reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Witajcie. Dziś wybieram się na wizytę ,więc za bardzo was nie czytałam. Krystian na razie śpi ,więc pomału się szykuje na tą wizytę. Trzymajcie kciuki, żeby z dzidzią było wszystko w porządku.:tak:

Uffff udało się...jestem...a już myślałam ze będę na odwyku do piątku:-D:-D:-Dcos mi antywirus zbuntował kompa ale na szczęście P udzielił mi mega instrukcji i udało się uruchomiłam go!!!!!!hurrraaaaaaaaa:-D:-D:-D

witajcie, my już po śniadanku zaraz na dwór idziemy.....

madzienka wciąga mnie...;-)

;-);-);-);-)

A dziewczyny ja z pytaniem moge Gabi przewiżć na przednim siedzeniu w foteliku??? Bo gdzies widziałam ze w takim foteliku dziecko jechało z przodu a ja na spotkania nie przyjezdzam bo nie chce zeby sama z tyłu jechała a tak to pewnie bym się zdecydowała:baffled:

Talia
na ten temat tyle opinii ilu specjalistów...moja Jula w moim samochodzie jeździ na przednim siedzeniu, i ja bardzo chwalę sobie tą jazdę:tak::tak::tak:

My już na nogach, mały jeszcze ScoobyDoo ogląda, a dzisiaj przed nami przedszkole i basen, madzienka idziecie?

madzienka śpicie?

Maltanka uważaj na ScoobyDoo, mały mojej koleżanki ma teraz koszmary nocne po tej bajce...widzi te cienie na ścianach:baffled::baffled::baffled::baffled:
Idziemy...

Już nie śpimy:-D:-D:-Didziemy hulu hulu....

Dziewczyny czy któraś z was pamięta jak ta Pani rehabilitantka się nazywała ???

:no::no::no::no:

Sienio naprawdę warto:tak::tak:ja jestem bardzo zadowolona z tego zakupu!!!
Madziarka wszystko dzięki Tobie i Juleczka hulajnodze;-)

Marzenko no właśnie jak zdróweczko???

Miłego dnia...

Hej hej...ja na szybko melduje ze u nas ok poza malymi chorobskami mnie nadal meczy nos(ciezko powiedziec czy to katar po prostu zapchany) a Mateusz tez kaszle od rana bezustannie...słonko na dworze a my w domu mam nadzieje ze do jutra mu sie poprawi i przynajmniej na spacer wyjdziemy...w poniedzialek zaliczylam dentyste wyczyscila mi bezlitosnie portfel:-)jeszcze jedna wizyta i koniec...

Marta Ty dzielna kobitka jestes dorze ze Pawełek przynajmniej grzeczny...
Karlita ojoj ale mialas przygode oj te rozki to naprawde czasem nie wiadomo skad wychodza...
Fogia oby wszystko ze chrzcinami udalo Wam sie sprawnie zaltwic ja tez nie lubie takich imprez w swieta...no i szybkiego zakupu mieszkanka
Madzienka super Jula pomyka na hulajnodze...chyba złozymy dzisiaj Mateuszowi niech cwiczy kupilam mu w grudniu i nawet nie wie ze ja ma:-)
Senio a jaki problem masz z Jula???
Maltanka udanego dnia w przedszklu i basenie...
Aluska witajcie w domu i oby juz tak zostało...
Motylla trzymam kciuki za wizyte masz dzisiaj usg polowkowe, czujesz juz ruchy???
Anaconda w tym roku dla chrzesniaka kupilismy hulajnoge Dynora trojkolowa a sa tez dla starszych dzieci, cena przystepna aluminium koleczka kalczukowe za rok kupie ja Mateuszowi jak opanuje dorze jazde...brawa dla dzielnej Mai...i gratki dla M za egzamin...
Madziarka jaki ty ranny ptaszek jestes no ale warto zeby do 9 miec juz zupe ugotowana czapki z głow...:-)
Mandziula jak Twoj Kola lubi tak samochody to było z nim przyjechac na targi motoryzacyjne...czesc tuningowa by go zafascynowała:-)

