reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Madzienka Tobie tylko robi się zimno, a mi jest zimno :zawstydzona/y: ale pocieszam się, że przyjdzie lato, upalne lato, i wtedy będzie przyjemnie posiedzieć w tych starych chłodnych murach :-p

idziemy się myć i próbować spać, aż mnie ciarki przechodzą na myśl o tym ile to czasu zajmie, ostatnio usypia po 1,5 godzinie :dry:

reklama
Krystianku Wszystkiego Najlepszego!!!

aneta jej dlaczego macie tak zimno macie dom nie ocieplony czy jak dlaczego tak wolno się nagrzewa?

elza ojeja ale zabawa była

madzienka mi też zimno się zrobiło jak przeczytałam anety posta

sunday super, że wizyta udana

Wszystkiego najlepszego dla Krystianka

aneta u mnie w mieszkaniu jest około 20 stopni a ja marznę, ogólnie jakiś taki zmarźluch jestem:tak:

atali, karlita ale piękne prace robicie z dzieciakami:-) ja ostatnio z Cypkiem wyklejaliśmy kolorowankę, bardzo mu się spodobało przyklejanie naklejek:tak:

elza uff wspólczuję Czarkowi, biedak mały. Ale macie tam fajną pogodę:tak:
sunday pokaż co tam na głowie wyczarowałaś:-)

Okej lecę trochę się poduczyć na jutrzejsze zaliczenie i zmykam potem jakiś film obejrzeć.
Dobrej nocki życzę BaBeczkom ;-)

Ola śpi, 55 minut usypiania, a ja jeszcze podłogi pomyłam, i siedzę z ciepłą herbatką z soczkiem.

maltanka dom jest bardzo stary, nawet jak dobrze nagrzejemy w dzień, to po nocy i tak spada, bo nikt w nocy nie podrzuci, okna mamy nowe, ale w dwóch pokojach na parapecie pod oknem zbiera się woda i zamarza, więc tam chyba nam też ciepło ucieka, na wiosnę Paweł ma tam piankę wpuścić, bo skoro zamarza to znaczy że tam jest spory minus

Witam się wieczorkiem:tak:
w bugi było fajnie...o tak...
bugi 193.jpgbugi 202.jpgbugi 213.jpgbugi 219.jpgbugi 232.jpg
tylko niestety tłoczno....ferie:wściekła/y::wściekła/y:
a ja dziś później,bo mąż kupił mi książkę i już się dorwałam:-D Tajemnice artystów i ich dzieł. Morto che parla - Kwiatkowski Paweł za 54,99 zł | empik.com

my zaliczyliśmy pierwszą noc bez dzieci - wczoraj maluchy pojechały do babci i dzielnie zostały... na początku byliśmy w pogotowiu - jak by trzeba bylo po któreś jechać ale chyba usnęły ;-) bo dziadki nie dzwoniły...
dzielne dzieciaki,brawa:tak:
Misia śliczne rysunki... moja Nela też uwielbia rysować - muszę Wam pokazać jakie piękne postaci tworzy... mają normalne buzie - z oczami uśmiechem i włosami no i oczywiście nogami :-D:-D
pochwal się,pochwal:tak:

misia ja mam wizytę 14 lutego, także już bliżej niż dalej.. ale jestem ciekawa kogo nosisz w brzuszku. Masz jakieś przeczucia??
to też już niedługo:tak:przeczucia...hmmm...wcześniej myslałam,że chłopiec ... teraz skłaniam się ku dziewczynce...więc takie przeczucia, że:-Di sama nie wiem,co bym wolała...parkę mieć fajnie, ale z drugiej strony z dziewczynką mam doświadczenie,wyprawkę i tyle jest fajnych ubranek:-Dwięc co będzie,będzie dobrze:tak:

a mieliscie gwarancję tylko na rok...my na 5 lat...sprawdż dokładnie umowę...
u nas na 3 lata,ale chyba muszę tam napisać pismo, bo telefony nic nie dają:angry:za to z Empiku w końcu nam oddali kasę za zły kubek:tak:

co mnie tak wkurzyło, to tu wolę nie pisać, bo nie wiadomo kto to czyta, ale to jak długo będę zdrowa stanęło pod znakiem zapytania, bo ktoś chory ma zmiar przyjechać:angry: a mnie dzisiaj pierwszy dzień nie boli gardło:crazy:
ojej,broń się wszelkimi możliwymi sposobami...nawet niech się obrażają...w końcu chodzi o dobro córeczki:tak:

