reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

antuanet ale macie śliczną gwiazdeczkę w domu:tak::tak: cudna jest:tak: dobrze, ze ospa juz za Wami a Kubuś szybko opanuje przedszkolny repertuar:tak:. Co to Tessy to zumba jes w czwartki o 17 i ja nie dam rady niestety:zawstydzona/y:
madziara ja słyszalam, ze dzieci które szybko sie usamodzielniaja po jakims czasie maja cos takiego o czym piszesz. Nawet kiedys Pani z przedszkola ze mna rozmawiala i mówila własnie o Julce, ze po 6 miesiacach w przedszkolu nagle zaczeła siedziec tylko i wyłacznie u Pani na kolanach i ciagle pytala "kiedy moja mama przyjdzie?" ale na szczescie po tyg przeszło:tak:
madzieńka dobrze, ze upieklo Ci sie tym razem ze szkoleniem:tak:
maltanka ojaa, pamietam jak kiedys zawsze bawiłam sie w jazdy resorakami:tak: jak sobie przypominam to chyba nawet do momentu pojscia do szkoly podst nie mialam zadnej koleżanki:baffled: wszedzie tylko chłopaki i ich resoraki:sorry2:

U mnie nic ciekawego, w tym tyg 6 dni pracyje i jeszcze w niedziele chcieli mnie uraczyć szkoleniem, ale powiedzzialam, ze absolutnie NIE i chyba wiekszośc byla na nie, bo szkolenie przeniesli na sobotę:-p
Mam pytanko nie wiecie czasem gdzie mozna kupić farbki do materiału?

reklama
Moje już w łózkach od godziny chciały spać. Chyba je dzisiaj wymęczyłam. Nawet Justysia ładnie chodziła na dworze, jak nie ona. Przeszła prawie od Spółdzielczości Pracy do Carrefura na Andersa u nas i dalej chciała iść ale Natalce się siku zachciało i wsadziłam je w sanki co by szybciej do domku dotrzeć.

sunday a u nas co roku ten sam ksiądz, czyli proboszcz i nigdy ode mnie pieniędzy nie bierze, twierdzi że kiedy indziej, ale nie wiem co to znaczy :baffled:

Ewa ale Ci dziewczyna rośnie, a ja myślałam że moja Justysia duża, ale ona ma 1,5 roku i mierzy 86 cm, bo ostatnio ślad na ścianie zostawialiśmy :tak:

Antosiu wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek :tak:

Antuanet to ty pracujesz?? Czy jak??
Ale słodziutkie zdjęcie, a w zasadzie Wikusia :-D
Madziarka przez to że tak pisałaś z Justyną o tej zielonej herbacie to i ja zaczęłam ją pić, nawet taki kubeczek do zaparzania specjalny zakupiłam :-)

Justynka odpisałam :-)

Madzienka upiekło Ci się na razie :-D

talia spokojnej podróży, uważaj na siebie :tak:

Ale mam już spokój, dziewczyny zasnęły - cudnie. Idę prasować i przyszywać później guziki do płaszcza bo mi się połamały :baffled:

Sunday Madziarka wydaje mi sie ze Normatywna poszla na kontrole nazywajac ja "bilansem" na kt ocenili ile wazy mierzy i jak sie rozwija Natalka:-)no chyba ze ja o czyms nie wiem:-D
Emila ale Ci fajnie a moje jeszcze nie spia:baffled:
Antuanet sliczna i juz caly czas chyba nie spi co?????juz chyba ma wiecej czuwania....super ze z Kuba juz lepiej i ospe macie za soba no i Wiki chyba sobi poradzila co????
Mialam pytac jak kolezanki corka udala sie "ustawka" zachprpwala na ospe?????
Normatywna wow jaka panna ci urosla to w kt centtulu ona sie miesci?????
Talia spokojnej podrozy glowne drogi powinny buc przejezdne....daj znac co u Ciebie...

Ja juz dzieciaki pokapalam o matko wyjatkowo w jednym czasie jeden i drugii cos chcial ale sie nalatalam:-Dteraz oczywiscie im nie w glowie spanie B kolo mnie lezy a M juz po kolacji oglada bajke...zaraz ma byc P wiec juz czekam z usypianiem.....
Jutro u mnie chodzi ksiadz mam nadzieje ze przyjdzie ktos ciekawy......musze odnalezc obrus jasny....

mirosia zdrowka podsyłam!!!

marz ja dzisiaj tez szybko poszukiwalam jasnego obrusa, u mnie ostatnio to żaden nie leży więc miałam dzisiaj bardzo elegancko;-)

Emilka "owocnego" prasowania:tak:;-)

Madzienka byliscie na basenie?

