reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

A najlepsze jest to że razem z Julem będę w pracy:tak::biggrin2:.

Marta - ty to się potrafisz urządzić!!! Ale dasz znać jak już będziesz zafasolkowana???

Moze wiece gdzie moge kupic herbate z lisci malin?chce sie zabezpieczyc i zrobic wszystko aby w terminie urodzic,,

Pozdrawiam :-)

Nadulec - witaj z powrotem. Wprawdzie nie mam pojęcia gdzie można to cudo kupić, ale 33 tydzień budzi we mnie zazdrość. Ja wkraczam właśnie w etap rosnącego brzucha i zgagi:((((

reklama
czesc dziewczyny.
Ja wlasne wrocilam do lublina..
Moze wiece gdzie moge kupic herbate z lisci malin?chce sie zabezpieczyc i zrobic wszystko aby w terminie urodzic,,

Pozdrawiam :-)

Najlepiej w sklepie zielarskim, jeden jest na Narutowicza (na przeciwko Biblioteki im. Łopacińskiego), a drugi na Świętoduskiej. Oba są w bramie.

Jakbyś potrzebowała przepisu na liście z malin to służę :)) Zapytaj się też swojej położnej/lekarza o Wiesiołka.

Dziewczyny, wychodziłyście z maluchami (chodzi mi o noworodki) codziennie, czy spacery uzależniałyście od pogody?
I moje dziecko śpi w brudnej pieluszce (czasami), czuję się jak wyrodna matka, bo po prostu szkoda mi jej budzić. Lepiej obudzić i zmienić i znowu uśpić? Czy nic złego się nie stanie, ze sobie pośpi w takiej pieluszce?

Pozdrawiam,
P. z Marysią

Dziewczyny, wychodziłyście z maluchami (chodzi mi o noworodki) codziennie, czy spacery uzależniałyście od pogody?
I moje dziecko śpi w brudnej pieluszce (czasami), czuję się jak wyrodna matka, bo po prostu szkoda mi jej budzić. Lepiej obudzić i zmienić i znowu uśpić? Czy nic złego się nie stanie, ze sobie pośpi w takiej pieluszce?

Ja urodziłam w listopadzie. Położna i neonatolg powiedziały, że po tygodniu można, a nawet trzeba zacząć spacery.
Jak nie padało, to wychodziłam codziennie na godzinny spacer, a jak podało, to na balkon wystawiałam Milenkę w wózeczku. Czyli codziennie była na świeżym powietrzu...
Teraz jest lato, to śmiało możesz spacerować całe dnie, tylko np. na karmienie wracać i znów na dwór... Jak w upał, to znajdź sobie zacienione miejsce, jakąś ławeczkę, żebyś i ty mogła wytrzymać.
Neonatolog mi powiedziała..."Noworodki lubią bardzo świeże powietrze", to czemu im odmawiać, kiedy aura sprzyja :-)
Co do tego budzenia, gdy pielucha pełna...
Jak śpi... i ma kremem posmarowaną pupcię, to możesz nie rozbudzać od razu... Ale pewnie wszystko zależy od wrażliwości skóry, np. moje dziecko szybko się nie odparzało...:confused: musisz obserwować...

Ostatnia edycja:
ptasiorek i Marta1981 dzięki za pomoc :) To dzisiaj po obiedzie znowu pójdziemy na dwór. Muszę sama dźwigać wózek, a mieszkam na 3 piętrze, więc póki co w nosidełku ją wożę, a jak ktoś jest do pomocy to biorę gondolę.

P/M

Ja tam Kluska nie budziłam Smarowałam bepanthenem tak na grubo i spał Ale on miał ogromne wzdęcia i kolki więc jego sen był swięty i wymodlony;-):-D

Dzieki dziweczyny za odpowiedz:-)
Anaklim a mi sie 32/33 zaczyna kojarzyc z okropnymi rozstepami na brzuchu..nie mam zielonego pokjecia jak sie ich pozbyc.:wściekła/y:a zgaga czasem mnie tez dopada...

Panegiryka z tego co mi wydaje to ty tez mialas zajecia z polozna Malgosia,ona wlasnie mowila o tych malinach i wiesiolku:-)mam zamiar sprobowac blirzej porodu

Heloł:tak:
Za oknem piękna pogoda,małż w pracy, Amandziucha usnęła to siedzę przed kompem a co :-p Trochę buszowałam po allegro za sukienką ale nie znalazłam jeszcze odpowiedniej dla siebie:sorry2:
Nadulec witaj z powrotem:tak::tak: wyciągnęła bym Cię na jakiś spacerek ale tak patrze na Twój suwaczek i uświadomiła sobie że z takim już pewnie dość pokaźnym brzuszkiemw tym 33tc nie za bardzo masz ochotę na spacerownie, co?
Ana super że przysłali paszport:-):-):-):-)
Panegiryka buziaki dla Marysi:-):-):-)
a co do spacerków to mi pani doktor powiedziała żebym po 2 tygodniach od urodzenia zaczęła Ami werandować a po kolejnym tygodniu wychodzić z nią na spacerki:tak::tak: a że to był grudzień jak rozpoczęliśmy spacerki więc nie spacerowałyśmy zbyt długo gdzieś z 1-1,5h bo ja zmarzluch jestem:-p:sorry2:
Marta trzymam kciuki żeby następnym razem fasolika się ujawniła:tak::tak::tak:
nieźle sobie z tą pracą wykombinowałaś:tak::tak::tak:

reklama
Hej dziewczynki,
rzadko się pojawiam ponieważ rozpoczęłam szykowanie do wyjazdu. We wtorek wybywamy nad jeziorko Białe, na pewno znacie.
aluśka ta sukienka to na jakąś specjalną okazję?
Panegiryka ja też Filipa werandowałam, głównie dlatego że potwornie się darł w kombinezonie (urodził się w styczniu). Spacery przez pierwsze 4 miesiące były gehenną i na ogół kończyły się po 10 minutach.
nadulec ja podczas ciąż smarowałam się specjalistycznymi kremami na rozstępy, które ......... nie pomogły. Natomiast dziewczyna, która leżała ze mną na położnictwie używała zwykłej oliwki dla dzieci i rozstępów nie miała. Tak więc albo ta oliwka podziałała albo różniłam się od niej typem skóry. Możesz spróbować z tą oliwką, co Ci szkodzi, kosztuje grosze, a jak się nie sprawdzi to zużyjesz przy bejbiku.

Do góry