reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

antuanet dobrze że Wiki nie zsypało....potówki też można smarować dla spokoju...brawo dla Kubusia że ładnie mówił wierszyk....
madziara jak tam mdłość.... oby szybko przeszły...trzymaj się...
czekamy na zdjęcia Julka...
mirosia jak wyszły wyniki.... ciekawe co Ci jutro powie lekarz... ty też się trzymaj.... zdrówka życze Wam kobitki
a jeśli chodzi o imię dla córci to powiem Ci tak.... ja mam siostre Marzenę która ma córkę Joanne... oby dwie to fajne kobiety
anaconda gangrene..:-D:-D:-D

a moje dziecko dzisiaj mnie zaskoczyło.... normalnie zrobił kopę na nocnik....a ja cieszę się z tego jak głupia.... ale z jego nocnikowaniem jest tak cięzko....

reklama
Madzienka zakupiłam czosnek, i musztardę bo goczycy w sklepie nie było:no: Coś upolowałas na krakowskim?

nie polowałam...byłam na spacerku

Madzienka dobrze ty masz w tej pracy i na mały spacerek uda się wyjść :szok::szok:

;-);-);-);-)

Madzieńka super że spacerek zaliczyłaś.. co ciekawego znalazłaś - chwal się :laugh2:

Nic, byłam przejść się i do kuriera;-) zajrzeć....

M. pojechał po Julcia a na wieczór mam jeszcze dwoje dodatkowych dzieci do popilnowania - więc znowu będzie głośnoooo ;-) ale i wesoło :tak:

będzie wesoło....

Marzenka gdzie jesteś??

Elza brawo dla niunia....

ja mam w planach dzisiaj rozebrać choinkę, bo u ns nadal stoi:zawstydzona/y: ale coś ciężko mi to idzie.....
tata właśnie wrócił z moim autkiem....nasmarował co było do nasmarowania....:tak:;-)

Witajcie. Ja w domku siedzę i probuje nadrabiać papierkową robotę. :baffled: W pracy spoko, mniej dzieci było ale to nie znaczy,że jest cicho...:crazy:
U Maksia ok, choć bal to jak narazie nie była rewelacja, bo w jednej sali były wszystkie dzieci z całego przedszkola (małe - duże) plu potem jeszcze rodzice.... Wiec maluszki to raczej były przerażone...:baffled: Maksio jak weszlam to tylko szukał mnie w tłumie i zero usmiechu. :-( Nie dość że ciasno to jeszcze głośno. U mnie w pracy to jest podział na tury- dzieci młodsze i starsze i do tego mamy sale dwa razy wieksza i rodziców nie ma. :tak:
Mam nadzieje,ze w przyszlym roku będzie więcej uśmiechu na twarzy mojego spidermena:tak:

Justyna jak tam dzisiaj??? :-p:-p:laugh2::laugh2:

talia moze potrzeba czasu zeby zobaczyc zmiane....

Eliza no to gratki dla niunia!!!

Madziara to czekam na fotki:-)

Madzienka to niezle, zywa tyle Wam sie trzyma...

maltanka a co to za branza? Odczytalas PW?

mirosia bardzo ładne imie wybrałaś :tak:

marz a propo gdzie jestes?

Antuanet super,ze tyle pochwal o Kubusiu:tak:

Emilka trzymam mocno kciuki!!!

Beatka :-D:-D:-D:-D

A to mój Spiderman!!:tak::tak::tak:

Załączniki

• DSC04984.jpg
    DSC04984.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC04991.jpg
    DSC04991.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 46
Hej, my już po pluskanku, dzisiaj było fajnie, Michał uśmiech od ucha do ucha nawet nurkowanie ze śmiechem znosił:happy:.

