reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
cyt:"Hehehe to nie jest wyłudzenie macierzyńskiego jakby ktoś miał wątpliwości :p
Nie rozumiem tych kobiet co od razu jak tylko się dowiedzą, że będą mamami idą na zwolnienia lekarskie. Wiem, żę każda ciaża jest inna itp ale znam przypadki takich "bab" co b. dobrze się czuły a mimo to poszły na L4 bo im się nie chciało pracować. To jest po prostu działanie na niekorzyść wszystkich ciężarnych!"

Temat, który nie podlega dyskusji i komentarza. Każda ciąża człowiek praca i życie jest inne i nie nam wystawiac oceny o słusznosci siedzenia w pracy badz chodzenia w ikresie ciazy na zwolnienie.
Powiem krótko dzisiaj masz power i super jak sie dziecko urodzi moze wszystko sie zmienic.
Ja byłąm na zwolnieniu od drugiego trymestru mimo tego ze dobrze sie czulam moje prawo. Później jednak wystapily jakies problemy. Teraz jestem na urlopie wychowawczym na szczescie moglam sobie na niego pozwolic chociaz wiadomo trzeba sie juz inaczej liczyc. Praca jest dla mnie wazna ale nie najwazniejsza i nie zostawilabym kiulku miesiecznego dziecka jakies obcej osobie.
Pozdrawiam

o sobie....to chyba najtrudniej pisać hmm....:zawstydzona/y: mam 26 lat córeczkę Paulinkę no i plus mąż hahahahah.....mieszkamy w okolicach Lublina. Jestestem na wychowawczym, studiuje,co by tu jeszcze aa i na chwilę obecną staramy się o rodzeństwo dla Pauli :-)Chętnie odpowiem na 100 pytań do....:-)

Witaj!!!!

My po weselichu, bylo bardzo fajnie, Jula z babciami byla grzeczna, tylko dalej meczymy sie z katerem i brzydkim kaszlem, we wtroek mamy planową wizyte u naszej pediatry...

o sobie....to chyba najtrudniej pisać hmm....:zawstydzona/y: mam 26 lat córeczkę Paulinkę no i plus mąż hahahahah.....mieszkamy w okolicach Lublina. Jestestem na wychowawczym, studiuje,co by tu jeszcze aa i na chwilę obecną staramy się o rodzeństwo dla Pauli :-)Chętnie odpowiem na 100 pytań do....:-)

A gdzie studiujesz?

Madzienka, Sundey udanej zabawy:tak::tak::tak:

Dzieki!Było super!!!Pierwsze wspolne wyjscie bez Maksia od kilku lat.

Dziewczyny,jest któraś w Yves Rocher?Zostawiłam w przedszkolu katalog i zgubiły dziewczyny a potrzebne mi numerki produktów.Byłabym wdzięczna za podesłanie fotki karty z naklejkami:tak:.

A w necie nie ma katalogu online???

Witajcie niedzielnie!!!!My zajadamy budyn karmelowy i ogladamy Ojca Mateusza!!!:-):-):-)

Witam po przerwie:-):-):-)
Nie było mnie bo gościłam moją siostrzyczkę która przyleciała na trochę do Polski. Dzisiaj właśnie wyjechała więc znowu czas na bb będzie:tak::tak::tak:
Pozdrawiam gorąco

cyt:"Hehehe to nie jest wyłudzenie macierzyńskiego jakby ktoś miał wątpliwości :p
Nie rozumiem tych kobiet co od razu jak tylko się dowiedzą, że będą mamami idą na zwolnienia lekarskie. Wiem, żę każda ciaża jest inna itp ale znam przypadki takich "bab" co b. dobrze się czuły a mimo to poszły na L4 bo im się nie chciało pracować. To jest po prostu działanie na niekorzyść wszystkich ciężarnych!"

