reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Hej, widzę że nie tęskniłyście za mną:no::sorry2::-(. Przeziębienie i suchy kaszel mnie dopadły, z łóżka nie wychodzę:no:, nawet sobie wagary dziś zrobiłam:-p.
Jak mi się polepszy to wrócę. Patki.

zdrówka:tak:pewnie, ze teskniły:tak:

Cześć!
Słoneczko superowe więc niebawem spacer!!!!!

Niestety moja mama już pojechała ale to był strzał w 10 bo mogliśmy sami bez Gabi pojeżdzić i pozałatwaić ważne sprawy. Gabi zachwycona bo uwielbia moją mamę a rzadko ja widzi.

Rodzice mieszkają w Biłgoraju to jest jakieś 140 km od nas.

Tak broniłam Gabi przed chorobą a tu katar ją dopadł. Mam nadzieje ze przejdzie do Mikołaja.

No i coś się stało mojemu dziecku bo nie chce wcale mleka drze sie i odpycha butlę:no::no:

Nie wiem czy to ząb czy coś innego bo trwa to już jakieś 3 dni:baffled::hmm:
Może macie pomysły o co moze chodzić??????
ja teskniłam i zastanawiał sie skąd ta nieobecność.

zdrówka również:tak:
moja przez dwa dni też odpychała jedzenie:szok:a dziś jadła jak szalona:szok::szok:

Witam się!
Madzieńka Anaconda
cieszę się że tańce udane! :-)Żałuję że nie mogłam być tam z Wami:baffled:
madziara
i lepiej się czujesz po bańkach? Ja zaczęłam łykać czosnek i wydaje mi się że już mi lepiej, jeszcze inhalację robiłam i mam nadzieję że jutro będę zdrowa.
karlitka Ty jutro "a sio" do domu, bo przecież deserki czekają....
madzienka i jak zakupy?
sienio zdróweczka dla Juli. A jak się dzisiaj czuje? A gdzie byłaś u tego lekarza?:nerd:
marta1981 zdrówka:tak: Odpoczywaj ile się da, niech chłopaki skaczą koło swojego kwiatuszka.
maltanka zdrówka dla Huberta. Jak masz to daj małemu flegaminę junior, mojemu na kaszel pomaga. A jutro trzymam kciuki mocno...
Ja dalej kicham i smarkam, dzisiaj cały dzień w domu. Aby wyszłam zanieść różne rzeczy na akcję PDPZ :-) A tak to zleciało. Oglądaliśmy bajki, razem gotowaliśmy obiad, czytaliśmy książki, rysowaliśmy- a teraz już mały zasnął:-) Więc można spokojnie pooglądać TV:tak: Miłej nocki.

Tobie też zdróweczka:tak:

my dziś odebraliśmy sanki od dziadka (mikołajkowy prezent) i już jesteśmy po domowej próbie;-)zaraz się pochwalę:ninja2:

karlita trzymam kciuki, by Cię jutro już wypuścili!
maltanka powodzenia, kciuki zaciśnięte!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-):-):-)
Dopiero teraz bo wczoraj po baby disco pojechaliśmy do teściowej i wróciliśmy dopiero dzisiaj wieczorem :baffled::baffled:
Teściowa coś się z własnym synkiem chapsnęła ale ja się nie chcę w to mieszać niech sami załatwiają sprawy między sobą, zawsze uważałam że każdy odpowiada za siebie i swoje czyny i relacje z innymi i osoby trzecie nie powinny się w to mieszać :sorry2::sorry2::sorry2:
Normalnie mi to chyba nie jest pisane spokojne życie :crazy::crazy:
Karlita trzymam kciuki żeby Cię jutro wypuściły, dosyć tego błogiego lenistwa ;-):-p:-D
No i wszystkich chorowitkom dużo zdrówka żeby się do niedzieli wychorowały :tak::tak:
Maltanka za Ciebie też kciuki zaciśnięte :tak::tak::tak:

Widziałyście prognozę na noc i dzień...śnieżyca ma być:sorry2::sorry2::sorry2:ja już wyjęłam moje śniegowce:-):-)Julci tez naszykuje i jak tylko spadnie śnieg idziemy lepić z Julą bałwana...Anaconda dołączycie się z Mają??kto jeszcze chętny??

