reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:ale naskrobałyście:szok::szok::szok:widać, że pogoda się pogorszyła:-D:-D:-D:-D:-D

misia2010 super że wyniki dobrze wyszły. A do jakiego gina chodzisz? Bo jak się okazuje "mój" rezygnuje z prywatnej praktyki, będzie tylko robił USG:baffled:
A ja cały dzień wrażeń:-) Fajnie było, trochę stresująco ale szybko zleciało. A później szef miał jakieś załatwienia więc mnie podrzucił do centrum, i takim sposobem niedawo wróciłam. Kuba nawet na mnie czekał:tak: A teraz relaksik...

do dr Marciniak:tak:pracuje też w PSK 4;-)jakby coś pisz, dam namiary:tak:

wchodzę do H&M i już miałam nerwa bo widze same czerwone i granatowe sukienki za 129zł .... poszłam na mini dzieciaczkowe... pooglądałam sobie ... są jakieś pajace mikołajkowe i tyle ... później przeszłam się na ciuszki dla starszych dzieci... chodze chodze chciałam zobaczyć czy są inne sukienki ....

patrze ... coś różowego pośród dzinsów, rozchylam .... JEST ale czy rozmiar 98 ??? TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK ależ byłam szczęśliwa :-D:-D:-D:-D:-D mamy kieckę :tak::tak::tak::tak:

co prawda byłam już gotowa kupić na allegro bo znalazłam sprzedawce co te sukienki sprzedawał ale po 60zł + przesyłka :-D:-D

później połaziłam po sklepach z bielizną ... wiecie co na większy biust wszystko takie babciowate!! a ja potrzebuję czegoś do sesji!! znacie jakiś dobry sklep z bielizną gdzie miseczki nie kończą się na C ?? czasem mikroskopijnym .... ????

ehhh

jutro usg :-D:-D:-D:-D
zajrzę do mojego synia :-D o ile nic się nie zmieniło :-D
jedziemy z Gabi bo nie mam ją z kim zostawić może nie rozniesie luxmedu ;)

później mam wizytę, więc mam ogólnie dzień w rozjazdach

pochwal się sukienką, bardzo jestem jej ciekawa:tak:super, że udało Ci się na nią trafić:tak:
Witajcie z ranka,

Coooo Karlitka ty już się szykujesz?? :szok::szok::szok::szok: ależ ten czas gna - dopiero co mówiłaś o dietach cud a już o porodach zaczynasz... :-D Trzymamy kciuki za super usg!!! i wszelkie inne wyniki! :tak:
Ale miałaś farta z tą sukienką... :-D super!!!

Aluśka super że wyniki są w normie!!! a Amanda faktycznie może już przeżywać twój poród i pojawienie się maleństwa - przecież wokół wszyscy o tym mówią... ;-)

Misia super że wyniki są ok i że choroby poszły w zapomnienie!!!

Antuanet jesteśmy dumne!!! :tak::-D

Madzieńka Karlitka
zdjęcia dziewczyn bomba!!!! Koniecznie musimy się umówić na jakąś sesję dla dziewczyn!!!

Madzia zaraz idę czytać co mi naskrobałaś :-)

U nas wczoraj bez zmian - w nocy było już lepiej.. temp rano koło 37... przyszedł lekarz - osłuchał bardzo dokładnie, obejrzał uszy gardło migdały... wszystko ok - nadal trochę krtań słychać ale powiedział że to nie od tego ta temp... że musiał złapać jakiegoś wirusa i teraz musi sam go zwalczyć...
no chyba że ta temp jest od tej afty co mu się w buzi zrobiła...

Później mój M. zauważył że temp Julowi rośnie zaraz po posmarowaniu buzi sacholem... więc może faktycznie ta temp jest od tego... tylko że ile może tak trzymać jak dr mówi że tam już ładnie się wszystko goi...

W dzień Julo znowu miał temp - ale tylko dwa razy dostał wczoraj leki... noc spokojna - teraz nawet 37 nie ma... więc mam nadzieję że może wreszcie zwalczył to co to było... zobaczymy dziś co będzie...

