reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam piatkowo
karlita super że udało Ci się spotkać z panią rehabilitantką:tak:
justyna2729 dzisiaj Kuba zdrowy jak ryba, rozrabia za dwóch:tak::tak::tak:
maltanka super wieści od pediatry, fajnie że tak się dobrze rozwija.
Emilia to dobrze że u dziewczynek zaczęły leki działać i dochodzą do siebie:-)
aneta82 współczuję kłótni z teściową. Nie martw się, wszystko się jakoś poukłada. A bratowej to mężowi współczuję, zachowuje się jakby co najmniej była "pępkiem" całego świata. Tylko zastanawia mnie dlaczego nie powiedziała Wam tylko teściową w to miesza?A może teściowa dodała swoje 3 grosze i tak wyszło?
anaconda27 a jak tam Twoje pakowanie? Na ile Wy tam wyjeżdżacie?
fogia dobrze że rączka się goi, za tydzień nie będziesz już czuła bólu....
Ja już ogarnęłam chałupkę, pranie się pierze a teraz szukam ispiracji na wielkanocne wypieki. Przejrzałam dużo przepisów i nie wiem na co się zdecydować:blink: Kuba usiłuje zasnąć więc jeszcze chwilka ciszy musi być. Miłego dzionka:-)

reklama
Madzienka bardzo zdolna Twoja Julka, ślicznie to zrobiła:tak:;-)
Antuanet bo moja teściowa taka jest, zawsze musi coś powiedzieć, popytać, wyciągnąć itp, do tej pory między nami a Pawła bratem i bratową było dobrze, spotykaliśmy się od święta i zawsze porozmawialiśmy, no ale według mojej teściowej jest źle i trzeba coś z tym zrobić, i jeszcze zdenerwowała się bo powiedziałam że ja mediatorów nie potrzebuję :dry::confused:

dzisiaj 1 raz Ola zrobiła siku do nocnika, po 5 min siedzenia :-D

aneta gratulacje dla Oli:tak: a teściowej współczuję, swoją drogą co ją to obchodzi kto z kim i ile się spotyka:dry:

antuanet
ja też myślę nad ciastami na święta:tak:

madzienka super kurczaki i pisanka:tak:

emilka super, że dziewczynki lepiej się mają, a z samochodami to właśnie tak jest jak nie trzeba, to dużo ofert, a jak już zaczynasz szukać to nic konkretnego nie ma:blink:

justyna mój jak zobaczy odkurzać to z balonem od razu leci i puszcza na powietrze

Anti się obudził, pobawiliśmy się 2 godzinki, pojadł i znowu poszedł spać.
A ja siedzę i myślę i myślę i jakoś tak mi smutno...:-(
jeszcze mnie moi rodzice wnerwili, chyba za częsty mamy kontakt, trzeba trochę poluźnić to znowu wszystko wróci do normy. ;-)

Madzienka super pisanka!!! A Julcia to prześlicznie wygląda w tych kucykach. :-)
aneta gratulacje dla córci! Pierwsze koty za płoty. :-)
talia ty też? co to dzień? jakiś nieprzychylny układ gwiazd czy co? :confused::confused: Powodzenia u alergologa!
antuanet dzięki, mam nadzieję, że zagoi się szybciej i będę mogła w przyszłym tygodniu spokojnie zająć się sprzątaniem. ;-) I jak tam przepisy? Zdecydowałaś się już na coś.
karlitka zapomniałam wcześniej Ci napisać, że ja kawę piję już od jakiegoś miesiąca. Co prawda bardzo słabą z cukrem i śmietanką ale zawsze kawa to kawa. Na szczęście u Antiego nie zauważam żadnych rewolucji więc pozwalam sobie na tą odrobinę przyjemności. Każde dziecko jest inne, Filipka uczulało wszystko i rzeczy które mogłam jeść dało się policzyć na jednej ręce. natomiast Antoniemu nie zaszkodziła nawet pizza. :zawstydzona/y:

Fogia u nas z Gabi nie miałam problemu a Norb jest wrażliwy dosyć np nie mogę nic smażonego i tosty tez odpadają ....

Madzieńka ale Juleczka to zdolna dziewczynka my też dzisiaj robiłysmy wyklejanki - miałam z nia zrobic kartki wielkanocne ale Gabi jest jeszcze za mała ;-)

Anetka brawa dla OLI :) moja nie moze się przekonac do nocnika ....

Anetka spokojnie, pomyśl o swoim zdrowiu i nie denerwuj się:tak:, niestety teściowe już takie są:no: nie zmienisz jej myślenia, strasznie Ci współczuję. Ja ze swoją ograniczam kontakty na ile się da. Dobrze że masz wsparcie w mężu:tak:. Brawa dla Oleńki za siusiu w nocio:-D:-D
Talia udanej wizyty i dermatologa, daj znać co i jak po wizycie:tak:
Madzienka bardzo ładne arcydzieła Julcia wykonała:tak::tak::-):-)
Antuanet szybko uwinęłaś się z porządkami:-), ja już mam 3 ciasta na oku które mam zrobić:-)
Maltanka śmieszny jest Hubcio z tym balonikiem i odkurzaczem:-D:-D

Udało mi się odkurzyć i wyprać dywan, wygląda teraz prawie jak nowy;-).
No i niestety jak nie urok to sr...ka, mąż zadzwonił do mnie że jest w gipsie:szok:. Pojechał do pracy naszym złomem i nie mógł później odpalić to pchnął tego grata i tak niefortunnie wskoczył do auta że zwichnął bark:no:, to już jest trzeci raz w tym samym miejscu i najgorzej że to prawa ręka. Wcześniej lekarze mówili że następnym razem przy zwichnięciu potrzebna będzie operacja:crazy:, nie wiem jak teraz mąż będzie jeździł do pracy, bo raczej w domu nie wysiedzi, a i tak nic w biurze nie zrobi bo praworęczny jest. No i nie wiem co wymyśli z robotą na wsi jak obrobi pola:no:, nie mam humoru:-(

Justyna współczuję mężowi, ale się załatwił, :no::szok:
co do odkurzania to moja bardzo lubi odkurzacz, :tak: ale na początku była wrogo nastawiona do tego hałasu, więc zanim włączyłam, to mówiłam, że zaraz będzie głośno i robiłam wrrrr, a w tym czasie włączałąm, i teraz lata na czworaka za odkurzaczem i się cieszy jak tylk go wyciągam :-D
fogia a co to za smutek? czemu Ci smutno?

nie wiem co się z nią dzieje, od dwóch dni mi zwraca ze dwa razy, nie dużo, i nie po jedzeniu tylko popmiędzy, raz na żółto raz sama woda, może to od ząbków? :dry:

aneta ale teściowa, nie ma co :szok::szok::szok:

Madzienka super Wam wyszły te kurczaki i pisanka :tak:

Antuanet ja też przeglądam przepisy i nie wiem na co się zdecydować :dry:

talia też mam nerwa, a w zasadzie już mi przeszło. Ale rano biedno ze mną miał mąż :-p

fogia no czasami tak jest, że smutno się robi o byle co, też tak mam, na szczęście rzadko :tak:, tulaski dla Ciebie :-)

Justynka no co ty :szok:?? Zdrowia dla męża, ale się załatwił :szok:

Troszkę się przespałam i mi lepiej. Natalka jeszcze śpi, ale pewnie nie długo wstanie. Zje pierogi i zabieramy się za malowanie, no chyba że humor będzie mieć zły, to sobie darujemy i na jutro przełożymy.
Mąż poszedł właśnie do pracy, ale na szczęście chrzestna Natalki przyjdzie po 20, to się nudzić nie będę. Bo dzisiaj sobie postanowiłam, że poczekam na męża i może coś naszykuję. Ucieszy się :tak:

reklama
Witam się i my. Ja juz- wkoncu po pracy,ale dzisiaj sporo roboty sobie nadałam to szybko mi czas zleciał:-) A co do pudełek to nie muszą być od razu bo rozumiem ze ich nie zbieracie, ale jak moglybyscie na bieżaco teraz je odkladac to byłabym wdzieczna:-)
Madziarka mysle to pojemnikach do kacika matematycznego dla kazdego dziecka na akcesoria, albo jakaś grzechotke mozna zrobić z dziećmi itp.... Ja właśnie pojadlam klusek swojej -mamy roboty z serkiem i skwareczkami.. hmm smak babciowy:-) Maks wpatrzony w Georga na minimini:-) więc mam chwilke czasu:-D

Madzienka super kuczaki!!!!!
Justyna lae M ma pecha! ZDROWKA!!!!
Emilia super u wAs już lepiej:-)
aneta gratki dla dużej córci!!!!
fogia tulaski na zmartwienia!!!!!!!!!:tak::tak::tak:
Justyna a jakie to ciasta??? Ja to chyba nic nie zdołam zrobic.... przyjade do tesciowej na gotowe:zawstydzona/y:

Swoją droga to mam dość pogody, ale dzisiaj Pan w prognozie powiedział,ze to ostatni taki dzien i juz bedzie cieplo,,,, no ale wczoraj pokazywali Zakopane - tam zima i w nocy mróz!!!!!:szok:

Do góry