reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Antosiu SPEŁNIENIA MARZEŃ :-)

madziarka
Gabi też miała taki etap ;-)

dzięki ze pytacie o zdówko wczoraj znów mała dostała gorączki prawie 40 stopni leki pomagały na 5h ale TFUTFU ostatnią dawkę nurofenu Gabi dostała o 5rano i jak do tej pory tmp nie wraca !! i oby tak zostało :dry::dry:

Talia bardzo żałuję ze mieszkasz tak daleko!!!!!!!!!!!!

maltanka a co to za zabawa ???

moje szkraby rozrabiają na całego ;-)

zaraz zbieram się do lekarza :dry:

reklama
ANTOSIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 1.URODZINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anaconda
spacer Twonggusiem????????????:szok::no:nosz ja cie kopne.....:-D
Madzienka u Nas tez tak sypie:-)
Maltanka trzeba pomyslec o braciszku to Cie odciazy w tych zapawachw samochody......:-)
Madziarka M ez chce zeby go karmic jak mu sie znudzi jedzenie....ja do tej pory prawka nie mam zmienionego...
Talia nie smuc sie chociaz wiem ze czasem zmartwienia moga naprawde przytloczyc.....wracaj szczesliwie i przyjezdzaj do Nas na ploteczki.....

Ale pieknie na dworze tylko sloneczka mi brakuje....my wlasnie wrocilismy ze spacerku.....sudnie jest tylko ze zapodzialam gdzies folie na wozek.....musze poszperac u mamy.....
Ale po spacerku apetyt mi dopisal drozdzowka czekolada i mandarynki a teraz meam wyrzuty w dzien zaczelam juz koleczkiem krecic:baffled::baffled::baffled:
Zaraz zmykam po M ale mi sie nie chce dzwigac tego fotelika....:crazy:

Marz no co się czepiasz, liczy się że wyszłam :-p:-p:-D:-D
No to dziewczynki Karolina, Marzenka i cała reszta kręcimy kółeczkiem, kręcimy :-D:-D:-D

33kpqia.gif

Ostatnia edycja:
Anaconda, Maltanka a co ciekawego w Lidlu wypatrzylyście??

nic od czwartku mają być piżamki

ja się znowu nie odzywam ale ciężko było mi się zebrać żeby Was czytać, jakoś ten nastrój nie moze mi się poprawić, generalnie ręce mi już na podłogę opadły i zagubiłam się w tym kiepskim apetycie zupełnie.Kłania się też takie samotne siedzenie i zmaganie sie z ta codziennoscią bez możliwości wygadania się:sorry2::zawstydzona/y:

mnie od wczoraj też coś dopada, oj czego nie mieszkasz bliżej:sorry2:

Talia wsiadaj w auto i kierunek Lublin - będziesz miała jak się wygadać albo możemy zrobić w przyszłym tyg jakieś większe spotkanie w Bugi :tak::tak:

:tak::tak::tak:

maltanka a co to za zabawa ???

jaka zabawa? jazda samochodzikami i wymyślanie rozmów, daj znać jak po lekarzu

Maltanka trzeba pomyslec o braciszku to Cie odciazy w tych zapawachw samochody......:-)

ojj żeby to było takie proste:-(

Tak wie ja na pewno w przyszłym tygodniu będe w Lublinie jak tylko Gabrysia będzie zdrowa ruszymy do BUGi liczę że też się skusicie ze mną spotkać. mam do podładowania co nieco

Anaconda z tymi sankami to świetny pomysł, górkę może zaliczycie:tak:

Marz
a gdzie jedziecie?

ja naprawdę boję się tej trasy jutro, nie wiem ile mi zejdzie ta droga. ładnie się zrobiło ale też niebezpiecznie:no:

Talia u nas zupka wczorajsza-krem pieczarkowy:-)
Kiedy Twój Z ma te ważne egzaminy?? My do Bugi chętni oby tylko zdrówko dopisało:tak:

Karlita daj znać po wizycie...

Anaconda czeka Was niezły spacerek w tą śnieżycę:tak:

My już po zupce, myślałam że M zaraz zaśnie ale coś sen nie nadchodzi a strasznie marudny jest:baffled:

I ja zawitałam do was ponownie,
muszę usiąść na d..ie bo dziś coś mnie nosi - już wyprałam dwie pralki, umyłam łazienkę, wyczyściłam kominek i rozpaliłam sobie żeby mi się lepiej zrobiło ;-):tak:
zasiadam i czytam....

Talia zapraszamy do Lublina!!!!! pogadamy to od razu lepiej się poczujesz!!!! A co do apetytu -jak ma dobrą morfologię to się nie martw!!! taki egzemplarz się trafił i tyle!!! moja Nela też malutko je - ale przynajmniej w przyszłości dziewczyny będą miały figury do pozazdroszczenia :-D:-D znajdź pozytywną stronę - lepiej niech je mało niż później ma mieć problemy z nadwagą!!!!

A i jeszcze jedno - mi kiedyś lekarz powiedział żeby wagę sprawdzać - jak stoi albo słabiutko ale rośnie to nie ma się czym martwić ale jak zacznie spadać to trzeba sprawdzać dalej co się dzieje!!! i tego się trzymam - Nela mało waży ale jej waga raczej stoi a nie spada więc na razie dałam jej czas - może na wiosnę apetyt jej bardziej wróci...