Sunday u mnie rewelacyjnie, spać dopiero poszłam o 2 w nocy:szok:, gdyby nie cisza nocna pewnie latałabym ze szmatą po mieszkaniu:laugh2:
Spadermen jak prawdziwy:-):-)

Elza gratuluję kupki w nocniczek:laugh2:

Madziara na naleśnik kładziesz plaster sera żółtego, na to paseczek ketchupu i parówkę (obgotowaną) i zwijasz w rulonik. Obtaczasz w jajku i bułce i smażysz:tak:

Właśnie Michał zalał mi łazienkę:crazy:ściągnął z wanny rurę od pralki i na podłodze nią się bawił:baffled::baffled:

Justyna super że wypad na basenik udany.....

Sunday
spiderman rewelacyjny...
co do choinki to nie sypie się i dlatego to tej pory stała....

ja właśnie uporałam się z choinką, rozebrana i wystawiona na balkon....czeka na P, reszta należy do niego:tak::tak:
;-)

słyszałyście o tej pól rocznej Madzi porwanej z ulicy Powstaje portret. Porywaczem mężczyzna w kapturze? - Najważniejsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 25.01.2012
masakra, rany jak ja współczuję tej rodzinie....:confused::-(

mirosia oj maja racje Joasia to straszna wiercipieta nasza to ma jakis motorek w tyłeczku:-D
a u nas z nauka nijak bo przreciez jak byłam w szpitalu to nie miał kto z nia cwiczyc mnie nie było meza tez i kicha ale teraz zaczynamy tylko mało czasu po pracy na wszystko:-(
madziara mam daje rade na razie a Asia do przedszkola chodzi w pon dzien BiD mamy dzis Asia zaproszenia przyniosła
anaconda czemu tak mówisz, gangrena??:rofl2:
a co z Emila do szpitala poszłą?? co sie dzieje
mirosia rozm duzy bo ja przed ciaza 42 nosiłam

a u nas choinka stoi nie sypie sie poczeka do soboty bedzie wiecej czasu
a tak generalnie nie lubie rozbierac choinki wole ja stroic:-)

witam ija

u nas cisza zapadła w domku i może uda nam się jaiiś film właczyć:tak::tak:;-)

madziara ja też takie naleśniki z parówką robię, tylko dodaję kukurydze bo Kola je wszystko zkukurydzą:tak::tak:

madzienka do choinki to mogłam ci Kolę wypozyczyć, moment by się z nią rozprawił:-D:-D

sunday ale fajowy superman:tak::tak:

elza brawa dla małego, może zobaczy że nocnik nie taki straszny:tak::tak:

jejku,biedn rodzice tej dziewczynki, az mnei ciarkiprzeszły, mam nadzieję ze ją znajdą:tak::tak:

uciekam na film iżyczę dobrej nocy i kolorowych snów

Witam:tak:
u nas dzisiejszy spacerek zakończył się buntem i wycieraniem kombinezonem klatki schodowej:wściekła/y:na dodatek na spacerze tak się zmachałam, że w drodze powrotnej zaliczyłam:errr::no::no:
z dobrych wieści....mąż był w Empiku...kasę za kubek mają oddac:tak:a w znanym nam z sesji Kodak zrobi kubeczek praktycznie od ręki....gdyby pół godzinki poczekać byłby i dzis, ale tak mąż odbierze jutro:tak:ech,trzeba było iść tam od razu:tak:

Wiki krostka przyschła tak więc ospową ma tylko jedną od soboty:tak:A ja jej głupia dwie potówki posmarowałam pudrem:happy2:
Wczoraj miałam kupę roboty i zanim zaczęłam odpisywać to Wiki się budziła;-) Kuba zadowolony z przedszkola bo pani go pochwaliła że bardzo ładnie mówi wierszyk-dzisiaj się okaże czy nie będzie się wstydził publiczności:-) Sernik upiekłam do przedszkola bo nie chciało mi się nic kombinować a to się wrzuca do robota i się robi. Poza tym ledwo poszedł i już przywlókł katar, dzisiaj w nocy coś ciężko oddychał:confused: Wiki grzeczna,więc mogę trochę rzeczy w domu porobić. Dzisiaj Kuba ma przedstawienie na DZBiD więc niedługo go będę budzić, śpi od 18:30 wczoraj;-) Miłego dzionka:-)

super,że Wiki tak łagodnie przechodzi ospę:tak:
jak przedstawienie Kubusia?

