reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie.

Zimno, brrrrrr

tyle mam teraz w domu

2012-02-02 09.09.12.jpg

mirosia lekarz Ci nic nie mówił na temat kawy? mój powiedział że lepiej jakbym nie piła bo zawiera jakieś substancje szkodliwe, ale ja bez kawy śpię na stojąco, co do imienia, to moja siostra jak urodziła Wiktorię, to akt urodzenia (sorki, wypis ze szpitala) schowała przed mężem żeby nie poszedł i nie zapisał inaczej, bo on chciał inne imię

Madzieńka a co się stało z brzuszkiem Julki? zdrówka dla niej, oby szybko przeszło

misia słodko śpi Natalka, kiedy masz teraz usg?

marta a jak u Was ze zdrówkiem?

gon1a dzisiaj też grzałaś się na przystanku?

Madziara jaka śliczna fasolka, teraz to Ty mnie wzruszyłaś takim zdjęciem

anaconda Ty to pewnie śpisz, korzystasz z wolności

izka śliczne dzieła Karola, ma talent chłopak

sunday jak po usg? nic się nie odzywasz

marz przykro mi z powodu babci

Justyna jak się sprawdzają kapsułki?

Emila zdrówka dla Ciebie i Natalki, a jak Justynka? trzyma się?

maltanka przyłączam się z kawką

Paweł wczoraj wrócił z pracy chory, dzisiaj jeszcze poszedł ale jutro bierze wolne, więc my się z Olą urywamy z domu i jedziemy do Bugi, jak któraś ma ochotę to będziemy tak około 11.

Zamarzam powoli, chyba się poganiamy z Olą to będzie nam cieplej.

reklama
justynka dzięki Hubert gania nos już lepiej ale jeszcze trochę pokasłuje, ps na taki mróz chce wam się wychodzić

emilka coś jest z tymi brzuchami jakieś wirusowe, podobno tydzień to trwa mnie tez trzymało na razie jest ok

hellp gdzie mogę kupić od ręki barwniki w proszku potrzebuje czerwony? mam w płynie ale nie pasuje mi bo masa mi się rozrzedza przez to

edit:
aneta
matko nie umarzasz
mirosia mi lekarz tez kawy zabraniał pić

Ostatnia edycja:
maltanka ubrane jesteśmy cieplutko ale ręce mam zimne :-( poprasuję trochę to może będzie cieplej, a jutro będziemy się grzały w Lublinie :-p

zapomniałam dodać, że te leki chyba pomagają Oli, bo częściej robi kupkę i już nie jest twarda, no i nie płacze jak robi.

Witam :-):-)
A właśnie że już nie śpię :-):-) Obudził mnie szczekający pies mojej sąsiadki o godz.8, jeszcze trochę przysnęłam ale o godz.9 już się zwlekłam z łóżka :tak::tak:
Ale mróz kurcze dobrze,że z domu wychodzić nie muszę a mój twinguś to zapewne tam zamarzł na śmierć i już nie ruszy :-:)-(
Madzienka oby brzuszek przestał Juleczce dokuczać :tak::tak:
Aneta o kurcze nie pokazuj tej temperatury bo od razu mi się zimno robi :szok::szok:
Misia Natalka jak aniołeczek śpi :tak::tak:
Justyna ale tobie to się chce spacerować - podziwiam :tak::tak:
Emilka zdrówka dla was :tak::tak: oby bóle brzuszka ustąpiły :tak::tak:
Maltanka nie pomogę z barwnikami :no::no:
Gon1a no ja swoje wczoraj poprasowałam i nawet zaszyłam dwie dziurki w Mai getrach :-D:-D a swoja drogą to jak oni dzisiaj szyją że po krótkim czasie już szwy pękają :crazy::crazy:
Mirosia mo to moja mama w ciąży zakazała picia kawy, a że to była moja pierwsza ciąża i ja byłam zielona w tym temacie to mamy słuchałam :-D:-D:tak::tak: albo pamiętam jak w czwartym m-cu pojechałam do siostry do Włoch i nie to że się opalałam ale spacerowaliśmy brzegiem morza i chcąc nie chcąc słoneczko mnie złapało i wróciłam do Pl a tu gin na mnie z gębą że niepoważna jestem, że jak w ciąży mogłam wystawiać brzuch na słońce itp. tylko szkoda że nie widział nad morzem kobiet które na oko za chwilę miały rodzić i siedziały po kilka dobrych godzin na słońcu, albo dzieci malutkie które nawet m-ca nie miały a już w morzu były moczone - co kraj to obyczaj :confused2::confused2:

Anaconda jak Maja nie chce jeszcze wracac???????
Aneta o matko dlaczego masz tak zimno masz jakas awarie czy co?????????dobrze ze leki dzialaja na Ole.....
Justyna brrrrrrrrr idzcie idzcie sie chartowac..........
Maltanka nie pomoge....
Madzienka jak Jula??????
Mirosia dobrze ze mała sie odezwala pewnie miala poprostu spiacy dzien.....walcz o imie....:-D
Antuanet jak dzieciaki???????

