reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Dziękuje Kochane za trzymanie kciukasów :-):-):-):-)

Karlita, Motylla
dzięki za przekazanie wiadomość:tak::tak:
Madziara fajnie że jazdy idą Ci coraz lepiej:tak::tak::tak:
jak sąsiedzi znieśli
no to ja jej życzę aby leki pomogły i wcale jej w tym szpitalu nie chcieli.:blink:
Kochana też po ciuchu na to liczę;-):tak:
dziewczyny mam pytanie

Czy któraś z Was robiła sobie profesjonalną sesję zdjęciową w ciąży
ja nie robiłam i nie zapowiada sie żebym zrobiła:dry: teraz to nawet w domu nie chce mi sie brzuszkowi zdjęć robić:baffled:
aluska trzymam kciuki, a co do odwiedzin to oczywiscie ze Cie odwiedze, w koncu mam blisko na Kraśnickie-jesli tylko bedziesz chciala to cie nawiedze:tak::tak:
cieszę sie nie zmiernie:tak::tak:
co do basenu jestem super zadowolona... woda cieplutka, dwoje instruktorów, mały przeszczęśliwy, chlapał i cieszył się niesamowicie... ale jak kazali go zanurzyć to powiem szczerze, że mi ciarki przeszły.. ale mały dzielny, nawet nie zapłakał
potem jacuzi i babelki dopiero mu do gustu przypadły

w piątki chodzi tam moja starsza i już rozumiem, czemu była taka zadowolona :)
jeśli któraś mama się waha to polecam bardzo ten basen:)
fajnie ze jesteś zadowolona z wypadu na basen:tak::tak:
Martuś wczoraj Karolinka przekazała mi że spodziewasz się trzeciego muszkietera;-) serdecznie gratuluję:-):-)
Madziara78 buziaczki dla Neli żeby te wyrzynające się 4 szybko przestały jej dokuczać:sorry2::sorry2:
Marz wszystkiego najlepszego dla Twojego synka z okazji 2-ich urodzinek:-)
Zobacz załącznik 294119
Asienka82 fajne krzesełko zakupiłaś:tak::tak:

reklama
to i ja się przywitam.. już 11 a ja od 6 w pracy.. w dodatku mój młodzieniec obudził się wczoraj o 23 i chyba bardzo przeżywał basen bo do 1 na zabawę mu się zebrało.. a mama o 4.50 pobudka więc snu dzisiaj nie zażyłam ale weekend wolny więc mam nadzieje odespac ten tydzień :)

dziewczyny przyznam że super się Was czyta, powiedzcie mi czy ta jaskinia solna naprawdę coś daje? moja Jutka jest dzieckiem astmatycznym i zastanawiam się czy kilka takich wizyt mogłoby jej w jakiś sposób pomóc? czy trzeba jakos specjalnie się przygotować do sesji? jestem w tym temacie zielona więc każda odp mile widziana

a poza tym to dzień dobry i uwaga na wicher bo głowę urywa :)

Karlita ja używam cały rok kremu emulion, i na słońce i na mróz, bardzo fajnie chroni buziaczka Bartkowego, po innych dostawał uczulenia

Ostatnia edycja:
Witajcie...my niedawno wstałyśmy z łózia:-D:-D:-DJula o 8 zjadła mleczko przyszła do mamy i jak przytuliła się tak pospałyśmy do 10:-p:-p:-p:-pmoje kochane dziecko...

Tylko Stacyjkowo i Jessa przegapilismy, ale zapobiegawczo nagrałam wczoraj:-p:-pwięc Jula teraz ogląda swoje ulubione bajki a ja mam chwilę....;-);-);-)

Marzenko trzymam kciuki żeby lekarz powiedział że Mati jest zdrowy i żebysmy jutro spotkały się:tak::-(

Sunday masz racje z tymi tabelami:-D:-D:-Dtylko jak to tak trafić...:sorry2::sorry2::sorry2:

