reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Dzień dobry...ja już od 7.30 piszę tego posta...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ja już po zebraniu...dzisiaj było śmiesznie..:-D

Jula oczywiście w przedszkolu:-)

ale super że na zumbie było tak fajnie....

Wpadam i ja na chwilę bo zaraz trzeba zaliczyć ostatnią noc bez dziecka :-p:-p;-);-):-D:-D
Zumba dzisiaj rewelacja - bardziej się napociłam niż ostatnio :-D:-D ale też fakt było dużo dziewczyn - oj dużo :szok::szok:
Dobra zmykam spać chociaż po tym kręceniu boczkami to jakiegoś przypływu energii dostałam :szok::szok: oj będzie się działo :-D:-D:-D:-p:-p

Madzienka tak, jutro przywozimy Maję :tak::tak:

Anaconda i jak udała sie nocka...bedzie jakis jej owoc:zawstydzona/y::-p

czyli jutro moja motywacja nie jedzie...:sorry2:

no to z oknem po ptakach bo to troche wiecej niz rok:angry:

a mieliscie gwarancję tylko na rok...my na 5 lat...sprawdż dokładnie umowę...

my zaliczyliśmy pierwszą noc bez dzieci - wczoraj maluchy pojechały do babci i dzielnie zostały... na początku byliśmy w pogotowiu - jak by trzeba bylo po któreś jechać ale chyba usnęły ;-) bo dziadki nie dzwoniły...

Ależ mam ciszę w domku, i super wieczór panieński za nami :-D:-D:-D wiecie, na serio można spokojniej posiedzieć pooglądać filmy... nie martwiąc się że jutro z rana dzieciaki mnie pobudzą - normalnei inny komfort wypoczynku :-)

Madzieńka i jak Jula po zabawach u babci? jak jej oczko?

ale super...babcia na pewno dała radę...ciekawe kiedy zadzwoni po Was:-D:-Di nie dlatego że dzieciaki beda chciały...

u babci oczywiście że super, a oczko raz lepiej, raz gorzej...dzisiaj kupuje maść(bo cos do apteki ostatnio nie mogłam dotrzeć)i mam nadzieje że pomoże....

Sunday jak Maksio i Wasza nocka??

Iza jak Wasza nocka??

reklama
Witajcie, Dzieki dziewczyny u nas troche lepiej, a tzn. gorączki nie ma cała noc spokojna. Ale biegunka nadal jest:( enterol i elektrolity przemycam w herbatce, wiec mam nadzieje ze jutro bedzie juz lepiej. :tak:
Ja dzisiaj juz pranie wywiesiłam, mieszkanko wstępnie ogarnełam bo dzisiaj nalot/wizyta teściów. :happy:

maltanka Maksio cały czas gada o Hubercie!!! :tak::tak::tak:

Justynka wstaliście???

anaconda jak tam nocka? to teraz czekamy na jakieś "skutki"!!! :tak::tak::tak:

Madziara o to fajną nockę mieliście :tak: cisza spokoj....

Madzienka tzn ze z Juli oczkiem wszystko dobrze?

gon1a o masz to jednak?no ale jak mus to mus....

mirosia co cie tak wkurzylo, w Twoim stanie nie można się denerwować!!!!Spokój spokój jeszcze raz spokój!!!:tak:

Emilia jak Ty się masz????

Marta współczuje problemów z autem! Jak nocka?

Heloł BaBeczki.
Dzięki za pytania o nockę - bardzo owocna..... w chlebek i już nawet rozwieziony autkiem M. ale cicho bo kierownik się dowie;-). Obskoczyłam Rossmana i mają dużo produktów CENA NA DO WIDZENIA( maseczki po 1,20zł, wafelki Hipp ryżowe po 2zł i napoje Gerber po 2,49 i kilka innych rzeczy.
Madziarka, korzystaj z ciszy i ciesz się nią bo później nie będzie kiedy;-):tak:.
Gonia, mam nadzieję że uda się Wam znaleźć jakiś bliski wolny termin na fundusz i zabieg się odbędzie.
Sunday, to w jednym słowem w Perfekcyjną Panią Domu się zamieniłaś;-);-).
Mam nadzieję że maluchy dały pospać mamusiom;-):tak::-).
Zmykam bo Pablo z porannej drzemki wstał.