Wczorajsze spotkanko udane wrocilam do domu po polnocy wszystcy spali i nikt za mna nie tesknil:no:
Kolejna integracja przelattuje mi kolo nosa:-Dza 2tyg jada do zakopca i maja do wyboru wycieczke/kulig, SPA badz narty a pozniej impreze dlazego jak ja bylam w racy to akurat nie mieli funduszy:zawstydzona/y::-)mam nadzieje ze podtrzymaja te wyjazdy:-)
My dzisiaj idziemy na szczepienie B....jak zwykle z opoznieniem, zimnica nigdzie nie chce sie wychodzic, B teray ucina sobie drzemke a M cos walczy z Buzzem na lozku.....to dziecko wogole mnie juz nie potrzebuje jest samowystarczalny:eek:
Dzisaj P zapowiedzial ze wezmie chyba na jutro wolne wiec moze cos rodzinnego wykombinujemy fajnie bo lubie jak rano jest w domu moze sobie przynajmniej odespie....:-)

Cześć

My dzisiaj pospołayśmy do 8.15:tak::-D

Moja gabrysia przekonała się do parówek dziś zjadła 1,5 to szok bo ona wcale ich nie lubiła a dziś po jednej mówi jeszcze:szok:

Gabi przeglada Kota w butach ona uwilebia ksiażki i gazety przegladać.
jak macie jakieś na zbyciu dziecięce typy mamo to ja to ja chętnie przyjmę swoje podczas przeprowadzki wyrzuciłam a teraz żałuję:-(
my się nie wyieramy z Gabi nigdzie ani dziś ani jutro a w sobotę jedziemy do Wawy

Skorzytam z waszych podpowiedzi co do prac plastycznych

Atali ja nigdy nie lubiłam plastyki i nie czułam tych klimatów ale przy dziecku trzeba coś sobie przypomnieć i skorzystać z Waszych rad;-):-)

Justyna
ferie w sam raz wypadły w mrozy

31
marz21 ale pomysły maja w twojej pracy rewelacja, jeszcze nadrobisz! życzę rodzinnego piatku

Emilka zdrówka dla Was.

Madzienka zdrówka dla Julci!!!

Aneta brrr jak Ty wytrzymujesz? to po przebudzeniu macie taką temp?

Maltanka torta pichcisz?

Anaconda niektóre szwy rozchodzą się po kilku praniach, :-:)szok:

Mój Z zaraz na egzamin ustny wchodzi:sorry::sorry::unsure:

witam ponownie ja już w domu, Jula śpi....ale rano wymiotowała:sorry:teraz mówi że brzuszek już jej nie boli...temperaturki nie ma ale i tak na wszelki W jadę na 17 do naszej pediatry zobaczymy co nam powie...oby to była niestrawność a nie jelitówka...podejrzewam wodę Kubuś która zbyt długo stała otwarta...:sorry::sorry:

Marzenka a nie możesz jechać....??przeciez cały czas na socjalny składki Ci pobierają...ja na wychowawczym czy macierzyńskim korzystałam i z wycieczek i imprez...
super ze wypad udany....

Anaconda ruszy ruszy....podjęłaś już decyzje??szukam motywacji:-p

Emilka zdróweczka dla Was...na takie problemy Madzi pan dr zawsze zaleca gorzką żołądkową...

Aneta o matko.....dlaczego Wy macie tak zimno:szok::szok::szok:
obyście się tylko nie pochorowały....
udanego wypadu do Bugi...podziwiam bo ja nie ruszałabym się z domu, gdybym nie musiała

Maltanka nie marudź teraz ma być upalne:tak::tak::tak:

Talia trzymamy kciuki!!!

Ostatnia edycja:
hej, ja od wczoraj probuj cos napisac ale ciagle ktos mi przeszkadza( o wlasnie dominika akurat cos ode mnie chce:no:)
a skupic sie musze bo nie znam waszych nickow i wszytsko mi sie myli, moze teraz mi sie uda
no my zakatarzeni, norbert troche mi sie nie podoba i jutro idziemy do lekarza, mam nadzieje ze gorzej nie bedzie
i mnie cos chce brac
madzienka wpsolczuje przejsc brzuszkowych, u nas jelitwoka byla caly listopad ja i dominika 2 razy przechodzilysmy, i maz i nobret, no caly miesiac straszne to jest, ja jakbym mogla to bym sie na to zaszczepila bo strasznie to przechodze
mirosia ale jaja z imieniem, u nas tesciowa strasznie mnie meczyla zeby tylko nie nazwac norbert, ale sie wkurzalam na nia
marz o widze po suwaczku ze tez masz malucha w domu:)
anaconada ja mialam taka kolezanke co na mnie normalnie wrzeszczala ze pije kawe w ciazy a ja mialam ciesnienie 80/50. nienawidze przewrazilwienia i jeszcze jak ktos uczy wszytskich dookola:cool:
maltanka musze cie zasmucic z barwnikami, mozna upic tylko w necie, ja w lublinie nigdzie nie znalazlam

no i se popisalam maly wstal echhhh, milego dnia

Aneta o kurcze nie pokazuj tej temperatury bo od razu mi się zimno robi :szok::szok:

już jest lepiej, 16,5 ;-):-D

Aneta o matko dlaczego masz tak zimno masz jakas awarie czy co?????????dobrze ze leki dzialaja na Ole.....