Mam takie pytanko do Was, bo Cyprian mleka modyfikowanego nie pije w zasadzie od jakiegoś 8-9 m-ca życia, po prostu mu się odwidziało (oczywiście konsultowałam to z lekarzem ale kazał być elastycznym i dostosowywać się do dziecka), zastępuję mu to innymi produktami mlecznymi-kaszki, jogurty, sery białe i żółte, ale teraz tak się zastanawiam, czy można dziecku w takim wieku zacząć dawać zwykłe mleko krowie? Chodzi mi np o jakieś kakao, płatki z mlekiem, płatki ryżowe czy inne rzeczy na mleku- robić ze sklepowym krowim czy kupić modyfikowane?
hmmm....my od czasu do czasu pijemy krowie:sorry2:czy to kakao czy np.do zupy ogórkowej jak zabraknie jogurtu;-)z tym,że moja panna jak widzi twarożek czy żółty ser (z wyjątkiem tego na pizzy:dry:) z daleka krzyczy nie i ucieka...więc z nabiału, poza kaszką, wypije czasem 50ml mm, czasem ruskie lub naleśniczki (ale serek cienko i z utartym żołtkiem:baffled:)...w sumie ma niewiele...dlatego też podsuwam je czasem i krowie:blink:serki typu Bieluch,wiejski czy inne odpadają:wściekła/y:zresztą nawet mojej domowej czekolady nie chciała nawet spróbować...zobaczyła,że to nie kostka i nie było siły:no:

Dziś nocka lepsza nieco, choć mały miał temperaturę przez nockę i najlepiej spało mu się na mnie więc ja wyspana średnio jestem.
Dzwoniłam do lekarza aby go zobaczył ale chyba na ferie pojechał (Karlitka wiesz coś o tym może?)
Z przeciwbólowców daję Nurofen forte (bo mniej trzeba wypijać) lub Eferalgan w czopkach, ale staram się nie za często. No i smaruję Calgelem dziąsełka.
biedny Pawełek:-(
właśnie mi coś w piecu wybuchło :szok:

jakaś blacha ze ściany od kominna wypadła, a siwo ojojojoj, ale nic dziwnego jak piec rozbuchany na maxa
współczuję takich przeżyć:szok:

Anetko, zakupy owszem lubię i ostatnio nawet przyszalałam:zawstydzona/y: i nie żałuję, bo każdy zadowolony, Pablo ma krzesełko FP do karmienia, chłopaki też o kilka drobiazgów bogatsi. W końcu załatwiłam sprawę odszkodowań po naszych wypadkach i to pozytywnie;-):tak::-). Oczywiście trochę odłożyłam na rozmnożenie, żeby nie było że rozrzutna jestem;-):-D.
no i tak powinno być....każdy na coś się załapał i jeszcze zostało:-D
cudo:tak:
haha atali, karlita widzę dzisiaj zwierzaczkowy dzień, u nas dzisiaj papugi były, siedzą sobie na koszyczku a jest ich 7 czy 8:-D jutro rybki robimy:tak:
pokaż je i zdradź jak się robi:tak:

hej dziewczyny....
czytam was trochę ale nie bardzo mogę odpisać bo moje dziecko chce bajki oglądać przez internet....
chciałam tylko powiedzieć że moje dziecko ma fantastyczną pamiatkę z Krynicy mianowicie fioletowe oko.... wczoraj tak się wygłupialiśmy w pokoju że walną o łóżko... nie wyglądało to groźnie ale okazało się ze tam jest taka drewniana belka i jak przyładował to od razu wyskoczyły siniak.... masakra
życze miłego wieczorku.... pozdrawiam nadal z Krynicy