Maksio już śpi, W w łóżku, więc i ja chyba idę pod prysznic...

a ja byłam w Realu na zakupach, normalnie czy w tym sklepie zawsze muszą być kolejki w kasach:angry: nie nie wcale dużo ludzi nie było, tylko kasy dwie na krzyż otwarte, ale pokupiłam parę rzeczy, dawno nie byłam na większych zakupach + chemia, bo ostatnimi czasy zawsze coś od mamy się przywoziło, i aż mnie zmroziło przy kasie:sorry2: ale za tydzień będę miała spokój z mięskiem, bo będzie świeżynka :tak:

a wiecie co dzisiaj z Hubertem wymyśliliśmy na obiad....kluski z truskawkami, mam jeszcze trochę pomrożonych to wyjęliśmy

talia
szerokiej drogi jutro

madziara
dzisiaj jestem traktorem:-D niezłego masz powera dzisiaj

emilka no tak to jest wysłać chłopa gdzieś:-D

sunday i jak był ksiądz?

antuanet super, że Kuba nauczył się wierszyka, my mamy przedstawienie jutro i nas ominie:-(

sienio dobrze, że szkolenie przenieśli, a z farbkami nie pomogę

witam,
melduję tylko, że żyję choć słabo...migrena od wczorajszego wieczoru cały dzień mnie trzyma....no i skutkiem bólu głowy znowu:eek::-(nie mam siły odpisywać,jutro spróbuję,mam nadzieję, że mi się uda:sorry2:

talia to kawałek masz do Sokołowa.Szerokiej drogi:-) Nie martw się, dojedziesz i wrócisz szczęśliwie.
karlita jak tam po lekarzu?A jak Gabi się czuje?
madziara78
zapraszam w przyszłym tygodniu na kawkę to się napatrzysz na żywo:tak: A to huśtawka taka dla niemowląt, szkoda tylko ze do 9kg działa. Mój mąż dostał ją od kolegów z pracy jak Kuba się urodził.
sienio panie tak zaplanowały przedstawienie że z Julką razem mówią jeden wierszyk...
emilia niby mam urlop macierzyński ale pani która jest na moje zastępstwo to przecież w umowie ma księgowa a nie kadrowa:wściekła/y: Za to jej nie płacą.
marz21 już powoli jej się wydłuża ten czas nie spania, ale nawet jak nie śpi to nie płacze tylko się rozgląda.A ospy u niej nie widać więc jeszcze czekamy. A eksperyment narazie nie działa, mała koleżanki zdrowa jak ryba.
mirosia pielęgnacja podobna, tylko narządy rodne inaczej się czyści:-) W szpitalu mi położna poinstruowała i jakoś daję radę.
maltanka super że zapasy porobione:-) U nas wogóle jakoś późno wszystko, DzBiD 25.01 a bal karnawałowy 12.02:-p
misia2010 a może mało wody pijesz w ciągu dnia?Bo słyszałam że głowa boli jak się mało pije...
Kuba od 19 śpi, trochę poprasowałam ale mała wstała i się patrzy na choinkę:tak: Więc mam chwilkę na BB:-) Zaraz trzeba się zbierać lulu:tak:

Ostatnia edycja:
Mirosia zdróweczka podsyłam, może spróbuj płukać gardło wodą z solą albo szałwią

Talia
powodzenia i szerokiej drogi. Daj nam znać jak będziesz na miejscu:tak:

Antuanet Wiki to piękna dama:-)

Emilka zazdroszczę Ci że dziewczynki tak wcześnie chodzą spać. Justysia ma drzemkę w dzień?

Misia współczuję migreny:no:

Sunday o fajnie że Maksio spałaszował cały obiadek:tak:

Wypiszę jeszcze kartki i zmykam do łóżeczka

Dobranoc:-)

hejka

U nas jako tako ale mogło by być lepiej:confused: Martynkę znów zapchało ale sytuacja dzięki enema została opanowana :confused: jeszcze trochę mnie i Amandą raz na jakiś czas kaszelek złapie ale mimo to wczoraj pojeździłyśmy trochę z górek na sankach :-pa dziś w gościnę do Ewy poszłyśmy :-)

Zapomniała bym się pochwalić dziś Martynka ładnie (no może troszkę koślawo) za jedną rączkę chodziła :tak::tak:

Justyna co to za kartki piszesz?:sorry2:
Misia współczuję migren :no:
Antuanet ślicznotka z niej:-)
Ewa ładne ma Natalka wymiary:-):-)
Talia spokojnej podróży życze:tak:
Emilia fajnie że tak dziewczynki chętnie spać Ci chodzą:tak: niezły spacerek sobie urządziłyście:tak::szok:
Madzienka jak jest ciepło to każdy by chciał jeździć;-)
sienio to dobrze że nie wcisnęli Wam szkolenia na niedzielę:rofl2:
Mirosia powodzenia na wizycie:confused:
Marzenko obyś nie musiała długo na księdza czekać:confused:

reklama
Zdrówka , szczęście i słodyczy Antosiowi Aluska życzy:-)

Monika dobrze że wizytę masz już za sobą;-)
Emilka brawa dla dzielnej Natalki oby Justysia też sie do dentystki przekonała:tak:
Madziarka fajnie Ci z tym kominkiem:tak::rofl2:
Karlita zdróweczka Gabrysi posylam:confused:
Anaconda ale ma zachcianki Twoj mezuś;-):-D
Justynka brawo dla Michałka za siusianie do nocniczka:tak::-)
Anetka jak sie z Olenką czujecie?:confused:
Maltanka dobrze wiedzieć ze w lidlu piżamki będą:tak:
Paulina ale slodziaki i w/g mnie w cale do siebie nie są podobni;-):-) Radzio ma inne spojrzenie :tak:a jak on już wyrósł ho ho szmat czasu już go nie widziałam:sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry