reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

madzienka zdrówka dla Julki oby to nie wirusówka
mirosia niezły Twoj Olek widzisz dziecko wiedziało kiedy mamie znalezc zajecie,
ja tez do nie dawna miałam stara lodówke taka mala i Asia ciagle w niej siedziała dosłownie a teraz mamy taka 1,65 m i mimo ze zamarazalnik jest u dolu to tez otwiera i serkow zawsze szuka jeszcze nic nie rozwaliła, ale .....
teraz najlepszy czas na dogadzanie sobie z ciasteczkami :-D tylko czy bokiem nie wyjdzie
a no zapraszam moze w sobote??
aneta ja kiedys tez miałam tak zimno w domciu ale da sie przezyc tylko trzeba sie ciepło ubierac no i zdrowiej

reklama
No to i ja zaglądam z popołudniową kawką, ja nie wiem czemu wy tak narzekacie bo ja jakoś specjalnie nie odczuwam,żeby taki duży mróz był, może dlatego,że słoneczko świeci a dla mnie jak już świeci to dobrze jest :tak::tak:
Zakupy zrobiłam jutro będę krokiety Emilkowe robiła :tak::tak: a żeby mieć mniej roboty to już dzisiaj farsz naszykuję :tak::tak:
Do Mai dzwoniłam, ma się dobrze, podobno chce zostać do czwartku ale już się wypytywała czy my na niedzielę pojedziemy do niej :-D:-D a my z Jackiem wczoraj rozmawialiśmy że jak będzie chciała zostać to weekend spędzamy w Lublinie i nie wychodzimy z łóżka :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D
Madzienka podobno jakiś wirus panuje i właśnie objawia się biegunką i wymiotami (tak mi mówiła sąsiadka która ma synka w wieku Mai) :tak::tak:
Aneta moja ciocia też się hartuje i u niej w domu zawsze 19-20st.C góra i jak ja tam jadę w zimie to już wiem że wełniany sweter trzeba wziąć :-D:-D dobrze,że Olci kupki się normują :tak::tak: a dajesz jej ten lactulosum czy tylko te probiotyki co lekarz ci przepisał? :confused2::confused2:
Talia moja Maja to w wieku Gabrysi uwielbiała przeglądać gazety typu "Mamo to ja" godzinami potrafiła tak spędzać czas i po swojemu czytać :-D:-D paróweczki dzieci uwielbiają :tak::tak:
Justyna panicz nie chce chodzić :-D:-D:-D no nieźle dziecko wychowujesz :-D:-D
Marta nie poddawajcie się chorobie, nie wiem czy znasz słynną bb-ową nalewkę czosnkową jak nie to polecam zrobić i dzieciakom dawać - od razu ich na nogi postawi :tak::tak:
Maltanka odrywaj się od tego torta i z kawką zasiadaj do kompa :-D:-D
Sunday a ty co się nic nie odzywasz? Upolowałaś jakieś fajne buciki? :confused::confused:

Dzięki za kciuki!!!

Powyklejałam z Gabi ale ona woli wszystko odklejać więc na razie bbędziemy się w tym rozkręcać.
Popijam kawę i delektuję się ciszą:cool2:.Michał śpi od dwunastej, ale coś zaczyna sapać mam nadzieję że przynajmniej z półtorej godziny prześpi:tak:. Nasz spacer trwał 15 min, bo nie chciało się paniczowi nóżkami przebierać tylko na rączki chciał. Obiad już mam zrobiony, dzisiaj krokiety po węgiersku:rolleyes2:.

Talia ekstra że Gabrysia zasmakowała w parówkach:-)Jakie kupujesz?? Trzymam kciuki za Z:-)
.
Jak pospał Michałek?Cóż to za krokiety? a parówki mam berlinki

Anaconda
moze uda się wam z J poleżeć w łóżeczku:-pPowodzenia z krokietami.

mirosia u nas jajaką też schodzą szybciutko i dlatego ja każde szanuję bo teraz kury w te mrozy nie chca znosić. a my też takie wiejskie kupujemy
Aneta dzięki za gazety, jak się spotkamy to skorzystam, a Ola po czym te kupy Ci już ładnie zaczęła robic?

madzienka jak Julka?

Anaconda może masz ochotę jutro rano mnie do pracy zawieźć to wtedy przekonasz się co to mróz:-D:-D
u nas biegunki nie ma ale coś ją męczy...zaraz zbieramy się do lekarza...bo przepisałam się na wcześniejszą godzinę:tak::tak:

fiu fiu cały weekend w łóżku:zawstydzona/y::-pto się będzie działo....niech Majeczka zostanie u babci

Maltanka kiedy urodziny Hubercika robicie....jaki w tym roku torcik szykujesz???zdradzisz nam...

