Ta,makaron powiadasz....chcialabym zeby zjadla....ona wlasnie wcale nie chce nic jesc....zje 2-3 lyzki i juz koniec:-(
Karlitka,bosze,zeby moja tak zjadala to bym do gory skakala z radosci....
Dzis wlasnie tez ok18 dawalam jej kasze z sosikiem,to zjadla 1 lyzke...i juz koniec.....z obiadami to samo,czasem ze 3-4 zje...ale co to jest:-(
A z jadlospisem to teraz calkiem sie rozwalil.......juz nie wiem sama co dawac zeby chciala jesc,cokolwiek....no bo jak,np dzis.....rano ok 8 zjadla kasze(nawet cala butelke...bo lyzeczka nie chce wcale)...potem po spacerku ok12,zupke dalam...to zjadla doslownie 3 lyzki i to sama bo mi sie nie da wcale karmic
.....potem poszla spac.....a jak wstala to ok 15 dalam drugiej zupki(ogorkowej),to tez liznela troszke i koniec,miesko probowalam dac z udka,to raz ugryzla
....potem pieklam drozdzowki i rogaliki...ale tez nie chciala,no moze raz ugryzla......ok 16 dalam serdelka(no bo przeciez prawie nic od rana nie zjadla),to pol zjadla,nie powiem...ale co to jest pol serdelka....ehhhh....no i na wieczor wlasnie ta kasze gryczana z sosem,ale to tez nie bylo zjedzone.....ehhhhh......wiec dalam kasze w butli ok 20 to wypila wszystko....no i tak jest prawie codziennie z tym jedzeniem.....
Wiec jesli ktoras zna jakis sposob an niejadkow to prosze o wszelkie sugestie,bede probowas wdrazac,moze cos wreszcie poskutkuje...............
wiesz co u nas tez ostatnio z tym jedzeniem to jest różnie
np wczoraj
na śniadanie poszło z 80 ml kaszy
później pól parówki i może łyżka serka białego
zupa - 4 lyżki rosołu i więcej klusek
później myslałam że ja uśpie to dałam mleko wypiła może ze 100ml
koło 17stej dostała kasze jęczmienną z rybą i ogórkiem to zjadła kasze i ogorka
i przed spaniem dostała kaszę 150ml to zjadła moze 60 ml ...
kochana a może pierogi ruskie ??? moja zajada ze smakiem ;-) albo kopytka ;-)
Karlita, anet jakie sosiki robicie do tej kaszy????
na indyczku z marcheweczką :-) albo na cielęcince :-)
taki na delikatnym mięsku bez podsmażania nie jest ciężkostrawny ;-)karlita moze to tylko takie przejściowe Hubert też przecież niedawno w ogóle nie spał w dzień a teraz śpi wczoraj nawet zaszalał spał 3hps a nie za ciężki dla Gabi taki sosik na kolacje
ja to zazwyczaj jakieś kanapki, parówkę itp. daję a na wieczór jeszcze mleczko na popitkę
z kanapek Gabi zjada tylko wierzch ...
Sosik,ja robie taki zwyczajny,na kurczaczku,albo innym miesku...tyle ze moja miesa to nie ruszy.....podgotuje miesko w kosteczke pokrojona,dodam warzywa,przyprawy i na koniec zabielam troche smietana
dokladnie :-)
ja wcześniej dodawałam dzużo natki pietruszki albo koperek ale teraz Gabi nie chce jeść takiego ziołowego sosu ;-)
tego posta piszę od 11stej pewnie napisałyscie już dużo nowych postów ;-)
Norb jest starsznie rączkowy dzisiaj ...