reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Dzień dobry:tak:

To już moje chyba z trzecie podejście żeby śmignąć kilka słów na tym wątku ale może tym razem się uda ;-)
Ja dopiero co skończyłam prasować a sterta była niezła:szok: będzie mi sie po nocach śniła:-p

Motylla jeszcze raz serdecznie gratuluję:-):-) Lekarza już wybrałaś?
Aneta82 dobre z tym braniem prysznica:-D:-D:-p
amoże Twojej córci coś sie śni złego i dlatego tak popłakuje:confused:
Fogia mam nadzieję że nastrój szybko Ci się poprawi:tak:
Bardzo żałuje że nie mogłam być na Twoim babyschower :-( wszystko przez ten szpital grrrr....:wściekła/y:
Gon1a powodzenia u lekarza?
Karlita już w domku jesteś?
Emilia1983 współczuję tak wczesnej pobudki:confused::confused:
Anaconda udanego wypadu do teściów życzę:cool2:

reklama
Chwila spokoju, więc zaglądam

Karlita trzymam kciuki za Norbercika obyście jutro już wszyscy byli razem :tak:

aluśka a Martynka grzeczna, czy daje popalić??

Madzienka ja też powoli muszę rozglądać się za fotelikiem dla Justysi. Bo z tego nosidełka już jej nogi wystają i coraz ładniej sama siada, ale z niej to straszny leniuch jest i podnosi się tylko wtedy jak coś jest interesującego i na leżąco nie widzi :-D

Natalka chyba odsypia nockę, ale coś czuję, że ją zaraz obudzę, niech w nocy śpi a nie jakieś jaja sobie robi. O 16 ma ksiądz przyjść z wizytą, więc i tak lepiej żeby się wcześniej obudziła, bo krzyk będzie.

maggiep witam nową mamę:-):-)
Madzienka a jak tam zakupki udane?
Trzymam mocno Kciuki żeby wyniki jutrzejsze Norbercika wyszły jak nalezy żeby nie musiał dostać żadnego antybiotyku i mogli wrócić do domku:confused::confused::confused:
Marta, Motylla niezlymi tekstami Wasze chłopy sypia:-p
Normatywna je tez sie za Tobą stęskniłam:-):-)
Emila moja Martynka ma kolki więc trochę rozdarta to jest;-)
Asienka super że wyniki Filipka wyszły prawidłowo:-)
Mam nadzije że następnym razem spotkamy sie już z dala od szpitala;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie. Krystek jakiś marudny jest dzisiaj może mu ząbek idzie?
Trzymam kciuki za Norbercika
Aneta82:-D:-D:-D od razu mi się humorek poprawił.

Witajcie,
ja na chwilkę bo już prawie wycvhodzę... :-)

chciałam tylko napisać że dzwoniłam do Karolinki i ma się dobrze, prosiła wszystkich pozdrowić. Malutki to ponoć nocny rozrabiaka - ciągle by balował a potem w dzień odsypiał :-D ale najważniejsze że ładnie przybywa na wadze... trzymajmy kciuki oby to crp spadło i oby jutro mogli wyjść już do domku!!!

Dobra, zmykam bo taksówka czeka :-)

Właśnie ksiądz wyszedł

Aż się zdziwiłam bo nie wziął pieniędzy :szok:. Na chrzcinach Justysi jak mu daliśmy 50 zł (bo tyle chciał rok wcześniej na chrzcie Natalki) to powiedział że za mało. Ale się wtedy wkurzyłam. Bo to były nasze ostatnie pieniądze. Może zapamiętał sobie i dlatego.

I pogadałam z nim o żłobkach, że tak źle jest z dostaniem się. To powiedział, że u nas w parafii powstaje przedszkole, tyle że za 2 lata i będą je prowadzić siostry zakonne. Fajnie. Może Justysie uda się posłać. Bo ja mam blisko do kościoła. Na sąsiedniej ulicy :-).

fogia dla Ciebie na poprawę humoru, i dla innych oczywiście też :-)

Jak brać prysznic jak kobieta:

1.Zdejmij ubranie i włóż je do pojemników na brudna odzież, segregując na jasne, ciemne i białe oraz do prania ręcznego i w pralce.

2.Idz do łazienki ubrana w długi szlafrok. Jeśli po drodze spotkasz męża, zakryj dokładnie wszystkie widoczne części ciała i przyspiesz kroku.

3.Przyjrzyj sie w lustrze swojej figurze i wypnij brzuch. Pojęcz, że znowu utyłaś.

4.Wejdz pod prysznic i przygotuj sobie myjkę do twarzy, myjkę do rąk, myjkę do krocza, szczotkę do pleców, szeroka gąbkę oraz pumeks.

5.Umyj dwukrotnie włosy szamponem grejpfrutowo - ogórkowym z dodatkiem 83 witamin.

6.Wetrzyj we włosy odżywkę grejpfrutowo - ogórkową wzbogaconą naturalnym olejkiem krokusowym. Zostaw ją na 15 minut.

7.Myj twarz peelingiem z pestek brzoskwini przez 10 minut, aż nabierze żywego, czerwonego koloru.

8.Umyj resztę ciała żelem do kąpieli Ginger Nut i Jaffa Cake.

9.Splucz odzywke z wlosow, poswiecajac na to co najmniej 15 minut, aby miec pewnosc, ze cala splynela.

10.Ogol wlosy pod pachami i na nogach. Rozwaz ogolenie okolic bikini, ale dojdz do wniosku, ze lepiej je wywoskowac.

11.Nakrzycz na meza, kiedy spusci wode w toalecie i spadnie cisnienie wody, tak, ze z prysznica poplynie wrzatek.

