reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie z rana,
my dziś znów pięknie przespaliśmy nockę, tylko nadal ten mój ząb :-(
Ale uśmiałam się jak poczytałam Madziara co napisałaś:
pożyczyliśmy busa i pojechaliśmy do ikea po najpotrzebniejsze rzeczy...

a później pomyślałam, że fakt jak wyprawa do ikei to już na całego, nigdy w ten sposób nie patrzyłam na to, jak mieszkałam na śląsku to do ikei miała 15 minut :tak: więc to dla mnie sklep jak każdy był, a teraz prawie zawsze jak jestem u rodziców zawitam w Katowicach :-)
Niemniej jednaj fajnie to brzmi :-D

Wpadnę później, teraz śniadanko i telefon do dr aby skonsultować Pawła ;-)

reklama
Witam witam :-):-):-)
Oj jak ciężko było rano wstawać - zwłaszcza Mai która wczoraj padła dopiero o godz.23 :-D:-D tak to jest jak dziecko się przez ferie popsuje :-D:-D mam nadzieję że już dzisiaj padnie normalnie czyli przed godz.20 :-D:-D
Pobyt u mamy jak zwykle udany :tak::tak: jak w sobotę wyszłam z domu o 11 to wróciłam po 15 :-D:-D ale wróciłam z dwoma parami spodni dla Jacka, bucikami dla Mai i 5 getrami do przedszkola :tak::tak: i chyba w najbliższym czasie kupować nic już nie będziemy :sorry2::sorry2:
Moja siorka jeszcze zadzwoniła,że laptop jej padł, a że sama nic nie umie zrobić to nie mam z nią już żadnego kontaktu a najlepsze to jak stwierdziła, że to ona na mnie poczeka jak przyjadę to jej naprawię :-D:-D:-D
Izka ja tu ci się ze mną podroczę :-p:-p no ale wielki szacun za obecność na bb - chyba wyczerpałaś limit za cały tydzień :-D:-D:-D super fotki w podpisie i awatarku :tak::tak:
Elza ekstra zimowe foteczki, ale mieliście fajny wypad :tak::tak: no i szkoda że tak szybko zleciał i dzisiaj już do pracy :tak::tak::tak:
Madzienka święto czekolady :szok::szok: musiało być bardzo słodziutko :tak::tak::tak:
Maltanka no to o czasie was poinformowała,że wizyta odwołana :crazy::crazy: dobrze że upadek Huberta zakończył się szczęśliwie i nie żadnych skutków :tak::tak:
Emilia z jednej strony dobrze że testy alergiczne niczego nie wykazały :tak::tak: tylko szkoda że z tymi policzkami tak wyszło bo chyba Justyna mówiła,że na to nie ma jednego leku który by całkowicie te plamko-krostki wyleczył :-:)-(
Aneta współczuję popękanych rąk, kąpiel w ciepłej oliwie z oliwek działa cuda :tak::tak: i dobry krem na noc :tak::tak: neutrogena albo garnier czerwony
Madziarka widzę,że urządzanie idzie wielką parą :tak::tak: a jak dzieciakom minął pobyt u dziadków?

Witam się i ja
madzienka super że święto czekolady udane! A ja z dzieciarnią nigdzie nie byłam tylko P sam był w Warszawie.
maltanka dobrze że H nic się nie stało po tym upadku.
izka dobrze że Pawełek lepiej, a będziesz zamawiała tego Waszego dr?
karlita to ja mojemu chyba upiekę szarlotkę z okazji walentynek...hihi, jak Ty taka dobra dla swojego;-)
gon1a mam nadzieję że inhalacje pomogą Maciusiowi:tak: A to podajesz mu jakiś antybiotyk?
aneta82 no niestety w ciąży węch wyczulony dwukrotnie, ale swoją drogą mogli Cię przepuścić bo im to bez różnicy ile jeszcze posiedzą w przychodni...Udanego pobytu u mamy.
madziara78 nie szalej tak, zwolnij obroty! Musisz trochę odpoczywać żeby lekarz Cię na wczasy nie wysłał...A co fajnego upolowałaś w Ikei?
anaconda27 super że weekendzik udany:-) A zakupów nieźle narobiłaś, a sobie nic nie kupiłaś?
Ja wczoraj podczytywałam Was ale co się zabrałam za odpisywanie to mała się budziła, a wieczorem wrócił P i jakoś już nie zaglądałam.Dzieciaki tfu,tfu zdrowe ale Kubę chyba jeszcze przetrzymam ten tydzień w domu żeby nic nie przywlókł nowego. Od soboty wychodzimy z Kubą na spacery więc może już całkiem dojdzie do siebie.Dzisiaj muszę jakiś obiad zrobić a pomysłów brak.Malutka śpi a mały buduje myjnię. Miłego dzionka:-)

Powoli biorę się na nadrabianie...