Witam i ja :-):-)
Dopiero co wstałam ale musiałam jakoś wykorzystać ten ostatni poranek :-D:-D
Muszę dzisiaj do przedszkola podskoczyć i zobaczyć ile to zapłacić trzeba bo do 10 jest termin a przy okazji zapewne biedronkę zahaczę i tyle będzie na dzisiaj :-D
Madziarka fajne uczucie tak iść na luzaka spać bo się wie,że nikt z rana budził nie będzie prawda? :-D:-D:-D korzystaj póki możesz i ciekawe ile twoje dzieciaki posiedzą u dziadków :tak::tak:
Madzienka no niestety ja jutro odpadam, chyba ze zrobię tak jak ostatnio rozmawiałyśmy z Marzenką - położę Maję spać a sama wyjdę :-D:-D;-);-) Kupuj maść i wyleczcie oczko raz na dobrze :tak::tak:
Gon1a jednak nie udało się ominąć wycinania :-:)-( dzwoń pytaj może uda się szybciej załatwić termin zabiegu :tak::tak:
Sunday przemycaj, przemycaj specyfiki niech unormują brzusio Maksia :tak::tak: to co? do końca tygodnia masz wolne? :confused::confused:
Mirosia szkoda życia na nerwy ;-);-)
Maltanka to co? Dzisiaj ciąg dalszy zabaw samochodami, mnie chyba czekają wieczorem zabawy konikami :-D:-D

hej mamusiaczki :-)

wczorajsza zumba powerowa :-) tylko nie było jak machać rękami bo zaczepiało sie o osobę obok ;-)
ale i tak było czadowo :-)

Iza jak nocka ?? pospałaś trochę ?? dajesz coś Pawełkowi od bólu ???

Madziarka oj jak mi się marzy nocka bez dzieci hihihihihhi fajnie wam fajnie ;-)
fasolka przepyszna :-)

maltanka co dzisiaj ??? wczoraj kupiłam Gabrysi talkie nożyczki ze wzorkami i wycina szlaczki ;-) I chyba zaczniemy robić jakąś walentynkę dla tatusia ;-)

aktualnie Gabi wykleja kolorowanki plasteliną ;-)

mirosia 10 wdechów ;-) zazkaz przyjeżdzania z infekcjami!!!!! na gardło szybko tantum werde, duzo herbaty z sokiem malonowym albo miodem i cytrynką :-)

sunday
oby Maksiowy szybko przeszła biegunka dobrze że pije ci te elektrolity!!

lecę do dzieciaków bo N zabiera kolorowanki Gabi ;-)

Witajcie dziewczyny:tak:

Z rana w pracy, ale lecę zaraz na jakąś kawkę cieplutką.
Mam takie pytanko do Was, bo Cyprian mleka modyfikowanego nie pije w zasadzie od jakiegoś 8-9 m-ca życia, po prostu mu się odwidziało (oczywiście konsultowałam to z lekarzem ale kazał być elastycznym i dostosowywać się do dziecka), zastępuję mu to innymi produktami mlecznymi-kaszki, jogurty, sery białe i żółte, ale teraz tak się zastanawiam, czy można dziecku w takim wieku zacząć dawać zwykłe mleko krowie? Chodzi mi np o jakieś kakao, płatki z mlekiem, płatki ryżowe czy inne rzeczy na mleku- robić ze sklepowym krowim czy kupić modyfikowane?

Widzę, że zumbowe poczynania w miarę udane gdyby nie tłok;-)

anaconda jak tam ostatnia nocka, owocna:biggrin2:?
Marta1981 a u Ciebie jak? pospałaś chociaż?
Iza współczuję nieprzespanych nocek, oby ząbki szybko wyszły;-)
gon1a moi znajomi ostatnio mieli zabieg z wycinaniem migdałka i czekali chyba około miesiąca-taki jednodniowy, szybko poszło, dla lekarzy to rutyna. Obyście Wy nie musieli długo czekać.

