reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Mandziula teraz czujesz się niekochana?! Poczekaj jak ci Mikołaj jakąś pannę do domu przyprowadzi :-p:-p:-D:-D

:-D:-D:-D:-D

witam się i ja

my wczoraj byliśmy w ccc kupiliśmy takie przechodnie buty ni na zimę i na lato, chciałam śniegowce kupić, ale oczywiście nie było numerów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to jest jakaś paranoja jeszcze zimy nie ma a już buty wykupione:angry: w sobotę jadę do Kraśnika to tam zobaczę może mają:sorry2: a P się zastanawia czy nie lepiej mu kupić jakieś np z "Bartka":confused::sorry2:

a wieczorkiem się zaczytałam i nie chciało mi się już kompa włączać:-p

ale mamy pogodę:confused:

asienka dobrze, że już w domu jesteście, daj znać jak wyniki
mandziula mi też na początku było jakoś dziwnie jak H przerzucił się na butelki, ale potem to sumie się cieszyłam, że tak łatwo poszło;-)

reklama
Hej dziewczyny
mam chwilę bo Fifi wgapiony w swoją ukochaną Myszkę Miki.

U nas nocka spokojna, na szczęście obyło się bez napadów kaszlu. Za to w dzień cały czas zasmarkany i zakaszlamy. Już mnie cholerka bierze, bo tak było cały tamten rok, dziecko podziębione, a oni wiecznie nic nie widzą i że to pewnie alergia. Wnerwia mnie już to zrzucanie każdej jego dolegliwości na alergię. Po 11 będę dzwonić do tego homeopaty, może już wrócił z urlopu. :wściekła/y: Może go postawi na nogi bo mam już dosyć. On przy tym wszystkim jest jeszcze potwornie rozedrgany, albo bunt na całego i awantura albo ryk z byle powodu. Nie wiem czy to dlatego, że się tak źle czuje czy ma taki etap? Wiem za to, że ja mam dość.:wściekła/y::wściekła/y:

Ja dziś obolała, boli mnie głowa kręgosłup, i nogi potwornie, w nocy łapią mnie takie skurcze w łydkach, że w dzień chodzić nie mogę.

Za oknem szaro buro i ponuro.

chyba będę mieć dziś dzień marudy.....:wściekła/y:

dzięki dziewczyny za wszystkie życzenia cudu. Niech się w końcu wydarzy coś pozytywnego....

asienka dobrze, że już szpital za Wami. Mam nadzieję, że to był pierwszy i ostatni raz. A co do tej rączki :no::no: fachowcy..........

karlita ja polubiłam prasowanie jak nabyłam sobie taką stację parową do prasowania, tzn. dostaliśmy na prezent ślubny:tak: Ale nie mogłam się przemóc żeby tego używać, dopiero jak się Kuba urodził to jak spróbowałam to nie chcę żadnego innego żelazka.:tak:
zaciekawiłaś mnie tą stacją parową. Jak to wygląda? Możesz gdzieś w necie poszukać (na allegro chociażby i pokazać)

Oj Fogia rozumiem Cię, ja też nie lubię tych samotnych wieczorów:-:)-:)-(ale mi narobiłas ochoty na kakao, chyba jutro sobie zrobię:-p
Julcia to już mała modnisia, w kropeczkach gustuje.........Kakao pocieszenie w samotne wieczory? ;-):-)

fogia Madzienka współczuje samotnych wieczorów, wiem cos o tym moj M bardzo długo pracował po kilka dni w wawce i były samotne dni ale w ciagu dnia nie odczuwa sie tak jak wieczorem:-( Ja nawet kiedys mialam sylwestra bez meza-matko to było straszne... Wytrwałości dziewczyny!!!:-):-):-)
my z moim M. spędzamy osobno sylwestra od 5 lat. On zawsze wtedy pracuje - robi pokazy fajerwerkowe :dry:

Fogia to faktycznie masz ciężki kamień do zgryzienia z tym Fifim, niby zdrowy a ciągle kaszle. Wiesz mojej cioci synek jak poszedł do przedszkola to też cały sezon jesienno-zimowy był albo zasmarkany albo zakaszlany, gdzie to ciotka z nim nie jeździła,trochę pomogły mu inhalacje a z reszty wyrósł. Ale wiem ze to żadne pocieszenie na dzień dzisiejszy, oby chociaż ten homeopata was przyjął, może on coś doradzi :confused::confused:
Maltanka a co takiego ciekawego czytasz? :confused::confused:
Bartki fajne ale jak dla mnie bardzo drogie :baffled::baffled:

Cześć

Ja dziś zasiadłam świeżo po próbach usypiania Gabi.
Wiem że stałe pory byłyby lepsze ale u niej w ogóle z jakimkolwiek spaniem jst problem. Teraz np zaczęła ziewać trzeć oczy to ja szybciutko ją do spanie skończyło sięna tym że podnosiła sie do siadania chyba kilkadziesiąt razy parę razy swstała na nogi szukałą czym by się tu pobawic a jak jajaą kłądałam to był płacz i tak w kółko w końcy o 40 min się poddałam i w konsekwencji teraz się bawi i zapomniała że miała ochotę na spanie:szok:
Nie wiem przecież nie było problemu z nia ze spaniem a co to ma znaczyć....?

Mandziula
supeer że juz tak sie odwazył Kola ruszyć do przodu, Gabi bardzo boi się odkurzacza i ie mozna przy niej g włączyć podobnie jak miksera. Tylko z suszarka sie oswoiła.