Co do przedstawienia - to chyba hurmony mi buzują na całego bo prawie całe przedstawienie wycierałam oczy... :-p jakaś taka wzruszona byłam... dzieciaki super - pięknie śpiewały prezentowały się cudnieeee.... chłopcy byli w białych spodenkach, białych bucikach i koszulach - na plecach piękne biale puchate skrzydła... ;-) zdjęcia pokaże - jak od siostry aparat wezmę... bo mój M. kamerowal i tak siedział że Julka mało widział...

spore wrażenie takie przedstawienie,co?czekam na fotki:tak:
jejku na chwilkę pestki mi pomogły ale niestety znowu wraca... :zawstydzona/y: bleee jak ja nie lubię tego samego początku... mam nadzieję że szybko mi to przejdzie bo nie mogę nic zrobić :szok::baffled: ani nigdzie się ruszyć... siedzę skulona w bezruchu :-:)zawstydzona/y: bleee...
ojej,współczuję:-(szkoda,że pestki nie pomagają:-(

Rano pojechałam do luxmedu na tą morfologię z rozmazem i aż ciekawa jestem co tam mi wyjdzie:confused: A na 9:15 się zapisałam jutro do lekarza, żeby skonsultować wyniki i żeby mnie zbadała, bo mi wcale nie jest lepiej a coraz gorzej:crazy: To już 4 tydzień, jak coś mi jest, może coś człowieka trafić:baffled: A ile wydaliśmy w tym miesiącu na leki na nas wszystich, to nawet nie chce myśleć:angry:

jak wyniki?

Przy okazji pospacerowałam i poznałam nowych sąsiadów i ich dzieciaczki - Nela będzie miała super towarzystwo bo już zna 2 dziewczynki i 2 chłopców mniej więcej w jej wieku na naszej uliczce :tak:

super,że macie tam towarzystwo:tak::tak:właśnie jego braku się też obawiamy,gdyby przyszło nam kupić ten dom o którym pisałam....bo obok są chyba 4 domy....jeden letniskowy,jeden w stanie surowym,jeden zamieszkały okazjonalnie...a jeden nie wiem....a potem las...no i sporo dalej jakieś jeszcze domy:confused:

Justyna ja wybrałam imię Marzenka i Ł chyba już na to przystał, bo wczoraj coą tam powiedział, że pewnie będzie Marzenka:-p Myśleliśmy jeszcze o Asi, mój Ł był bardziej za Asią, no zobaczymy jeszcze czy się nam nie odwidzi, ale ja już nawet myślę o swojej córce jak o Marzence, chociaż Joanna też mi sie podoba, ale jak narazie do temperamentu Joanny to jej daleko, bo spokojna jest w brzuchu bardzo;-)

hehehe....to u Was Marzenka a u nas ewentualnie Asia:-Dbo taki mamy typ;-)tylko jakoś drugiego imienia nie możemy dobrać, ale pewnie będziemy myśleć jak się okaże na usg,że to córeczka:-D

Witajcie
Ja dzisiaj z rana w przedszkolu
:tak: a później obłaziłam miasto w poszukiwaniu pracy:dry: i tak nic z tego bo uderzyłam w taką dziedzinę, że niech ich cholera, no ale co by nie było poszłam zobaczyć jak to wygląda. Już nie wiem czy mam się śmiać nad tym czy płakać:angry:

trzymam kciuki,by w innych dzielnicach było lepiej:tak:;-)
witam az pracki :-)

no i jak w pracy pierwszy dzień?