nie, nie mamy awarii, po prostu ciężko nam ogrzać dom, moglibyśmy podnieść temperaturę na piecu, ale węgiel by się zaraz skończył,

aneta za ciepło to nie masz:eek: co do kawy, to pytałam swojego lekarza i powiedział, że ciśnienie mam w normie i mogę sobie pić, tylko nie za mocną. Ja jestem niskociśnieniowiec, jak kawy nie wypiję, to śpię na stojąco i ból głowy, więc kończy się apapem. Co lepsze - apap czy kawa:confused2: sama nie wiem. W tamtej ciąży nie miałam takiego problemu, kawy nie piłam, ale Olka nie było, więc mogłam spać kiedy mi się zachciało, migreny miałam często, ale nie musiałam wtedy funkcjonować, mogłam nic nie robić i leżeć jak się źle czułam. Teraz musze być przy Olku na chodzie. Wszędzie różnie piszą i lekarze też różnie mówią - bądź tu mądry.

Marzenka walczę o imię, dla mnie już innej opcji nie ma. Najwyżej zrobię tak jak anety koleżanka - schowam wypis ze szpitala i sama pojadę do urzędu:-p

ja też mam niskie ciśnienie, po kawie ledwo do 100 dochodzi, przed ciążą piłam na czczo, a teraz muszę coś w siebie wciskać zanim się napiję, i ja też słabą piję, z jednej łyżeczki i z mlekiem, a to nie koleżanka tylko siostra :-D

jak macie jakieś na zbyciu dziecięce typy mamo to ja to ja chętnie przyjmę swoje podczas przeprowadzki wyrzuciłam a teraz żałuję:-(

Aneta brrr jak Ty wytrzymujesz? to po przebudzeniu macie taką temp?

mam sporo tych gazet, to Ci oddam, a ta temp jest od rana, w dzień się podnosi :-p do 18, trzymam kciuki za egzamin Z

Aneta o matko.....dlaczego Wy macie tak zimno:szok::szok::szok:
obyście się tylko nie pochorowały....
udanego wypadu do Bugi...podziwiam bo ja nie ruszałabym się z domu, gdybym nie musiała

my się hartujemy :-D:-D:-D no i trochę się przyzwyczailiśmy, dobrze że już lepiej Julce jak zwymiotowała, może to rzeczywiście niestrawność, zdrówka

marta24 zdrówka dla Was

reklama
Popijam kawę i delektuję się ciszą:cool2:.Michał śpi od dwunastej, ale coś zaczyna sapać mam nadzieję że przynajmniej z półtorej godziny prześpi:tak:. Nasz spacer trwał 15 min, bo nie chciało się paniczowi nóżkami przebierać tylko na rączki chciał. Obiad już mam zrobiony, dzisiaj krokiety po węgiersku:rolleyes2:.

Anetka :szok:o matko!!! To u mnie takiej temp jeszcze nie było, a wiesz jakie ja mam okna. A o kapsułkach porozmawiamy jak się spotkamy;-). Super że Ola już nie ma problemu z kupkami:-)

Marta zdrówka dla Was:tak:

Talia ekstra że Gabrysia zasmakowała w parówkach:-)Jakie kupujesz?? Trzymam kciuki za Z:-)

Marz fajnie że spotkanie udane:tak:I powodzenia na szczepieniu, oby Bartuś nie płakał przy wkłuciu:tak:

Anaconda ojej to Ty dzisiaj niewyspana:-pNo właśnie jak tam Maja u babci??

Madzienka daj znać po wizycie co Wasza pediatra powiedziała:tak:

Emilka zdróweczka dla Was:-) Widziałam ulotki z Reala też z chęcią pojechałabym na zakupy

Mirosia super że czujesz się dobrze:-) Co do jajek to u nas one idą jak woda:-D, i jak jeździmy do rodziców to zawsze zamawiam zapas jaj u zaprzyjaźnionej pani:tak:

Marta a u nas jak teściówka dowiedziała się że podoba mi się imię Wiktoria to powiedziała dla mojego J że jak nazwę tak córkę to ona przestanie odzywać sie do mnie:laugh2::laugh2:.

Do góry