reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie
madziarka śliczne maleństwo, niech sobie zdrowo rosnie!:tak:
izka super dzieła:tak:
anaconda oj to trzeba czs bez dziecka jakos konkretnie wykorzystac:tak:;-)
marz zdrówka dla babci:tak: a Julki nie wysyłam do przedszkola, za zimno, niech sobie w domu posiedzi skoro ma kto z nią zostac:tak: miala isc w piatez, zeby zaniesc cukierki urodzinowe, ale zaniesie innym razem:tak:

A ja jeszcze jutro i znów dzien wolny:-):-) uwielbiam takie tygodznie, potem zaległy urlopik sie wykorzysta i jakos minie:-D:-D

reklama
witam i ja

znowu podczytywała, całe popołudnie,a le czasu na pisanie zabrakło, bo Kola ciagnie do zabawy:tak::tak:

madzienka dobrze, że oczko Julci juz lepiej wygląda, czekamy zatem na wyniki badania,o by tonie było nic groźnego:tak::tak:

madziara super zdęcie, ciesze się że wszystko jest ok:tak::tak:

anaconda to macie wolną chatę;-);-) może chcecie Kolę na trochę??????;-);-)

atali brawa dla Szymusia za postępy:tak::tak:

talia trzymamy kciuki za egzaminy:tak: :tak:

Ostatnia edycja:
Madzienka, nagany się boję i już się poprawiam:-):-)

talia, ja dorastałam w przekonaniu, że beztalencie jestem, a jak na studiach mielimy taka super babeczkę, artystke, która pokazała nam jak z niczego zrobić coś, to teraz wiem, ze nie ma na świecie beztalęć;-):-) a dzieci to zaodowolone jak mogą kleić wycinać. Ja zaczynałam od tego, że wycinałam Tymkowi jakieś elementy - typu chmurka, kwiatek, drzewo z kolorowego bloku technicznego ( żebu mu na poczatku było łatwo klejem smarować i przyklejaliśmy na kolorowa kartkę z kartonu. Maltanka mi przypomniała, o bałwankach - prosty można zrobiić z płatków kosmetycznych, guziki z pieprzu, garnek na głowe i marchewkę z kartonu;) i tez na kartke z bloku technicznegoChyba jutro takiego z Tymkiem zrobie;) Tylko tatę o kawałek patyka poprosimy, żeby jeszcze miotłę miał;)

marzenko, własnie, wczoraj czytałam... zdrówka dla babci.....

Mandziula, super, że zabawa udana choinkowa udana:) a jak Twój palec? :)

Ostatnia edycja:

Misia to Natalka już kojarzy co to Bugi :-D:-D moja Maja jak gdzieś w pobliżu przejeżdżamy to też zawsze mówi,że tu jest sala zabaw :-D:-D
A ja nadal za prasowanie się nie wzięłam :-D:-D
ano już wie:-Djak prasowanie?:-p
Olek demoluje pokój, ale przynajmniej się zajmuje, a ja jakaś zdechła jestem, spać mi się strasznie chce i zimno mi się zrobiło z tego rozespania. Chyba walnę sobie drugą kawkę bo jestm wypluta strasznie.. Tylko szkoda, że żadnej czekoladki nie mam do niej:-p poszukam jeszcze po szafkach, chyba jeszcze są jakieś mikolaje czekoladowe ze świąt:-p:-p ale najchętniej to bym zjadłą czekoladę truskawkową wedla mniam:-p
znalazłaś mikołaje?:-Dmała Marzenka się odezwała?
talia, ja dorastałam w przekonaniu, że beztalencie jestem, a jak na studiach mielimy taka super babeczkę, artystke, która pokazała nam jak z niczego zrobić coś, to teraz wiem, ze nie ma na świecie beztalęć;-):-) a dzieci to zaodowolone jak mogą kleić wycinać. Ja zaczynałam od tego, że wycinałam Tymkowi jakieś elementy - typu chmurka, kwiatek, drzewo z kolorowego bloku technicznego ( żebu mu na poczatku było łatwo klejem smarować i przyklejaliśmy na kolorowa kartkę z kartonu. Maltanka mi przypomniała, o bałwankach - prosty można zrobiić z płatków kosmetycznych, guziki z pieprzu, garnek na głowe i marchewkę z kartonu;) i tez na kartke z bloku technicznegoChyba jutro takiego z Tymkiem zrobie;) Tylko tatę o kawałek patyka poprosimy, żeby jeszcze miotłę miał;)

brzmi fajnie:tak:ale beztalencia są....ja:zawstydzona/y:zero pomysłów:-(

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...ka_nie_zyje__Noblistka_zmarla_po_dlugiej.html W.Szymborska nie żyje :-(
Kot w pustym mieszkaniu

Umrzeć - tego nie robi się kotu.
Bo co ma począć kot
w pustym mieszkaniu.
Wdrapywać się na ściany.
Ocierać między meblami.
Nic niby tu nie zmienione,
a jednak pozamieniane.
Niby nie przesunięte,
a jednak porozsuwane.
I wieczorami lampa już nie świeci.