Gabi niby lepiej z katarem dawałam jej tylko Euforbium ale za to mnie rozbiera:crazy:

trzymajcie się obie zdrowo:tak:

M. pojechał po Julcia a na wieczór mam jeszcze dwoje dodatkowych dzieci do popilnowania - więc znowu będzie głośnoooo ;-) ale i wesoło :tak:

nie przemęcz się tylko;-)bo po tym mdłości się wzmagają:dry:

a moje dziecko dzisiaj mnie zaskoczyło.... normalnie zrobił kopę na nocnik....a ja cieszę się z tego jak głupia.... ale z jego nocnikowaniem jest tak cięzko....

brawa za nockimową kupę:tak:

ja mam w planach dzisiaj rozebrać choinkę, bo u ns nadal stoi:zawstydzona/y: ale coś ciężko mi to idzie.....

u nas też stoi:zawstydzona/y:i wciąż o niej zapominamy:-(

U Maksia ok, choć bal to jak narazie nie była rewelacja, bo w jednej sali były wszystkie dzieci z całego przedszkola (małe - duże) plu potem jeszcze rodzice.... Wiec maluszki to raczej były przerażone...:baffled: Maksio jak weszlam to tylko szukał mnie w tłumie i zero usmiechu. :-( Nie dość że ciasno to jeszcze głośno. U mnie w pracy to jest podział na tury- dzieci młodsze i starsze i do tego mamy sale dwa razy wieksza i rodziców nie ma. :tak:
Mam nadzieje,ze w przyszlym roku będzie więcej uśmiechu na twarzy mojego spidermena:tak:

szkoda,ze organizacyjnie tak słabo:-(

A to mój Spiderman!!:tak::tak::tak:

extra:tak:

słyszałyście o tej pól rocznej Madzi porwanej z ulicy Powstaje portret. Porywaczem mężczyzna w kapturze? - Najważniejsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 25.01.2012
masakra, rany jak ja współczuję tej rodzinie....:confused::-(

czytałam....w teleexpresie też mówili:no::no:

anaconda jakoś nie widzę przepisu na ptysie:confused::-p

normalnie powiesze za uszy i będę patrzyła jak dynda.... ten gówniarz dopiero usnął po wielkiej bitwie stoczonej...skąd on ma tyle energii i że też mu się spać nie chce??? nie rozumiem

sunday bal z rodzicami!!!!! masakra dzieci rozkojarzone zero zabawy.... u nas nie ma rodziców...
uściski dla spidermana boski jest....faktycznie troche tłoczno... dziewczynki same wróżki skąd ja to znam
justynka może mu się tak spodobało że chciał zrobić basen w domu :-D:-D:-D
madzienka jak ja słysze takie informacje to aż mi serce staję...koszmar...

jutro DzBiDz trzymajcie kciuki żeby dzieci dały radę

reklama
Witam z rana :-):-) i znowu nam śniegu napadało i trzeba auto odśnieżać bo czeka mnie wizyta u dentystki, ale to już ostatni raz i będzie trochę przerwy :tak::tak:
Madzienka słyszałam o tym porwaniu, normalnie szok :szok::szok:
Elza kciuki zaciśnięte za udane przedstawienie z okazji DBiD :tak::tak: no i brawa dla Czarującego za kupkę do nocniczka :tak::tak:
Sunday u Mai w przedszkolu też wszystkie grupy mają jednocześnie bal w jednej sali, ścisk jej ogromny i dlatego dyrektorka po 10minutach wyprasza rodziców żeby niepotrzebnie nie zajmowali miejsca :-D:-D u nas bal karnawałowy dopiero po feriach 14 lutego :szok::szok:
Maltanka powodzenia na wizycie kontrolnej u laryngologa :tak::tak:
Justyna ale ci Michałek narobił :szok::szok: no ale jakby nie patrzeć masz teraz podłogę w łazience wymytą w każdym kącie :-D:-D a Anetka była z tobą na basenie wczoraj? czemu nic się nie odzywa? :confused::confused:
Misia oj bunt dwulatka widzę :-D:-D

No to jak dziewczyny z tym jutrzejszym Bugi, chętna któraś?

Do góry