izka-mummy-to-be
szczęśliwa
Iza zdrowka!ale fakt macie zapalenie i nie macie antybiotyku. oby te leki pomogly.widzialam przepis na buleczki na ostro, ojjj chyba to moje smaki
;-)
Akwarium cudne, naprawde, podaj instrukcje:-)
Potrzebne:
słoik
plastelina
żyłka lub nitka
kartki, kredki, bibuła
farba niebieska
słoik taki co łapka do środka wejdzie, rybki wg uznania (im więcej czasu się im poświęci tym ładniejsze wychodzą - my mieliśmy godzinkę), można lepić z plasteliny lub (jak my zrobiliśmy) wyciąć z kartki i pokolorować. Przydałaby się żyłka do zaczepienia rybek (lepszy efekt) lub nić (jak u nas) i na plastelinie do spodu słoika przyklejamy (spód będzie górą) choć można też odwrotnie w sumie
można powycinać glony itp. jak nas wyobraźnia poniesie :-)
Gotowy słoik zakręcamy i malujemy na połowie "fale" niebieską farbą. Można (chyba) spróbować pomalować od środka, my nie mieliśmy czasu aby czekać aż wyschnie.
W sumie pomysł wpadł mi do głowy po pracach Karlity i Atali i dosyć na szybko było to robione, Karol zajął się glonami i rybkami a ja poskładałam do "qpy".
Pewnie jakby mu więcej czasu poświęcić byłoby jeszcze ładniejsze, na szczęście to tylko moje oko widzi niedoskonałości, bo Karol bardzo zadowolony ze swoich rybek.
A że kiedyś miał i okazało się że ma alergię na pokarm rybi to teraz cieszy się nowym nabytkiem podwójnie :-)
Ostatnia edycja: