reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witajcie
ja dzis pobiegalam po sklepach, pokupowalalm troche ciuszkow dla Asi i malego i sobie spodnice dzinsowa
wiecie ze ja do szpinaku sie przekonałam, smakuje mi jak nigdy, tylko posole dodam czosnek ciut smietanki i mniam mniam... smaa sie dziwie bo wczesniej mi nie smakował, a co najwazniejsze Asi smakuje
zdrówka dla wszystkich chorowitków
madzienka ja tez smietane z biedronki uzywam
marz
ja po dodaniu smiatany zawsze zagotowuje
udanego weekendu:-)

reklama
Witam kochane...wieki mnie tu z wami nie bylo
shocked.gif
...ale jakos wzielam sobie "urlop" od BB
embarrassed.gif
...wiecej czasu na dzieciaki poswiecalam i obowiazki domowe...ale tak mi teskno bylo za wami....ehhhh

U nas ok,leci jakos pomalutku,dziewczynki zdrowe(odpukac)...Karolcia zaczyna gadac coraz wiecej,nawet probuje zdanie ukladac,tzn.tlumaczy cos tacie jak z pracy wraca...a tak smiesznie to jej wychodzi,polowe po swojemu...he,he...a ja szaleje z szyciem
laugh.gif
...teraz siorce szyje wlasnie posciel z baldachimem i ochronki na lozeczko
happy8se.gif

Pogoda do kitu od wczoraj-wieje ze niemalo glowe urwie
shocked.gif
....i to by chyba na tyle bylo....doczytac was napewno nie doczytam.....moze w wekend bedzie spokojniej to chociaz pobieznie przelece co u was....pozdrawiam Aneta

Witam nocną porą:cool2:
pozaznaczałam cytaty, ale nie wiem, czy coś napiszę bo padam:no:dziś nie było spaceru i w domu sajgon:angry::no: Natalka się darła, a na dodatek nauczyła się piszczeć:szok::wściekła/y::wściekła/y:i wszystko chce wymuszać:dry::angry::angry:czasem brak sił do niej:sorry2:próbowałam ją ze 3 godziny położyć w dzień spać, to tylko był płacz:angry:a jak wyjechaliśmy o 16 do sklepu to momentalnie zasnęła mojej mamie na rekach (i mama pyta, czy ja próbowałam ją dziś położyć, bo taka zmęczona:dry::dry::dry:), wieczorem to samo - płacz o wszystko, wszystko źle:angry::angry::angry: czy to jakiś bunt czy nagle przypomniała sobie o cysiu:confused::confused::confused:
no dobrze, że chociaż całe noce przesypia bez problemu:tak::tak::tak: tfu tfu;-)

madziula ależ Kola urósł:szok::szok:a nowy lokator super:tak::tak:
Batoniki Bounty zamierzam robić jutro;-)tak mnie skusiłyście;-)

Karlita ależ dorodnego masz syna:szok:

Ja już z zakupów wróciłam i biorę się za gotowanie zupy pomidorowej z literkowym makaronem, Maja się wczoraj śmiała ze jak zje literkową zupę to "będzie nawijać jak szalona" jak Marta (kto ma mini mini to wie o czym mówię :-D:-D)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Marta zdrówka dla Twoich muszkieterów:tak::tak::tak::tak:
więcej nie pamiętam:zawstydzona/y:

Czyżbym była pierwsza:confused::szok:?
Nocka okropna, mały brodawki mi pogryzł - szczególnie prawą i na samą myśl o bólu przy przyssaniu :angry::angry::angry::crazy::wściekła/y::wściekła/y:.
M w pracy na 4 godziny, dobrze że starsze sami sobą się zajmą.
Anetko, pusto bez Ciebie było. Super, że z Karolinki mała gaduła się robi:tak::-). A jak tam fochy Gosiaczka, przechodzą?
Misia, u nas też wieczór marudny był. A z babcią to dziecko zawsze JEDYNE przecież jest;-):tak:.
Dziewczyny, jak spotkanie?

Witajcie
Anet fajnie,ze sie odezwałaś. Super,ze u siorki ok i juz widac, ze przygotowania ida pełną parą:tak::tak:
Misia trzymaj sie, na pewno wszystko wróci do normy, może Natalka miała zły dzień
marta jak tam chłopaki? Mam nadzieję, ze juz troche lepiej:tak:
jakos dzis mnie głowa boli:confused::sorry2: a tyle mam sprzątania:baffled::baffled: blee

Witajcie. Miałam problemy z połączeniem internetowym ale jak zmieniłam miejsce laptopa jest już ok. Dziękuje za trzymanie kciuków:tak:. Dzidzia zdrowo rośnie i będę mieć chłopca :-)więc moje przeczucie mnie nie zawiodło co do płci dzidziusia.

Cześć

Motylla dobrze ze ok u gina i dzidzia (synio) zdrowa
Anet zaglądaj do nas!
Marta smaruj sutki:-(
Misia oj te bunciki skad ja to znam;-)Dobrze że nocki przesypia:-D
U nas wizyta u dermatologa zakończona wizytą w aptece(120 pln poszło) niby to tylko alergia ale jak to z tym bywa zmiana płyniu do kąpieli maść i Claritine:crazy:
Poza tym muszę zakupić krochmal no i nie wiem gdzie to się kupuje czy w markecie znjadzie się to?
U nas dziś goście z noclegiem wiec trzeba się odmeldować
Udanego weekendu~!

witam i ja

dziweczyny i jak po spotkaniu?????

talia a krochmal potrzebujesz do kąpana małej??? jak tak to zrób sama:tak::tak::tak:

marta
smaruj bepantenem:tak::tak::tak:, mi życie ratował jakmnie Kola gryzł:tak::tak:

misia
cierpliwości przy Natalce, musi was wypróbować:tak::tak::tak:

motylla gratuluję chłopaka, boedzie miał z kim Krystek rozrabiać:-D:-D

sienio powodzenia w porządkach:tak::tak:, ja też musze co nieco ogarnąc:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale mam lenia:-D:-D

ja właśnie obiadek kończę bo KOla jeszcze śpi:tak::tak:, dziś gyros z warzywami i sosem czosnkowym:tak::tak::tak::tak:

ale okropna pogoda, znowu cały dzięn w domu przesiedzimy:no::no::no:

Witam weekendowo
marta
zdrówka dla dzieciaków, współczuję choróbska;-) A jak dzisiaj się czują? Współczuję pogryzionych brodawek.
misia2010 u nas też czasami taka niechęć do spania...
motylla super wieści od gina i gratuluję syneczka:tak:
talia udanych spotkań weekendowych:tak: A już wiecie na co te alergie ma Gabi?
mandziula spotkanie super! A obiadek mniam...
Ale pustki:szok::szok::szok: Myślałam że jak taka pogoda na dworze to Wy tutaj jesteście. Ja dzisiaj byłam na zakupach i na poczcie w Olimpie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Normalnie stanie godzinę w kolejce ( 4 os przede mną) to już przesada, nie radzę Wam tam iść cokolwiek załatwiać.Byłam jeszcze na targu po warzywka i jakieś spożywcze pierdoły. Kuba oczywiście nie poszedł spać bo nie chciał babci usnąć więc pewnie ok 18 pójdzie spać:-) Miłego popołudnia:-)

reklama
hej dziewczyny

jestem na nogach od 5.30, a mimo to w domu mam taki syf, że "ręki" (jak mówi FIfciuch) opadają. Zdecydowanie to nie jest mój dzień. :baffled:

teraz mam trochę luzu bo Antonio śpi, a M. z Fifim pojechali do naszego znajomego na urodziny. W sumie mogłabym się zabrać za jakieś działanie, ale tak mi się nie chce, że :szok::szok::szok:

A tak poza tym to załatwiliśmy dziś lokal na przyjęcie chrzcielne Antosia. 40zł za osobę, a w cenie obiad z 2 dań, kilka przystawek, napoje. Mam nadzieję, że wystarczy jak na 2/3/4 godzinne spotkanie. Alkoholu nie planujemy, kupimy tylko owoce, upiekę kilka ciast i mam nadzieję, że będzie dobrze.

Jako, że chrzciny jednak odbędą się w święta to muszę zaprosić większą ilość osób niż początkowo chciałam. Na szczęście rodzice obiecali dorzucić parę groszy więc może nie pójdziemy z torbami. Zaproszenia już kupione, tylko wypisać i powysyłać. Wczoraj zmierzyłam Antkowi ubranko do chrztu po Fifim i pasuje więc przynajmniej ten wydatek odpadnie. Za to chciałabym Filipciuchowi kupić garniturek bo nam się w tym roku szykuje sporo uroczystości to miałby w czym się prezentować. No i ja oczywiście i tradycyjnie nie mam co na siebie włożyć. Tak więc allegro poszło w ruch, a w poniedziałek wybieramy się do Lublina na zakupy i rozrywki dla FIlipka, który właśnie wtedy będzie miał imieniny. :-)

Motylla gratulacje! Faceci górą! ;-);-):-D:-D
Marta ja Ci polecam krem - MALTAN. Mi bephanten jakoś nie bardzo pomagał, a maltanem smarowałam, zakładałam osłonki i chodziłam tak non stop. Myłam piersi dopiero przed samym karmieniem. Możesz też spróbować pokarmić z kapturkami chociaż mi one jakoś nie bardzo pasowały.

Do góry