reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam i ja po wizycie w przychodni
odebralam wyniki znow mam bakterie w moczu, leukocyty nieliczne wiec moze nie jest zle, od ostatniej wizyty u gina biore zurawine ale nie wiem czy pomaga
moja mała w domciu juz i doprowadza mnie do białej goraczki wyciaga tylko ciuchy z szafy i sie przebiera co chwila juz 3 raz w ciagu pół godz:wściekła/y:
aneta to mialas przygody w przychodni dobrze ze tel był pod ręką
Emila Twoja Natalia jest jeszcze mała do jakiegos czasu to normalne e dziecko nie mówi k tylko t spokojnie mozesz poczekac jeszcze, moja mała w wieku 3 lat sie nauczyła ale z pomoca logopedy
maltanka oby ze szkoleniem sie wszystko udało załatwic

reklama
Michał jeszcze śpi:szok::szok::szok: może ten Dentinox to nie na ząbki tylko na sen działa:-D:-D
Anet dobre, dobre, ale pewnie na początku to nie było Ci do śmiechu;-)
Karlitko Michał też sam nie poleży bo zaraz marudzi, spokojny jest tylko wtedy gdy leży w leżaczku a ja odkurzam, wtedy spokojnie mnie obserwuje
Emilko daj znać jak już będziecie po:tak:
Widziałyście zima wraca od soboty:-:)no:

My już w domku siedzimy i Maja właśnie je obiad (bo przecież w przedszkolu nie dają :crazy::crazy:)
Emilia trzymam kciuki za wizytę u lekarza, oby usg nic nie wykazało :tak::tak:
Aneta no to nieźle cię urządzili w przychodni :-D:-D:-D:-D
Gon1a mi żurawina bardzo pomogła jak miałam zapalenie pęcherza :tak::tak::tak:
Madziara ja też szału dostaję jak neta czasem nie ma :-D:-D:-D
A o powrocie zimy słyszałam i wcale mi się to nie podoba :no::no::no:

Gon1a ja nie korzystałam więc nie pomogę...

Anaconda ciesz się że mała ma apetyt... wiesz jaki to koszmar mieć niejadki w domu :-)
Moje mają różnie - raz jedzą a innym razem nic im się nie daje wcisnąć... ale ogólnie to wolę jak mają wilcze apetyty... przynajmniej jest dla kogo i po co gotować :-)

Emilia nie ma sprawy - mam nadzieję że ci się książeczka spodoba - jak dla mnie jest super... miałam kiedyś inne ale nic w nich ciekawego nie znalazłam :-)

Madzieńka pokaz pazurki po powrocie...

My już po obiadku, ja popijam zieloną herbatkę z trawą cytrynową... :-) zaraz muszę wymysleć coś dla dzieciaków bo mi się zanudzą... :-)

Hejka!
Anaconda ciesz się że mała ma apetyt... wiesz jaki to koszmar mieć niejadki w domu :-)
Moje mają różnie - raz jedzą a innym razem nic im się nie daje wcisnąć... ale ogólnie to wolę jak mają wilcze apetyty... przynajmniej jest dla kogo i po co gotować :-)
Aluśka cieszę się ze z hematologiem temat kończycie:-)
Karlita my swoje pierwsze dziecko też nosiliśmy na rękach:baffled: Mówisz ze z drugim chciałoby się inaczej?
Temat apetutu u nas też gorący, wieczne kombinowanie zeby zjadała, a ona niby gryzie a potem wypluwa gdze popadnie, to chyba taka jej zabawa:sorry: a ja czasem się tym sresuje a czasem cierpliwie proponuję coś za godzinkę:laugh2:
święta racja
witam kobitki
następna nocka przespana w całości :-D dziwi mnie to, że zawsze jak mąż ma drugą zmianę i zostaję z nią sama, to przesypia noce, a jak ma pierwszą zmianę albo jest weekend to się budzi w nocy :baffled:
byłam dziś rano u dermatolog, przemiła starsza pani, poszłam z nią do zabiegowego, zrobiła co miała zrobić i mówi, żebym się ubrała spokojnie a ona wraca do gabinetu, ja się patrzę a ona zamknęła drzwi na klucz z rozpędu i zostawiła mnie w zamknięciu :szok: łapię za klamkę ale nikt nie chce otworzyć, siedzę i czekam, w końcu znalazłam w komórce nr tel do rejestracji i dzwonię, mówię że jestem zamknięta w zabiegowym a babka " O jezu, naprawdę??? już idę" ludzie mało z krzeseł nie pospadali ze śmiechu :-D:-D:-D
No to miałąś przeżycie, pomysłowość Cię uratowała;-)

Moja Gabi śpi to mogłam kompa włączyć;-)
W nocy nam 1h nie spała nie wiedzieć czemu a potem 6,40 się obudziła ja dziś nietomna taka jestem a ona odsypia:-D
zostałą dziś pierwszy raz zupełnie sama z nianią, no i jak wróciłam do domu to dziecko się śmiało w głos i nawe do mnie nie podeszła:szok: taka byłą zabawiona-zdrajczyni:baffled:
le cieszę się ze nie było kłopotu co prawda długo jej samej nie zostawiam ale miałam pietra niezłego jak to zniesie.
Rozmowa dzisiejsza skazana była na bezefektownośc ale moim celem jest rozesłanie wici ze jestem na tym rynku pracy:-D ciśnienia nie mam na pracę ale poszukać zamierzam. Całe szczęście w niedzielę przyjedzie moja siostra to ja będę miała to opieki nad Gabi.
A widziałyście to?
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,13114875,wiadomosc.html
ja zanim z Gabi miałam podłączoną kroplókę w takiej sytuacji to minęły 3h, tak nas odsyłali od szpitala do przychodni i po oddziałach

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie dotarłyśmy

Badania nie było, bo ciemiączko zrośnięte, a to USG robi się przez ciemiączko. Pani lekarka powiedziała że zostaje nam tomograf, ale takie małe dziecko trzeba usypiać bo nie wyleży bez ruchu.

I chyba sobie odpuścimy, najwyżej będę się martwić codziennie, no ale nic nie poradzę. Jak będzie widać jakieś oznaki, że coś jest nie tak to po prostu pojadę do szpitala.

talia moja jak się odwadniała i powiedziałam lekarce że wymiotuje i nic od rana nie je, to na mnie nawrzeszczała że mam dziecko nakarmić bo głodne :szok:, durna baba. Wieczorem to mi wtedy Natalcia już żółcią wymiotowała.

Później popiszę, bo Justyś się domaga jedzenia

Do góry