Temat, który nie podlega dyskusji i komentarza. Każda ciąża człowiek praca i życie jest inne i nie nam wystawiac oceny o słusznosci siedzenia w pracy badz chodzenia w ikresie ciazy na zwolnienie.
Powiem krótko dzisiaj masz power i super jak sie dziecko urodzi moze wszystko sie zmienic.
Ja byłąm na zwolnieniu od drugiego trymestru mimo tego ze dobrze sie czulam moje prawo. Później jednak wystapily jakies problemy. Teraz jestem na urlopie wychowawczym na szczescie moglam sobie na niego pozwolic chociaz wiadomo trzeba sie juz inaczej liczyc. Praca jest dla mnie wazna ale nie najwazniejsza i nie zostawilabym kiulku miesiecznego dziecka jakies obcej osobie.
Pozdrawiam

no ja bylam na zwolnieniu od 9 tygodnia-bo wlasnie wtedy trafilam do szpitala z objawami poronienia zagrazajacego.... i mimo ze pozniej czulam sie calkiem dobrze moja pani doktor nie pozwolila mi wrocic do pracy...... co prawda moja szefowa dawala nam w kosc strasznie i nie bylo nawet mowy o tym zeby mozna bylo sobie usiasc,,,,,,,,

a tak poza tym ,,,, bylam u mojej gin.... wyniki badan mam . kiepskawe
mocz wogole beznadziejny a i krew nienajlepsza....
hemoglobina pon izej 10 leukocytow za duzo... slady bialka w moczu itp.. ale poza tym wszystko ok szyjka pieknie trzyma i nic sie nie dzieje.... mam nadzieje ze bedzie tak dalej...no i waga na dzien dzisiejszy to 67 kilo.... czyli 11 na plus od poczatku.. :szok::eek: no ale juz blizej niz dalej..

dzis czuje sie nietego... zwlaszcza psychicznie cos wysiadam.,,,, jakas chandra czy co?(chyba przez ta pogode):crazy:

Hej dziewczyny,

Jutro ide na kontrole z coreczka do ortopedy, dr Salem, ktos cos slyszal?

Moje dziecie chyba zabkuje, strasznie sie slini i jest marudna.

Pozdrawiam,
P.

reklama
Witajcie.
my cały dzień w domu, koło południa byliśmy na spacerku, ale krótko bo szybko się zrobiło zimno.
mały już śpi. parę dni temu zaczeliśmy naukę samodzielnego zasypiania w łóżeczku, a nie na rękach. myślałam, że będzie gorzej, mały powiercił się trochę i usnął bez żadnego płaczu:-):tak:

Witam po przerwie:-):-):-)
Nie było mnie bo gościłam moją siostrzyczkę która przyleciała na trochę do Polski. Dzisiaj właśnie wyjechała więc znowu czas na bb będzie:tak::tak::tak:
Pozdrawiam gorąco

Anaconda Witaj

Dzieki!Było super!!!Pierwsze wspolne wyjscie bez Maksia od kilku lat.

My po weselichu, bylo bardzo fajnie,

no to fajnie, że imprezka się udała

Dziewczyny,jest któraś w Yves Rocher?Zostawiłam w przedszkolu katalog i zgubiły dziewczyny a potrzebne mi numerki produktów.Byłabym wdzięczna za podesłanie fotki karty z naklejkami:tak:.
ja nie :no:

tylko dalej meczymy sie z katerem i brzydkim kaszlem, we wtroek mamy planową wizyte u naszej pediatry...

ojej zdrówka dla Julki, daj znać co i jak jak wrócicie od lekarza

a tak poza tym ,,,, bylam u mojej gin.... wyniki badan mam . kiepskawe
mocz wogole beznadziejny a i krew nienajlepsza....
hemoglobina pon izej 10 leukocytow za duzo... slady bialka w moczu itp.. ale poza tym wszystko ok szyjka pieknie trzyma i nic sie nie dzieje.... mam nadzieje ze bedzie tak dalej...no i waga na dzien dzisiejszy to 67 kilo.... czyli 11 na plus od poczatku.. :szok::eek: no ale juz blizej niz dalej..

Mataka wszystko będzie dobrze. trzymam kciuki

Hej dziewczyny,

Jutro ide na kontrole z coreczka do ortopedy, dr Salem, ktos cos slyszal?

Moje dziecie chyba zabkuje, strasznie sie slini i jest marudna.

Pozdrawiam,
P.
ja nie znam tego lekarza
a co do ząbków to mój Hubert zaczął się strasznie ślinić po 3 miesiącu, myślałam że to zęby, a zęby wyszło dopiero niedawno, a ma już 9 miesięcy.:tak:

Do góry