My już sanki odkurzyliśmy i czekają na pierwszą śnieżną wyprawę...;-);-);-)

Anaconda
może jutro na kawkę wstąpisz to jakoś ukoimy te twoje nerwy:tak::tak::tak:

Antuanet zdróweczka...kuruj się kochana:tak:

Maltanka trzymamy...bądź dzielna!!!
I mam nadzieję że Hubercika nic nie bierze....zdróweczka

Marta wiesz że dziewczyny z grudniówek tez mnie w telewizji widziały:-D:-D:-Dchyba mam w Lublinie sobowtóra:-p....aż z ciekawości nagrałam te kuchenne rewolucje i jutro będę siebie wypatrywała:tak::tak::tak:

Sunday PW!!

Madziarka jak zdróweczko???kiedy planujesz wyjazd na ostatnie jazdy???chciałas pojeździć po śniegu to prosze;-);-);-)

Karlitko kciukaski zaciśnięte....

zdróweczka dla wszystkich chorowitków i tych których coś próbuje dopaść...

Co ja jeszcze miałam napisać....:dry::dry::dry::dry:

Witam z bieguna!!!:-( u mnie w kuchni przez okno nic nie widac :-( A jak wyjzalam przez okno w pokoju to szook tak sypie,ze bloku obok prawie nie widac:szok::szok: ZIMA!!!!:eek::eek::eek::eek:
My dzisiaj darujemy sobie basen, Maks pokasluje caly czas mnie gardlo tez boli wiec nie ryzykuje bo chce na niedziele byc w formie:tak::tak::tak:
Herbatka zrobiona, trza się ogarniać i szykować do pracy, mam tylko nadzieje,ze opiekunka mi sie bardzo nie spozni....:eek::eek:
Madzienka odp PW!!!
Antuanet dobrze ze u Ciebie juz lepiej.
misia Madzienka u nas tez sanki juz wyjete z piwnicy i odkurzone, mam nadzieje ze w tym roku Maks bedzie chcial jezdzic:confused2:
maltanka Powodzenia dzisiaj, wierzymy w Ciebie!!!:tak::tak::tak:
karlita kciuki zacisniete!!!!:-)

Witam :-):-)
Oj ale mamy zimę :szok::szok::szok: W takich chwilach cieszę się że nigdzie z rana nie muszę wychodzić :-p:-p
Oczywiście z Mają umówiona jestem że przychodzę po nią z saneczkami :tak::tak: tak więc i my sezon saneczkowy rozpoczynamy :tak::tak::tak:
Sunday chuchaj i dmuchaj teraz na Maksa coby do niedzieli się nie rozchorował :tak::tak:
Madziarka no i jak? Masz dzisiaj jazdy?:-p;-):-D A jak Nelcia i Ty, zdrowiejecie chociaż troszkę kobitki?
Karlita czekam aż napiszesz nam posta że już w domku jesteś, no i że też z Gabrysią sezon saneczkowy rozpoczęłaś :tak::tak:
Madzienka my na lepienie bałwana bardzo chętne tylko niestety dopiero popołudniu :-:)-:)-(

I ja witam z ranka,
u nas też przez okna nic nie widać - zapadane, pozamarzane... ale słychać jak wieje i sypie...

No i mamy zimę na całego!!!:tak::baffled:;-)
Ale powiem Wam że i ja poczułam atmosferę świąt... jak jest biało to od razu człowiek myśli o choince i świętach...:tak:

Madzieńka a no nie tylko jeździła ale i będę zdawała w śniegu jak tak dalej pójdzie :eek::eek::eek: jejku, już się boję... a ostatnią jazdę mam w środę i wtedy pójdę zapisać się na egzamin...

Maltanka Karlitka kciuki zaciskam już teraz!!!

