::szok:pewnie na handel...

ja byłam dzisiaj w realu. babcia do nas przyjechała więc poszłyśmy na zakupy. kupiłam Hubertowi jeszcze takiego śpiewającego koguta, jak stałam w kasie, to koleś obok miał pełny wózek zgrzewek majonezów.:eek: ludzie powariowali, chyba rzeczywiście na handel.

witajcie wieczorkiem

noc mieliśmy ok. mały nie budził się.

ale dzisiaj dzień okropny, mały dokucza, może nie tyle marudny co nie chciał w ogóle spać. jak wstał o 6.30 tak pierwszą drzemkę miał o 15.30, nic nie mogłam zrobić,a do tego jutro mam gości, M sobie poszedł samochód robić i tyle:crazy:. na koniec zaczęłam pakować małego prezent pod choinkę w papier, żeby mnie nie kusiło dawać mu wcześniej, no i co rozdarł mi papier. dwa razy, a M siedział obok i miał go pilnować. nosz k... .no. Mam dzisiaj jakiś nerwowy dzień, @ się znowu zbliża, czy jak:confused::baffled:

Hubert już śpi, nadal w dzień miał katarek i trochę kaszle. ale jak na razie oddycha przez nosek.

kurczę mam nadzieję, że Hubert się przyzwyczai do tej kuli. jak na razie to jak włączę dźwięk to od razu jest płacz:eek:

Witam
tak jak obiecalam daje znac.Niestety PDA nadal sie nie zamkna i jest drozny.Narazie czekamy do 18.01 i dalej bierzemy leki oraz mam monitorowac przyrost wagi u malej.Jesli do 18.01 PDA samo sie nie zamknie to otrzymamy skierowanie na chirurgiczne podwiazanie do Szpitala AM na ul.Dzialkowskiej w wawie.Z tego co dr mowila to nie ma tam kolejek na zabieg a prof.ktory taki zabieg przeprowadza to dla niego podwiazanie PDA jest chlebem powszednim.Boje sie bo nie wiem jak taki zabieg wyglada..dowiedzialam sie tylko ze mala bedzie miala naciecie z boku.Jak zapytalam o cewnikowanie to dr powiedziala ze u takich malych dzieci sie go nie robi,a nie mamy po co czekac bo podobno starsze dzieci gorzej przechodza ten zabieg.

z milych rzeczy to wczoraj byl u nas kurier i przyniusl ta mate z Chicco ktora Ayce sie bardzo podobala...
nadulec,bedzie dobrze,badz dobrej mysli:tak:

Witam wieczornie....dopiero mam dzis czas zeby zajzec do was,tym ktore na Andrzejkach,to zycze milej zabawy:laugh2:
Dzieciaki dzis grzeczne byly,a ja i tak nigdy w sobote nie moge sie wyrobic ze wszystkim...wrr....ja nie wiem co ze mna nie tak:eek:....musze chyba czesciowo w piatek sprzatac,to sie moze wtedy obrobie...he,he...a jeszcze dzis szarlotki mi sie zachcialo :-D:-D:-D
Ale wam dobrze ze macie pod "nosem" te supermarkety,ja to zanim sie wybiore do wiekszego miasta to juz nic nigdy nie ma,bo wykupia....hi,hi....
W poniedzialek bede w Świdniku,u ortopedy z Karolina,to polaze po sklepach(jak mi tego brakuje!!!)

nadulec może wszystko będzie dobrze i operacja nie będzie potrzebna
Ja też nigdy nie mogę się wyrobić w sobotę:eek:
Kuba też boi się tych wszystkich grająco świecących zabawek edukacyjnych Po kilku podejściach przestałam je kupowac na razie:tak:

Witam niedzielnie....ja juz po obiadku,teraz relaks,bo Karola wreszcie zasnela(mam nadzieje ze pospi dluzej):tak:
Bo dzis czadu dawala od rana....ledwo zipie,wszedzeie zle tylko na raczkach dobrze....az wreszcie padla:sorry:

Nadulec nie martw się na zapas. Do 18.01 jeszcze prawie 2 m-ce także i wszytko może się zmienić. Trzymam mocno kciuki abyście nie musiały jechać na zabieg. Trzeba być dobrej myśli.
Madzienka w miejscowości Tarło gdzieś za Lubartowem jest taka rodzinna praktyka prowadzona przez Sarwinkę stara baba i ponąć straszna z wyglądu bo tylko z jednym zębem która robi czasem cuda. Prowadzi to z córką. Brzmi to może nieprawdopodobnie ale to już jest znane od wielu wielu lat po te umiekjetnosci lecznicze przejeła jeszcze od swojego ojca. Taki mają dar.W każdym razie trzeba być tam bardzo rano 5-6 jest robiona lista kolejności. Za wizyte płacisz co łaska, złamania skrecenia nastawia a jakies urazy leczy przepisujac masci leki i oklady z kapusty sadła itp. Popytaj sie o nia bo nie wierze ze ktos jej nie zna u mnie w miejsowosci z ktorej pochodze wszyscy o niej wiedza

reklama
Marz,tez o niej slyszalam,nawet moja znajoma byla u niej z coreczka,bo zlamanie sie cos nie chcialo zrosnac,no i ona jej pomogla.....wiec mysle ze warto sprobowac:happy:

a tak wogole,to DZIEN DOBRY!!!
Dzis jade z Karolinka do ortopedy na kontrol.....
A Gosia poszla dzis do szkoly po 1,5 tygodniowej nieobecnosci.....mam nadzieje ze nie zarazi sie znowu :sorry:

Do góry