A jeszcze lekarz u Jula podejrzewa 3 migdał... i twierdzi że on też może teraz się dokładać... :baffled:

Za to Nelinka ma piękne zdrowe uszy :-D garło też... trochę mi jeszcze odkasłuje rano ale powiedział że możemy dać spokój z inhalacjami ;-) dał nam leki wziewne żeby to dobrze oczyścić a poza tym jesteśmy okazem zdrowia! :tak: przynajmniej jedno zdrowe... :-D co za ulga :tak:;-)

siedzę więc w domu z dwójką urwisów i już nie wiem gdzie patrzeć żeby nie widzieć tego co oni wyprawiają... :-D

idę poczytać co Madzieńka mi popisała a później robię cieplusią herbatkę i odpoczywam bo dziecko mi się zajęło zabawą a drugie jeszcze śpi... :-D:-)

dobrze, że Nelinka zdrowa:tak:oby i Julo szybko do niej dołączył w zdrowiu:tak:

Coś na poprawę humoru :-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hello

ja tak na szybko po usg

po pierwsze mały zdrowy silny i w 200% chłopak :-D teraz widzieliśmy WSZYSTKO tak dokładnie że ni huhu baba z tego nie będzie :-D

jest ułożony główką w dół .... :sorry2:

wstydzioch buziaka nie chciał pokazać :sorry2: zasłonił się obiema rączkami ....

blizna po cesarce do oceny przed porodem

to co lekarz zauważył to to że mi się szyjka rozchyla wewnętrznie!!! ale jak zrobił wewnętrznie to tego nie potwierdził a przez brzuch widać więc mam to koniecznie zgłosić dzisiaj na wizycie

ogólnie mały wygląda na skończony 33 tydzień czyli jest o tydzień większy
nogi ma długie bo wychodzi skończony 34 tydzień ;-)

waga 2040g

dorodna kluseczka :-D

a teraz lecę zając się Gabi :-D:-D

brawa tak dorodnego synka!!:tak::tak::tak:dobrze, że zdrowy, oj i zrobił Ci dowcip i się jednak przekręcił:-D

Dziendobry:) można dołączyć?
Jestem szczesliwa mamusia 2,5 miesiecznego Olka i chciała bym z Wami sobie w wolnych chwilach popisać:) od czasów ciąży naleze do forum Sierpniówki 2010 a Was sobie czasem podczytuje:tak:

Chciała bym mamuski zapytać jakiego dobrego pediatre w Lublinie polecacie? Mamy problemy brzuszkowe a obecna panie doktor nas przy kazdej wizycie spławia...... Bardzo bym prosiła o polecenie kogos- jesli pisze w złym watku to przepraszam ale odpowiedniego nie znalazłam (tylko o ginekologach połoznikach).

witam nową mamusię:tak:co porabiasz i w której części L-na mieszkasz?:nerd:

Ponawiam pytanie
KTO MA W PLANACH UDZIAŁ W ANDRZEJKOWYM BABY DISCO????

my niestety nie:no:

hello dziewczynki

mam chwilę więc zaglądam

mama kubulki tak Gabi się urodziła przez cięcie nikt mi nie kazał czekać ;-)

teraz zdania lekarzy są podzielone ale wszyscy mówią że nie ma przeciwwskazań medycznych do porodu naturalnego
wszystko zależy od blizny jak będzie wyglądała w końcowym etapie

a teraz relacja z wizyty ....
to co się dzieje z moją szyjką nie wygląda dobrze
za tydzień we czwartek mam się zgłosić do szpitala na badania jeśli dojdzie do większego rozwarcia wewnętrznego szyjki zostaję w szpitalu na kilka dni mają mi dać coś na rozwój płuc u Norba gdyby doszło do przedwczesnego porodu .... gdyby coś się działo przed czwartek mam dzwonić o każdej porze do Pani dr ewentualnie jechać do szpitala

najlepiej żebym do czwartku leżała plackiem ... ale przy małej to mało realne ....

