reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Martusia zdrówka dla chłopaków co to za moda na chorowanie przed świętami ??? NO NO NO!!!!

dziewczyny jak wasze maluchy reagowały na ostatnia dawkę szczepionki 6w1
?? chorowały czy poszło bez żadnych skutków ubocznych ?? typu katary, choroby ;-)

dzwonił do mnie kurier - zaraz będzie z paczką dla Gabi - własnie zadzwonił domofon i odebrałam paczkę :-)

zostały jeszcze kalendarze aaaaaaaaaaaaaaaa ale maja być wysłane dzisiaj :-) trzymajcie kciuki żeby doszły :-)

reklama

dziewczyny jak wasze maluchy reagowały na ostatnia dawkę szczepionki 6w1
?? chorowały czy poszło bez żadnych skutków ubocznych ?? typu katary, choroby ;-)

dzwonił do mnie kurier - zaraz będzie z paczką dla Gabi - własnie zadzwonił domofon i odebrałam paczkę :-)

zostały jeszcze kalendarze aaaaaaaaaaaaaaaa ale maja być wysłane dzisiaj :-) trzymajcie kciuki żeby doszły :-)

Karlitko u nas jak wszystkie obyły sie bez gorączki, kataru...mam nadzieje że i u was tak będzie:tak::tak::tak:

trzymamy kciuki za przesyłkę z kalendarzami....

u nas tez do tej pory szczepionki nie pozostawiały po sobie śladu więc nie wiem dlaczego w ogóle przychodzą mi do glowy jakieś dziwne ... myśli ... ;-) może dlatego ze ostatnio ten katar tak długo męczył Gabi ...

wiecie jaka fajna ta lalka Natalka normalnie gaworzy jak mały bobas :-)

hej dziewczynki

dziękuję za troskę o mojego pierworodnego:happy2:

Filipciuszek dziś na chodzie, ubrałam go ciepło i bawi się autkami na dywanie. Noskiem ciągnie i pokaszluje, chrypi trochę i bladziutki ale ewidentnie ma więcej energii niż wczoraj, bańki jednak chyba troszkę przytrzymały tą infekcję. Nocka minęłam nam spokojnie, nawet się nie rozkrywał za bardzo. Tak się jeszcze zastanawiam ale chyba jutro jednak wybiorę się z nim do lekarza żeby do świąt wyzdrowiał.

a ja właśnie odpoczywam

zatrudniłam teścia do opieki nad Fifim i wybyłam na miasto. Zrobiłam badania, odebrałam z poczty Antosiowy rożek, dokupiłam mu jeszcze bodziaków kopertowych, zaniosłam zdjęcia do wywołania, zajżałam do Fificiowego przedszkola, zrobiłam drobne zakupy i ....... myślałam, że nie dojdę do domu. :dry: takie podróże to już nie dla mnie, szczególnie przy tym wietrze.

Kupiłam dziś Filipkowi dziecięcy zestaw kucharski w Rossmanie, małe foremki świąteczne, mały wałek i teraz chodzi młody za mną i domaga się robienia pierniczków. :sorry2:

Fogia zdróweczka do Fifiego, oby nic go nie rozłozyło na święta....
Miałam zapytac wczesniej ale mi wyleciało z głowy...dlaczego dajesz mu do picia w nocy rumianek???
ja daję mu rumianek tylko wtedy gdy ma jakieś brzuszkowe problemy. Kiedyś pił miętę ale niezbyt dobrze się po niej czuł więc przeżuciliśmy się na rumianek. Jak widzę, że coś tam się z tym brzusiem dzieje, a dziecię domaga się picia do dostaje albo wodę mineralną albo ten rumianek ale zawsze wszystko letnie i pite małymi łykami.

IMG_1674.jpgIMG_1670.jpgIMG_1671.jpg

a ja się tak martwiłam niedawno, że moja córcia nie podnosi główki na brzuszku:szok:

Anetko masz przepiekną córcie :-)

nasza Gabi do 5 miesiąca nie chciała leżeć w ogóle na brzuszku - od razu był płacz ;-)

Fogia ciesze się że z Fifim lepiej - lepiej pójść do lekarza :-)

oszczędzaj się :-) mnie tez już dłuższe spacery męczą ...

ja pewnie jutro usłyszę od naszej pediatry , że Gabi jest za gruba ...
hmmm do tego mała dostała mi jakiejś wysypki na jednym kolanku ... hmmmm utrzymuje sie juz 4 dni .... ok 15 krosteczek ... gdyby to było uczulenie to by się rozwinęło .... hmmmm no nic zobaczymy co jutro nam powiedzą ....

Ostatnia edycja:
Anetko masz przepiekną córcie :-)

nasza Gabi do 5 miesiąca nie chciała leżeć w ogóle na brzuszku - od razu był płacz ;-)

ja pewnie jutro usłyszę od naszej pediatry , że Gabi jest za gruba ...

dziękuję bardzo w imieniu Oli
ja to słyszę od innych ludzi, jak im mówię że ma 5,5 mies, "ojej jaka duża, a jaka grubiutka, jaka pucołowata..."

a my zrobiliśmy z Huberetm pierniczki:tak::tak::tak: a teraz H śpi:szok: puściłam mu jego ulubione piosenki i tak usnął na siedząco, może z tym spaniem nie będzie tak źle;-)

karlitka
dzięki;-)

marta
zdrówka dla chłopaków
fogia oby Fifiemu do świąt przeszło:tak:
aneta taką samą matę mieliśmy:tak:

dziękuję bardzo w imieniu Oli
ja to słyszę od innych ludzi, jak im mówię że ma 5,5 mies, "ojej jaka duża, a jaka grubiutka, jaka pucołowata..."

ja to słyszę za każdym razem u lekarza ;-) cóż moje dziecko do chudzinek nigdy nie należało ;-)

karlitka
dzięki;-)
proszę bardzo :-)

ale mam lenia za nic mi się nie chce brać a mam cała listę zadań na dzisiaj ;-)

reklama
Ja też mam lenia:sorry2:...w planach miałam robić te pierniczki ale tak mi się nie chce....

Zjadłyśmy zupkę ogórkową...i powoli zmierzamy w stronę łózka bo dzisiaj basenik przed nami....

Anetko cudna córa....:tak::tak:

Do góry