hej dziewczynki
u nas lepiej, Fifiuch ma humorek, apetyt mu dopisuje, rano domagał się serka i musiałam się sporo natłumaczyć, że jeszcze za wcześnie. Tak więc jelitówka chyba już za nami ale dziś jeszcze potrzymam go na dietce.
jeszcze raz (tym razem wszystkim razem) dziękuję za życzenia zdrówka.
Byłam dziś w laboratorium, chciałam zrobić to obciążenie glukozą 75 bo gin. i tak mnie pewnie wyśle więc wolałam to załatwić póki M. jest w domu. Tylko, że niestety się nie udało. :-( Panie powiedziały, że muszę mieć skierowanie. Tak więc czekamy do czwartkowej wizyty u ginia. Żałuję strasznie bo jeszcze dziś zawiózł mnie mój M., a później to będę musiała taxi brać bo nie wyobrażam sobie samodzielnej jazdy przy takiej pogodzie.
W tamtym roku przy tak zasypanym mieście zrywałam Filipka rano z łóżka, pakowałam do auta, odśnieżałam i odkopywałam je, wiozłam go na drugi koniec miasta do przedszkola, wracałam przez całe miasto i jechałam do swoich 2 szkół przez wiejskie drogi, których czasami nie było widać spod śniegu.
I normalnie jak sobie to dzisiaj przypomniałam to poczułam się dumna z samej siebie.
A w tym roku szaleć i ryzykować nie będę, jakoś nie wyobrażam sobie baby w 8 miesiącu ciąży w takiej sytuacji.
;-)
biedny Fifi:-(oby szybko mu przeszło
na jelitówkę podobno świetna jest Coca - Cola...napój nie dla dzieci...ale dorosłym ponoć pomaga
Fifciuch miał już podejście do coca coli, ale jej nie cierpi wiec wątpię aby udało mi się go zmusić do wypicia.
Trzymamy kciuki za zdrowe oczka!
Fogia utulaj Fifiego od nas... oby mu szybko to wstrętne choróbsko przeszło...
A wiecie że ponoć najwięcej rotawirusów jest.... na skórkach od cytrusów!!!
Myjecie mandarynki i pomarańcze przed obraniem?
Ja kiedyś nie myłam ale jak mi lekarz powiedział to na wszelki wypadek teraz zawsze myję... :-)
no coś ty!!!!!!
nie miałam pojęcia. A u Filipka w przedszkolu to ostatnio bardzo często dawali cytrusy w ramach podwieczorku i mojemu synowi nawet zdarzyła się raz ugryźć skórkę.
(mandarynkę chciał zjeść jak jabłko). Ja tam myję je zawsze, w sumie te przedszkolne też powinny być myte, ale wiadomo czy tak jest ?????????????