reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

aneta szkoda ze rok temu sie nie poznalysmy na BB w tamtym roku czesto sluzbowo zagladalam do piask, raz na tydzien lub na dwa, to chetnie bym cie odiwedzila, ale w tedy nie bylo jeszcze malej Oli
a Ty na ta cylikinowana podloge bedziesz cos kladla, moze panele??

reklama
a Ty na ta cylikinowana podloge bedziesz cos kladla, moze panele??

nie będzie cyklinowana, bo za dużo jest farby i papieru by za dużo poszło, nieopłacalne, będziemy kłaść płytę osb, a na to panele, fachowcy od paneli kazali nam najpierw wyrównać podłogę, bo nie dadzą gwarancji na panele, jak je położą na krzywej powierzchni, powiem szczerze że mam już dość tego remontu :no::no::no: najchętniej wyniosłabym się na kilka tygodni i wróciła na gotowe :-D;-)

aneta mialam to samo na wiosne aby polozyc deske berlinecka musielismy robic wylewke, a teraz nam gosciu kladl plytki na korytarzu i marudzil ze kazde pomieszczenie na innym poziomie, ale dal rade zamontowal listwy maskujace i poprzelamywal spadki
ponarzekamy sobie na fachowcow jak sie spotakmy dzisiaj, lece rybke smazyc a potem sie szykuje do lekarza, okazuje sie ze dzis autobusy jezdza ja w sobote wiec musze wczesniej wyruszyc, do zobaczenia

Witam się piątkowo.
gon1a uważaj na siebie bo podobno mega ślisko.
anaconda27 miłych wrażeń u teściowej i szerokiej drogi:tak:
aneta82 ach z tymi fachowcami....Dobrze że mąż szczęśliwie dowiózł malutką.
motylla gratuluję dwóch kreseczek:-) Ale fajnie że Krystianek będzie miał rodzeństwo. Gina bym Ci mojego poleciła tylko że on zrezygnował z praktyki prywatnej bo habilitację pisze:confused:
Ciekawe czy Karlitka dzisiaj do domku wrócą?
sienio a jak tam Jula?Zdrowa?
A my od wczoraj mamy gości, na nic nie mam czasu. Kuba właśnie zasnął więc chwila spokoju i do garów... Miłego dzionka:-)

Faktycznie ślisko dziś... ja byłam dwa razy w sklepie (bo kto nie ma w głowie to ma w nogach :p) i jak wróciłam do domu to byłam cała mokra... parę razy nieźle machałam rękami żeby się nie wywrócić :-D

Aneta wpadaj do mnie na kawkę... :-D ja właśnie sobie zrobiłam.

Zupę pomidorową już nastawiłam, makaron i ryż się gotują :) na drugie ziemniaczki już obgotowuję - później im tylko podsmażę i mam przygotowane kurczaczki - tylko je upiec i gotowe... więc obiadek dziś już prawie gotowy :-)

dobra, to ja zasiadam z kawusię, która chętna dołączyć?

hej dziewczynki

przez to wczorajsze wolne cały czas mi się wydaje, że dziś jest poniedziałek.

Humor mam do bani, siedzę na hormonalnym wulkanie i albo wrzeszczę, albo ryczę. Już mój M. zaczyna mi schodzić z drogi i widzę, że woli mnie nie zaczepiać.:confused:

Fogia, Marta byłyście dzisiaj na pochodzie, widziałam w tv jakie miałyście obchody dzisiejszego święta:tak::tak::tak:
pierwsze słyszę, że był jakiś pochód. Chociaż pewnie o tak byśmy się nie wybrali. Na 16 mieliśmy jechać na przegląd kolęd i pastorałek ale mi się nie chciało ruszać z fotela. Leniwa się zrobiłam ostatnio.

fogia dla Ciebie na poprawę humoru, i dla innych oczywiście też :-)

Jak brać prysznic jak kobieta:

1.Zdejmij ubranie i włóż je do pojemników na brudna odzież, segregując na jasne, ciemne i białe oraz do prania ręcznego i w pralce.

2.Idz do łazienki ubrana w długi szlafrok. Jeśli po drodze spotkasz męża, zakryj dokładnie wszystkie widoczne części ciała i przyspiesz kroku.

3.Przyjrzyj sie w lustrze swojej figurze i wypnij brzuch. Pojęcz, że znowu utyłaś.

4.Wejdz pod prysznic i przygotuj sobie myjkę do twarzy, myjkę do rąk, myjkę do krocza, szczotkę do pleców, szeroka gąbkę oraz pumeks.

5.Umyj dwukrotnie włosy szamponem grejpfrutowo - ogórkowym z dodatkiem 83 witamin.

6.Wetrzyj we włosy odżywkę grejpfrutowo - ogórkową wzbogaconą naturalnym olejkiem krokusowym. Zostaw ją na 15 minut.

7.Myj twarz peelingiem z pestek brzoskwini przez 10 minut, aż nabierze żywego, czerwonego koloru.

8.Umyj resztę ciała żelem do kąpieli Ginger Nut i Jaffa Cake.

9.Splucz odzywke z wlosow, poswiecajac na to co najmniej 15 minut, aby miec pewnosc, ze cala splynela.

10.Ogol wlosy pod pachami i na nogach. Rozwaz ogolenie okolic bikini, ale dojdz do wniosku, ze lepiej je wywoskowac.