Sunday jak humor??kto Cie wczoraj tak zdenerwował....idziesz dzisiaj na zumbę???

Talia na razie śpi...zaraz zjedziemy do lekarza....

anaconda zdecydowanie ci za dobrze, ja bzika z moimi dostaje, najgorzej ze tak sama siedze, nawet na spacer wyjsc nie moge, a co to za nalewka???? a lozko macie wytrzymale:-):-):-):-):-)

anaconda daję jej tylko to co lekarz zapisał, weekend zapowiada się u Ciebie łóżkowy :-D i dobrze, korzystajcie jak macie możliwość, może później bocian coś przyniesie :laugh2:

gon1a tylko że ja nie lubię siedzieć w domu poubierana w swetry, jakoś mi tak nie pasuje

mirosia oby udało Ci się z autem :tak:

Justyna długo Michał pospał?

talia daję jej debridat i Bio Gaja

Ja ledwo położyłam spać Olę, myślałam że wyjdę z siebie, wczoraj nie poszła spać w dzień i była nie do wytrzymania po południu, dzisiaj za to miała problemy żeby zasnąć, 1,5 godziny się kręciła i stękała, gryzła poduszkę, podejrzewam że to zęby ją tak bolą, bo cały czas czekamy na 3.

my dzisiaj tworzyliśmy plastelinowe pingwinki i wyklejaliśmy witraż z imieniem Hubert:tak:
poczytaliśmy książki i młody śpi, a ja z kawką

przyszedł nam inhalator!!!!! już dzwoniłam do naszej P. dr. żeby nam coś przepisała:tak:

aneta
a nie możecie sobie napalić?

anaconda nie nie nie ty twingusia odpalaj bo my mamy plany:tak: a bez niego ani rusz:-D jestem jestem z kawą

marzenka i jak po szczepieniu

mirosia ja jaja chętnie przyjmę:tak: mówię poważnie bo właśnie muszę kupić

talia a no torta, torta, super, że Gabi parówki posmakowały

madzienka tej wody to bym raczej nie podejrzewałam, u mnie kiedyś stała (Hubert już jej nie pił) i zero zmiany smaku czy zepsucia dobrze zakonserwowane są

marta weź nie żartuj będę musiała coś kombinować z tymi barwnikami, może galaretka

justyna a jednak wyszliście na spacer

Maltanka dostałam olśnienia przy kuchni:-Dmi kiedyś takie babki mówiły ze barwniki to można kupić w cukierniach tam mają, warto zapytać czy jakaś nie sprzeda;-)

Anaconda oj to gorący weekend przed Wami:laugh2::-p, może i Ty powiększysz grono naszych brzuchatek:laugh2::laugh2:

Anetka Michał spał 1,5 godzinki:tak:, a Ola dalej śpi czy już bryka?

Talia kiedy wyniku z egzaminu Z??

Mirosia Talia
farsz do krokietów jest z mięsem mielonym papryką i pomidorami. Dzisiaj pierwszy raz robiłam je, jestem ciekawa czy dla J zasmakują

reklama
my już po wizycie....na szczęście wg pani doktor to tylko zatrucie...nic niepokojącego w brzuszku nie słychać...
ale ja już byłam prawie pewna że Jula wraca do zdrowia jak w samochodzie jadąc do lekarza zażyczyła sobie kalafiora:-D:-Da wcześniej nawet bułki nie chciała dotknąć...więc uffffff
oby tak zostało...humor jej wrócił i mówi że brzuszek już nie boli...

Mam też wynik z wymazu z oczka Julci....nic nie wyhodowali, to chyba dobrze...jutro zadzwonię do okulistki i skonsultuję z nią ten wynik...

przyszedł nam inhalator!!!!! już dzwoniłam do naszej P. dr. żeby nam coś przepisała:tak:

madzienka tej wody to bym raczej nie podejrzewałam, u mnie kiedyś stała (Hubert już jej nie pił) i zero zmiany smaku czy zepsucia dobrze zakonserwowane są

Maltanka pisz co Wam przepisała...bo my na katar inhalujemy się solą morską....

a co do wody to uwierz że ta popsuła się jest mętna i niezbyt smaczna chcesz to mogę Ci ją pokazać...:laugh2: ;-)

ponawiam pytanie o tort urodzinowy dla Hubercika...zdradź co tworzysz i kiedy planujecie imprezkę???

Do góry