Antosiu spełnienia marzeń!!!! niech kolejny roczek będzie obfitował w jeszcze większe wrażenia!!!!!

Anaconda
głowa mnie pobolewa -a jak mam problem z głową to często mnie od kawy odrzuca :zawstydzona/y::sorry2:

Maltanka dzięki za info o piżamkach - muszę zakupić dzieciakom więc to cenna informacja :-D
Jak się jeździ? kim obecnie jesteś? :-D:-D

Marz nie miej wyrzutów - to wszystko przez tą pogodę i brak słonka!!! zobaczycie, przyjdzie wiosna i wszystkie dostaną mega energii i szybko spalą tłuszczyki na spacerkach w saskim :tak:;-):tak:

Karlitka oby temp już nie wzrosła!!!!!! Daj znać co powiedziała lekarka...

Dzięki za słowa otuchy - ale Karlitka Gabi to miała pewnie taki okres jak Norbiś się pojawił - czyli miała powód... a u nas? :baffled::zawstydzona/y::sorry2:

No i posiedziałam, idziemy bawić się w chowanego... Nela przyszła i mówi Mama ty chowasz się ja szukam tak? ;-):-D:-D i jak tu jej odmówić ;-)

Po dentyście, nogi to wiecie gdzie mi weszły :crazy:

Natalcia miała fluoryzację - Pani nachwaliła jej ząbki, w nagrodę dostała pastę do zębów i kolorowankę :tak:. I w ogóle grzeczna była, sama siadła na fotelu i buzie otwierała jak Pani kazała :biggrin2:.

Justysia to oczywiście się darła jak ją tylko Pani dotknęła, a jak zabierała rączki od niej to od razu się uśmiechała.

I ja już swojego Daniela nigdzie nie wysyłam do lekarza. Zawsze z Justysią wchodził n, ja z Natalcią. No i powiedział mi że to żółte co ma Justysia na ząbkach dwóch to próchnica i że miała Justysia lapisowanie. Ale dzisiaj Pani mi wyjaśniła że to żółte to zwapnienie zębów, żadnego lapisowania nie miała Justysia tylko fluoryzację, którą powtórzyliśmy jeszcze raz, żeby się ząbki nie psuły :tak:. Aż te chłopy.

Oczywiście wracaliśmy na piechotkę z Karmelickiej, Justysia w wózeczku. Ale się wymęczyłam :szok:. Ale zaszliśmy o drodze do męża do pracy i na zakupy :biggrin2:

I zaraz znowu wychodzimy tym razem na sanki :tak:

Madziarka ja też gdzieś czytałam że dzieci taki etap mają :tak:, u nas też tak było ale bardzo krótko trwało :biggrin2:

anaconda dam znać jutro czy zajdziemy, choć pewnie tak bo już dziewczynkom powiedziałam i teraz Natalia cały czas mówi że jutro rano do cioci idzie :-D

Justynka a wy spacerki to saneczkowe robicie?? Może na piątek się umówimy??

talia ja robię z mięsem mielonym :tak:, ale moja mama bardzo często robi z owocami.

karlita ojej co to takie nagłe wzrosty temp., może badania moczu zrobić, daj znać po wizycie :tak:

Madzienka sypie sypie...

marz aj tam zjesz, pokręcisz kółeczkiem i będzie dobrze :tak:

maltanka po prostu odzwyczaiłaś się od dziecka w domu :-p, a no knedle to zrobiłam już dawno

i jeszcze przed chwilą tatuś był z pierogami z serem - mama narobiła, to jutro błogie lenistwo :-D:-D

Ale popisałyście!!! Przyznam się bez bicia ze mało co przeczytałam. Ja jak tylko wróciłam z pracy to sprzatam i gotuje. Ksiedza dzisiaj mam, wiec tylko czekanie mnie czeka, bo nikt nie wiem do konca o ktorej zaczyna chodzi, ale u mnie to i tak najwczesniej ok 17-18. No ale musze byc w gotowości.:baffled:

Antosiu buziczki na pierwsze urodzinki!!!!

karlita zdrowka dla Gabi :-)

anaconda to tak cwiczysz z kołem jak na tym gifie?(lisek?) :-D ja to sama nie moge sie zmobilizowac....:zawstydzona/y:

maltanka zdrowka dla Was, oby badanie wyszlo dobrze. Udanych zakupow!

Madzienka wiesz na szkolenie zawsze mozesz jechac i miec dodatkowy papier(to nigdy nie zaszkodzi), a potem siup na l4;-)

Madziara fajnie,ze balustrada w koncu zrobiona, tak w ogole to moglabys sie jakimiś fotkami pochwalic:tak::tak::tak:

Justyna a co dzisiaj robisz dobrego na obiadek!!!
Gratki jeszcze raz dla Michasia!!!

talia trzymaj sie dzielnie!!! dobrze,ze morfologia wyszla dobra:tak:

Emilka to masz jedna super zuch dziewczyne!!! a druga tez powoli sie przekona!!!:tak::tak::-):-)

Eliza jak dzisiaj, dopadlas dyrke???

reklama
Antosiu spełnienia marzeń... Wszystkiego Najlepszego z Okazji Pierwszych Urodzinek :-)
A my dziś bylismy na bilansie 9 miesięcznym. Natalka ma 82 cm i waży 11560 :szok: Jest bardzo duża nie wygląda na 9 mies dziecko.
Pozdrowionka dla wszystkich i zdrówka dla chorowitków :tak::tak::tak:

Do góry