Talia
na ten temat tyle opinii ilu specjalistów...moja Jula w moim samochodzie jeździ na przednim siedzeniu, i ja bardzo chwalę sobie tą jazdę:tak::tak::tak:

Maltanka uważaj na ScoobyDoo, mały mojej koleżanki ma teraz koszmary nocne po tej bajce...widzi te cienie na ścianach:baffled::baffled::baffled::baffled:

1. Madzienka nie zgodzę się z Tobą, że ile specjalistów tyle opinii:no: Nawet najbardziej przewidujący kierowca nie ma wpływu na to, co czynią inni użytkownicy dróg. I to jest najgorsze, nie chodzi mi o to, że Ty wożąc Julę na przednim siedzeniu postępujesz nagannie itp. nie to Twoja decyzja i to jest jak najbardziej dozwolone nikt tego nie zabrania, ale nikt mi nie wmówi, że siedzenie z przodu jest bezpieczniejsze niż z tyłu zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Przy bocznych zderzeniach rosyjska ruletka, albo wali w przednie drzwi albo tylne i bez znaczenia gdzie siedzisz, ale przy czołowych strefa zgniotu musi być i nikt tego nie zmieni. Podczas zderzenia ciało człowieka przy prędkości zaledwie 50 km/h gromadzi energię kinetyczną porównywalną do uderzenia o ziemię po upadku z trzeciego piętra. To samo zdarzenie przy prędkości 110 km/h jest porównywalne do uderzenia po skoku z 46 m. To są tylko czyste prawa fizyki i nikt tego nie zmieni choćby nie wiem jak chciał.:no:

łeee ale poemat walnęłam:-p ale talia ja bym nie przewoziła małej na Twoim miejscu na trasie z przodu.

2.:szok: nie wiedziałam o tym. Chyba skończy się na śwince pepie itp na razie

Ostatnia edycja:
hmmm siedzenie z tyłu jest bezpieczniejsze przy czołowym zderzeniu np mój E jak byłam w ciąży kazał mi siedzieć z tyłu ;-)
a Gabi była wożona w foteliku za kierowca gdyz automatycznie kierowca w chwili wypadku intuicyjnie kieruje uderzenie jak najdalej od siebie ;)

zabrania sie tylko wożenia dziecka z przodu w foteliku tyłem do kierunku jazdy.

a jak dziecko jest już większe to nasz wybór :)

osobiście jak już zacznę jeżdzić to dzieci będą na tylnej kanapie :-)

mamy takie fajne dodatkowe lusterka dzieki ktorym widać co robi dziecko i można nawiązywać kontakt wzrokowy ;-) rozmawiać :-) u Gabi sprawdza sie to swietnie :-)

Ostatnia edycja:
o karlita to ty takie lusterko masz, nie pamiętałam która to miała;-)

ps. kiedy zaczynasz jeździć? u nas H też z tyłu za kierowcą;-)

marzenka przepisy nie zabraniają, bardziej to kwestia bezpieczeństwa niż mandatu;-)

Maltanka nie wypowiadam sie...:-)to temat rzeka...a link podesłałam Tali w zwiazku z jej pytaniem czy może przewiezc Gabi na przednim fotelu...

Ostatnia edycja:
reklama
Maltanka wow prawie jak koleżanka o ptakach:-D:-D:-D:-Di brzmi to troche jak wykład ze szkolenia nauki jazdy:tak::tak::tak::-p:-p:-p

Ja moją woże tylko po mieście bo tak jak napisała Marzenka jest mi wygodniej...dodatkowo mogę zabrac jeszcze dwóch pasażerów w fotelikach na tył;-);-);-)
na trasę nie odważyłabym się i Jula zawsze w dalsze podróże jeździ z tylu:tak:
bo jak to mówią"strzeżonego Pan Bóg strzeże"

temat podobny jak zapinanie pasów w taxi.....no właśnie Maltanka zapinasz pasy w taxi??

Marzenka zdróweczka.....

Ja też mam takie lusterko w moim autku...super wynalazek....

My po spacerku.....jemy zupkę i zmykamy spać....

Do góry