p.s dzisiaj było genialnie ciepło....słoneczko świeciło pojechaliśmy na Jaworzynę tam było tylko -4 stopnie... aż się chciało spacerować
oj,współczuję takiej pamiątki:-(swoją drogą ja tydzien temu nabiłam sobie siniaka na udzie i do tej pory jest filoetowo-żółty..a jeszcze wczoraj bolał:szok:co jutro se pomyśli gin:rofl2:
Motylla wszystkiego najlepszego dla Krystianka :tak::tak::tak: niech zdrowo rośnie i wspaniale się rozwija :tak::tak:

v5fg91.jpg
dołączam się do życzeń:tak:
spadam bo Norbet na mnie WARCZY autentycznie .... :szok::szok::szok::szok::-D
:-Dmusisz to nagrać;-)
Witajcie, ja po relaksie u fryzjera. Długo to długo ale efekt jest, no i lubie patrzec na zmiany kobitek :-) No i gadanie gadanie:-D Po powrocie nawet teściów mi walneła komplementa!!!! :tak::tak: Maksio wybawiony-teraz siedzi ogląda bajki.
pokaż się
:tak:

Sto latek dla Krystianka!

Madzienka, dzwoniłam, w końcu załączył telefon i jak myślałam jest na feriach, ale powiedział mi co podawać, On od poniedziałku jest na miejscu, mam nadzieję, że nic poważnego się z tego nie wykluje.

Atali, Karlita świetna zabawa musiała być przy tych pracach, a mnie wpadł pomysł na inne akwarium, jak zrobię je z Karolem to Wam pokażę. Ja bardzo lubię tak spędzać czas z Karolem mam nadzieję, że Paweł też będzie plastyczny i z nim będziemy się tak bawić :-)

Atali dzięki za telefonik, niestety musiałam ponosić Pawcia trochę, ale teraz śpi koło mnie.
Od dwóch dni sypiam z nim na dole, bo po pierwsze żal mi Go strasznie, a po drugie P pracuje po nocach, a że Jego biurko i książki w sypialni to my przenieśliśmy się na dół. Trochę mi z tym źle, że sypiamy osobno, ale przynajmniej Pawełek spokojniejszy sen ma.

A... pochwalę się Wam, mężuś zabiera nas na weekendzik do:Hotel DUO**** - - Janów Lubelski, takie małe zadośćuczynienie za nieobecności w weekendy, pierwszy wolny jaki ma to w marcu i właśnie wtedy jedziemy, a ja już się nie mogę doczekać. Oby dzieciaki zdrowe wtedy były, bo zamierzam cały dzień w basenie przesiedzieć :-)

U mnie juz wszyscy śpią i ja zaraz się kłade.

Co do fryzury ro niewiele sie zmieniło, odświeżyłam kolor-troszkę jaśniejszy jest. Nie obcinałam z długości. Więc nie ma co pokazywać... myslalam zeby cos zmienić,ale jakos nie odwazyłam sie. Zapuszczam :tak:

misia widać że była super zabawa:tak:
To jutro czekamy na wiesci!!!!!!! :happy::happy::happy:

reklama
Moje malutkie już spi, dzisiaj coś długo mu zeszło z zaśnięciem. Mam nadzieję że ta noc minie nam spokojnie:tak:

Iwonka trzymam kciuki za jutrzejszy egzamin

Anetka gratuluję Oli za samodzielne jedzenie:-)

Misia super zdjęcia z Bugi:tak:

Eliza ojej:szok:biedny Czaruś:-(

Sunday super że wizyta u fryzjera bardzo udana:-)

Talia co u Was?????

Anaconda
jak tam Maja stęskniona za rodzicami i zabawkami??

Ja jeszcze czekam na telefon i też zaraz kładę się do łóżeczka.

Dobranoc:-)

Do góry