reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Iza zdrowka!ale fakt macie zapalenie i nie macie antybiotyku. oby te leki pomogly.:tak::tak::tak: widzialam przepis na buleczki na ostro, ojjj chyba to moje smaki:tak:;-)
Akwarium cudne, naprawde, podaj instrukcje:-)

Potrzebne:
słoik
plastelina
żyłka lub nitka
kartki, kredki, bibuła
farba niebieska

słoik taki co łapka do środka wejdzie, rybki wg uznania (im więcej czasu się im poświęci tym ładniejsze wychodzą - my mieliśmy godzinkę), można lepić z plasteliny lub (jak my zrobiliśmy) wyciąć z kartki i pokolorować. Przydałaby się żyłka do zaczepienia rybek (lepszy efekt) lub nić (jak u nas) i na plastelinie do spodu słoika przyklejamy (spód będzie górą) choć można też odwrotnie w sumie
można powycinać glony itp. jak nas wyobraźnia poniesie :-)

Gotowy słoik zakręcamy i malujemy na połowie "fale" niebieską farbą. Można (chyba) spróbować pomalować od środka, my nie mieliśmy czasu aby czekać aż wyschnie.
W sumie pomysł wpadł mi do głowy po pracach Karlity i Atali i dosyć na szybko było to robione, Karol zajął się glonami i rybkami a ja poskładałam do "qpy".
Pewnie jakby mu więcej czasu poświęcić byłoby jeszcze ładniejsze, na szczęście to tylko moje oko widzi niedoskonałości, bo Karol bardzo zadowolony ze swoich rybek.
A że kiedyś miał i okazało się że ma alergię na pokarm rybi to teraz cieszy się nowym nabytkiem podwójnie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Iza wydrukowałam sobie te Twoje babeczki, zrobię dziś na kolację i zobaczymy co wyjdzie:-) relacje zdam wieczorem:tak:

My właśnie pożegnaliśmy baaardzo miłych gości. Majeczko Beatko dziękujemy na wizytę. Mogłabym tak gadac i gadać :-) Maksio też smutny,że mu koleżanka poszła. :baffled: I pyta kiedy my pójdziemy do Was. :tak: Teraz krupniczek odgrzewamy, bo dość na dziś już słodkości.

Iza a jaki to mop?Bo ja dzisiaj swojego wykończyłam, a tzn. że złamałam kij (rdza go zjadła) a przy tym połamałam sitko w wiaderku...:zawstydzona/y: no bez mopa i ani rusz...
Dzięki za instrukcje, zrobimy napewno, może i w pracy wkorzystam pomysł:tak:

gon1a udanych zakupów:tak:

maltanka o prosze jak szybko, super, teraz możesz się polenić.:-D

karlita nie przesadzaj z tym moim wyglądem, jeszcze długa droga przede mną, no ale i tak mi miło, dziękuje za komplemet!!! 16 babeczek naliczyłas? ale prawda było super!!! :-p:-p:-p
Ale masz nianię, starsza siostra już się sprawdza!!!:tak::tak::tak:

mirosia wyprowadzacie się, ja myslalam ze to Twoje mieszkanie...:baffled: obyście szybko znaleźli coś fajnego:-)

maltanka to Twoj brat bedzie wynajmowal po Was mieszkanko???

Justynaa WY???

anaconda udanego wekendu???

Madziara a TY gdzie?????

Przyznać się która świętowała wczoraj dzień pizzy?!?!?!?!?:-p:-p:-p ja nie...

Witam popołudniowo :-):-)
Jak już Moniczka napisała byłyśmy dzisiaj z Mają na kawce i plotach :tak::tak: faktycznie Maja super się z Maksiem zintegrowała a kot był tematem nr jeden jak wracałyśmy :-):-) a potem mi zasnęła - jak to Maja w samochodzie :-D:-D:-D
Monika dziękujemy za gościnę i zapraszamy zapraszamy :tak::tak::tak:
Maltanka ja też pierwsze słyszę, to po was twój brat ma się wprowadzać? :szok::szok::szok: i nie ma to jak u mamy prawda :-D:-D
Mirosia o rany, ja też myślałam że wy własne mieszkanko macie :confused::confused: a co się stało że z tego wyprowadzać się musicie? :confused::confused:
Karlita to mówisz że we wtorek będę miała dużo do nauczenia na zumbie :szok::szok: oby tylko nie było takich tłumów jak ostatnio :szok::szok:
Przyznaję ja wczoraj pizzę jadłam :-D:-D a dzisiaj pierożki z lewiatana bo na gotowanie czasu nie było :-D:-D

iza jakie niedoskonałości, rybki super, super pomysł, a z tym pokarmem to mnie zaskoczyłaś, nie spodziewałam się, że można być uczulonym na coś takiego, a mieliście testy i w testach tak wyszło?

gon1a udanych zakupów, gdzie się wybierasz?

sunday, anaconda:-D wiedziałam, że anaconda nie będzie lepić plasteliny dzisiaj:-D:-D:-Dsuper, że kawka i ploty udane:tak: ps. Monia no jest taki pomysł, ale zobaczymy jak to wyjdzie i co z tego wyjdzie

anaconda
bo pomysł z mieszkaniem wczoraj wieczorem się pojawił to i nie słyszałaś;-) ps. prawda, prawda

Monia ja też nie świętowałam wczoraj z pizzą:-D

Ostatnia edycja:
A propos pizzy, wchodze na poczte, a tam reklama Telepizzy- "Pizza na walentynki w kształcie serca" :-D

anaconda a skad zamawialas? ja bym chetnie zjadla,ale jakos wszystkie te nasze pizze mi przestaly smakowac....:baffled:

mirosia to moze jak maltanki brat sie nie zdecyduje to akurat byscie mieli FAJNE mieszkanko :-)

Witam,

Izka zdrówka dla Pawełka, matko ale ten lekarz wynalazł u was chorób:baffled:lepiej skonsultować to z innym lekarzem:tak:. Akwarium super!!

Anaconda, Sunday super że spotkanko udane:-)

Sunday ja nie świętowałam dnia pizzy:no2::laugh2:

Maltanka wow szybko załatwiłaś urzędy:tak:, udanego wekendu!!:happy2:

Anaconda super że szykujesz się na wyjazd do mamy:happy2:

Gona poprawy nastroju życzę i zdrówka dla Maciusia

Ala podziwiam za chęci gotowania o północy:tak:,

Mirosia trzymam kciuki za szybkie znalezienie mieszkania:tak: myślałam że wy mieszkacie we własnym:baffled:

Karlita i długo tak spał Norbert?? To już masz dużą pomoc w domu:-D

Marta24 co tam u Was?

Misia gratuluję parki:-)

U nas nic się nie dzieje, spaliśmy do 8.30:zawstydzona/y:, potem śniadanko i spacerek, byliśmy na poczcie i wysłaliśmy kartkę na urodzinową dla prababci:tak:. Michał już po drzemce coś krótko spał:dry:, drugie pranie nastawiłam, jeszcze muszę spakować się a tak mi się nie chce:no:. Ja niestety jutro nie mam możliwości wyskoczyć na zakupy, bo nie mam komu Michała zostawić a z nim to wolę nie ryzykować wypadu do sklepu. Jedynie co to do rossmana przelecę się bo widzę że fajne promocje mają:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry