reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hej:))

ja załuje ze takiej sesji nie zrobilam jak bylam w ciąży z hania, no ale to była trudna ciąza, nie cieszylam się tym stanem , tylko sie bałam i nie chcialam zadnych fot:((

co do kataru, ktoras Mama pytala, ja polecam zrobic wymaz z noska z antybiogramem:) moja hanka ze 3 mce miala katar, lekarze, laryngolog dawal leki na alergie ktore nic nie dawaly, w koncu zrobilam wymaz i wyszly bakterie, 3 dni dawalam bactrim i pol roku mamy bez zadnych katarow:))

lece na film do M:))

milego wieczoru:

reklama
Madzieńka myślami byłam z Wami cały dzień a Julcia to czuje... ;-):tak::-)

Kurcze, ile mogą wyłazić te 4... już mam dość - Nela non stop się budzi i popłakuje... jeszcze raz będę musiała się koło niej położyć to znów padnę... i wstanę jutro rano :sorry2::dry:

A co do zdjęć - ja zrobiłam sobie taką sesję przy pierwszej ciąży - ale sama w domu... teraz jak oglądam te zdjęcia to aż sama nie wierzę że mogłam mieć aż taki brzuchol...;-)

...Ale to był magiczny czas....

Szkoda że przy Neli nie było mi dane tak spokojnie przeżyć tej ciąży... wtedy ładniej wyglądałam i ładniejszy brzuszek miałam - ale to już zostało tylko w mojej pamięci :zawstydzona/y::tak:

Dziekuje bardzo za życzenia dla mojego 2-latka...bylo ciasteczko ze swieczka(nie chcial zdmuchnac wystraszyl sie:confused:) i szampan no i niestety sie rozlozyl tzn goraczka. Z katarem chodzi caly czas no ale ta goraczka...mam nadziej ze wkoncu sie wyleczy, zbilismy oraczke i wrocil mój łobuziak.

Tarez jem w samotnosci kolacyjke bo M padł z Mateuszem:no::confused:

Sesje brzuszkowa tez sobie sama zroilam oczywiscie ona nie rowna sie profesjonalnej ale super sie oglada te fotki:-)

A ciekawe czy ja mam szanse na druga dziewczynke jesli moj M ma 7 siostr i u mnie byla tez przewaa dziewuch:-):-):-)zobaczymy co Bóg da...

Madzieńka myślami byłam z Wami cały dzień a Julcia to czuje... ;-):tak::-)

Kurcze, ile mogą wyłazić te 4... już mam dość - Nela non stop się budzi i popłakuje... jeszcze raz będę musiała się koło niej położyć to znów padnę... i wstanę jutro rano :sorry2::dry:

A co do zdjęć - ja zrobiłam sobie taką sesję przy pierwszej ciąży - ale sama w domu... teraz jak oglądam te zdjęcia to aż sama nie wierzę że mogłam mieć aż taki brzuchol...;-)

...Ale to był magiczny czas....

Szkoda że przy Neli nie było mi dane tak spokojnie przeżyć tej ciąży... wtedy ładniej wyglądałam i ładniejszy brzuszek miałam - ale to już zostało tylko w mojej pamięci :zawstydzona/y::tak:

Madzia czwórki i jeszcze te cholerne piatki przed nami:confused::confused::confused:
Nam przebił sie kolejny kiełek...jeszcze z wychodzących zostały nam dwie trójki i cztery piątki:sorry2::sorry2::sorry2:

Ja tez pamiętam jak ślicznie wyglądałaś:tak::tak::tak:na blogu masz takie sliczne zdjęcie z brzuszkiem...

Ja oczywiście tez robiłam foty brzucholka, i teraz uwielbiam je oglądac...

Madzia a jak czuje się Juleczek???

Marzenka zdróweczka dla Mateuszka...w urodziny gorączka...niedobrze...sio przeziębienie...!!!I co z sobotą???:-:)-:)-(
A kiedy w planach następne??;-);-);-)życze dziewczyneczki.....

Kainkas my też robiliśmy wymazy z nosa...:tak::tak::tak:

Mam pytanie do naszych brzuchatek...co z tablicą płci sprawdziło się u was tym razem????

Ostatnia edycja:
Marz: Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka

Madzienka: Nie moge tych zdjec wyslac:wściekła/y: Maja rozszerzenie pmb?? i nie da sie. Nie wiecie jak to mozna zmienic?

Kupilismy krzeselko do karmienia. Teraz bede je czyscic i gotowe

1275850358

Mam nadzieje ze sie sprawdzi:-)

Kurcze Filip jak zasnie to budzi sie co 1/2 h. Kiedys spal spokojnie ok 4h?:wściekła/y:

Macie jeszcze wolne miejsca do tej jaskini? To bysmy tez sie wybrali

Kiedy koncza sie wyzynac zeby?

Ostatnia edycja:
Hej, jestem na chwilkę:-). Z braku kontaktu ze światem prze wichurę, deszcz i grad pospałam 2, 5 godzinki. Jednak jakaś awaria była, bo nie miałam neta, telefonu stacjonarnego i kablówki, bo wsio mam z Multimediów.
Zmykam bo M kolacyjkę naszykował:szok::cool2::cool2:.
u nas na szczęście były tylko chwilowe, kilkusekundowe przerwy w dostawie prądu.

madzienka masz linka do tablic? Daj kochana to sprawdzę.

Marz: Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka

Madzienka: Nie moge tych zdjec wyslac:wściekła/y: Maja rozszerzenie pmb?? i nie da sie. Nie wiecie jak to mozna zmienic?

Kupilismy krzeselko do karmienia. Teraz bede je czyscic i gotowe

1275850358

Mam nadzieje ze sie sprawdzi:-)

Kurcze Filip jak zasnie to budzi sie co 1/2 h. Kiedys spal spokojnie ok 4h?:wściekła/y:

Macie jeszcze wolne miejsca do tej jaskini? To bysmy tez sie wybrali

Kiedy koncza sie wyzynac zeby?

Asienka ty masz filmy czy zdjecia...mozesz sprobowac przez picassa albo youtuba

Krzesełko super.....:-):-)

Co do jaskini musisz pisać do Sienio ona tym zarządza:tak::tak::tak:

a zeby to zależy od dziecka...mam taki schemat popatrz, ale Julci wychodza troche w innej kolejności
Zobacz załącznik 294089

Ostatnia edycja:
Tablica płci...sprawdziło się wam czy nie????Dostałam ją od kolezanki...mi sie sprawdziło

Instrukcja
[FONT=&quot]Po lewej stronie są kalendarzowe lata matki, tzn. ile lat kończy w danym roku. U góry są oznaczone miesiące roku, patrzy się na pierwszy pełny miesiąc od zapłodnienia. Można w to wierzyć lub nie, lecz warto sprawdzić[/FONT]
tablica plci.jpg

karlita oczywiście, że kojarzę, byłaś wtedy w ciąży i przyjechaliście Laguną I w kombi :)
tak jest to my ;-)
mąż dodał "tak tak ale po liftingu"

mały ten świat, ja swojego mężczyznę poznałam właśnie w klubie więc Bartek jest takim lagunowym dzieckiem poczętym na zlocie :D
super :-)
my się poznaliśmy na studiach :-D

Karlita oni czesto sa za granica odezwa się na pewno, ale musisz się liczyc z mega ceną:sorry2::sorry2::sorry2:niestety....

zobaczymy :-)
na razie szukam ... szkoda ze jest tak zimno bo bym zrobiła sesję w plenerze .... ale wcześniej miałam za mały brzuch ...

u nas dzisiaj przebiły się całkiem górne czwórki JUPIIIIII JUPIIII jak dobrze :-D:-D:-D
teraz jeszcze trójki dokuczają .... :dry::dry::dry:

hmmm można Cię wynająć ????? ;-);-);-);-)

zbierzemy wszystkie brzuchatki i zrobimy sesję :-D:-D:-D:-D

Mam pytanie do naszych brzuchatek...co z tablicą płci sprawdziło się u was tym razem????

u mnie się nie sprawdziło z tą tabelą ale ja miałam inną i z tamtą sprawdziła mi się i Gabi i Norbert :-) poszukam tego linka i Ci podrzucę :-)

spadam do mężusia

spokojnej nocki dla Was kochane oby dzieciaczki przespały całą noc i dłuuugo spały :-)

Madzieńka o znalazłam linka do tego kalendarza co mi się sprawdziło

http://www.ivillage.co.uk/pregnancyandbaby/pregnancy/labour/articles/0%2C%2C17_534749%2C00.html

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie się nie sprawdziło z tą tabelą ale ja miałam inną i z tamtą sprawdziła mi się i Gabi i Norbert :-) poszukam tego linka i Ci podrzucę :-)

spadam do mężusia

spokojnej nocki dla Was kochane oby dzieciaczki przespały całą noc i dłuuugo spały :-)

Wiem wiem jaka...zaraz sprawdzę czy mi się z tamta sprawdziło:-D:-D:-D

Jak już Karolina znika to i ja:-p:-p:-p:-p

Gasze światło dobranoc!!!!!

Do góry