zostało mi tyle do zrobienia .... nawet torby nie mam .... w piątek mama ma mi przywieźć... chyba zacznę się pakować ???

idę do małej bo E jeszcze nie przyjechał ....

oj, uważaj na siebie:tak:może mama albo ktoś inny mógłby Ci pomóc w opiece nad Gabi???bo musisz wytrzymać jeszcze co najmniej do końca roku:tak::tak::tak:

Karlita oj to musisz uwazac na siebie i nie dawać się tak Gabi;-) Mnie właśnie w podobnym momencie połozyli do szpitala i kazali leżeć ale ja leżałam istnym plackiem:zawstydzona/y: Oszczędzaj się i będzie wszystko w porzadku doczekasz do terminu.

Fogia super że Fifi tak wspaniale wypadł, GRATULUJĘ syna!!!!

Maltanka te czkawaki też się powtarzają niestety w ciągu dnia dziś były 3:crazy:
Różyczka Witaj!

Gabi chodzi i jakos nie chce zasnąć a to dziwne o mało bardzo dzis spała rano niecałą godzinę a potem przed 18 zasnęła w samochodzie jak wracaliśmy z mieszkania żeby ocenić co dziś zrobili panowie. Jak ja wyciągaliśmy z samochodu i rozbieraliśmy w domu to sie nawet nie zbudziła, nic dziwnego taka padnięta była a jak ja ja usypiałam to nie myslała spać:crazy::no:
Teraz chodzi gada i rozwala wszystko ..... Tak sie szykuje do spania:-p

u mnie to samo, zero zainteresowania łóżeczkiem:tak: a wcześniej marudzenie i tarcie oczek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a miałam głowę umyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry:

fogia gratuluję dzielnego synia:tak:

reklama
my też po basenie, ale H miał jakiś mega zły dzień:angry:, nie wiem co mu się stało, nie chciał wejśc do wody tylko wył:no::wściekła/y: potem dopiero chciał pływać jak już trzeba było wychodzić:baffled: pierwszy raz mu się to zdarzyło:baffled:

karlita o kurczę, trzymam kciuki aby N był styczniowy:tak:

mandziula łączę się w bólu marudnego dnia, u nas jest ostatnio tylko nie i nie:sorry2:

i nie wiem co miałam jeszcze napisać, mam lenia i idę spać:sorry2:

Maltanka każdemu zdarza się kiepski dzionek....;-);-)

Madziarka widziałam kolejny wpis na blogu:tak:....Kobieto czy wy wszystko zbieracie???
masz bombowe pomysły jak spędzac czas z dzieckiem, weź to spisuj wydamy jakaś książkę dla rodziców z uboższą wyobraźnią niż TY:tak::tak::tak::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Madziarka PWx2 + mail.....:-):-):-)

Idę Jule położyć spać....

Witam się wieczorowo
maltanka super że już zaczynasz to szkolenie, na pewno Ci się przyda. A nie martw się, mąż pewnie sobie poradzi z małym i jaki będzie przy tym dumny...
madzienka a na ten bal są jakieś zapisy?
karlita oszczędzaj się jak możesz! Myśl pozytywnie a Norbrcik jeszcze sobie posiedzi w brzuszku.
fogia super masz przedszkolaczka w domu, gratuluję!
Ja już po angielskim, zaliczenie spoko-wyniki pewnie w pon nam poda. Kubulec dzisiaj padł o 19 podobno i śpi:-) A ja nadrabiam zaległości serialowe. Miłej nocki:-)

reklama
madzienka a Ty też na bezsenność cierpisz? Ja szukam prezentu dla małego, jakaś pustka nastała w mojej głowie.:baffled:

Nie:-):-):-)Jula obudziła mnie dzisiaj o 9.30:-D:-D:-D:-D

Ja tez poszukuję prezentów...ale pomysłów mi brakuje, a cała rodzinka do obdarowania:tak::tak::tak:

Zmykam ...... dobranoc!!!

Ostatnia edycja:
Do góry