Aluska trzymam kciuki żeby wyniki poprawiły się po lekach....i wiem że żadne pocieszenie Ciebie nic nie da, badź dzielna, my mocno trzymamy kciuki...
A Amandzia jest dzielną i dużą dziewczynką i na pewno da radę:tak::tak::tak::tak:

co ja mialam jeszcze napisac hmmmmm

idę zjeść sniadanko:-p:-p

heloł
ale ładne słoneczko mamy a wieje ...jak w kielcach na dworcu

wczoraj coś mi net nie chodził i już nie zaglądałam

a dzisiaj już byliśmy na króciutkim spacerku pozbieraliśmy liście, ale długo pochodzić się nie da:no:

a mój szwagier doleciał właśnie do Tunezji i pisał, że temp +26-28 stopni:tak:

później wam coś jeszcze napiszę,:-p ale jak H pójdzie spać bo jęczy mi już

o karlita jak fajnie kolorowanki ze stacyjkowa:-) hehe to chyba mam pomalowała co?:-p
witam nowe mamy aneta82, szczęście witajcie
motylla zdrówka dla małego
aneta82 my też do motycza jeździmy, ja z małym na razie nie chodzę tylko P, ale jest zadowolony:sorry2:... fajne krzesełko, a do jaskini niestety tylko 7 miejsc było, ale pewnie jeszcze się wybierzemy kiedyś;-)
marz Wszystkiego Najlepszego oraz dużo buziaczków dla Mateuszka z okazji urodzinek wczorajszych
karlita łał Ty takie pyszności serwujesz;-) to ja się do ciebie wpraszam:-);-):-p ja używam Nivea na każdą pogodę
madziara to super, że jazdy się spodobały:tak: wytrwałości przy ząbkowaniu, my też to przechodzimy teraz
sundey ja nie byłam na tym filmie, też miałam ochotę iść, czekam na relację kiedy się wybieracie... o ty leniu 500 m się nie chce przejść:-p
madzienka jakby co to ja też mam dwie szuflady w zamrażarce puste:-p:-D..ps mi też się te tablice sprawdziły :szok:
marta to cię odcieło od świata wczoraj:blink:
fogia :szok: podrzucić ci Huebrta on też o tej porze wstaje, a poszedł spać po 22:baffled:
marz zdrówka dla mateuszka
aluśka jak mus, to mus, oby wyniki się poprawiły i szybko wracaj do domu

Hej, ja na dosłownie sekundę, Juli się rozłożył i teraz ona ma antybiotyk - od Olka załapał:nerd:.
W domu sajgon nie z tej Ziemii i ktoś by powiedział ze mam dzieci chore:baffled::baffled::sorry2:.
Madziu mi się wg Twojej tablicy sprawdziło:tak::zawstydzona/y: a z tej drugiej to nie koniecznie:no:.

Śniadanko zjedzone...powoli szykujemy sie na spacerek i zakupy....:tak::tak::tak:

Karlita my używamy Nivea na każdą pogodę i jestem zadowolona ale zastanawiałam sie nad zakupem kremu penaten PENATEN - KREM OCHRONNY PRZED ZIMNEM I WIATREM 75 ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

Maltanka co to za tajemnica...pisz!!!

Słyszałam o basenie w Motyczu, ale jak poczytałam na różnych forach o opiniach, to aż mnie ciarki przeszły. Napisz proszę jak tam jest teraz, bo to były opinie z 2008r.

Aneta a co tam wyczytałas podziel się z nami ta wiedzą....my tam chodzilismy 1,5roku:tak:

Marta zdróweczka dla chłopaków....