Piszę tego posta od godziny, ale ciągle jest coś do zrobienia w pracy.

Mirosia a nie możecie jasno sprawy postawić że dopiero skończylaś antybiotyk i jesteś osłabiona więc jak ktoś troszkę chory jest to lepiej żeby darował sobie przyjazd? :baffled: szkoda że ludzie nie są domyślni i nie pomyślą że zarażają innych w takich sytuacjach... :zawstydzona/y:

Karlitka zostało ci jeszcze fasolki? to przyjadę :-D;-)

Sunday oby Maks szybko poradził sobie i z biegunką

Marta super że mąż ci pomaga przy rozwózce - a jak samochód - działa czy nadal coś mu dolega?

Iwonka mnie uprzedziła spotem :-)
Iwonka wiesz - moje też modyfikowanego nie piły... mleka długo też nie chciały - choć Julkowi próbowałam dawać - dopiero w przedszkolu nauczył się pić kakao i kawę inkę :-) ale jak dajesz jogurty, danonki sery itp to myślę że nie masz co się martwić...
Mleko możesz spróbować - w malutkiej porcji podać przegotowane ostudzone - i zobaczyć jak zareaguje brzuszek... jak się nic nie będzie działo i małemu posmakuje to myślę że możecie spokojnie pić :-)

My zaraz wybywamy na zakupy... miłego dnia więc życzę jak bym nie zajrzała przed wyjazdem ;-)

Ostatnia edycja:
z mlekiem krowim trzeba uważać bo nie każdy brzuszek je toleruje np moja Gabi zasadzie jadła wszystko ale po mleku krowim bolał ja brzuszek dopiero w sumie od niedawna nie ma takich problemów gdy zje cos na mleku. Ale ona w sumie do 1,5 roku była na modyfikowanym ;-)

madziarka a zostało zostało zapraszam :-)

i już mnie ciągną za rękę ... Norb jakis marudny znów zęby dają popalić .... dzisiaj od 3 sie kręcił i spac nie mógł ... obudziła Gabi która stwierdziła że już sie wyspała ;-) i że chce bajkę i że jest głodna .... padła dopiero koło 5tej ....

reklama
Witajcie,
Teraz tylko na chwilkę, Paweł śpi ale i ja chyba się położę.
Dziś nocka lepsza nieco, choć mały miał temperaturę przez nockę i najlepiej spało mu się na mnie więc ja wyspana średnio jestem.
Dzwoniłam do lekarza aby go zobaczył ale chyba na ferie pojechał (Karlitka wiesz coś o tym może?)
Z przeciwbólowców daję Nurofen forte (bo mniej trzeba wypijać) lub Eferalgan w czopkach, ale staram się nie za często. No i smaruję Calgelem dziąsełka.

Dobrze, że Karol zdrowy i w przedszkolu, bo nie dałabym rady. A w sobotę przyjeżdża po Niego ex i zabiera na tydzień, mają jechać na narty. Fajnie dla Karola, a i my będziemy mieli „półferie”, nie trzeba będzie rano wstawać i Go do przedszkola wozić.
Ale żeby miło nie było to mojego mężusia rozkłada, kurcze już mogłoby się to choróbsko wyprowadzić od nas.

Iwonka07
w Polsce jest taka tendencja, że niby do 3go roku życia nie powinno się podawać mleka krowiego, w sumie nie wiem dlaczego. Jak mieszkałam w Anglii to półroczne dzieciaki już pijały mleko krowie i nic im nie było, a ja Karolowi zaczęłam po ukończeniu roku dawać zwykłe mleko. Też nie chciał modyfikowanego, więc dostawał kakao.

Choć jak pisze Karlita, trzeba uważać i sprawdzić reakcję, jak nic się nie dzieje to śmiało można podawać :tak:

Sunday zdrówka dla Maksia i obyś Ty uniknęła choróbska.

Anaconda nocka upojną była ?

Madziara78 takie poranki są cudowne, ciesz się chwilą i spokojem :biggrin2:

gon1a oby wolny termin szybko się znalazł, a swoją drogą nawet za prywatny zabieg to strasznie wysoka cena

Do góry