reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Ciasto Shrek:
Biszkopt:
5 jajek,5 łyżek cukru - ubijamy do białości.
Dodajemy 3 łyżki mąki pszennej i 2 ziemniaczanej i 1łyżeczkę proszku do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym do 175-180*C przez 25 minut.
Masa bagno:
1 duży Pysio zielony lub 3 małe zielone soczki z Biedronki - odlewamy 1,5 szk. i mieszamy z 3 budyniami śmietankowymi - resztę gotujemy i dodajemy rozrobione budynie.Wylewamy gorące na biszkopt i układamy delicje.
Warstwa delicji:
1 podwójna i 1 zwykła paczka delicji.
Pianka:
2 Śnieżki ubijamy z 1 szk. rozpuszczonej i tężejącej zielonej galaretki.Wykładamy na delicje.
Galaretka:
2 zielone galaretki rozpuszczamy wg przepisu i tężejącymi wylewamy na piankę.
Ja biszkopt nasączam galaretką,bo potem odpada od reszty ciasta.

Orginalne!!!
Dziekuje!!!:-):-)

reklama
Dla dziewczynek można zrobić różowe :cool2: lub żółte:tak:.Ja robię z 4 galaretek i 3 rozpuszczam,nasączę delikatnie biszkopt a resztą zalewam:tak:.Składniki najlepiej w Biedronie kupić,bo akurat są w wielopakach i taniej wychodzi.;-):tak:

Marta1981 Hej Marta a jaka tą blachę biszkopt??? Mi nigdy nie wychodzi dobry biszkopt, :-( mogę kupić gotowy??? Bedzie okrągły.;-)

Witajcie!

U nas dzisiaj noc przespana. Hubert wstał o 6.30, trochę sobie pogadał, o 7.30 dostał cyca i poszedł jeszcze spać.:tak:. Wstał o 9.30:shocked2:. jak nigdy.

Marta1981 dzięki za przepis.

Aluśka trening czyni mistrza. Ja też jakoś sama boję się jeździć po mieście. No chyba, że już muszę.

My wyjdziemy chyba na jakiś krótki spacerek, mimo tej pogody, oby tylko jeszcze nie lało. A wiecie, ze podobno jutro zapowiadają u nas śnieg. tak mój M gdzieś wczoraj wyczytał.:tak:

Pozdrawiam i miłego dnia.

Witajcie!

U nas dzisiaj noc przespana. Hubert wstał o 6.30, trochę sobie pogadał, o 7.30 dostał cyca i poszedł jeszcze spać.:tak:. Wstał o 9.30:shocked2:. jak nigdy.

Marta1981 dzięki za przepis.

Aluśka trening czyni mistrza. Ja też jakoś sama boję się jeździć po mieście. No chyba, że już muszę.

My wyjdziemy chyba na jakiś krótki spacerek, mimo tej pogody, oby tylko jeszcze nie lało. A wiecie, ze podobno jutro zapowiadają u nas śnieg. tak mój M gdzieś wczoraj wyczytał.:tak:

Pozdrawiam i miłego dnia.

Ja ogladalam dzisiaj rano prognoze i jutro na wchodzie ma byc deszcz ze sniegiem i zimno 5 stopni tylko!!!:-(

Witam dziewczyny!
Solange gratulacje wracajcie szybko do domu
Marta1981 ciasto wygląda pysznie

Ja do wypieków nie mam jakoś ręki w sumie za bardzo nie próbowałam bo chyba w siebie troche nie wierzę. Jak Mateusz wstanie zaraz pakuje Go do samochodu i jedziemy do cukierni zamówić torcik na pierwsze urodzinki. Wypadają w przyszła środę ale torcik na niedzielę.

Witam dziewczyny!
Solange gratulacje wracajcie szybko do domu
Marta1981 ciasto wygląda pysznie

Ja do wypieków nie mam jakoś ręki w sumie za bardzo nie próbowałam bo chyba w siebie troche nie wierzę. Jak Mateusz wstanie zaraz pakuje Go do samochodu i jedziemy do cukierni zamówić torcik na pierwsze urodzinki. Wypadają w przyszła środę ale torcik na niedzielę.

To się impreza szykuje!:-D Pamietaj to tez i Twoje święto! W końcu to Twoje pierwsze urodziny jak zostałaś mama!!!!:-D:-D:-D

Moje dziecko śpi już 40 minut, pogoda sprzyja spaniu,mnie tez jakoś znurza,ale mam tyle roboty w domku,trzeba nadrobić pocichutku jak MAX nie "pomaga"!:-);-)

Marta fajny przepis :-):-)może niedługo go wypróbuje:tak::tak:
Maltanka super że synio dał pospać w nocy:tak::tak:
Sunday a cóz to za straszną prognozę pogody oglądałaś:szok: mam nadzieję że sie nie sprawdzi;-):-p
Marz21 i jak torcik na urodzinki zamówiony?:-) jakiś specyficzny ( w kształcie samochodu i tym podobnych rzeczy) czy tradycyjny?

reklama
No rzeczywiście to też moje swięto o tym nie pomyślałąm skupilam się przede wszystkim na syniu.
A po torcik jeszcze nie ruszyłąm bo czekam jednak na M bo nie mam w samochodzie fotelika bo w weekend został przełożony także zdam relacje wieczorkiem. A co do rodzaju to chcę prostokątny chyba biały z jakimiś samochodzikami i owocami. Oglądałąm trochę na stronie internetowej ale mam nadzieję że na miejscu będą mieli jakieś propozycje.
Za to byliśmy teraz na spacerku ale że sen w południe był króciutki to teraz Mateuszek sobie znowu smacznie śpi.
A śnieg niech jeszcze się trochę powstrzyma niedawno grzało słońce a tu już by zima miała być co to to nie.

Do góry