Ostatnia edycja:
Fifi właśnie bawi się swoimi ukochanymi pluszowymi pieskami. Mama piesek rodzi pieska dzidziusia i ja mam tym dzidziusiem się zajmować, bo Filipek (wujek dla pieska) jedzie po zakupy do tesco. :szok::szok::szok::-D:-D:-D
ta jego zabawa musiała przesłodko wyglądać;-) widac ze już się oswaja i przygotowuje psychicznie na nadejście niedługo nowego członka rodziny:tak::tak:
co do kataru, ktoras Mama pytala, ja polecam zrobic wymaz z noska z antybiogramem:) moja hanka ze 3 mce miala katar, lekarze, laryngolog dawal leki na alergie ktore nic nie dawaly, w koncu zrobilam wymaz i wyszly bakterie, 3 dni dawalam bactrim i pol roku mamy bez zadnych katarow:))
zapamiętam sobie na przyszłość żeby w razie czego zrobić Martynce takie badanie :tak::tak:
Marz dużo zdróweczka Mateuszkowi życze:tak::tak:
A ciekawe czy ja mam szanse na druga dziewczynke jesli moj M ma 7 siostr i u mnie byla tez przewaa dziewuch:-):-):-)zobaczymy co Bóg da...
moja teściowa ma trzech synów a moja mama ma trzy pierwsze córki i u nas gen "babowy" okazał sie silniejszy;-)
Mam pytanie do naszych brzuchatek...co z tablicą płci sprawdziło się u was tym razem????
Madzinka z tą tablica co Ty podałaś to mi sie sprawdziło a z ta co Karlita to nie:rofl2:
u nas dzisiaj przebiły się całkiem górne czwórki JUPIIIIII JUPIIII jak dobrze :-D:-D:-D
teraz jeszcze trójki dokuczają .... :dry::dry::dry:
gratulaski z okazji kolejnych ząbeczków:-):-):-)
ja już od 5 na nogach. Umyta, ubrana, ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam zakupy ciuchowe na allegro:rofl2:, a teraz siedzę przy śniadaniu i słabej kawce.:biggrin2:
ale ranny ptaszek jesteś;-):-D:-D
Marta dużo zdróweczka przeszyłam dla Julianka i Oleczka:tak::tak:

Aluska trzymam kciuki żeby wyniki poprawiły się po lekach....i wiem że żadne pocieszenie Ciebie nic nie da, badź dzielna, my mocno trzymamy kciuki...
A Amandzia jest dzielną i dużą dziewczynką i na pewno da radę:tak::tak:
aluśka jak mus, to mus, oby wyniki się poprawiły i szybko wracaj do domu
Aluśka mam nadzieję że wyniki się poprawią i oby tych dób było jak najmniej w szpitalu!!
wiadomo Wasze zdrowie jest teraz najważniejsze :-) będziemy do Ciebie pisać spakuj sobie fajną książkę lub dwie :-)
a z Amandzią będziecie w kontakcie telefonicznym :-( wiem ze to marne zastępstwo ale sama rozumiesz, że Martynka też teraz potrzebuje fachowej opieki :-D dobrze ze to już sama końcówka :-D trzymam mocno kciukasy :-D:-D:-D
Aluśka wiem jak to jest... sama miałam tak samo z Julem - on był wtedy mniejszy od Amandzi ale już wiedział co jest grane... i też strasznie się bałam... pierwszą noc w szpitalu miałam całą zarwaną - nie mogłam spać bo zastanawiałam się jak M. uśpi małego...(pierwszy raz bez mojej pomocy) rano doczekałam do 8 - i zadzwoniłam żeby sprawdzić jak się moje chłopaki mają...
i wiesz co - obudziłam ich!!! Spali sobie w najlepsze!!!!
A że ja w dzień nie potrafię spać więc łaziłam cały dzień po ścianach ;-):tak:

Nie martw się - jeśli będzie trzeba to idź do szpitala i niech się tam Wami zajmują... obyście we dwie z maleńką wróciły zdrowe do domku... A Amandzia da sobie radę!!! Ona jest mądrą i dużą dziewczynką!!!
WIELKIE DZIĘKI ZA TE SŁOWA OTUCHY NAWET NIE WIECIE JAK BARDZO MI W TEN SPOSÓB POMOGŁYŚCIE:tak::tak::tak::tak:

Martuś i nas tak samo - jedno zdrowieje z drugie choruje i zaraża to zdrowe i od nowa... tak ciągnie się to od miesiąca...

No chyba że oboje mają to nawracające zapalenie zatok... wtedy nie zarażają się tylko nie leczony katar powraca... ale wolę nie myśleć że to to.... chociaż lekarz coś o tym zaczynał wspominać...

Zdrówka dla Twoich mężczyzn!!!!

Madzieńka powtórzę się - masz złote dziecko!!!!!

Maltanka pisz pisz... co masz za tajemnicę dla nas :-)

Karlita no właśnie, dobrze że przypominasz -muszę zapisać krem dla dzieci do listy zakupów...

Idę sprawdzić czy Julo się dobrze inhaluje...

reklama
Do góry