reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

talia jak możesz przypomnij o tej dziewczynce bliżej marca/kwietnia...bo pewnie wtedy PIT wypełnimy...bo tak zapomnę:zawstydzona/y:
kurczę,słabo z tymi wynikami....choć mi kuzyn odradził testy alergiczne u Natalki,bo powiedział,ze u małych dzieci wychodzą błędne po prostu:sorry:może w tym sęk:sorry:

reklama
karlitka no właśnie na jutro, najpierw myślałam że użyję tych co mam w domu, potem mi się odmieniło, ale się obudziłam

iwonka :-D mój powiedział, że to nie polskie święto i on tego nie uznaje:sorry:

madziarka
dzięki, Hubert ok z nosa nie leje się, ale jeszcze gdzieś coś odkasłuje zastanawiam się nad przedszkolem w przyszłym tygodniu czy go też nie przetrzymać

sienio, atali jeszcze nie mam pomysłu jak to zrobić, ale tak mnie naleciało na te smaki, coś wykombinuje z masą:tak:

sunday
a ty gdzie się podziewasz?

a my mieliśmy pierwszą walkę z inhalatorem:wściekła/y: mucosolvanem mamy się inhalować, najpierw oglądanie jak to działa itp. zakładamy maskę, tata też oczywiście musiał i młody wytrzymał ze 2 minuty, no to dobra przerwa, i zaraz wojna, bo trzeba to schować, bo parą się nie oddycha, bo on nie chce, i ani prośbą, ani groźbą:crazy: nie pomaga, P chciał go przytrzymać już po 20 minutach dyskusji z nim, to tak się zawziął, że aż zwymiotował z nerwów:szok: gówniarz no...

jutro znowu będziemy się katować, bo przecież ileż można krople pchać w ten nos

w ogóle ostatnio jest tak ja chce na ręce, karm mnie, kładź się ze mną:confused2: dzisiaj w nocy np. budzi się i mnie woła, idę pytam co się stało a ten "kładź się i śpij ze mną" :szok:

edit:
misia
dam dam przepis tylko najpierw muszę wymyślić jak go zrobić, ja generalnie unikam barwników, chyba że do dekoracji do masy tylko, kiedyś zrobiłam coś ala muffinki z niebieskim barwnikiem, prawie wszystkie wywaliłam do śmietnika, a co do truskawek to możesz z kompotu takie dać ja daję do masy zmiksowane

talia o trochę za późno, my już wysłaliśmy pita i nawet już zwrot przyszedł

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki;-) z telefonu pisze bo nie wiem czy kompa wlacze;-) ale karlita i madziara mnie wywołały to pisze, żeby nagany nie było;-):-D

super postawa:-D:-D

Maltanka a macie taki ustnik...moja Jula jest w ten sposób inhalowana...daję jej w rączkę i sobie trzyma koło noska, bez walki ale maski też nie chce założyć...

Misia, Anaconda skąd ja znam awanturę o opalony brzuch:-D:-D, mój był w Egipcie i bez starania(leżnia i opalania się) wróciłam jak mulatka a moja ginka to myślałam że mi wleje

Antuanet gdzie jestes??

Sienio super że masz jutro wolne, ja jak pomysle sobie o temperaturze rano to aż mnie trzęsie

ja już po zumbie...dzięki dziewczyny za towarzystwo;-):tak:i motywację:-p
Jula spokojnie śpi a ja zmykam pod prysznic...spokojnych nocek...

a my mieliśmy pierwszą walkę z inhalatorem:wściekła/y: mucosolvanem mamy się inhalować, najpierw oglądanie jak to działa itp. zakładamy maskę, tata też oczywiście musiał i młody wytrzymał ze 2 minuty, no to dobra przerwa, i zaraz wojna, bo trzeba to schować, bo parą się nie oddycha, bo on nie chce, i ani prośbą, ani groźbą:crazy: nie pomaga, P chciał go przytrzymać już po 20 minutach dyskusji z nim, to tak się zawziął, że aż zwymiotował z nerwów:szok: gówniarz no...

jutro znowu będziemy się katować, bo przecież ileż można krople pchać w ten nos
może właśnie spróbujcie z ustnikiem?:sorry:

misia
dam dam przepis tylko najpierw muszę wymyślić jak go zrobić, ja generalnie unikam barwników, chyba że do dekoracji do masy tylko, kiedyś zrobiłam coś ala muffinki z niebieskim barwnikiem, prawie wszystkie wywaliłam do śmietnika, a co do truskawek to możesz z kompotu takie dać ja daję do masy zmiksowane
to czekam na przepis:tak:z żeby to było do masy...a to do dekoracji,więc nie zmiksuję:-(
Tort+truskawkowy2.jpg

ja już po zumbie...dzięki dziewczyny za towarzystwo;-):tak:i motywację:-p
Jula spokojnie śpi a ja zmykam pod prysznic...spokojnych nocek...

ale Wam fajnie:tak:

