reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

cyt:"anihira chyba tak zrobię, że na razie dam mu tylko mleko, nawet nie gotuje mu dziś nic na obiad nie będę się denerwować".

A co dajesz wogóle na obiadki małemu. Ja do niedzieli robiłąm mu zupki papki i ani ja a tym bardziej on nie mial juz na to ochoty i szybko je wypluwał. Od poniedziałku zaczełam robic mu obiadki jakas suróweczka ziemniaczek z kefirkiem i pulpecik. Codziennie dodatek inny ogóreczek, brokuł a jutro rybka. Teraz ma ciezki okres bo chyba intensywnie kontynuuje zabkowanie ale je, fakt faktem ze nie wciskam na sile. Je tyle ile chce wiadomo nie dwie lyzki ale mniej wiecej kontroluje ile zjadl i nie wciskam na sile. Moze on chce jakiejs zmiany

reklama
TO KIEDY SKOCZYMY GDZIES NA KAWKE BEZ MALUSZKOW???:-p:-p

Madzienka super można by gdzieś kiedyś zorganizować takie spotkanko. ja bardzo chętna, może ktoś się jeszcze dołączy? tylko ja nie znam za bardzo fajnych miejsc

cyt:"anihira chyba tak zrobię, że na razie dam mu tylko mleko, nawet nie gotuje mu dziś nic na obiad nie będę się denerwować".

A co dajesz wogóle na obiadki małemu. Ja do niedzieli robiłąm mu zupki papki i ani ja a tym bardziej on nie mial juz na to ochoty i szybko je wypluwał. Od poniedziałku zaczełam robic mu obiadki jakas suróweczka ziemniaczek z kefirkiem i pulpecik. Codziennie dodatek inny ogóreczek, brokuł a jutro rybka. Teraz ma ciezki okres bo chyba intensywnie kontynuuje zabkowanie ale je, fakt faktem ze nie wciskam na sile. Je tyle ile chce wiadomo nie dwie lyzki ale mniej wiecej kontroluje ile zjadl i nie wciskam na sile. Moze on chce jakiejs zmiany

marz coś ci się zrobiło z cytatem

ja robiłam małemu zupki papki i zjadał ładnie, ostatnio dawałam mu troszkę takiego normalnego obiadku. dzisiaj dałam mu rano na drugie śniadanie wczorajszej zupki rosołu i zjadł mi ładnie, powiedziałam mu, że jak nie zje to do niego mikołaj nie przyjdzie.zobaczymy co jutro będzie. to chyba te ząbki...

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą:-):-)
Maja sama zasnęła przed godz.22 tak więc nie jest źle, faszeruję ją lekami które mi zostały z poprzedniej wizyty u pediatry i chyba coś działa:tak::tak:
Maltanka Maja czuje się lepiej ale podawałam jej nurofen i gorączka się już nie pojawiła, na wszelki wypadek na noc też jej podałam cobyśmy obydwie mogły się wyspać:tak::tak:
Co do czytania dzieciom to ja też prawie od początku czytałam i nie wiem czy to pomogło (a wszyscy mówią że tak) ale Maja od samego początku ładnie wyraźnie mówiła i każdy się dziwi że ma taką piękną dykcję, więc każdemu polecam czytanie do poduszki:tak::tak:
Anet mój M podobnie jak twój też nie zasłużył na prezent, jedynie co to w pysk dostać może:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A smoczki rewelacja:-D:-D:laugh2::laugh2:
Mama Mika i Olinka witamy w naszym gronie:-):-):-)

Mój tak szczerze powiedziawszy to nic mi nie zrobił ale ostatnio mam jakiegoś nerwa i na nim całą tą złość wyładowuję i o wszystko się czepiam:-p:-p:-p

reklama
Do góry