Słychać kroki na schodach,
ale to nie te.
Ręka, co kładzie rybę na talerzyk,
także nie ta, co kładła.

Coś się tu nie zaczyna
w swojej zwykłej porze.
Coś się tu nie odbywa
jak powinno.
Ktoś tutaj był i był,
a potem nagle zniknął
i uporczywie go nie ma.

Do wszystkich szaf się zajrzało.
Przez półki przebiegło.
Wcisnęło się pod dywan i sprawdziło.
Nawet złamało zakaz
i rozrzuciło papiery.
Co więcej jest do zrobienia.
Spać i czekać.

Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
ze tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach.
I żadnych skoków pisków na początek.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry...wstawać spioszki na dworze mega zimno wiec witam się z cieplutka herbatka..dzis na termometrze w samochodzie miałam -20,5:sorry:

a moja Jula cos dzisiaj narzekała na brzuszek i mówiła że jej niedobrze:eek:więc zostawiłam ja z mamą i zwalniam się....bo mama idzie do pracy...

witam
mroz solidny jakos dotarłam do pracy brrrr
mirosia masz racje niech sobie sam rodzi masz racje
:-D moja Asia miałą byc Alicja ale w domu Pawła nawoili na Joanne a on nie wiedział ze to po mojej babci bo mowil ze by sie nie zgodził:-D i niewiele miałam do gadania:eek:
a mnie podstawili pod sciana wiec do Macka juz sie nie wtracali chociaz pol rodziny mowilo na niego w brzuchu Józio
a jak tam zdrówka zdrowa juz jestes??
anaconda zapraszam do mnie u mnie sterta czeka chyab dopiero w sobote sie doczeka :-D
madzienka jak oczko, lepiej?? to dobrze

Witajcie
Młody ogląda bajkę , a ja z kawką na chwilę
:tak:

anaconda a ty co znowu śpisz:-D

misia
ale słodko śpimy:tak:

madzienka pamiętam, pamiętam o kawce, ojej nie mów, że przekładamy znowu dalej, co z Julcią?

madziara jak wasze bałwanki wczorajsze?

mirosia i jak znalazłaś Mikołaje, ja wczoraj znalazłam jednego? też mi się chciało czekolady

madzienka nie no z tym latem to nie przesadzajmy upalnym:-D

talia te bałwanki to przyklejamy watę na kartce papieru oczka, nosek i guziczki i czapka z kolorowego papieru:tak:

Witam,

My dzisiaj pospaliśmy do 8, zjemy śniadanko i może wyjdziemy przewietrzyć się

Sunday jak tak u Ciebie??? Idziesz dzisiaj na zumbę??

Maltanka a jak Hubercik ze zdrówkiem dzisiaj??

Misia super że wypad do Bugi udany:tak:

Talia u nas teraz jest dwa tygodnie przerwy w basenowaniu-ferie:tak:

Mirosia jedz teraz to na co masz ochotę bo później to już sobie na to nie pozwolisz;-)

Marta i jak byłaś wczoraj z N u alergologa??

Madzienka ojej oby to tylko nie było nic groźnego, zdrówka!!

reklama
Witam

Ja na sekundkę. Chyba nas jakiś wirus dopadł, bo przedwczoraj Natalka pół dnia w łóżku przeleżała twierdząc że się źle czuje i ją brzuch bolał. Nawet herbaty pić nie chciała :-(, a wczoraj ja na kibelku wisiałam i okropny ból brzucha. Teraz jest lepiej, ale dalej coś mnie trzyma. A muszę na Uczelnie podjechać i do Reala się wybieram bo jakaś wyprzedaż ma być i chciałam coś mężowi kupić i kurcze chrzestna Nataki mnie męczy żeby do jakiegoś meblowego podjechać.
Dobrze, że Daniel ma wolne :-)

Tyle popisałam bo dziewczyny dorwały się do ubrań wyciągania :wściekła/y:

Do góry