Karlitka jak się czujesz? nie spodobały ci się wakacje? :-p Zapomniałam ci napisać że jak miałaś czas to mogłaś poczytać mojego bloga - jak ja leżałam w ciąży i jak to wszystko przeżywałam... :sorry:

Antuanet co do baniek - nie wiem czy mi lepiej czy gorzej, czuję że zatoki mi się ruszyły i się oczyszczają... ale kaszel nadal mnie czasami łapie... taki duszący. Tylko że ja mam antybiotyk co będę go chyba z miesiąc brała więc zanim mnie wyleczy to potrwa :-D:zawstydzona/y:

Nela już prawie zdrowa - jeszcze słychać że czasami jej coś zapcha nosek, czasami odkaszle - ale teraz pięknie jej się odrywa... no i ona już skończyła antybiotyk, ale on jest długo uwalniający się więc jeszcze ją leczy... mam nadzieję że do końca wyleczy!

Julian jak narazie ma się dobrze - przedwczoraj zrobił z tatą pierwszego bałwanka, wczoraj był z babcią na dworze - jest prze-szczęśliwy z zimy! :eek:

Sunday Maltanka Antuanet Marta zdrowiejcie!!!! i wy i dzieciaki!!! :tak:;-):tak:

co ja jeszcze miałam napisać... już nie wiem...
A zastanawiam się czy puszczać dziś Jula do przedszkola... tak miecie że nie wiem jak my wyjedziemy u nas pod górkę... dobrze że M. wczoraj zmienił opony bo byśmy się uziemili na całą zimę :eek::angry:

Sunday jeszcze miałam ci napisać jak robiłam łososia... wczoraj posoliłam go, popieprzyłam i porządnie wycisnęłam na niego sok z cytryny. Później każde dzwonko kładłam na kawałek folii aluminiowej, na dzwonko kładłam kawałeczek masełka i na to plasterek cytryny. wszystko zawijałam i takie zawiniątka piekłam w piekarniku... do tego zrobiłam sos - śmietama, chrzan, koperek posiekany (mam zamrożony) sól pieprz... i to wszystko!

Szybko i pysznie ;-)

Ej wiecie że Nela jeszcze śpi... :szok: może jednak jej się coś poprzestawiało... i przynajmniej ona pośpi dłużej :tak:;-):tak: bo Julcio już ze mną siedzi od godzinki :-D

A miałam się jeszcze zapytać - Madzieńka zamawiałaś już foremki?

Szkoda że mamy do was daleko... ja też bym przyszła na bałwana! :sorry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam, mam M w domu wiec znowu lipa z siedzeniem na BB.
Madziu, wypatruj siebie jak zapraszają na kolację i pieczątki na rękach stawiają;-):tak:.
Fogia, ja z wyprawką na razie nie szaleję, zapowiedziałam M że sam ma ją zrobić jak będę w szpitalu :tak::-p:-D:-D - moja Ewcia od stycznia wraca do pracy w dzieciowym sklepie;-);-) to w razie "W" zadzwonię do niej co ma naszykować i M odbierze i wiem że będę z jej wyboru zadowolona:tak::-).
Ale mam śliczne śniegowe witraże na oknie:tak::-).

Dziewczyny utworzyłam nowe spotkanie na aktywnych mamach (mikołajkowe) bo jakoś ostatnio je zaniedbałyśmy więc proszę się wpisywać kto się wybiera :tak::tak::tak:

reklama
Witam poniedziałkowo :-)

Teściowa mi dziś dobry uczynek zrobiła:szok: powiedziała że ona zaprowadzi Amandzie do przedszkola żeby ja nie musiała wychodzić w taką pogodę co by mnie w dordze powrotnej gdzieś nie zasypało;-)
Ja jestem zasmarkana już prawie tydzień tak mnie dziecko załatwiło:no: no ale mimo tego byłam wczoraj na zajęciach w szkole wszyscy sie zdziwili że sie jeszcze doturlałam:-D:-D no ale musiałam bo dwa egzaminy miałam a jak zostawię sobie je na później to będzie mi ciezko wszystkie przedmioty naraz pozaliczać a tak przynajmniej 3 przedmioty mam już z głowy :tak::tak: i niestety jeszcze 3 zostały do zaliczenia:confused2:

Śmigam pranie wstawić a potem trochę na odkurzaczu polatam:cool:
jak starczy czasu to i poczytam;-)

Do góry