Misia gratuluję synia!!!! Super - będzie parka!!!! cieszycie się co? ;-) fajowo... a Staś to bardzo ładne imię...
Jak migrena - poszla sobie precz???
Co do instrucji obsługi - nie przejmuj się, z Karlitką nauczymy cię obsługi w 5 min podczas kawki w bugi ;-)

Maltanka oj jak dobrze że H. nic poważnego się nie stało...

Madzieńka swięto czekolady.... dobrze że do plazy w weekend nie zaglądałam :-D

Antuanet cieszę się że dzieciaki zdrowieją - i oby już więcej nie chorowały!!!!

Sunday Elza Maltanka - mam nadzieję że niedługo zmienią się plany i kolejne dzieciaczki będą cieszyć wasze serducha...

Sunday
wakacje.... ach jak fajnie- już nie moge się lata doczekać...

Karlitka oo widzę że weekend miałaś udany... co ciekawego kupiłaś?
Fajnie że dzieciaki takie grzeczne z dziadkami - musisz to często wykorzystywać :-D:-p

Izka super że już z gardłem lepiej... to mówisz że masz luzik teraz ;-) ależ masz grzeczne dziecko z tym usypianiem... :tak:
A na spotkanko też bym się chętnie wybrała... ale zobaczymy jak to będzie bliżej piątku z moim samopoczuciem :-p

Fogia zdrówka dla Ciebie i dla Dziadzia...

Emilka zdrówka dla Was - a jak ty się czujesz po zabiegu? doszłaś do siebie już?

Madzieńka dziękuję, spotkanko udane choć przygotowania męczące :zawstydzona/y::-p ale tak to jest jak dzien wcześniej się nakupi pełno gratów do składania :-D
A z okazji św pizzy ja robiłam pizzę dla gości ;-) i sama podjadłam... ale ciii :zawstydzona/y:
ps. śliczne zdjęcie Juli masz w podpisie :tak:

Anetka
jak twoje ręce?? zagoiły się już? jesli nie to na serio pomocz w ciepłej oliwie - raz dwa się zagoją!!!

Elza ale fajne zdjęcia - super że ferie Wam się udały!!!!

Maltanka jak idzie remont - nad czym teraz myślicie? co meblujecie? ;-)

Karlitka ależ masz fajne dzieci - Gabi usypia norba - rewelacja :-D

Doczytałam trochę... a teraz doczytuję to ci dziś napisałyście:

Izka trzymam kciuki za PaWEŁKA OBY USZKA JUŻ BYŁY ZDROWE!!!!
co do ikea - na serio u nas to była wyprawa na calego :-D
U Ciebie też śliczne fotki w podpisie!!! chłopaki -przeurocze!!!

Maltanka
szkoda ale co się odwlecze to nie uciecze nie?

Anaconda
woow widzę że poszalałaś na zakupkach! :-) fajnie że weekend się udał

gon1a ja też trzymam kciuki oby inhalacje pomogły Maciusiowi!!!

Antuanet
fajnie że wyzdrowieliście!!!!
co do zakupów - a nazbierało się pierdołek pół busa :-D przyjedziesz to zobaczysz ;-)

Dobra, troszkę nadrobiłam... sorki za długaśnego posta - ale litości nie miałyście tyle produkować!!! :-D

Ja teraz zmykam nastawić obiadek.... muszę jakąś zupinkę ugotować - chyba zrobimy dziś ogórkową... a na drugie - jak zwykle nie mam pojęcia :baffled:

Madziarka u mnie tez ogórkowa wczoraj sobie cały gar nagotowałam :-) ale miałaś intensywne ostatnie dni!!! odpoczywaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madzieńka szkoda że przegapiłam czekoladową imprezę :-)

tak tak H mnie zainspirował tylko wprowadzę swoje poprawki hihi znamy sie aaa z 8 lat i czasami wykorzystuję jego przepisy hihihh

maltanka ja kupuję w tesco najcześciej :-) tam tez mają rozdrobniony ale jak sie doprawi i odparuje to jest dobry. Ale ja zazwyczaj kupuję liściasty w bryłkach i póżniej miksuję :-)

anetka czy to Ty pisałaś że ci skóra na rękach pęka ??? znalazłam rewelacyjny krem DOVE!!!!!! limitowana edycja na zimę!!! kosztuje 10 zł a działa cuda!!!! szukałam go długo bo kolezanka mi polecała i znalazłam dopiero w Realu a wszystkie drogerie obszukałam ;-)