Fogia ja Ciebie podziwiam ze tyle czasu jesteś sama i sobie tak doskonale radzisz:-);-)

Sunday ja jajka robie podobnie jak Mandziula tlko do farszu daję jeszcze pokorjoną w kosteczkę szyneczke. Pomidory faszerowaane to dobry pomysł a jajka mniej skomplikowany:sorry2:

Jak pisłam posta tego to Gabi upadłąna głowę bo stanęła przy leżaczku i trzymała się pałąka a pałąk się urwał a ona poleciała :no: No i jak tu nie mieć wyrzutów sumienia.??? Teraz usypia chociaż

karlita ja polubiłam prasowanie jak nabyłam sobie taką stację parową do prasowania, tzn. dostaliśmy na prezent ślubny:tak: Ale nie mogłam się przemóc żeby tego używać, dopiero jak się Kuba urodził to jak spróbowałam to nie chcę żadnego innego żelazka.:tak:

a jak to wygląda ????

Już mnie cholerka bierze, bo tak było cały tamten rok, dziecko podziębione, a oni wiecznie nic nie widzą i że to pewnie alergia. Wnerwia mnie już to zrzucanie każdej jego dolegliwości na alergię. Po 11 będę dzwonić do tego homeopaty, może już wrócił z urlopu. :wściekła/y: Może go postawi na nogi bo mam już dosyć. On przy tym wszystkim jest jeszcze potwornie rozedrgany, albo bunt na całego i awantura albo ryk z byle powodu. Nie wiem czy to dlatego, że się tak źle czuje czy ma taki etap? Wiem za to, że ja mam dość.:wściekła/y::wściekła/y:

a może kochana jak przyjedziesz do Lublina, to pojedziemy z małym do mojej babci ??????

bierzesz Magnez na skurcze ????

jestem padnięta od wczoraj ...
wieczorem wzięłam się za sprzątanie o 22 padłam z Gabi jak ją usypiałam i co z tego jak obudziłam się o 2 i nie mogłam usnąć do 6 :-(

Iza napisałam Ci jak dojechać na nasze spotkanie autobusami .... nie wiem czy zrozumiale ;)

dzisiaj pogoda mnie dobiła .... :dry:

do tego łapie mnie rwa kulszowa i normalnie mam problem z chodzeniem .... a już zebrać się np z dywanu jak się bawię z małą to masakra .....

Maltanka a co takiego ciekawego czytasz? :confused::confused:
Bartki fajne ale jak dla mnie bardzo drogie :baffled::baffled:

czytam "Dom nad rozlewiskiem" i do tego projekty unijne NSRO:happy2:
a buty dla mnie też za drogie:baffled:w tamtym roku babcia nam sprawiła na zimę i byłam mega zadowolona z nich:tak:

widzę, że kady ma dzisiaj gorszy dzien

fogia tulaski, faktycznie co często wy chorujecie:baffled:
karlita współczuję, podobno to straszny ból

aaa i przyszedł nam domek misia, to chwila spokoju :)

maltanka bylo w CCC sie zapytac o dostepność numerow w innych sklepach oni tam sprawdzaja, bo ja my bylismy to numery 23-24 nie bylo w caly woj lubelskim. A Wy jakiego poszukujecie??? A "Bartka" sa swietne my mamy po moim brataku teraz jesienne i wczesniej wiosenne sa swietne no ale cena.....

dziewczyny jest konkurs na babyboom ;)

ale mnie interesuje co to za bajeczna mata jest do wygrania zdjęcie po prawej :-)

http://-www.planetadziecko.pl/konkurs.html

jakoś nie mogę jej znaleźć w necie ....

tylko ile to się przydaje .... chyba krótko .... mam taką matę FP reinforest i czasami nawet teraz Gabi się bawi ;-) jak jej wyciągnę z szafy a ta z tym podeścikiem to chyba tylko dla takiego leżącego brzdąca ale muszę coś znaleźć żeby Gabi nie zdeptała braciszka .....

bo Gabi albo rozkładałam sofę w salonie albo robiłam jej legowisko z kołder na dywanie ....

Madziara wracaj .... jak Ty rozwiązałaś ten problem w czym leżała Nela ???? w wózku ?? a jak Gabi będzie chciała się wdrapać by zobaczyć maleństwo .... ale to co kołyskę kupować ?? drogie to to i też na krótki okres wystarcza .... nic zobaczę za kołyskami na allegro ale jak Gabi będzie chciała wyrzucić z kołyski braciszka ??

matlanka i co ciekawa ta książka ??
ja będę sobie musiała coś do szpitala kupić bo tam zwariuję ;-)

a jak ostatnio czekałam na wyniki i czytałam biografię "dr Housa" to się na mnie wszyscy dziwnie patrzyli ;-)

aaaaaa zobaczcie jakie cudo :-)
tylko na takie coś trzeba mieć miejsce ....

http://allegro.pl/kolyska-coneco-az-2-kolory-wyprzedaz-i1270598014.html

Ostatnia edycja:
Witajcie w jesienny piątek, mży cały czas i zimno jakoś:nerd:.
aaaaaa zobaczcie jakie cudo :-)
tylko na takie coś trzeba mieć miejsce ....
KOŁYSKA CONECO AŻ 2 KOLORY - WYPRZEDAŻ !!!!!!!! (1270598014) - Aukcje internetowe Allegro
Nie tylko miejsce ale i zasobny portfel;-):tak:. M wczoraj skrytykował moje dzidziowe zakupy, mało brakował a bym się poryczała i foch:-:)growl::frown:, nic nie kupuję:no: , potem jak będę w szpitalu, sam niech wszystko kupuje:-p:angry::angry: jak taki mądry i niech mi się coś nie spodoba:-p:angry:.
Asieńka, dobrze że w końcu w domciu jesteście:tak::-).
Jak mi się uda obłaskawić skaner to wrzucę fotkę przedszkolną młodych, taką pozowaną:tak::ninja2:.

reklama
Do góry