Ostatnia edycja:
madzienka mamy ten ustnik, ale maska skuteczniejsza, no chyba że ten ustnik do buzi weźmie, bo takie wąchanie to co to da:sorry:

ale wam fajnie z tą zumbą

jeszcze mnie babka od sprzątania wk.....przyjdzie raz na miesiąc może dwa machnie szmatą cokolwiek i tyle nie mówiąc już ile piachu wala się na schodach do piwnicy:wściekła/y: nie no raz zamiotła i zostawiła kupeczkę śmieci pod drzwiami:szok: ale pieniądze to przyłazi zbierać kilka razy

jeszcze mnie babka od sprzątania wk.....przyjdzie raz na miesiąc może dwa machnie szmatą cokolwiek i tyle nie mówiąc już ile piachu wala się na schodach do piwnicy:wściekła/y: nie no raz zamiotła i zostawiła kupeczkę śmieci pod drzwiami:szok: ale pieniądze to przyłazi zbierać kilka razy
może trzeba jej zwrócić uwagę:sorry:

Witajcie,
Też po Zumbie, już wykąpana i czuję się jak nowo narodzona, dzięki dziewczyny za towarzystwo, bez Was padłabym po 25 minutach, cieszę się że dotrwałam do końca bo po kryzysie było już zdecydowanie lepiej. Ale i tak czuję, że jutro będę cierpiała.

Maltanka
– wiem co przechodzisz, ja miałam podobnie z Karolem jak musiał mieć inhalacje, jedyne co pomogło (miał wtedy 3 lata i lubił samoloty) to powiedziałam mu, że piloci samolotów też muszą takie maski zakładać i robią specjalne testy i uszyłam jakąś bajkę do tego, zadziałało i później już choć niechętnie to dawał sobie robić inhalacje

Atali
chwali się Twoje działania i docenia, że z telefonu piszesz. Może i ja do Bugi dojadę, ale jeszcze nie obiecuję.

Madziara78
zdrówka dla Julka

Dzieci śpią słodko więc i ja zaraz się kładę.

Maltanka przede wszytskim nie napierajcie na niego i nie robcie z tego tragedii bo w przeciwnym razie moze miec uprzedzenie do tego sprzetu....jak nam przyszedl to najpierw wyprobowalam to na sobie a pozniej M kt wlasnie po 1min badz 2min juz nie byl zainteresowany wiec ja mu odpuscilam....malymi kroczkami doszlismy juz do tego ze siedzi i sciaga 5ml wiec moze z 15min...bez problemu......B natomiast inhaluje sie wlasnie ustnikiem i uwierz ma to sens.....powodzenia
Misia no my tez sie doczekac nie mozemy wiesci dot Twojego lokatora;-)
Madziarka oby jednak na katarku sie skonczylo.....
Talia mocno zaciskam kciuki za wyniki i jutrzejszy egzamin...a testy hmmm dziwna srawa szkoda ze nie daly wam jakiegos postepu w zagadkowej kupie i policzkach ale na jedno to tez dobrze...konsultuj to z pediatra....
Emilia zdrowka dla Natai....
Atali oby zabki wyszly szybko i bezbolesnie....ciekawe czy to mozliwe:zawstydzona/y:
Sienio uwierz ze zimowy wypad u nas jest pierwsz raz do jesiennych powrocili od niedawna....milego dnia na urlopiku....
Madzienka bierz wolne i grzej sie w domciu bo ty jestes stworzona do upalow......
Justyna i co smakowal obiadek J????????ale pysznosci serwujesz.....

O jak jestem padnieta mieszkanko ogarnelam prysznic wzielam i chwila na BB.....dzieki Beatko za motywacje bo chyba bym sie nie ruszyla.....:-)
Szczepienie ok B zniosl dzielnie ale dostal w gratisie marudzenie wiec o 19.15 juz spal....a M tez sie udzielila szczepionka B i przejal czesc marudzenia i padl o 19.30....fajnie....

M wkoncu skonczyl leczenie zeba i podsumowaujac caly koszt poprostu sie zalamalam 800zl bo jakos go tam czyms wypelniala jeszcze jakimis pieknie brzmiacymi specykikami....skutecznie popsulo mi to dzisiaj humor:no:

Ostatnia edycja:
I ja się melduję po Zumbie power ;-) jeszcze dzisiaj trening na itoyu :-) dzisiaj przyszedł
przysznic i ciepły fotelik :-)

Iza dzięki za podwózke bo chyba bym zamarzła jadąc autobusem po takim treningu :sorry:

jutro bedziesz się lepiej czuła :-) to tylko takie załamanie ;-) organizmu ;-)

maltanka
powodzenia z tortem moze zapytaj w jakiejś ciastkarni ???

co do inhalatora nic na sile!!!!!!!!!!!!!
Gabi też nie chciała na poczatku się inhalowac to ja się inhalowałam dopiero Ona się zaciekawiła. Jak macie robic mieszankę ???
na ile mililitrow wychodzi ???

nie zmuszajcie go bo się zniechęci :sorry: po malutku :-)

Madziarka jak się czujesz???

Antuanet co u Was ???

misia i pozostałe koleżanki zamawiam u tego Pana gdyby Ktoś coś chciał czekam na PW
zamawiam jutro wieczorem :-)

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
reklama
Karlita nie ma sprawy, polecam się na przyszłość, ale rzeczywiście narobiłaś mi apetytu na rower wiosną, muszę go ściągnąć ze śląska niebawem :tak:

marz21 może to marne pocieszenie ale u nas ostatnie leczenie mojego P było cztery razy droższe :-(

Do góry