Zadbaj o skórę zimą z nową limitowaną edycją kosmetyków Dove Winter Care | Magazyn Drogeria

to tyle bo Norb mi wisi na rękach ;-)

Witajcie.My dzisiaj po sniadanku pojechalismy na Chodzki na badania, ale tam z miejscem parkingowym to masakra!!! No ale 3 kolka i sie znalazlo:tak: Na badaniu krzyk niemilosierny, ale na szczescie Panie wprawione więc szybko bylo i dały rade mojemu siłaczowi. Teraz wyniki na wizycie a wizyta ... uwaga.... 29marca!!!:baffled: Teraz zjedlismy drugie sniadanie, a ja sie szykuje do pracy. Maksio dzisiaj z babcia urzęduje:-) A mi tak sie nie chce iść do pracy,ze szok!!! oj oj bedzie ciężko....:-:)-:)-(

Wiecie wczoraj lezymy z Maksiem wieczorkiem na łóżku i M mówi że one nie chce siostrzyczki tylko braciszka, a ja pytam się go a jak by on sie nazywal i uwagamaltanka on mówi Hubert;-) a ja pytam się go a jakby jednak była siostrzyczka to jakby sie nazywala a on mysli i mysli i mowi to by się nazywala "Braciszka":-D:-D:-D

Madziara to była parapetówka????

maltanka to jeszcze dzisiaj i jutro bedziesz miala luz...?;-)

anaconda ojj wszystko dobre sie szybko konczy....

Justyna gdzie WY????????????????????

Madzienka oj szkoda ze przegapilam takie super świeto czekolady!!!:baffled: pychaaaa..........

Karlitka a Gabi w przedszkolu?? poszła chętnie po feriach???

U mnie zupka już dochodzi... ale aż mi ślinka cieknie tak mi się jej zachciało :-D:tak:

Sunday mieliśmy znajomych - rodziców przyjaciela Julka z przedszkola -Gabrysia i moją siostrę z dzieciakami ;-) już kilka razy się z nimi tak spotykaliśmy, tylko wcześniej u nich bo u nas nie było miejsca... teraz naszły zmiany i pora było coś u nas zorganizować w odwdzięczeniu ;-)

Oby dzień w pracy szyko zleciał...

Nela męczy puzzle - ale nieźle jej idzie ;-) muszę jej tylko podpowiadać - o poszukaj teraz uszka itd - i właśnie skończyła układać maxi misia z 30 el. :blink:

Kurcze, mam wyjętą pierś z kurczaka - podpowiedzcie - co fajnego z niej zrobić??? może jakąś faszerowaną? :sorry2::sorry2:

sunday miłej pracy. A u jakiego lekarza byłaś z Maksiem? Z całego serca życzę małemu "braciszki":-)
madziara78 fajną imprezkę mieliście! Pewnie dzieciaki się wyszalały nieźle, nie chcę myśleć jak dom wyglądał po takiej gromadce...A z piersi nie wiem co bym zrobiła, ja często mielę i robię takie a'la pulpeciki w sosie, ale nadziewana też fajna...
madzienka gdzie zaginęłaś między papierami?
izka i co powiedział pan dr?skontaktowałaś się z nim?
talia a jak tam u Was ze zdrówkiem?
Ja mam lenia, niedobrze że tak od poniedziałku już. Zamówiłam zdjęcia przez allegro bo teściowa katowała,i powysyłałam zapytania o przyjęcie po chrzcie-tylko nikt mi nie odpisuje...No zobaczymy czy ktoś się odezwie...Ugotowałam ziemniaki, teraz stygną i mam zamiar zrobić kopytka z masełkiem bo Kuba lubi. A mała chyba się wyspała...

Załączniki

• DSC02131.JPG
    DSC02131.JPG
    55,2 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
reklama
Antuanet ależ ona ma śliczny usmiech.... cudności!!!!!

Moje kopytka też lubią, ale ja nie mogę jeść a jak zrobię to się nie powstrzymam :zawstydzona/y: więc poproszę mamę - niech zrobi za tydzień dla M. i dzieciaków jak ja będę w szpitalu.... ;-)

Madzieńka a Ty gdzie się podziewasz??? nawalili Wam dużo pracy?

Anaconda chyba odsypia :-p:-p hehe

A ja zasiadłam z kubaskiem cieplusiej herbatki...która chętna dołączyć???

Do góry