11.Nakrzycz na meza, kiedy spusci wode w toalecie i spadnie cisnienie wody, tak, ze z prysznica poplynie wrzatek.

12.Wylacz prysznic. Wytrzyj wszystko w kabinie do sucha.Bardziej zabrudzone miejsca przetrzyj specjalnym plynem do kafelkow.

13.Wyjdz spod prysznica. Wytrzyj sie recznikiem wielkosci malego panstwa afrykanskiego.

14.Zawin wlosy w dlugi recznik, o wyjatkowej chlonnosci.Sprawdz cale cialo w poszukiwaniu chocby zapowiedzi pryszczy.

15.Wroc do sypialni, ubrana w dlugi szlafrok i turban z recznika.

16.Jesli dostrzezesz gdzies meza, zakryj starannie wszystkie odkryte czesci ciala i udaj sie szybko do sypialni, gdzie spedzisz nastepne poltorej godziny na ubieraniu sie.

Jak brac prysznic jak mezczyzna:

1.Zdejmij ubranie, siedzac na lozku i zostaw rzeczy rzucone niedbale jednena drugie.

2.Przejdz nago do lazienki. Jesli zobaczysz gdzies zone, potrzasnij w jej kierunku przyrodzeniem, wolajac: Luuu, luuu!

3.Spojrz w lustro i wciagnij brzuch, zeby zobaczyc swoja meska sylwetke. Popodziwiaj rozmiary swojego penisa w lustrze, podrap sie po jadrach i powachaj palce.

4.Wejdz pod prysznic.

5.Nie rozgladaj sie za myjka lub gabka, bo ich nie potrzebujesz.

6.Umyj twarz. Umyj sie pod pachami.

7.Posmiej sie z tego, jak glosno slychac baki puszczane w kabinie prysznicowej.

8.Umyj krocze i jego okolice. Umyj posladki zostawiajac wlosy na mydle.

9.Umyj wlosy szamponem, ale nie nakladaj odzywki.

10.Za pomoca piany z szamponu zrob sobie irokeza na glowie i odsun zaslone, zeby obejrzec sie w lustrze.

11.Nasiusiaj do brodzika, celujac w odplyw.

12.Splucz sie i wyjdz spod prysznica. Nie zwracaj uwagi na kaluze na podlodze-troche sie narozlewalo bo dol zaslony znajdowal sie poza brodzikiem, gdy brales prysznic.

13.Wytrzyj sie czesciowo.

14.Przyjrzyj sie sobie w lustrze, naprez miesnie i ponownie naciesz sie rozmiarem swojego przyrodzenia.

15.Zostaw odsunieta zaslone prysznicowa i mokry dywanik lazienkowy na podlodze.

16.Zostaw w lazience wlaczone swiatlo i wentylator.

17.Wroc do sypialni z recznikiem owinietym wokol bioder.Jesli bedziesz mijal zone, zdejmij recznik, chwyc w reke przyrodzenie, powiedz: No co kotku i naprzyj na nia swoimi biodrami.

18.Pusc dwukrotnie baka. Ubierz sie we wczorajsze rzeczy.

Ostatnia edycja:
witajcie

ale chlapa na dworze, śnieg z górki nam się roztapia:dry:

my mieliśmy dzisiaj gości Monika z Maksiem nas odwiedzili:tak:

Hubert mi padł teraz w 5 minut a ja mam czas dla siebie:tak:

madzienka smska napisałam...ps jak tam Karlita wychodzą do domku?

magieep
co jakiś czas organizujemy takie wypady na kawkę, także zapraszamy
misia oby to gardełko w końcu dało spokój Natalce:tak:
justyna 3 razy to jeszcze nie dużo, moja bratowa do niedawna co godzinę wstawała w nocy nakarmienie:sorry2:
madzienka co to za pw ja też chcę:-p:-p:-D
aneta chyba nie ma złotego środka na budzenie, małe dzieci po prostu tak mają, aczkoliwek mnie też to denerwowało i muszę przyznać że P zazwyczaj wstawał do H:sorry2:...szkoda że z pracy nici, ale szykuj się na wieczór:tak:... no ciężko tak robić remont i mieszkać zarazem
anaconda miłego pobytu u teściowej i chwal się tortem, poprosimy fotkę:tak:
madziarka u mnie też pomidorowa:-D ps. mam coś dla ciebie
fogia ja też dzisiaj cały czas o poniedziałku

edit:
aneta :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
maltanka mnie jej budzenie tak bardzo nie denerwuje, tylko to że nie znam powodu, jakbym znała, to coś bym poradziła na to, a to takie dziwne pobudki, nagle ryk jakby ją ze skóry obdzierali, a tylko na rączki weźmiemy i od razu spokój i śpi

reklama
Ufff dotarliśmy do domu.....

Byliśmy w rampersie skonsultować zamianę fotelikana taki przypinany pasami...później na chwilkę w plazie i w realu na zakupach....i nareszcie w domu!!!

Karlitka zostaje jeszcze w szpitalu, u Norbercika wyszło podwyższone crp...więc trzymamy mocno kciuki za jutrzejsze wyniki jak wszystko będzie ok to wychodzą ja nie to mały dostanie antybiotyk, oby nie!!!

Sunday dzięki...

Maltanka piszę...może być sms;-);-);-)

Do góry