12.Wylacz prysznic. Wytrzyj wszystko w kabinie do sucha.Bardziej zabrudzone miejsca przetrzyj specjalnym plynem do kafelkow.

13.Wyjdz spod prysznica. Wytrzyj sie recznikiem wielkosci malego panstwa afrykanskiego.

14.Zawin wlosy w dlugi recznik, o wyjatkowej chlonnosci.Sprawdz cale cialo w poszukiwaniu chocby zapowiedzi pryszczy.

15.Wroc do sypialni, ubrana w dlugi szlafrok i turban z recznika.

16.Jesli dostrzezesz gdzies meza, zakryj starannie wszystkie odkryte czesci ciala i udaj sie szybko do sypialni, gdzie spedzisz nastepne poltorej godziny na ubieraniu sie.

Jak brac prysznic jak mezczyzna:

1.Zdejmij ubranie, siedzac na lozku i zostaw rzeczy rzucone niedbale jednena drugie.

2.Przejdz nago do lazienki. Jesli zobaczysz gdzies zone, potrzasnij w jej kierunku przyrodzeniem, wolajac: Luuu, luuu!

3.Spojrz w lustro i wciagnij brzuch, zeby zobaczyc swoja meska sylwetke. Popodziwiaj rozmiary swojego penisa w lustrze, podrap sie po jadrach i powachaj palce.

4.Wejdz pod prysznic.

5.Nie rozgladaj sie za myjka lub gabka, bo ich nie potrzebujesz.

6.Umyj twarz. Umyj sie pod pachami.

7.Posmiej sie z tego, jak glosno slychac baki puszczane w kabinie prysznicowej.

8.Umyj krocze i jego okolice. Umyj posladki zostawiajac wlosy na mydle.

9.Umyj wlosy szamponem, ale nie nakladaj odzywki.

10.Za pomoca piany z szamponu zrob sobie irokeza na glowie i odsun zaslone, zeby obejrzec sie w lustrze.

11.Nasiusiaj do brodzika, celujac w odplyw.

12.Splucz sie i wyjdz spod prysznica. Nie zwracaj uwagi na kaluze na podlodze-troche sie narozlewalo bo dol zaslony znajdowal sie poza brodzikiem, gdy brales prysznic.

13.Wytrzyj sie czesciowo.

14.Przyjrzyj sie sobie w lustrze, naprez miesnie i ponownie naciesz sie rozmiarem swojego przyrodzenia.

15.Zostaw odsunieta zaslone prysznicowa i mokry dywanik lazienkowy na podlodze.

16.Zostaw w lazience wlaczone swiatlo i wentylator.

17.Wroc do sypialni z recznikiem owinietym wokol bioder.Jesli bedziesz mijal zone, zdejmij recznik, chwyc w reke przyrodzenie, powiedz: No co kotku i naprzyj na nia swoimi biodrami.

18.Pusc dwukrotnie baka. Ubierz sie we wczorajsze rzeczy.
Świetne:-D:laugh2:
aneta mialam to samo na wiosne aby polozyc deske berlinecka musielismy robic wylewke, a teraz nam gosciu kladl plytki na korytarzu i marudzil ze kazde pomieszczenie na innym poziomie, ale dal rade zamontowal listwy maskujace i poprzelamywal spadki
ponarzekamy sobie na fachowcow jak sie spotakmy dzisiaj, lece rybke smazyc a potem sie szykuje do lekarza, okazuje sie ze dzis autobusy jezdza ja w sobote wiec musze wczesniej wyruszyc, do zobaczenia
Jak po wizycie?
Właśnie ksiądz wyszedł

Aż się zdziwiłam bo nie wziął pieniędzy :szok:. Na chrzcinach Justysi jak mu daliśmy 50 zł (bo tyle chciał rok wcześniej na chrzcie Natalki) to powiedział że za mało. Ale się wtedy wkurzyłam. Bo to były nasze ostatnie pieniądze. Może zapamiętał sobie i dlatego.

I pogadałam z nim o żłobkach, że tak źle jest z dostaniem się. To powiedział, że u nas w parafii powstaje przedszkole, tyle że za 2 lata i będą je prowadzić siostry zakonne. Fajnie. Może Justysie uda się posłać. Bo ja mam blisko do kościoła. Na sąsiedniej ulicy :-).
Nie lubię takich księży co to tylko na kase czekają:wściekła/y:

A my zaraz wyruszamy do Włodawy:-)
Życzę Wam udanego spotkania i odpoczynku w weekend:tak:

Witam... Dziś byłam na zakupkach w Plazie, jeśli można to tak nazwać :-D Bo w sklepach to sa niby przeceny heheh... W sumie to tak kupiłam jeden ciuszek dla dzidzi i tyle, nic ciekawego na prawdę... :szok: ale przynajmniej się oderwałam od syfu w domu :-) bo remoncik idzie pełną parą ... Dobra zmykam na herbatkę do sąsiadki :-D:happy2:

reklama
Witajcie
widzac, ze wszystkie na kawce :) zaluje, ze z Wami nie poszlam...
Dzis w drodze po drodze do przedszkola mialysmy z Jula kilka wywrotek, ale na szczescie jestesmy cale i zdrowe :) doprzedszkola szlysmy chyba 20 min a normalnie szybkim spóżnionym krokiem idziemy ok 7 min :p

emilia
moja Jula chodzido takiego przedszkola parafialneg, jest naprawde super. Nasza sunday tam pracowala :) mam nadzieje,ze szybko otworza Wasze :)

karlitka trzymamy kciuki !
Ale jestem padnieta, mialam masakre w pracy, tlumy...

Do góry